Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Maximálne otáčky motora - závada turba - motor nasál olej

Recommended Posts

Odesláno

ted mne napadlo.

Myslim ze mas ted zablokovanou ECU motoru.

pokud mas Siemens tak na 90% je jednotka v ahji.

Delal jsem to po presne takove akci tady nekteremu clenovi z fora.

Motor nasal olej a jak to dosahlo pres 5100 RPM tak se ECU blokla.

Nevim jak a proc ale jedno je jiste,ze jsme jednotku menili.

Nechci ale malovat certa na zed.

Odesláno

Ano mám tam vstřiky Siemens, aspoň to zítra zavolám tomu mechanikovi. 

Kolik tak stojí ta řídící jednotka motoru ??

Repasované turbo jsem koukal, že se dá sehnat cca 7000 - 10000 kč

Jde jen o to jestli se to vůbec vyplatí opravovat, ty repasované turba jsem slyšel taky moc uz nevydrží.

Jinak díky opět za reakce, moc si toho vážím  :super

Odesláno

Zdravím,

tak jsem včera sedl na moto a zajel pro věci do auta a zároveň zjistit jestli už se něco s poruchou hnulo. Bohužel ne, snad jen prý napíchli lepší diagnostiku a zjistili toto :

http://www.imgup.cz/image/ZPc bohužel si pán zatím neví rady.

Také prý je FAP filtr zaplněn na 185% !!! Je to vůbec možné ???? Jinak FAP musí pryč pokud se tedy ještě auto vůbec rozjede  :cool:

Rozvody, motor prý OK, naftu to tlačí až ke vstřikům, okýnka stále nefunkční.

Odesláno

To mají nějakou divnou diagnostiku ne? Když jim to ukazuje FAP 185% a říkají, že by FAP musel pryč. Jinak P1351, jestli si dobře pamatuju, budou na 90% vadné žhavící svíčky - takže tohle není problém. Ta druhá bude asi horší, ale asi bych to zavezl někam jinam.

Odesláno

Co se týká nefunkčních oken, tak bude nejspíše economy mód a ten se zruší pouze nastartováním motoru. Takže dokud nenastartuješ tak nepůjdou okna, rádio apod. Jinak, Naugi, pokud ti mohu doporučit, tak se domluv se strakim007 a ten to už určitě pořeší

Odesláno

Já vím u Strakiho jsem byl měnit před pár lety rozvody a jednou mi přijel do Ústí vyměnit ulomený přepad u v střiku. Stejně tak jsem plánoval u něj vykuchat ten FAP.

Straki je prostě kapacita, jenže já mám teď nepojízdné auto až v Hradci Králové a Straki bydlí v Chomutově. Nehledě na to, že je permanentně vytížený.

To vím, že by to bylo úplně nejlepší to mít u Strakiho.

Je stejně divné, že pokud je to turbo tak olej zustal v motoru, nemuze ten problém mit nejakou souvislost se zaplněným FAPem ??

Jinak Honzo díky za reakce  :super

Odesláno

Olej zostal v motore,pretože to  spaľovalo olej,ktorý bol nazhromaždený v intercooleri ( chladiči vzduchu z turba),nie olej z motora,ten nemá ako nasať.

Odesláno

Chlapi kurňa teď si ze mne dělá někdo prču :) Nejdřív mi píšete, že to natáhne motorový olej a často to končí zadřením motoru a teď se tady zase dočtu že to nemůže natáhnout motorový olej :D

Guest minimaxa
Odesláno (upraveno)

Olej zostal v motore,pretože to  spaľovalo olej,ktorý bol nazhromaždený v intercooleri ( chladiči vzduchu z turba),nie olej z motora,ten nemá ako nasať.

Myslím že se pleteš, je to motorový olej. Jaký jiný. 

Pokud se dobře pamatuju, ložiska turbodmychadla jsou mazána právě motorovým olejem. Pokud nastane v ložiskách vůle, např. nadměrným opotřebením, dostane se olej přes hřídel turba do spalování a nastane tento děsivý efekt. Pokud se pletu, opravte mě.  ;)

motor-anim_res.gif

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

Bude pravda, že si motor cucnul oleje. Dává to smysl. Únik mohl být dlouhodobý a velmi nepatrný. Pokud odešlo těsnění turba naráz, musí být vidět úbytek ve vaně.

A myslím že by to dávalo i smysl s tím ucpaným FAPem. Pokud tam letělo "nekvalitní" palivo, spalovaný olej, patrně došlo i k jeho zanesení...

Docela brutální závada, která nemá sychr a je závislá pouze na prevenci.

Odesláno

Ten olej odjinud než z motoru jít nemůže, ale snad by to "splašený přemazaný turbo" nemělo bejt schopný vycucnout celou vanu, nebo jo?! :myslim

Odesláno

Chlapi kurňa teď si ze mne dělá někdo prču :) Nejdřív mi píšete, že to natáhne motorový olej a často to končí zadřením motoru a teď se tady zase dočtu že to nemůže natáhnout motorový olej :D

Jasné,že to je motorový olej,ale nie z olejovej vane je spaľovaný.Je to olej ,ktorý sa časom nazhromaždil v intercooleri a tento olej vcucol motor !!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...