Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Selsky rozum rika, ze je lepsi udelat rozvody komplet - cena prace skoro stejna, jako pri vymene remenu... Ono nejlepsi je mit rozvod hnany retezem, ze ? :) :)

Souhlasím když rozvody tak vše,ale každého věc.:myslim

Odesláno

No dobře,ale pokud jsem si nechal dělat rozvody např.před 20000,tak ty kladky jsou O.K a automechanici kvůli rabatu,odběru N.D kolikrát říkají-měn vše-mimochodem když už tak i vodní pumpu a je 5000 za materiál minimálně na světě+práce a máte kolikrát minimálně třetinu reálné ceny vozu jenom v ceně za opravu,začíná být doba,kdy ceny za servis jsou tak vysoké,že se to buď nedělá a když se to vysype tak se to vysype,nebo se auto za pakatel prodá jak to dělají němci,holanďani-prodaj to k nám-oni by zaplatili za to víc než by stálo celé auto...

Je jasný,že je dobrý vše vyměnit,píšu to proto,že spousta servisů jsou tahači peněz z lidí a každý taky na vše nemá...

Odesláno

Neviete niekto nahodou kde to robia?

http://www.klann-online.de/Filme/KL-1383-21K.htm

Poslal mi to typek co to robi, ale nie na peugeoty :(

Elektroda je wolframová a musí se utrhnout vevnitř spec.nástrojem.Koukni pořádně na ten filmek,co jsem napsal odkaz,je to přímo ten motor.Dovnitř přes komoru vstřikovače pouští vzduch a bordel jde ven při práci.Ani značkový servis nebude mít toto nářadí,vždy si jej pořizuje někdo,kdo se dost specializuje.Vím kolik služeb vykonávám pro tzv značkové servisy,vždyť jim vyrábím i brzdové trubky,lakujeme jim auta měníme SAC a NIO spojky,oni toho totiš kladivem a klíčem na olej filtr moc nezvládnou.

Já bohužel dělám nějvíc Opel,VAG a BMW,tak mám jiné nástroje.Dal jsem ti tam schválně odkaz,abys věděl na co se informovat,čím to opravují apod.

Odesláno

Pozrel som si celé to video, pekná robota. Ako reklama na to náradie je to fajn, no považujem za nemožné aby prúd vzduchu cez vstrekovač vyhnal všetky piliny práve do diery po sviečke. Ja by som to neriskoval. Radšej dať dolu hlavu a odvrtať to na stole. Snáď volím takéto riešenie preto že som stará škola alebo preto že si to viem urobiť sám.

Skús zavolať do firmy Motory v Trnave, možno ti poradia. 033/5501248 alebo 0903/411864.

Odesláno

Podľa mňa to cez dieru po vstrekovači vyťahuje von, nie fúka. Inak by to mohlo natlačiť cez ventily do sania. Mne to pripadá celkom reálne tie špony nebudú nejako extra veľké.

To sa mu to ale robí s motorom na stole, parohy demontované atď. V reáli nemusí byť ani schopný tie prípravky dostať tam kde potrebuje.

Odesláno

Dik za cisla. A uznavam, ze je to trosku nerealisticke na tom stole :D Ale ak si zoberiete, ze len tesnenie pod hlavu stoji 2000,- potom, este by som zrovna dal spravit generalku hlavy, rozvody zas 5000,- plus zhodenie a nahodenie nedajboze necakane komplikacie... Pride mi to ako ist na kaceny hufnicou. Keby ten motor neslape ako hodinky tak nevaham, ale ide nadherne a preto sa mi ho moc nechce rozoberat....... Ozaj da sa na tom jazdit s tym zalomenim zhavicom? Lebo jak som tak nad tym rozmyslal nemalo by sa nic stat maximalne ze sa to uvolni a vyleti von, co by ma mozno potesilo :roker

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Dik za cisla. A uznavam, ze je to trosku nerealisticke na tom stole :D Ale ak si zoberiete, ze len tesnenie pod hlavu stoji 2000,- potom, este by som zrovna dal spravit generalku hlavy, rozvody zas 5000,- plus zhodenie a nahodenie nedajboze necakane komplikacie... Pride mi to ako ist na kaceny hufnicou. Keby ten motor neslape ako hodinky tak nevaham, ale ide nadherne a preto sa mi ho moc nechce rozoberat....... Ozaj da sa na tom jazdit s tym zalomenim zhavicom? Lebo jak som tak nad tym rozmyslal nemalo by sa nic stat maximalne ze sa to uvolni a vyleti von, co by ma mozno potesilo :roker

Máš 3 možnosti:

1) Zkusíš to vyndat tou ďourou.

2) Sundáš hlavu, vyměníš těsnění a na zbytek se vybodneš.

3) Uděláš velkou opravu motoru.

Každá možnost má svá pro a proti, např. cenu, spolehlivost a šanci, že tě to někde nechá viset.

Rozhodnutí závisí taky na tom, co s autem dále plánuješ.

A jako vždy, rozhodovat za tebe nebudu, je to tvoje auto, tvoje peníze, tvůj čas a tvoje zodpovědnost.

Jen popřeji hodně štěstí! :D

Odesláno
Původně zaslal: rosta12345

kdyz sunda hlavu aby mohl vyndat zhavic tak tam nebude moct nechat stare tesneni

to jo,ale vix píše: na zbytek se vybodneš :myslim

Odesláno

ad 2) Nepředpokládám, že bude takový patlal, že po sundání hlavy a vytažení toho zbytku žhavky lupne hlavu (kór u dieselu) na původní těsnění.

Možná bych z toho mohl udělat podvariantu 2a) - \"low-cost-idiot\" :D

Odesláno
Původně zaslal: vix

ad 2) Nepředpokládám, že bude takový patlal, že po sundání hlavy a vytažení toho zbytku žhavky lupne hlavu (kór u dieselu) na původní těsnění.

Možná bych z toho mohl udělat podvariantu 2a) - \"low-cost-idiot\" :D

to by se dalo urobiť--pomazat staré těsnění hodně tmelem a šup

palici zpátky :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

vix

Tomu bodu--2--nerozumím,on potřebuje vytáhnout ten zalomený zbytek žhavky,néé vyměnit těsnění pod hlavou...:myslim

jj, da sa to vytiahnut bud sposobom ako je na videu alebo odmontovat hlavu dat ju na ponk a vyrazit. Ale ked das hlavu dole musis vymenit tesnenie co je pod nou. A teda na to ze je to len pokaslane tesnenie je to ku....ky draha zalezitost. Ale zas na druhu stranu macnejsia ako kupovat sadu ako je na videu.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: rosta12345

kdyz sunda hlavu aby mohl vyndat zhavic tak tam nebude moct nechat stare tesneni

to jo,ale vix píše: na zbytek se vybodneš :myslim

zbytkem je asi mysleno nechat hlavu zarovnat vymenit rozvody atd.

Odesláno

Este by som si dovolil jednu otazku nech tu zbytocne nenarobim milion ten tak skusim sem.

Ked sme vytiahli tie tri zhavice tak jeden bol mokry nieco take hustejsie skor ako prepaleny olej. Ale olej sa nestraca a ani voda. A skusali sme merat prepad trisiek a zo vsetkych ide zhruba rovnako nafty.... Nevie cim by to mohlo byt?

Odesláno

Při výměně žhavek jsem je měl všechny mokré od nafty, asi tím že už se vstřiknutá poslední dávka nestihne spálit a tím tam něco zůstane.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...