Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,měl bych dotaz,koupil jsem si alu s pneu a nevim na kolik to mám dofoukat.na dveřích mám sice napsaný na kolik ale to je na 185/70 14,ale já tam mám tet 205/55 17 a to stejný tlak určitě nebude.poradí někdo díky moooc:roker

Odesláno

Já nevím kolik na 17 ale já foukám 205,55,16 na 2,5 v předu i vzadu,ale myslím že tam má být 2,4 a u kombíků se hustí zadek o trošku víc,kvůli zátěži

Odesláno

2,7 ?????????????? :myslim to je nejak hodne ne ??

Původně zaslal: BoneDaddy

Já svoje 205/40 R17 foukám na 2,7 a někdy i o trochu víc. :D

Tvoje bych viděl tak někde kolem 2,5. ;)

Odesláno
Původně zaslal: majty

2,7 ?????????????? :myslim to je nejak hodne ne ??

Nevim. :aut Je to předepsaný na pneu a v servisu mi to frajer nafoukl na 2,8 a povídal: \"Než to tam dáš, tak ti to uteče, tak si to trochu dofoukni. \". :D Tak je to třeba dobře.

Strejdovy 225/50 R16 foukám na 2,5.

Svoje zimní 205/55 R16 foukám na 2,3. :)

Odesláno

mne v pneuservise nafukali pneu a odvtedy so to ani nekontroloval, baj ockom vyzeraju tak akurat... chlapci tiez uz naspamat vedia aku pneu ako nafukat... :D takze neriesim :mad: z mojich osobnych skusenosti predpisany tlak byva vacsinou malo

a v robote fukam na 8 (12.00 R 20) :D:D

[upravil dne 28/4/09 farky]

Odesláno

taky jezdim na 2,3 vpredu i vzadu, at mam 185/70 R14 nebo ted 205/55 R16 akorat kdyz planuju jizdu s vetsim nakladem, davam 2,4-2,5

Odesláno

no vyborne, tak ted jste mi nasadili brouka do hlavy.... ja mam nafoukan standardni rozmer 195/65/15 (pneu michelin energy e3a) na predpisovy 2,4, ale pohledove se mi to zda moc mekke....

Matrix: proc foukas klasiku na 2,8 ???

Odesláno

Poud se nepletu, tak na gumách se píše tak možná maximální tlak, ale rozhodně ne doporučenej, páč každý auto váží jinak a má jinak stavěnou geometrii.

Pokud nenazouvám na auto gumy, které se brutálně liší od předepsaných (třeba 215/40 místo 185/75), nevidím důvod, proč nefoukat na předepsaný tlak. Já mám předepsáno vpředu i vzadu 2,4 a přitlačit mám pouze když se chystám trvale pohybovat rychlostí přes 210 km/h tuším. A mám to fouknout na 2,6 myslím nebo 2,7. A to má kupéčko nějaké to kilo.

Foukat 406 přes 2,5 je podle mě blbost. Ta guma musí mít běhoun do oblouku jak na horským kole. O tom, co na to říkaj segmenty náprav ani nemluvě.

[upravil dne 29/4/09 kupák]

Odesláno

Nevim, kde jste přišli na to, že foukat gumy přes dva a půl je blbost. Naopak, zkuste si to, pokud teda máte slušný gumy. Já mam 195 pirelli p6 a když nafoukám předpisovejch 2,3 na předek, tak je guma zmáčklá jak prase a zadek má taky předpsáno 2,3 a tam se guma ani neprohne. Takže já foukam na 2,7 předek a na 2,3-2,4 zadek. Je to logické, protože ten předek je těžší, měl by mít i vyšší tlak v pneumatice! Pokud to nahustíte na 2,7, tak se nebojte, že se vám vytlučou čepy nebo tak něco, to je blbost. Autu to nic na komfortu neubere. Hlavně nesrovnatelně lepší jízdní vlastnosti jak v zatáčkách, vyhýbacích manévrech, ale i brždění. Zkrátka auto nebrzdí nějaká polozmáčklá předpisově nafouklá pneumatika a proto má nižší spotřebu o tolik, že to i poznáte. Jsem totálnim odpůrcem toho štítku na dveřích, kde jsou tlaky. A ještě jedna věc, dva sedm neni moc, jsou to těžký auta a né stodvácy nebo fáčka, navíc pneumatiky většinou snesou nahuštění na 3,1 baru.

[upravil dne 29.4.09 jp]

Odesláno

Nějakej chytrej ne? Možná se ti předek zdá těžkej, ale víš kolik máš zatížení na každý kolo, ono když si tam sedneš tak se zadek zatíží možná víc než předek, takže ty si foukej jak chceš, ale myslim že ostatní rozumný lidi budou foukat předpisově, protože ten předpis někdo spočítal, a věděl proč to tak vyšlo;)

Odesláno

Hustím pneu 2,3 baru vpředu i vzadu a nemám problémy s opotřebením pneu. Spotřeba je taky slušná na dvoulitr a těžké auto a že vypadají promáčklé? Výrobce pneu ví, proč hustit tolik, kolik právě je předepsáno pro každou pneumatiku nějakého rozměru!:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...