oddie Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: Rainy Co mam asi zjišťovat když vinka sedí , papíry jsou v cajku a technická otázkou čau a naschle?? Myslíš,že si vyjedu nějakej výpis kdy a co mělo auto za výbavu kdysi.?To asi ne. Kouknu a vidim....nejsem znalec 406stek,abych poznal,že tamto nebo ono je z těch prvních a nebo není,ale podle toho prvotího kouknutí jsem se podíval na jeden plastím a tam bylo 00 asi 7 měsíc,tak jsem si řekl fajn,ale to byl tak asi jedinej plast co to nejspíš odsral při nějaký manipulaci s něčím,protože to auto nebylo nikdy bouraný (štafle),jelo rovně,žádná stopa navíc(při tažení)...Jen promáčklej kufr(vyklepat nebo nové) a drobný oděrky,ťukance po karoserii (Praha). Takže proč to nevzít,když tekl jen simering na klice,motor čistě běžel a pod auto nebylo možnost si pořádně lehnout,takže bylo všechno jen na oťuk. Bylo to OK,žádná díra ve výfuku,jen zadní díl byl vysypanej...ten už byl za litr z bouračky,brzdy opotřebený na výměnu,s tím se počítalo,s rozvody taky ... Že byl zrezlej spodek,není divu,když to stálo půl roku. Světla svítily,všechny spotřebiče fachaly ,nic krom toho vypsanýho simeringu,vymlácené mlhovky a prasklé pružiny. Prostě nic co se nedá udělat doma nebo někde na jámě. To,že se mi pak skolabovalo auto,nebylo možný zjistit ničím jiným než pořádnou vlnitou cestou,kdy se mi po cca 120km(po opravě simeringu,ten byl mimochodem danej křivě,proto tek) dostala nafta z uvolněné,napůl narafičené pasti na nádrži ,mezi konektor asi decka nafty a čerpadlo přestalo fachat. To samé s výfukem...ten byl v pohodě bez děr ,jen vysypaný zadní díl,ale co se nestalo,po 70km se odporoučel dolu přesně ve spoji s prostředním tlumičem(naráz). A ty blinkry jsou kapitola sama o sobě...Takže mi teď řekni,jak má člověk tušit takový patlachoviny.?? S investticí cca 10a víc bylo počítáno,ale to jen za předpokldu,že se jedná opravdu o ten rok 01,auto starý 10 let bych si dobrovolně nikdy nekoupil !! Takže stav bych se opravdu netahal,protože udělat se dá všechno !! Jen ten věk se nezmění a to mi sere...s tím jezdit nebudu....aby mi amortizovali auto při bouračce atd...neřkuli,že to auto ani nemůžu někomu praštit na leasing,protože ti to auto prostě nezafinancujou pro případného kupce...S tím autem jsem nejezdil 3měsíce a jezdit nemusím,takže je mi jedno jak dlouho se to potáhne,i když ne tak jedno:D Koupim MHD mě nezabije. Chyba se vloudí ,ale jestli je možnost jí trošičku zmenšit na chybičku,tak to udělám. Jestli máš takovouto představu o koupi auta, tak se vůbec nedivím, že jsi tak naletěl! 1. podívat se na kódy na všech sklech je první věc, co dělám, než se vůbec podívám dovnitř. Nic triviálnějšího než tohle už ani neexistuje. Kdys to udělal? Až po koupi doma??? 2. VIN sedí? A co na něm prosím sedí??? VIN dekódér je i na těhle stránkách, fungují i přes mobil a PDA, jaký je problém to zadat aspoň tam? Když už nejsi schopen si zjistit VIN od prodejce předem po telefonu (pokud mi jej neřekne, posílám jej do pr*ele a nejedu se ani podívat, aut je všude dost). U svých aut, co nekupuji jen na díly a doježdění, ale s nějakou pespektivou, navíc nechávám dělat (či předem vyžaduji) Cebii či Cardetect - tam se teprve ukáže, jak a co přesně sedí. 3. pokud nemám možnost si auto prohlédnout na place, tak se s ním zajede aspoň na zvedák do nějakého servisu poblíž, a především, tyhle novější pixly zásadně na diagnostiku, bez ní ani ránu. Kdo se nechá odbýt, že nemají ani rampu, a diagnostiku že nenechají udělat, jeho chyba a jeho problém, opět, aut je všude jak s*aček, neprodá ten, prodá jiný. Čím víc o tom píšeš, tím víc je jasné, jak sis do toho naběhl sám, svojí blbostí. Všechny tyhle věci jsou popisovány v každých návodech na koupi ojetiny. Ale když si holt někdo myslí, jak \"ušetří\" na prohlídce a diagnostice - aneb komu není rady, tomu není pomoci. Osobně pochybuju, že s tím teď ještě něco naděláš, vyjma opravy a doježdění. Takoví lidé, co se tímhle živí, a napálí co měsíc podobných koloušků deset, už mají dávno zmáknuté, jak to mít zcela na háku. Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Rainy Co mam asi zjišťovat když vinka sedí , papíry jsou v cajku a technická otázkou čau a naschle?? Myslíš,že si vyjedu nějakej výpis kdy a co mělo auto za výbavu kdysi.?To asi ne. Kouknu a vidim....nejsem znalec 406stek,abych poznal,že tamto nebo ono je z těch prvních a nebo není,ale podle toho prvotího kouknutí jsem se podíval na jeden plastím a tam bylo 00 asi 7 měsíc,tak jsem si řekl fajn,ale to byl tak asi jedinej plast co to nejspíš odsral při nějaký manipulaci s něčím,protože to auto nebylo nikdy bouraný (štafle),jelo rovně,žádná stopa navíc(při tažení)...Jen promáčklej kufr(vyklepat nebo nové) a drobný oděrky,ťukance po karoserii (Praha). Takže proč to nevzít,když tekl jen simering na klice,motor čistě běžel a pod auto nebylo možnost si pořádně lehnout,takže bylo všechno jen na oťuk. Bylo to OK,žádná díra ve výfuku,jen zadní díl byl vysypanej...ten už byl za litr z bouračky,brzdy opotřebený na výměnu,s tím se počítalo,s rozvody taky ... Že byl zrezlej spodek,není divu,když to stálo půl roku. Světla svítily,všechny spotřebiče fachaly ,nic krom toho vypsanýho simeringu,vymlácené mlhovky a prasklé pružiny. Prostě nic co se nedá udělat doma nebo někde na jámě. To,že se mi pak skolabovalo auto,nebylo možný zjistit ničím jiným než pořádnou vlnitou cestou,kdy se mi po cca 120km(po opravě simeringu,ten byl mimochodem danej křivě,proto tek) dostala nafta z uvolněné,napůl narafičené pasti na nádrži ,mezi konektor asi decka nafty a čerpadlo přestalo fachat. To samé s výfukem...ten byl v pohodě bez děr ,jen vysypaný zadní díl,ale co se nestalo,po 70km se odporoučel dolu přesně ve spoji s prostředním tlumičem(naráz). A ty blinkry jsou kapitola sama o sobě...Takže mi teď řekni,jak má člověk tušit takový patlachoviny.?? S investticí cca 10a víc bylo počítáno,ale to jen za předpokldu,že se jedná opravdu o ten rok 01,auto starý 10 let bych si dobrovolně nikdy nekoupil !! Takže stav bych se opravdu netahal,protože udělat se dá všechno !! Jen ten věk se nezmění a to mi sere...s tím jezdit nebudu....aby mi amortizovali auto při bouračce atd...neřkuli,že to auto ani nemůžu někomu praštit na leasing,protože ti to auto prostě nezafinancujou pro případného kupce...S tím autem jsem nejezdil 3měsíce a jezdit nemusím,takže je mi jedno jak dlouho se to potáhne,i když ne tak jedno:D Koupim MHD mě nezabije. Chyba se vloudí ,ale jestli je možnost jí trošičku zmenšit na chybičku,tak to udělám. Jestli máš takovouto představu o koupi auta, tak se vůbec nedivím, že jsi tak naletěl! 