Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 40 minutami, Péťa napsal:

Tak to je těžký. Když budeš chtít opravdu dobré kafe, musíš koupit pákový. Ale kdo se s tím má pořád mrdlat 😮

Automat - já vybíral takový, aby měl velkou nádobu na vodu, protože ji pořád plnit je opruz. Mám Saeco (Philips). Když budeš dělat hodně kapučíno a laté, tak hledej kávovar, kde je jednoduché čistit trysku. Dělá je Siemens.

můžeš hodit odkaz?pákový jsme meli chvíli a nikdo se s tím nechtěl mrdlat holt lenost …

Odesláno

Má Tři "kávovary"-překapávač, kapslové  (tassimo). Poslední "kávovar"  je rychlovarka a klasika Lógrovka . První nečistím, jen sedliny vyhodím s papírovým ftrem  i přes to že má permanantní. Tassimo pak odvápňovací tabletu až si řekne tak za 1/4 až 1/2 roku. A poslední? Klasika rychlovarka. Pokud bych pořizoval nový kávovar , asi bych šel na kapsle Dolce Gusto /tuším Krups/-přijde mi větší výběr druhů kávy.

Odesláno

Provozuju 3ks, jeden asi 15 let starý italský Isomac, který si kdysi pořídila bývalka, a dva kousky Krups XP320830 Opio, asi nejlevnější model, co vůbec je, mám pocit, jeden mám v práci a jeden doma. Ten v práci dělá průměrně 3-4 kafe denně, ty doma nárazově, spíš jen o víkendu. Kupuju do toho mleté Illy, na mletí nemám morál. A žádný opruz či problémy tedy nepozoruju... pravda, mám ty Krupsy teprve 3 roky, no. Kolega si tu mele svoje a jen mlejnek má dražší než já všechny stroje dohromady :D ale já mám vychytanou tuhle kombinaci, Illy s tímhle sítkem k sobě sedí přesně a k tomu velikostí vychytaný hrníčky. Na tom beztak asi záleží nejvíc, do toho bejvalčina zázraku to Illy moc nepasuje, takový kafe jako z toho Krupsu v něm neudělám.

Odesláno
před 29 minutami, Péťa napsal:

Kapsle bych nechtěl ze dvou důvodů:

1. Docela drahé náplně - nikdy jsem nezkoušel počítat, zda to vyrovná nízká cena přístroje
  2. Strašné množství plastů

Jo, přesně. Se.e mě na tom ten odpad. Ale občas kapslovej berem s sebou na dovču, když jedem autem, je to teda děsná rozežranost, vozit si i kávovar, ale ten kapslovej je aspoň pidi. Na denní provoz bych to nechěl.

Odesláno
před 10 minutami, sitler napsal:

ale automat kdyz necistis, je to ultrahumus a hromada plisne. A kapslovej proste dobry capuchino nebo Latte proste neudela.

Nějak nevím tuto odpověď na mě?

Odesláno (upraveno)

@Milan+ kontextove. Ne jako konfrontace, ale kontext, ze ani automat neni "nasypu a jdu" a ze bez udrzby to proste nebude moc dobry. Nejak mi davalo smysl to zaradit k tomu.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Jako rodina a v práci jedeme na DeLonghi automatech s mlékem.

V práci jsme měli klasiku DeLonghi Capuccino, letos na jaře v po 10 letech a cca 30 000 kávičkách jsme ho odepsali. Tedy začal protékat mnohocestný ventil, oprava ne zcela rentabilní. Dostával péči  podle předpisů - když si řekl odvápnění přitom kompletní očista spařovací jednotky. A samozřejmě vodní filtr.  Nahradila ho Dinamica a uvidíme kolik dá.

Ale u jedné spřátelené firmy ten stejný dal jen 12 000 - ovšem co vím, tak údržba probíhala minimálně.

Na chalupě mám také Capuccino (asi 6 let) a doma Eletta Capuccino Evo (dva roky)  - oba mají skoro víc mléka než káv, protože u nás jedou hlavně latéčka s více mlékem. Dostávají pravidelnou péči a zatím bez závad.

Synovec s neteří šli do dražší varianty - Eleta Explore. Zatím je mají asi rok a spokojenost.

Mladým přinese Ježíšek Rivelii (mají menší spotřebu takže menší nádoby jsou plusem a navíc mohou lépe měnit druhy) 

No a zkušenosti:

Na automatech mi velice vyhovuje snadnost použití - na pár "kliků" máš kafíčko na stole. Čištění mléčné cesty není až tak  složité.

ALE jako u všeho je třeba se o stroj postarat a nezanedbat pravidelnou péči. Na druhé straně není nějak moc častá a stroj si sám řekne.

Odesláno

Mmch. na cestách, když si chcem dát někde kafíčko, to bývá opravdu těžká loterie. Většinou hledám v mapách vysloveně kavárnu a koukám na recenze, někdy se zadaří najít opravdu skvělé, někdy je to prů... a pak mě napadají černé myšlenky, že si snad na výlety budem radši tahat kapesní vařič a konvičku 🤣  no a v této souvislosti mě dostal - kapesní presovač: 

https://www.kofio.cz/prislusenstvi/outin-nano-portable-espresso-machine-forest-green/12320

Myslel jsem teda nejdřív, že si dotyčný dělá srandu, ale ono to fakt existuje. Presovač na baterky. No nemám sice na koupi a tahání s sebou morál, ale zaujalo mě to...

Odesláno
před 19 hodinami, RichVa napsal:

Jako rodina a v práci jedeme na DeLonghi automatech s mlékem.

Když jsem před cca 20 lety kupoval svůj první automat, tak jsem taky chtěl DeLonghi. Tím nic nezkazíš. Ale tenkrát mi v Electroworldu prodejce ukázal, jaký je rozdíl mezi DeLonghi a Philips - v té době žádný, jen cena. Úplně stejná střeva, stejný software. Jen Philips mluvil anglicky a DeLonghi česky. Nevím ale, jak to je teď.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...