Pe.Tr Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 mám dva roky toto a max spokojenost . ale v tydnu dela tak jednu dvě kávy denne , o víkendu cca 10 . jedou za dva mesice dostane odmaštovací tabletu , jednou za pulroku novej filtr . nos tres . max spokojenost. https://www.datart.cz/espresso-philips-ep2224-40.html mléčnou cestu nepoužívám . dneska už asi bude novější řada... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 před 40 minutami, Péťa napsal: Tak to je těžký. Když budeš chtít opravdu dobré kafe, musíš koupit pákový. Ale kdo se s tím má pořád mrdlat Automat - já vybíral takový, aby měl velkou nádobu na vodu, protože ji pořád plnit je opruz. Mám Saeco (Philips). Když budeš dělat hodně kapučíno a laté, tak hledej kávovar, kde je jednoduché čistit trysku. Dělá je Siemens. můžeš hodit odkaz?pákový jsme meli chvíli a nikdo se s tím nechtěl mrdlat holt lenost … Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 A co že je s pákovým za "mrdlání"? Citovat
Milan+ Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 (upraveno) @Charlie 1 A jdeš do toho znovu? U nas to bylo od obchoďáku jako dárek, teď jede jen konvice. Upraveno 30. listopad 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Péťa Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 @Charlie 1 Schválně jsem našel, kdy jsme ho kupovali: 17.11.2017 Byl to náš několikátý a zatím drží. Když se něco porouchalo, sám jsem to opravil https://www.saeco-online.cz/kavovar-saeco-lirika-otc Citovat
dýzl Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Má Tři "kávovary"-překapávač, kapslové (tassimo). Poslední "kávovar" je rychlovarka a klasika Lógrovka . První nečistím, jen sedliny vyhodím s papírovým ftrem i přes to že má permanantní. Tassimo pak odvápňovací tabletu až si řekne tak za 1/4 až 1/2 roku. A poslední? Klasika rychlovarka. Pokud bych pořizoval nový kávovar , asi bych šel na kapsle Dolce Gusto /tuším Krups/-přijde mi větší výběr druhů kávy. Citovat
Péťa Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Kapsle bych nechtěl ze dvou důvodů: Docela drahé náplně - nikdy jsem nezkoušel počítat, zda to vyrovná nízká cena přístroje Strašné množství plastů Dave_k, Veverka a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Před hodinou, oddie napsal: A co že je s pákovým za "mrdlání"? Si to někdy zkus, čištění, nádoba na mléko,atd Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Provozuju 3ks, jeden asi 15 let starý italský Isomac, který si kdysi pořídila bývalka, a dva kousky Krups XP320830 Opio, asi nejlevnější model, co vůbec je, mám pocit, jeden mám v práci a jeden doma. Ten v práci dělá průměrně 3-4 kafe denně, ty doma nárazově, spíš jen o víkendu. Kupuju do toho mleté Illy, na mletí nemám morál. A žádný opruz či problémy tedy nepozoruju... pravda, mám ty Krupsy teprve 3 roky, no. Kolega si tu mele svoje a jen mlejnek má dražší než já všechny stroje dohromady ale já mám vychytanou tuhle kombinaci, Illy s tímhle sítkem k sobě sedí přesně a k tomu velikostí vychytaný hrníčky. Na tom beztak asi záleží nejvíc, do toho bejvalčina zázraku to Illy moc nepasuje, takový kafe jako z toho Krupsu v něm neudělám. Citovat
sitler Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 před 18 minutami, Milan+ napsal: Si to někdy zkus, čištění, nádoba na mléko,atd ale automat kdyz necistis, je to ultrahumus a hromada plisne. A kapslovej proste dobry capuchino nebo Latte proste neudela. Charlie 1 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 před 29 minutami, Péťa napsal: Kapsle bych nechtěl ze dvou důvodů: Docela drahé náplně - nikdy jsem nezkoušel počítat, zda to vyrovná nízká cena přístroje Strašné množství plastů Jo, přesně. Se.e mě na tom ten odpad. Ale občas kapslovej berem s sebou na dovču, když jedem autem, je to teda děsná rozežranost, vozit si i kávovar, ale ten kapslovej je aspoň pidi. Na denní provoz bych to nechěl. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 před 10 minutami, sitler napsal: ale automat kdyz necistis, je to ultrahumus a hromada plisne. A kapslovej proste dobry capuchino nebo Latte proste neudela. Nějak nevím tuto odpověď na mě? Citovat