1. podívat se na kódy na všech sklech je první věc, co dělám, než se vůbec podívám dovnitř. Nic triviálnějšího než tohle už ani neexistuje. Kdys to udělal? Až po koupi doma??? 2. VIN sedí? A co na něm prosím sedí??? VIN dekódér je i na těhle stránkách, fungují i přes mobil a PDA, jaký je problém to zadat aspoň tam? Když už nejsi schopen si zjistit VIN od prodejce předem po telefonu (pokud mi jej neřekne, posílám jej do pr*ele a nejedu se ani podívat, aut je všude dost). U svých aut, co nekupuji jen na díly a doježdění, ale s nějakou pespektivou, navíc nechávám dělat (či předem vyžaduji) Cebii či Cardetect - tam se teprve ukáže, jak a co přesně sedí. 3. pokud nemám možnost si auto prohlédnout na place, tak se s ním zajede aspoň na zvedák do nějakého servisu poblíž, a především, tyhle novější pixly zásadně na diagnostiku, bez ní ani ránu. Kdo se nechá odbýt, že nemají ani rampu, a diagnostiku že nenechají udělat, jeho chyba a jeho problém, opět, aut je všude jak s*aček, neprodá ten, prodá jiný. Čím víc o tom píšeš, tím víc je jasné, jak sis do toho naběhl sám, svojí blbostí. Všechny tyhle věci jsou popisovány v každých návodech na koupi ojetiny. Ale když si holt někdo myslí, jak \"ušetří\" na prohlídce a diagnostice - aneb komu není rady, tomu není pomoci. Osobně pochybuju, že s tím teď ještě něco naděláš, vyjma opravy a doježdění. Takoví lidé, co se tímhle živí, a napálí co měsíc podobných koloušků deset, už mají dávno zmáknuté, jak to mít zcela na háku. Původně zaslal: Pe.Tr tak teď to teprve začne já to říkal Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 byl jsem napaden za ,,smečování\'\'--tento zápas skrečuju :D Citovat
oddie Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 A co se k tomu dá napsat jiného? Pozdě bycha honit. Teď už leda to nějak polepit a jezdit, nebo možná udělat ještě tu pořádnou prohlídku, než se to vůbec začne opravovat. A hlavně - pro přístě se z toho poučit a pamatovat si to, když to nešlo předem. Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie A co se k tomu dá napsat jiného? Pozdě bycha honit. Teď už leda to nějak polepit a jezdit, nebo možná udělat ještě tu pořádnou prohlídku, než se to vůbec začne opravovat. A hlavně - pro přístě se z toho poučit a pamatovat si to, když to nešlo předem. na to se opravdu neda nic rict , jeste leda to poslat hned do sveta sminimalni ztratou , snad to dotycnej nevzal na splatky. Citovat
.mycTD Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 pokud ma moznost na tom neco udelat svepomoci (coz predpokladam, bo jinak by to nekoupil), tak je urcite nejvyhodnejsi to uvest do provouschopneho stavu. rekneme chybu si odpracovat. pak to bud posle dal, nebo si uvedomi vyhody vlastnorucne opraveneho auta, u ktereho vis, na cem jsi, a ozeli ten starsi rocnik. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. prosinec 2008 Odesláno 26. prosinec 2008 Tak mozna ze je to tvrdy, ale musim souhlasit s oddiem. Co se tyka soudu, podle mne te to velice rychle prejde... Ono i ten pravnik neco stoji, takisto poplatky za soud a ty natahovacky ... V kazdem pripade to nestoji za slevu ktora ty pri bozim stesti spravi 20 000 (i to sem prohnal) protoze s te sumy budes platit minimalne pravnika Jedine, co by sem spravil je, ze by sem jel za onym majitelem, a skusil si to vypovidat s nim. Kludne bych si pripravil i nejaky papiry, napriklad neco ze servis boxu, a nejake trestne oznamenie a tak, a ukazat mu ze pokud to nevyresis s nim, tak uz mas vse hotove a podas nanho trestni oznameni ... Ono to ze se mu budes vyhrazat soudem, to vubec nemusi zobrat vazne, ale ked uvidi ze to mas vse uz pripraveny, tak si myslim ze je to neco duveryhodnejsi... Citovat
