Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak v manualu ke 406 jsou predepsany tlaky od 2.3 do 3.2 :D

406 sedan

185/70 R14T 5,5J14 4.18 predni 2.3 zadni 2.3

195/65 R15H 6J15 4.18 predni 2.3 zadni 2.3

205/60 R15V 6,5J15 4.20 predni 2.4 zadni 2.4

406 kombi

pro vsechny vyse uvedene rozmery: predni 2.4 zadni 2.4 (zatizeny predni 2.4 zadni 3.2)

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Nějakej chytrej ne? Možná se ti předek zdá těžkej, ale víš kolik máš zatížení na každý kolo, ono když si tam sedneš tak se zadek zatíží možná víc než předek, takže ty si foukej jak chceš, ale myslim že ostatní rozumný lidi budou foukat předpisově, protože ten předpis někdo spočítal, a věděl proč to tak vyšlo;)

Myslim hurvínku že jsem chytrej, víš proč? Protože jsem si to sám vymyslel odskoušel a taky to funguje. Přečti si to tady celý a uvidíš, že najsem jedinej, kdo tak činí, zkus se zamyslet PROČ??,. O tom že u peugeotu někdo ten štítek na dveřích spočítal silně pochybuji... Kdo někdy foukal pneu ví, že předek je těžší, že zadek zatežují, až možná cestující na zadnim sedadle nebo v kufru, rozhodně ne řidič. Taky ti tu nechci ani psát proč je předek těžší, to by tě tu mohlo trochu ponižovat. Ale komu čest tomu čest, předpisy jsou předpisy a měly by se slepě dodržovat o tom já se přít nebudu...

Odesláno

Předek je těžší, to jo, ale sám o sobě, a všechno co sedí, leží nebo je za přední nápravou zatíží i zadek a to i řidič. A nikdo tady nepiše o slepém dodržování předpisů. Zkus přemejšlet, nechci se nijak s tebou o tom přít, když si to myslíš tak si to mysli dál, já ti pišu holej fakt, už to co piše Ferry, že při zatěži je předek na 2,4 a zadek až na 3,2 o tom svědčí. Ono je to taky o tom kde má auto těžiště

[upravil dne 29/4/09 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: jp

Nějakej chytrej ne? Možná se ti předek zdá těžkej, ale víš kolik máš zatížení na každý kolo, ono když si tam sedneš tak se zadek zatíží možná víc než předek, takže ty si foukej jak chceš, ale myslim že ostatní rozumný lidi budou foukat předpisově, protože ten předpis někdo spočítal, a věděl proč to tak vyšlo;)

Myslim hurvínku že jsem chytrej, víš proč? Protože jsem si to sám vymyslel odskoušel a taky to funguje. Přečti si to tady celý a uvidíš, že najsem jedinej, kdo tak činí, zkus se zamyslet PROČ??,. O tom že u peugeotu někdo ten štítek na dveřích spočítal silně pochybuji... Kdo někdy foukal pneu ví, že předek je těžší, že zadek zatežují, až možná cestující na zadnim sedadle nebo v kufru, rozhodně ne řidič. Taky ti tu nechci ani psát proč je předek těžší, to by tě tu mohlo trochu ponižovat. Ale komu čest tomu čest, předpisy jsou předpisy a měly by se slepě dodržovat o tom já se přít nebudu...

Zkontroluj si tlakoměr na pneu, jestli nelže:D

A u Pežotů ten štítek opravdu nikdo nepočítal, vychází se z doporučení výrobce pneumatik. Zajímavé je, že výrobci pneumatik mají zhruba stejné hodnoty. Že by od sebe opisovali?

