purkmistr Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Koupil sem nové kotouče s vnitřním chlazením na svoje auti. Dalo by se z nich udělat i vrtané? Doma bych to somozřejmě nevrtal, nechal bych to udělat profi. Bude tam nějaké zlepšení, ale při zachování bezpečnosti? Bude potom vetší opotřebení desek nebo kotoučů? Nebo má to spíš vůbec cenu? Citovat
Ferry Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 kup rovnou vrtany a nevymejslej bejkarny, je-li ti zivot mily Citovat
Medvěd Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Nešahal bych na to - brzdy a řízení jsou pro život to nejdůležitější a riskovat, že si namelu kvůli zásahu do brzd ...... Citovat
purkmistr Odesláno 25. únor 2009 Autor Odesláno 25. únor 2009 máte pravdu, byla byto bejkárna. To za to nestojí Citovat
KoudaK Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Kdyby jsi za zadní tažný oko uvázal ocelový lano s kotvou,tak to vyjde nastejno... Citovat
kujon106 Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Nevrtaný určitě nevrtat snížil bys tak jejich pevnost a mohly by prasknout, co by následovalo poté si domyslíš... Jediné východisko je koupit vrtané, nebo drážkované už z výroby. Ale otázka je, k čemu to je na 306 1.6 potřeba? U závoďáka bych to chápal, ale takhle... Citovat
Fakir Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: purkmistr Koupil sem nové kotouče s vnitřním chlazením na svoje auti. Dalo by se z nich udělat i vrtané? Proč? Původně zaslal: purkmistr Bude tam nějaké zlepšení, ale při zachování bezpečnosti? Ne. Bude to brzdit úplně stejně, jako bez děr, akorát to bude možná hlučnější. Bezpečnější to taky nebude, protože vrtané kotouče s dírami skrz celou tloušťku mají tendence kolem děr praskat, a to i originální kotouče Porsche a Ferrari. Původně zaslal: purkmistr Bude potom vetší opotřebení desek nebo kotoučů? Ano, vrtané a drážkované kotouče víc žerou desky. Původně zaslal: purkmistr Nebo má to spíš vůbec cenu? Nemá. Jediný přínos je vzhled, zbytek jsou nevýhody. [upravil dne 26/2/09 Fakir] Citovat
Fakir Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: Marlin tak proc mam na aute drazkovane? To já nevím, to musíš vědět ty. Citovat
jarajarda Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: Marlin tak proc mam na aute drazkovane? Abys vzal vrtačku a udělal si provrtané Citovat
yaris1 Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 to Fakir: opravdu si myslíš že jediný smysl děrovaných a drážkovaných kotoučů je ve vzhledu ? No pokud bereš to že plyny, které vznikají při brždění zahříváíním desek a znemožňují deskám se řádně zakousnout do kotoučů jsou odváděny dírama nebo drážkama z prostoru mezi kotoučem a deskama tak ano, máš pravdu a jsou zbytečné. A k otázce, osobně si myslím že kotouč by neměl ztratit na kvalitě při vrtání, pokud dodržíš přibližný počet děr a rozestupu mezi nima. Nevěřim tomu že výrobce, který dodává jek vrtané, tak nevrtané používá jiné složení oceli. Ale to je jen můj názor. , ale počítej s tím, že životnost bude asi opravdu nižší než u kotoučů nevrtaných.(to platí i u origo vrtaných) Citovat
MatrixChose Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: Marlin tak proc mam na aute drazkovane? Abys vzal vrtačku a udělal si provrtané Radši toho nech, tenhle člověk je toho schopnej :D:D Citovat
C.J. Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Já jsem teda fo vrtaných kotoučů od Zimmermannu investoval a vůbec toho nelituji.. Samotné dírky kotouči pomůžou max. na stíraní bordelu z desek (za celou dobu se mi nestalo, že by kotouč pískl) a určitě se méně zahřívají. Kombinace kvalitních kotouču (ať už vrtaných či ne) a kvalitních desek se určitě vyplatí.. Ale vrtat do hotových kotoučů se nevypaltí .. Viděl jsem, jde to, ale ne, nechci, děkuji.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.