Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Fotak - Aku ma cenu ?

Recommended Posts

Odesláno

Viem, ze sa tu nachadzi dost fotografu ...

Tak preto se ptam. Dostal se mi do rukou, po prvim majiteli Fotak, zrkadlovka, celkem stara, nemecke vyroby. Chcel som sa opytat, ci to ma cenu aj predavat, popripade co to moze stat.

Fotoaparat je Praktica PLC 3

http://www.praktica-collector.de/203_Praktica_PLC3.htm

K tomu veelky blesk National PE-3057

http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-camera-accessories/11890-national-pe-3057-flash.html

Je to vsecko velmi zachovali.

Samotni fotak je v kozenem pouzdre, je k nemu tamten velky blesk, snurka na krk, nejaky sinchronizacni kabel, myslim nejaky 2-3 filtri na predni objektiv, clona na predny objektiv, k fotaku je navod RUSKY/CESKY, k bleksu je tez, myslim ze ale ne v nasem jazyku, tusim nemcina a este neco.

K tomu mam i komplet vybaveni komory, aspom myslim ze komplet, sou tam nejake dve VYVOJNICE, nejake dve nadoby s nejakymi prepazkami na nejakou chemikalii, dve obymky s cernymi zarovkami a kabelem, dalsi 2 nejake foto zarovky celel bile, nejake cerne leskle desky, jak ze skla, valcek, nejake stipce ...

Vubec, ale vubec se do toho nevyznam, viem akurat ze vse je v perfektnim stavu, ku vsemu sou krabice a navody.

Co vi na to ? Ma cenu sa s tym zaoberat ?

Odesláno

Ja na fotky moc nejsem, bohato mi staci fotak v mobilu, popripade co nejmensi kompakt na hachiceni potrebnych fotek. Do tohohle by sem se nemal odvahu ani pustit, moc cudliku, kolecek a podobne :D Cize skorej kseftovat, len neviem, ci to ma nejaku cenu ...

Odesláno

Tak myslim ze s ciste historickeho ne. Je kopa lidi, co s takymito tipmi dnes foti, a robi na tom lepsi fotky ja na digitalich.

U nas ve skole, ty co jsou na fotografickych seminarich a krouzkach, maji s takymto fotakem povinnost robit v nekterem rocniku prace ...

Myslim ze je to este vyuzitelny... Ale tak skusim dat inzerat do skoly :)

Odesláno

Fotit se s ním dá i po těch letech, ale nevím, jestli je zrovna výhodný to někde odkoupit a prodávat. Ale pokud jsi za něj nedal moc peněz, tak se třeba najde nadšenec, co to koupí.

Odesláno

Ja sem ho dostal scela zadarmo :) A je ve vinikajici kondici, nic mu neni, je jak novej ... Vsechno prislusenstvo, manuali, kabliky, vsechno tam je. No uvidime :)

Odesláno

Popripade nemate nekdo nekde nejakej navod, jak se fotky vlastne vyvolavaj ? Myslim, ze mam k tomu mozna vsechno, mam i cernou tmavou mistnost :) Len netusim jaka je chemikalia, a jak se to dela. Kdyby sem se to naucil, tak se snad i dam na to, abych to vyskousel :) Mozna mne to chytne :)

Odesláno
Původně zaslal: martin307

Chemikálií je na to spousta a nic lehkého to není. Koupím ho od tebe.

Tak ja som zo slovenska, takze by mohol byt celkom problem :)

Kazdy sa to musel raz ucit, skusil by som to aj ja :)

Odesláno

Já už ne, měl jsem kdysi Deltu, ale odešla do věčných lovišť.

Jinak k foťáku - ta Praktica byl kdysi můj sen, ale stále tehdy v přepočtu k mé tehdejší kupní síle asi jako dneska barák :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...