Rainy Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Lubk0 Tak mozna ze je to tvrdy, ale musim souhlasit s oddiem. Co se tyka soudu, podle mne te to velice rychle prejde... Ono i ten pravnik neco stoji, takisto poplatky za soud a ty natahovacky ... V kazdem pripade to nestoji za slevu ktora ty pri bozim stesti spravi 20 000 (i to sem prohnal) protoze s te sumy budes platit minimalne pravnika Jedine, co by sem spravil je, ze by sem jel za onym majitelem, a skusil si to vypovidat s nim. Kludne bych si pripravil i nejaky papiry, napriklad neco ze servis boxu, a nejake trestne oznamenie a tak, a ukazat mu ze pokud to nevyresis s nim, tak uz mas vse hotove a podas nanho trestni oznameni ... Ono to ze se mu budes vyhrazat soudem, to vubec nemusi zobrat vazne, ale ked uvidi ze to mas vse uz pripraveny, tak si myslim ze je to neco duveryhodnejsi... Tak tady se jedná o trestní oznámení na konkrétní fyzickou osobu za pokus o podvod nu. Do ničeho jinýho se vrtat nebudeme.Už jsem mluvil s koncipientkou a snad po dovče s právníkem,ale to by mělo být jako nejlepší řešení. Takže dohoda->min. sleva ->pohrozit stíháním,pokud nezabere,tak to na něj prostě podat a hotovo a děj se vůle boží:(To mi řekla i holka co dělá smlouvy u áček,tak uvidíme. Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? Citovat
MatrixChose Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: P607Olda Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? A mě to prostě jako dobrá cena nepřijde ani náhodou. My kupovali auto před měsícem 406 NM 2000 2.0 HDi 80 KW rok technická, všechno OK za 95.000,- Cebia papír a bylo to ve Škoda salonu, někdo to tam nechal, když si bral nový... Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: P607Olda Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? A mě to prostě jako dobrá cena nepřijde ani náhodou. My kupovali auto před měsícem 406 NM 2000 2.0 HDi 80 KW rok technická, všechno OK za 95.000,- Cebia papír a bylo to ve Škoda salonu, někdo to tam nechal, když si bral nový... Kombi? Jinak - při koupích a prodejích jsou určité tolerance, např. ve Škoda salonu se na Peugeota asi dívali přes prsty, tak ho dali levně. Moc by mě zajímalo, jak tento případ skončí, jestli Rainy něco uhraje, případně jak čestně ho prodá, anebo jestli bude jezdit. Citovat
MatrixChose Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: P607Olda Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: P607Olda Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? A mě to prostě jako dobrá cena nepřijde ani náhodou. My kupovali auto před měsícem 406 NM 2000 2.0 HDi 80 KW rok technická, všechno OK za 95.000,- Cebia papír a bylo to ve Škoda salonu, někdo to tam nechal, když si bral nový... Kombi? Jinak - při koupích a prodejích jsou určité tolerance, např. ve Škoda salonu se na Peugeota asi dívali přes prsty, tak ho dali levně. Moc by mě zajímalo, jak tento případ skončí, jestli Rainy něco uhraje, případně jak čestně ho prodá, anebo jestli bude jezdit. Ano kombi, zatím se na tom měnila akorát P páčka (kvůli PP) a zadní destičky, bude potřeba ještě tyčka stabilizátoru, jinak na tom táta má už zase asi 8 000 km a fakt jezdí jak má. Jinak mě to taky fakt zajímá Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Někdy se povede dobrá koupě a někdy horší. Zažil jsem už obojí. Ale vždy jsem to řešil technickou cestou (zatnout zuby a opravit), a ne právní. Citovat
Rainy Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: P607Olda Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? A mě to prostě jako dobrá cena nepřijde ani náhodou. My kupovali auto před měsícem 406 NM 2000 2.0 HDi 80 KW rok technická, všechno OK za 95.000,- Cebia papír a bylo to ve Škoda salonu, někdo to tam nechal, když si bral nový... Ale před měsíci byly ceny toho,co jsem chtěl koupit kolem cca 110 až 130t.kč ne-li pak víc . Teď je jiná doba a vše jde rapidně dolu.To víš,že dneska by se to dalo vzít i za 80t.kč ne-li míň,ale není to 01 ale 99,takže 90t.kč.???děkuji nechci,fakt ne. Citovat
