Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koupil sem nové kotouče s vnitřním chlazením na svoje auti. Dalo by se z nich udělat i vrtané? Doma bych to somozřejmě nevrtal, nechal bych to udělat profi. Bude tam nějaké zlepšení, ale při zachování bezpečnosti? Bude potom vetší opotřebení desek nebo kotoučů? Nebo má to spíš vůbec cenu?:myslim

Odesláno

Kdyby jsi za zadní tažný oko uvázal ocelový lano s kotvou,tak to vyjde nastejno...

Odesláno

Nevrtaný určitě nevrtat :D snížil bys tak jejich pevnost a mohly by prasknout, co by následovalo poté si domyslíš... Jediné východisko je koupit vrtané, nebo drážkované už z výroby. Ale otázka je, k čemu to je na 306 1.6 potřeba? U závoďáka bych to chápal, ale takhle...

Odesláno
Původně zaslal: purkmistr

Koupil sem nové kotouče s vnitřním chlazením na svoje auti. Dalo by se z nich udělat i vrtané?

Proč?

Bude tam nějaké zlepšení, ale při zachování bezpečnosti?

Ne. Bude to brzdit úplně stejně, jako bez děr, akorát to bude možná hlučnější. Bezpečnější to taky nebude, protože vrtané kotouče s dírami skrz celou tloušťku mají tendence kolem děr praskat, a to i originální kotouče Porsche a Ferrari.

Bude potom vetší opotřebení desek nebo kotoučů?

Ano, vrtané a drážkované kotouče víc žerou desky.

Nebo má to spíš vůbec cenu?:myslim

Nemá. Jediný přínos je vzhled, zbytek jsou nevýhody.

[upravil dne 26/2/09 Fakir]

Odesláno

to Fakir:

opravdu si myslíš že jediný smysl děrovaných a drážkovaných kotoučů je ve vzhledu ? No pokud bereš to že plyny, které vznikají při brždění zahříváíním desek a znemožňují deskám se řádně zakousnout do kotoučů jsou odváděny dírama nebo drážkama z prostoru mezi kotoučem a deskama tak ano, máš pravdu a jsou zbytečné.;)

A k otázce, osobně si myslím že kotouč by neměl ztratit na kvalitě při vrtání, pokud dodržíš přibližný počet děr a rozestupu mezi nima. Nevěřim tomu že výrobce, který dodává jek vrtané, tak nevrtané používá jiné složení oceli. Ale to je jen můj názor. :myslim, ale počítej s tím, že životnost bude asi opravdu nižší než u kotoučů nevrtaných.(to platí i u origo vrtaných)

Odesláno

Já jsem teda fo vrtaných kotoučů od Zimmermannu investoval a vůbec toho nelituji.. Samotné dírky kotouči pomůžou max. na stíraní bordelu z desek (za celou dobu se mi nestalo, že by kotouč pískl) a určitě se méně zahřívají. Kombinace kvalitních kotouču (ať už vrtaných či ne) a kvalitních desek se určitě vyplatí.. Ale vrtat do hotových kotoučů se nevypaltí :P.. Viděl jsem, jde to, ale ne, nechci, děkuji..

post-0-14109605007994_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...