Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Původně zaslal: Pe.Tr

Ale stále jsem se nedověděl značku prvovýroby těchto dílů

Přece se to nejmenuje Peugeot :D

to je obchodni tajemstvi , kuchař taky svuj recept neprozradí:D

tak pošli SZ, já to nikomu neřeknu :)

to by ti tu SZ museli napsat ze Spillernu v Rakousku (logistic centre PSA)

:D:D

Odesláno

Dobře Petře dostal jsi mě :)

Kdyby sis Ty měnil to co já v počátku topicu požaduju, co by sis koupil? S přihlédnutím, že si to uděláš sám, apropo dotázek na SZ \"ten máš v sz :D\"

Odesláno

Dobře Petře dostal jsi mě :)

Kdyby sis Ty měnil to co já v počátku topicu požaduju, co by sis koupil? S přihlédnutím, že si to uděláš sám, apropo dotázek na SZ \"ten máš v sz :D\"

ja bych koupil origo - jednak proto že auto chci na max moznou dobu a hlavne vim jaka je to dupacka to menit a pri predstave ze jeste necham prachy za geo tak radeji si priplatim a vymenim to min o dvakrat delsi dobu nez neorigo .

ad zadek pokud mas vzadu kotouce tak to nech vymenit v servise , ten predek 100% nech na servis.

Odesláno

na zadku jsem sám měnil ty tyčky co sou v plastu (bohužel chybné dopoporuční viz výše) na předku se mi nechce to nechat měnit v servisu, když jde o povolení čepu z těhlice a matičky pod ramenem (tam se nemá co po ..) to si myslím zvládne každej trošlu skušenej mechanik

Respektive co mám koupit :D Vyměním si to sám :D

značka levej nejsem !!!!:D

Odesláno

na zadku jsem sám měnil ty tyčky co sou v plastu (bohužel chybné dopoporuční viz výše) na předku se mi nechce to nechat měnit v servisu, když jde o povolení čepu z těhlice a matičky pod ramenem (tam se nemá co po ..) to si myslím zvládne každej trošlu skušenej mechanik

Respektive co mám koupit :D Vyměním si to sám :D

značka levej nejsem !!!!:D

verim ze nejsi levej ale byl jsem u nekolika vymen techto cepu a verim ze budes na mou radu se servisem vzpominat , ale drzim palce a tesim se az budes vypravet .

Odesláno

A to myslíš jak? TJ mlátit do nového čepu pajcrem a palicí? :D

No nic pamatuji na tvé SZ a teď jdu na pivo, polovička se tu učí na zkoušku a to je k nevydržení :D

Odesláno

FEBI a MOOG by měla být ta vo fous lepší druhoška. Jinak když jsem kdysi velmi dávno kupoval čepy přímo v Kloknerce, tak byly samo balené jako Peugeot, ale vyražené měly na sobě TRW. Jak je to dnes už netuše....

Odesláno

Na čepy by som tiež odporučil MOOG , sám to kupujem. Orginál je zbytočne predražený. A ja tiež osobne radšej mám hotovosť na účte ako niečo zbytočne preplácať . Prachy sú prachy ...:aut

Odesláno

A neviete niekto o nejakom napr USA, alebo FR, GB... Zdroji kde maju origo diely za nizssie ceny? Na Nissan napr komplet rozvodova sada (retazova) stala v Nissane 25tis a ta ista sada stala v USA 250USD, podotykam ze vsetky origo diely su tam o tolko lacnejsie a nielen ta sada

Odesláno

Na jaře jsem taky řešil stejnou tyčku v zadu (tzv. ojnička). Nakonec jsem po přečtení fóra volil značku SASIC (prý dodávali do prvovýroby).

Také nerozumím tomu proč u kotoučú nechat výměnu na servis. Jediný problém byl s dostáním kulového čepu ven (začal se protáčet) a tak jsem ho nakonec musel uříznout.

• O 5 let později...
Odesláno

Trochu si to tu po pár letech dovolím oživit :D jde o to, že už nevím jakou značku čepů zvolit, aby to něco vydrželo.....fórum jsem pročetl dostatečně, ale moc moudrej z toho nejsem, je tomu cca 40tis.km a necelé dva roky co jsem měnil komplet čepy na přední nápravě (spodní, řídící a stabilizačky), vše od Meyle a stabilizačky v provedení HD a nyní při výměně kol na zimní jsem si všimnul, že spodní čep už má fest vůli, jezdí se s tím sice po dost rozbitejch "silnicích" , ale čekal jsem teda od toho větší výdrž :roll  stabilizačky v provedení HD jsou bez problémů :) ta představa, že budu zase ty spodní čepy z těhlice dolovat mě děsí, proto bych chtěl něco co vydrží více, přemýšlel jsem o origo Pežo, ale cena 1689,-/ks mě podlomila kolena se srovnáním s Meyle za 200,-/ks, nevíte náhodou někdo jaká značka je origo? Přemýšlím o TRW (285,-) popřípadě dražších Lemforder (380,-). Když jsem ty původní (ještě originál) měnil, byli tam 185tis.km, výdrž dobrá, ale ta cena :grr popřípadě nemá někdo slevu na origo díly?

Odesláno

Mna teraz caka vymena gulakov, a budem davat meyle. Ak chces fakt kvalitu, tak lemforder, a tu nie je absolutne co riesit, je to top z toho, co si mozes vybrat... Origo diely podla mna nemaju moc zmysel pri takychto cenach :).

Odesláno

to OK406: od badisáka beru díly už hooodně dlouho a tyto jsou taky od něj.....takže buďto tam dám zase ty meyle, protože u těch už vím co vydrží a nebo zkusím ty Lemforder, ale co jsem pročítal net tak psali, že se to sice dává do prvovýroby u VAG, BMW atd.  a že to vydrží fest, ale že na obalech je Made in Turecko, China apod. mě děsí, ale ověřím si to, prokunzultuju a uvidíme......mimochodem jsem si vzpomněl, že kámoš má na 406 ty spodní čepy od TRW a má popraskaný gumový manžety takže kloub je za chvíly KO a dočetl jsem se to i na netu, že ty manžety na TRW nestojí za nic, tudíž už váhám snad jen mezi Lemforder a Meyle. Jelikož už dlouhou dobu bouchá i něco na zadní nápravě tak si sjedu na stk ať mi to zadáčo proklepnout a bude to, ale stejně vyměním opět všechno jako vždycky ať je aspoň na těch 40tis.km klid i s geometrií :D

Odesláno

nic lepsiho v aftermarketu nejde koupit nez Lemforder  ....

ano,kazda firma at uz bosch atd atd ...se vyrabi po celem svete,jako prodejce auto dilu si aji vsimam kde a jak je made in ...... a ano,autodily se delaji od jizni ameriky po afriku,asii a evropu proste vsude...

ale politika vyrobce je ze kvalita musi byt dodrzena 

iphone je taky made in china ...

aji cinan dokaze vyrobit nejlepsi veci,jen je otazka na zadatali a na cene ... 

Odesláno

Já ty cinske Lemfordery vracel. Byly to silentbloky do ramen a 3 byly z ciny a jeden z Francie. Uz jen pohledem na ty cinske v porovnani s tim francouzkym byl videt rapidni rozdil ve zpracovani tech kovovych casti silentbloku. Takze jsem je prodejci vratil vsechny 4 a koupil originaly v Peugeotu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...