[upravil dne 29.4.2009 kobr]

Odesláno

Pokud vím, tak výrobce pneumatiky udává rozmezí tlaku a přesnou hodnotu určuje až peugeot, který to právě asi nespočítal. Myslim si, že nikdo, kdo má lepší cit pro auto než já, si to podle toho štítku nenafouká. Ano, je pravda, že s každym nákladem se těžiště posouvá dozadu, ale nemyslim si, že to neplatí pro řidiče a spolujezdce, ten se bude pohybovat někde kolem těžistě auta, plus mínus, aby mě tu někdo nechytal za slovíčko. Pokud jezdíš často naloženej od zadních sedaček dál možná by se mělo foukat víc na zadek než je 2,3, možná těch 3,2 nebo kolik??. Jestli jste si všimli, tak já si myslim, že hodnota tlaku na zadku je správná při normál zátěži, ja jen nesouhlasim s tou na předku, to je blud. Já si jen myslim, že stejně jako u naloženého zadku je u předku nejen kvuli hmotnosti motoru, nedotáčivosti a težišti auta hodnota 2,3 mylná. Jo a tlakoměr mam dobrej.

[upravil dne 30.4.09 jp]

Odesláno

Mam pneu 205/55 16 uz z vyroby a tlaky 2,5/2,5 ,plna zatez 2,5/3,4. foukam min na 2.5.

Ta pneu musi vydrzet max tlak a max zatizeni treba 4h po D max rychlosti co z toho dostanes a pri 2,2HDI neni problem jet nalozenej na tempomat pres 170. A proto jsou predepsany pneu W (do 270km/h) i kdyz auto ma max 201km/h,je to bezpecnostni rezerva.

Pri max rychlosti (pneu ne vozu) ma vetsina pneu uz po case delsi jak jedna minuta problemy,zacinaji se deformovat!!! Nedavny test v D to prokazal!!!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nevim, kde jste přišli na to, že foukat gumy přes dva a půl je blbost. Naopak, zkuste si to, pokud teda máte slušný gumy. Já mam 195 pirelli p6 a když nafoukám předpisovejch 2,3 na předek, tak je guma zmáčklá jak prase a zadek má taky předpsáno 2,3 a tam se guma ani neprohne. Takže já foukam na 2,7 předek a na 2,3-2,4 zadek. Je to logické, protože ten předek je těžší, měl by mít i vyšší tlak v pneumatice! Pokud to nahustíte na 2,7, tak se nebojte, že se vám vytlučou čepy nebo tak něco, to je blbost. Autu to nic na komfortu neubere. Hlavně nesrovnatelně lepší jízdní vlastnosti jak v zatáčkách, vyhýbacích manévrech, ale i brždění. Zkrátka auto nebrzdí nějaká polozmáčklá předpisově nafouklá pneumatika a proto má nižší spotřebu o tolik, že to i poznáte. Jsem totálnim odpůrcem toho štítku na dveřích, kde jsou tlaky. A ještě jedna věc, dva sedm neni moc, jsou to těžký auta a né stodvácy nebo fáčka, navíc pneumatiky většinou snesou nahuštění na 3,1 baru.

[upravil dne 29.4.09 jp]

myslim ze mas pravdu. ja klasiku 195/65/R15 fukam 2,4-2,6.su to goodyear gumy.sak ked to je menej tak to auto plava po ceste jak hnila svina. a mimochodom ne vectre mi fukaju bridgestony turanzy 215/55/R16 plynom na 3,0 ...

Odesláno

a já si myslím,že nemá pravdu--ty tlaky pneu se zkouší pro konkrétní vůz a pro daný rozměr pneu--dělají to lidi,kteří se tím živí třeba celý život :myslim,,výsledkem je kompromis jízdních vlastností,kilometrového výkonu,zatížení pneu,a bůhví čeho ještě...pak z toho vyjde doporučený tlak pneu pro uživatele...

