Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyvolala fin. krize u vas strach o ztrátu zaměstnání?

Vyvolala fin. krize u vas strach o ztrátu zaměstnání?  

1. 1. Vyvolala fin. krize u vas strach o ztrátu zaměstnání?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

no nevím,mě se krize dotkla,a to tak že jsem propuštěn,s příspěvkem zhora TomThom v některých věcech nesouhlasím ! Pracoval jsem 8 let ve firmě Bosch Diesel,práce špatná nebyla,to ne,a bavila mě jenže problém této firmy je ten že má tkz.úzkou specializaci na diesel systémy common rail,což znamená,pokud automobilky nebudou vyrábět auta,tam nebudou vyrábět čerpadla a tudíž je o dost méně práce ! Ale taky je jeden fakt ten,že se tam zaměstnává spousta lidí kteří dělají jen na půl aby jim práce vydržela,a je tam spousta němců,kteří tam nejou za těch 20 čistého v czk ! Všude jsou firemní auta Audi,BMW a to není jistě v základu :D ! Propouští se lidi z výroby ale z kanclu ne,lidi jsou doma na procentech ale lidi z kanclu nejsou,ty všichni chodí do práce,co tam dělají když firma nejede ?? tam se zaměstnává takovejch příživníků,jeden chodí a zapisuje zelený tabulky,jinej žlutý tabulky,další je vymejšlí,to je teda kravatovej fašista ale je tam,co vymýšlí a kdo co zapisuje když se nejede ?? To nikoho z vedení nezajímá,ale lidi se budou dál propouštět..... z výroby samozřejmně,dělníky.....

Ale osobně si myslím že to je jen uměle tvořené,aby se trošku pročistil vzduch,doufám že nějakou práci seženu,a snad bude zase dobře,ta fabrika je děsnej stereotyp tak snad další zaměstnání bude lepší !!

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Nafouknutá mediální bublina.....práci mám ,na jídlo taky mám.....a vše kolem je levnější a levnější...

Je vidět, že netušíš co se kolem tebe děje....., ale hlavně že jsi spokojený.:nevim

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Nafouknutá mediální bublina.....práci mám ,na jídlo taky mám.....a vše kolem je levnější a levnější...

Jestliže jsou věci kolem levnější, znamená to jednu ze dvou věcí: 1. buďto se snižují náklady propouštěním, nebo 2. se snižují náklady snižováním mezd. To je ten kolotoč popsaný dříve.

Já to už pociťuji. Poprvé po dvaceti letech se u nás nepřidává na platech, zakázek je míň. A to děláme pro celou Evropu, a to pro podniky ve vlastnictví měst.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

Ještě že sem student a nemusim tohle řešit..... Jinak v našem okolí se zatim ňák moc neděje....

by mě zajímalo co jako student studuješ,když máš 407 sw :myslim

Já po 8 letech ve fabrice mám jen 406 v TD a jsem šťastnej jak blecha že nemusím chodit pěšky :D:D

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

Ještě že sem student a nemusim tohle řešit..... Jinak v našem okolí se zatim ňák moc neděje....

Já po 8 letech ve fabrice mám jen 406 v TD a jsem šťastnej jak blecha že nemusím chodit pěšky :D:D

Zo štipka to isto nebude.:bojim

Odesláno

No nevím... Jsem zvědav, až jako absolvent začne se sháněním práce...
Odesláno
Původně zaslal: Edison

To neřeš..:papa Hodně studentů na vysoké škole už zvládá někde pracovat za slušný peníz. A jinak hodnotit životní úroveň podle auta je hodně zrádné. Ať je to jak chce, tak mu ho nezáviď:D

Odesláno
Původně zaslal: TomThom

Původně zaslal: Edison

To neřeš..:papa Hodně studentů na vysoké škole už zvládá někde pracovat za slušný peníz. A jinak hodnotit životní úroveň podle auta je hodně zrádné. Ať je to jak chce, tak mu ho nezáviď:D

nene kdepak nezávidím.... takovou věc ani neznám.... :D ale je to zajímavý,vím že jsou lidi šikovný,a když to má,tak to má,bylo to myšleno z legrace :aut