sitler Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 (upraveno) @Milan+ kontextove. Ne jako konfrontace, ale kontext, ze ani automat neni "nasypu a jdu" a ze bez udrzby to proste nebude moc dobry. Nejak mi davalo smysl to zaradit k tomu. Upraveno 30. listopad 2025 uživatelem sitler Citovat
RichVa Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Jako rodina a v práci jedeme na DeLonghi automatech s mlékem. V práci jsme měli klasiku DeLonghi Capuccino, letos na jaře v po 10 letech a cca 30 000 kávičkách jsme ho odepsali. Tedy začal protékat mnohocestný ventil, oprava ne zcela rentabilní. Dostával péči podle předpisů - když si řekl odvápnění přitom kompletní očista spařovací jednotky. A samozřejmě vodní filtr. Nahradila ho Dinamica a uvidíme kolik dá. Ale u jedné spřátelené firmy ten stejný dal jen 12 000 - ovšem co vím, tak údržba probíhala minimálně. Na chalupě mám také Capuccino (asi 6 let) a doma Eletta Capuccino Evo (dva roky) - oba mají skoro víc mléka než káv, protože u nás jedou hlavně latéčka s více mlékem. Dostávají pravidelnou péči a zatím bez závad. Synovec s neteří šli do dražší varianty - Eleta Explore. Zatím je mají asi rok a spokojenost. Mladým přinese Ježíšek Rivelii (mají menší spotřebu takže menší nádoby jsou plusem a navíc mohou lépe měnit druhy) No a zkušenosti: Na automatech mi velice vyhovuje snadnost použití - na pár "kliků" máš kafíčko na stole. Čištění mléčné cesty není až tak složité. ALE jako u všeho je třeba se o stroj postarat a nezanedbat pravidelnou péči. Na druhé straně není nějak moc častá a stroj si sám řekne. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 30. listopad 2025 Odesláno 30. listopad 2025 Minulé Vánoce Danče přinesl Ježíšek Krups-ea-897-a10-evidence-ecodesign a je sním velice spokojená - já kávu nepiju Nechápu tu cenu, loni stál o 3,5k méně... Citovat
oddie Odesláno 1. prosinec 2025 Odesláno 1. prosinec 2025 Mmch. na cestách, když si chcem dát někde kafíčko, to bývá opravdu těžká loterie. Většinou hledám v mapách vysloveně kavárnu a koukám na recenze, někdy se zadaří najít opravdu skvělé, někdy je to prů... a pak mě napadají černé myšlenky, že si snad na výlety budem radši tahat kapesní vařič a konvičku no a v této souvislosti mě dostal - kapesní presovač: https://www.kofio.cz/prislusenstvi/outin-nano-portable-espresso-machine-forest-green/12320 Myslel jsem teda nejdřív, že si dotyčný dělá srandu, ale ono to fakt existuje. Presovač na baterky. No nemám sice na koupi a tahání s sebou morál, ale zaujalo mě to... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 1. prosinec 2025 Odesláno 1. prosinec 2025 před 19 hodinami, RichVa napsal: Jako rodina a v práci jedeme na DeLonghi automatech s mlékem. Když jsem před cca 20 lety kupoval svůj první automat, tak jsem taky chtěl DeLonghi. Tím nic nezkazíš. Ale tenkrát mi v Electroworldu prodejce ukázal, jaký je rozdíl mezi DeLonghi a Philips - v té době žádný, jen cena. Úplně stejná střeva, stejný software. Jen Philips mluvil anglicky a DeLonghi česky. Nevím ale, jak to je teď. Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 tak dnes philips samy plast, česky umí oba, napěnovač lepší de longi a philip lepší čištění mlečné cesty.... https://www.delonghi.com/cs-cz/p/magnifica-plus-plnoautomaticky-kavovar-ecam320.60.b-magnifica-plus/ECAM320.60.B.html?pid=0132250018 manželce se líbí tohle... Citovat
Péťa Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Když se líbí manželce, tak co ještě řešíš? pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Eletta Capuccino Evo nahlodal mě RiChva s tímhle o třídu lepší stroj 2 napařovací komory... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.