Birkov Odesláno 10. květen 2009 Odesláno 10. květen 2009 Mám P607 2.2HDI půl roku po chipu a začala mi brutálně kouřit, kamarad mi řekl že může být zacpaná lambda sonda.... obcas se rozsviti kontrolka antipolution... fault krom toho kouře nepocituji problém.. poradíte? Citovat
Pája Rybišár Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 hmmm to jsou ty chipovači,,,,,,:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D [upravil dne 13/5/2009 Pája Rybišár] Citovat
hnusoba Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: MartinR Lambda sonda u nafťáku je co? U naftových motorov je širokospektrálna lambda sonda Ale u tohto motoru je až v novej verzii 2.2 HDi BiTurbo Citovat
vix Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Není nad to mít u nafťáku elechronický pouze \"chcípák\" A pro všechny případy, je na čerpadle páčka ... P.S.: O lambda sondách u nafťáků jsem už taky něco slyšel ... Citovat
Pája Rybišár Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: vix Není nad to mít u nafťáku elechronický pouze \"chcípák\" A pro všechny případy, je na čerpadle páčka ... P.S.: O lambda sondách u nafťáků jsem už taky něco slyšel ... Tak tak.....od te doby co jsem se seznamil s motory XU7D a XU9D nechci nic jineho....neni nad pořžádny traktor...:D PS:A když se spěcha tak pomuže i 5tka......:D:D Citovat
hnusoba Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: vix Není nad to mít u nafťáku elechronický pouze \"chcípák\" A pro všechny případy, je na čerpadle páčka ... P.S.: O lambda sondách u nafťáků jsem už taky něco slyšel ... Keď použiješ hľadanie tak v jednej téme som sa rozpisoval, ako funguje a na čo slúži. Citovat
P607Olda Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 To bude díra v hadici za turbem, před nebo za intercoolerem. Citovat
Birkov Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Lambda tam jsou dvě.... v peugeotu mi to potvrdili.... po chipu mám 20tis a zaclo to kourit az poslednich pet...... Nevíte jestli se nedá sehnat ta lambda jinde? Ani u bosche druhovýrobu nemají a 3500kč za každou se mi dávat nechce... P607Olda: s tím máš nějaké zkušenosti? Nechá se ta díra na hadici najít? Výkon nijak neklesl, resp. ničeho jsem si nevšiml.. dodatek: chip to na svědomí nemá, životnost lambdy se udává 160tkm, najeto mám 180tkm [upravil dne 14.5.2009 Birkov] Citovat
hnusoba Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Birkov Lambda tam jsou dvě.... v peugeotu mi to potvrdili.... po chipu mám 20tis a zaclo to kourit az poslednich pet...... Nevíte jestli se nedá sehnat ta lambda jinde? Ani u bosche druhovýrobu nemají a 3500kč za každou se mi dávat nechce... P607Olda: s tím máš nějaké zkušenosti? Nechá se ta díra na hadici najít? Výkon nijak neklesl, resp. ničeho jsem si nevšiml.. dodatek: chip to na svědomí nemá, životnost lambdy se udává 160tkm, najeto mám 180tkm [upravil dne 14.5.2009 Birkov] Dva lambda sondy v 2.2 HDi??? Buď máš 2.2 benzín alebo už neviem, čo si mým myslieť o servise kde si bol... Citovat
Birkov Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Ano, jedna před katem a druhá za..... podle vinka mi to takhle našli v autorizovanem servisu peugeot..... mám i číslo toho dílu byla tam normálně zobrazena a mám 2.2HDI na 1.9TDI jsou taky, nevim proc by nebyla i tady... [upravil dne 14.5.2009 Birkov] Citovat
hnusoba Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Birkov Ano, jedna před katem a druhá za..... podle vinka mi to takhle našli v autorizovanem servisu peugeot..... mám i číslo toho dílu byla tam normálně zobrazena a mám 2.2HDI na 1.9TDI jsou taky, nevim proc by nebyla i tady... [upravil dne 14.5.2009 Birkov] Ešte prezraď, v ktorom servise Ti našli na 1.9TD a 2.2 HDi lambda sondy aby aj ostatní úžívatelia tohto fóra vedeli kam určite nejazdiť !!! A keď Ťa môžem poprosiť, napíš nám číslo toho dielu. [upravil dne 14.5.09 hnusoba] Citovat
Birkov Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 na 1.9TDI to menil kamarad sobe, (automechanik) na 2.2HDI v Mladé Boleslavi je tu jen jeden autorizovany... číslo dílu 1628LE to mi napsali v servise.. Já autum prd rozumím, ale víc lidi mi reklo o lambda sonde a vsichni vedi ze mam diesel..... ty jsi automechanik? Citovat
hnusoba Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Birkov na 1.9TDI to menil kamarad sobe, (automechanik) na 2.2HDI v Mladé Boleslavi je tu jen jeden autorizovany... číslo dílu 1628LE to mi napsali v servise.. Já autum prd rozumím, ale víc lidi mi reklo o lambda sonde a vsichni vedi ze mam diesel..... ty jsi automechanik? Nuž na tvojom mieste by som sa vyhýbal takým ľuďom... To už každý čo opravoval traktory na družstve robí automechanika v garáži a opravuje autá? Ja sa do áut veľmi nevyznám ale aspoň tieto základné veci poznám....že 98% dieslových motorov lambdu proste NEMÁ !!! A len tak mimochodom, číslo dielu ktoré si napísal je pre snímač teploty výfukových plynov pred katalyzátorom. Citovat
Birkov Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 hnusoba: tak v tom případě jsou blbci ti v autoservisu kteří mi číslo toho dílu dali....v čem pak tedy může být problém že to kouří? jak někdo zminoval diru v hadici k turbu to je blbost protoze co málo já zase vím, tak ubytek tlaku by byl tak patrný ze by auto skoro nejelo, krom toho by to nemelo jak ovlivnit kurivost.. Citovat
MatrixChose Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Birkov hnusoba: tak v tom případě jsou blbci ti v autoservisu kteří mi číslo toho dílu dali....v čem pak tedy může být problém že to kouří? jak někdo zminoval diru v hadici k turbu to je blbost protoze co málo já zase vím, tak ubytek tlaku by byl tak patrný ze by auto skoro nejelo, krom toho by to nemelo jak ovlivnit kurivost.. Kouřivost to ovlivní ku*evsky. Ale taky to pak nejede Citovat
Birkov Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Tak v čem by mohl být problém? Citovat
P607Olda Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Máte pravdu, při díře v hadici by to netáhlo. To jsem napsal trochu mimo. Citovat
Birkov Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 může to být ucpaný EGR ventil? Je fakt že do 2tis auto v podstatě nejede a po této hranici vystřelí jak raketa. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.