Odesláno

no, nepracuji ve vyrobni sfere, ale omezeni zakazek se projevilo na kseftech :(, = nejsou ksefty, nejsou penize :(..... letos budu muset hoooooooooooooooooodne setrit :(

Odesláno

Zatím krizi nepociťuji, můj chlebodárce platí co slíbil a ještě se mu daří firmu rozšiřovat - prostě jsem spokojen a doufám, že ještě dlouho budu.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Zatím krizi nepociťuji, můj chlebodárce platí co slíbil a ještě se mu daří firmu rozšiřovat - prostě jsem spokojen a doufám, že ještě dlouho budu.

kdyby jsem nevěděl kde děláš,tak by jsem řekl,podle toho jak jsi to napsal,že tam co já:D.

Mimo to Pe.Tr nahodí téma,ale sám na svoji otázku neodpoví :bacha:D

Odesláno

U nas zatim dobry. Ale vyrobni firmy v okoli zavisle na automotive sly by oko o 40 % dolu se zamestnancema. Ja nejsem az takovej optimista. Pocitam, ze pokud se to protahne (a ja myslim, ze jo), tak se povezou dalsi odvetvi, ktery jsou zatim relativne v pohode. Ono napr. auta jsou prvni na rane, ale pokud nebudou tyhle lidi vydelavat, nebudou utracet a tudiz nebudou vydelavat dalsi lidi atd. Nekdo naopak muze vydelat, az zbohatnout. Jen najit na cem. A kdo prezije, tak pak bude mit perfektni startovni pozici. Jen to chce nezit ve zlate kleci a opravdu odhalovat rizika predem a predchazet jim... Vsem hodne stesti.

Odesláno

Tak ja pracuji u Slovak Telekokmu, neboli T-Com. Financni krize sa zatim neprojevuje, krom programu S4S (save for service) ale ten byl u nas naplanovan uz davno dopredu.

Dotyka se mne je tak, ze odklikavam v maili veci jako tlacte obojstranne, vypinejte si PC kdyz jedete s prace a podobne)

Co bolo pre mna zajimavejsi je, ze na Vanoce, teda pocas financni krize, sem dosahli lepsich vysledku v prodeji sluzeb, ako za minule roky. S tym se ve firme neratalo, a kazdy ratal ze zizky budou maximalne rovny minulemu roku. Toz sme je prekonali, a za to sme dostali velmi fajn vyplati ...

Takze zatim je to u nas dobry, a uvidime jako dal. Ja uz sem spis davnejsie uvazoval o zmene zamestnani, ale kdyz sem si zacal v tyhle obdobich pozerat iny pracovny ponuky, striktne sem, se rozhodol, ze v praci vytrvam, minimalne do doby, kdy krize pomine. Pak se uvidi ...

Odesláno

Ja len dodam, ze vlada u nas tusim zacala neco delat. Zacina se zmyslet, ze vsechny zakazky vladi a statu, se budou pridelovat jenom slovenskym firmam. S tym nejak nesouhlasi brusel, ale vlada to chce podstoupit i kdyz se to nebude EU libit ...

To by bylo podle meho celkem rozumne rozhodnuti, a aspom trochy by to krizi zmirnilo...

Odesláno

...Já po 8 letech ve fabrice mám jen 406 v TD a jsem šťastnej jak blecha že nemusím chodit pěšky :D:D

Copak, auto je nejvyšší modla? Já chodím pěšky rád, chůze je zdravá.

Odesláno

jako zamestnanec,vychodoceske pobocky,nejmenovane ceske automobilky jsem mel jen o tyden delsi svatky-dovolena. Jsem na supru a tam jedem 5dni na tri smeny a vzhledem k tomu,ze se dokoncuje pristavba-prodlouzeni montazni linky a pomalu bude najizdet Yetti,tak zatim prace bude dost. Kolegove na romstru delaj na dve a jen ctyri dny,takze to na platech pocitej. Zatim se se snizuje jen u agenturnich zamestnancu. Odbory jsou :super.

Odesláno
Původně zaslal: paul jane

Tak u nas v praci propousteni zase tak nejak nehrozi, ale kdyz vidim kdyz jedu rano do prace ze jezdi cim dal mene lidi tak na tom propousteni asi neco bude a asi se to dotkne nas vsech :(:grr .

Ale zase přejedeš Plzeň za poloviční čas :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...