Rainy Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: P607Olda Takže já mám jiný názor. To, že jsi koupil auto, mi nepřipadá jako chyba. Už jsem víckrát psal, že cena byla dobrá. Chybu se chystáš udělat teď, když se budeš namáhat s právníkem a vymáháním slevy. Kdybys to prodával, jaký uvedeš rok výroby? Neni problém udělat to,co udělal ten krocan mně a někomu nakecat to samé,protože na oko to auto lze udělat v mžiku,ale neměl bych to svědomí,takže bych o věku určitě nelhal.Klidně přetočim kiláky vyměnim pedály volant a nějaký části interiéru,ale kurva nejsem a jde mi to proti srsti. Vesměs se to dělalo s motocrosovými motorkami,kde byla možnost s tím hnou mezi modely kolem 99roku to posunout i o 3 roky,protože všechny díly byly vesměs totožné .Vyměnily se plastíky ,ráfky a ty se pak prodaly samostatně .Byl po nich velký hlad,takže to šlo.Ale tam se na smlouvu vesměs ani nejede. [upravil dne 27.12.2008 Rainy] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Rok bych neřešil, kolikrát je starší auto v lepšim stavu než novější Citovat
Rainy Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: honza406 teoreticky to je vyrobeno 99 ale muže býti zapsáno 00 ,dělej jak chceš a co je pro tebe za vhodné . dříve jsem měl v TP psaný rok výroby teď se tam ani nepíše jen datum registrace . Jo je to tak,ale řekni sám,jestli by se ti chtělo platit to samé za o 2 roky starší auto. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Rainy Původně zaslal: honza406 teoreticky to je vyrobeno 99 ale muže býti zapsáno 00 ,dělej jak chceš a co je pro tebe za vhodné . dříve jsem měl v TP psaný rok výroby teď se tam ani nepíše jen datum registrace . Jo je to tak,ale řekni sám,jestli by se ti chtělo platit to samé za o 2 roky starší auto. No myslim že Honza bude souhlasit, pokud by bylo v lepšim stavu tak bych za starší dal klidně i víc Citovat
C.J. Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Rainy Co se dá dělat, prostě co je psáno je dáno a víc mě prý zajímat nemusí. V pondělí to postupuje právníkovi a snad uvidíme=) Jinak asi použiju zámého vymahačskou firmu,ať se s tim nemusim trápit ..tak tohle je Tvá jediná možnost, bohužel.. Koupil jsi to od soukromé osoby, takže všechno co píšete o možné reklamaci a soudech je trochu out, jelikož na tenhle prodej se nevztahuje Občanský Zákoník a tudíž ani zákony na ochranu spotřebitele.. Tohle se pravděpodobně ani nedostane k soudu, na prodej mezi soukromými osobami se žádné podobné zákony nevztahují (pouze Soukromé právo, nemýlím-li se) a tudíž by i soud nemohl nic dělat jen doporučit řešení.. Nic vymáhat nemůžeš, všechny podmínky prodeje a záruk jsou pouze mezi prodávájícím a kupujícím, nejsou ničím řízeny. (v případě dvou soukromých osob) A nejpodstatnější věc - aby si jakkoliv uspěl u případného sporu, tak musíš prodejci dokázat, že o roku výroby věděl a tudíž se pokusil nebo dopustil podvodu. Pokud mu to nedokážeš, tak se předpokládá, že sám prodejce o tom nevěděl a vozidlo ti prodával v dobré víře, že se jedná o rok výroby 2001 a je z toho zcela venku.. Citovat
Fusion Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Přesně jak píše C.J. Nikdy mu nedokážeš, že tam byl úmysl tě podvíst. Třeba fakt nebyl a ten člověk fakt žil v domění že to je 2001... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.