:Dnakonec do toho vstoupí uživatel a řekne: všichni jste blbci a fouká jak chce on...:D NAKONEC,PROČ NEEE !!!!!!:xvul

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Zkontroluj si tlakoměr na pneu, jestli nelže:D

A u Pežotů ten štítek opravdu nikdo nepočítal, vychází se z doporučení výrobce pneumatik. Zajímavé je, že výrobci pneumatik mají zhruba stejné hodnoty. Že by od sebe opisovali?

[upravil dne 29.4.2009 kobr]

no hlavne gumy sa vyrabaju na to aby sa predavali, a predavaju sa vtedy, ked sa nicia, takze argumenty typu \"predpisane tlaky su vypocitane tak, aby sa nenicili gumy\" su fakt trosku naivne.... proste nech si kazdy mysli co chce, ale ked gumu nafukam na 2,3 tak je jak blato....

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

a já si myslím,že nemá pravdu--ty tlaky pneu se zkouší pro konkrétní vůz a pro daný rozměr pneu--dělají to lidi,kteří se tím živí třeba celý život :myslim,,výsledkem je kompromis jízdních vlastností,kilometrového výkonu,zatížení pneu,a bůhví čeho ještě...pak z toho vyjde doporučený tlak pneu pro uživatele...

:Dnakonec do toho vstoupí uživatel a řekne: všichni jste blbci a fouká jak chce on...:D NAKONEC,PROČ NEEE !!!!!!:xvul

Máš pravdu, však je to jeho auto, že taťko!:potlesk Jezdím už nějakej ten pátek a není to dlouho, co jsem našel tento web. Je to paráda, ale někdy pitvám to, co jsem dělal automaticky, dle zkušeností a citu. Nyní se tu řeší tlaky, jak se má co nejlépe jezdit, kdy řadit, nakonec budem řešit jak rychle mají jít stěrače a jak často se nadechnout. Já to nemyslím zle, jen jsem chtěl naznačit, že vše počtu a nyní řeším. Řadím včas, startuju s vypnutou spojkou, nechávám klepat autko po dojezdu alespoň 10 sec.? Ale jen tak dál, pořád se máme co učit a již mnoho dobrého jsem zde nalezl.:papa:papa

Odesláno

No mě by spíš zajímalo proč má 307 1.4 HDI, která má uplně stejný gumy jako naše milovaný 406, a je mimochodem mnohem lehčí, tlaky 2,5-2,5 a 406 maj 2,3-2,3. Sakra na 2,3 jsem foukal 206 :bacha Takže ať si všichni říkaj co chtěj já budu foukat 2,5-2,4(2,6-2,5). Těch 2,3 jsem zkoušel, bylo to nanic....

Odesláno

Já ti řeknu proč, protože ten kdo psal tlaky na 406 moc nepřemejšlel, 2,3 předek je blbost, to je dobrej tlak pro zadek, ten je lehkej a snese i 2,1. 406 je s timhle takem na předku nervozní a škodí to gumam, jenže tohle nespozorujete dokud těch 2,7 nezkusíte, dešní gumy snesou i 3,1. Ani těch tři jdna by jim nemělo nijak ublížit, spíš naopak, ale to už je fakt spíš na dodávku. I v servisech to vědí že dva tři je na prd, protože pokud hodíte za hlavu nějakej trapnej štítek na dveřích získá vaše auto o třídu lepší jízdní vlastnosti a na komfortu to nic neubírá, alespoň jsem nic takového nespozoroval.

Odesláno

Mimochodom:

Kto z vás meria tlak v pneu pred jazdou (studené pneu), správne kalibrovaným tlakomerom a pri hustení (fúkaní )zohladňuje rozmer pneumatiky, aktuálne zaťaženie auta a prevládajúci druh cesty?

Kto z vás pravidelne kontroluje tlak v pneu a spôsob opotrebenia behúňa?

jp: Tú vetu \"o třídu lepší jízdní vlastnosti a na komfortu to nic neubírá, alespoň jsem nic takového nespozoroval. \" zrejme nemyslíš vážne.

[upravil dne 26/6/09 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...