Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Čeština, slovenčina  

1. 1. Čeština, slovenčina

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Jak se vám líbí čeština na fóru? (nemám na mysli překlepy, používání hovorových a nespisovných výrazů...)

Zejména skloňování, shoda podmětu s přísudkem, interpunce.. jsou zde opravdu na příšerné úrovni.

\"Čiré světla\", \"Vyhřívané zrcátka\"... Vždyť to tahá za uši a z monitoru fackuje hanba...

[upravil dne 21.10.2008 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Jak se vám líbí čeština na fóru? (nemám na mysly překlepy, používání hovorových a nespisovných výrazů...)

Zejména skloňování, shoda podmětu s přísudkem, interpunce.. jsou zde opravdu na příšerné úrovni.

\"Čiré světla\", \"Vyhřívané zrcátka\"... Vždyť to tahá za uši a z monitoru fackuje hanba...

co je špatného na čiré světla a vyhřívané zrcátka? to mě teda řekni , a jestly napíšeš že čirý světla a vyhřivaný zrcatka tak se budu smát ještě hodně dlouho

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Jak se vám líbí čeština na fóru? (nemám na mysly překlepy, používání hovorových a nespisovných výrazů...)

co je špatného na čiré světla a vyhřívané zrcátka? to mě teda řekni , a jestly napíšeš že čirý světla a vyhřivaný zrcatka tak se budu smát ještě hodně dlouho

\"ČirÁ světla\", \"vyhřívanÁ zrcátka\"... a \"jestlY\"??? Teď se teprve směj... Krom toho, čirý světla a vyhřívaný zrcátka jsou sice nespisovné, ale pořád správnější, než čiré a vyhřívané světla a zrcátka!!!

Odesláno

já dávám je mi to fuk. čeština mě vždycky dělala problémy a bude dělat problémy.

At je tam chyba nebo ne stejně každej pochopí smysl věty.

[upravil dne 21.10.2008 čakom]

Odesláno

\"ČirÁ světla\", \"vyhřívanÁ zrcátka\"... a \"jestlY\"??? Teď se teprve směj...

já se směju furt , takže pohoda , no jestli Y , bych asi za normalnich okolnosti nenapsal ale jine věci mě problem dělají , to jo . :D

každopadně zas tak radikálně na čirá a vyhřívaná bych netrval.

Odesláno

Občas přemýšlím, že ty největší perly budu vystavovat a vysvětlovat, jak to příště napsat lépe. Nakonec mi na to obvykle nezbývá čas. :nevim

Odesláno

Pe.tře, jak píšu, nikdo nebazíruje na spisovnosti... ale pokus o správnou češtinu způsobem \"čiré světla\" je fakt hrůza. Já taky nejsem dokonalej, ale co se tu (a ne jen tu) vyskytne... Já teda nevim, ale já jsem hrdý na to, že jsem Čech, že mám vlastní jazyk... jsem prostě patriot... Nemyslím, že by nám mělo být fuk, jak se náš mateřský jazyk mrví... :-( Mě osobně je z toho docela dost smutno. Snad ani ne z toho, že se tak mrví, jako z toho, že je to dnes lidem fuk.

Odesláno

Pe.tře, jak píšu, nikdo nebazíruje na spisovnosti... ale pokus o správnou češtinu způsobem \"čiré světla\" je fakt hrůza. Já taky nejsem dokonalej, ale co se tu (a ne jen tu) vyskytne... Já teda nevim, ale já jsem hrdý na to, že jsem čech, že mám vlastní jazyk... jsem prostě patriot... Nemyslím, že by nám mělo být fuk, jak se náš mateřský jazyk mrví... :-( Mě osobně je z toho docela dost smutno. Snad ani ne z toho, že se tak mrví, jako z toho, že je to dnes lidem fuk.

Ale s tím nic nenaděláš;)

Odesláno

Edison , jako normalně by me to fuk nebylo ale tady na foru .

jinak me se moc libi kdyz ctu příspěvky od Brňáků ,Ostraváku a plzeňáku , to se mě libi jak je čeština :super .

Odesláno

niekomu ide a niekomu nie :P myslim, ze radsej si necham poradyt od nyekoho kto sa vyzna v obore ale napise par chyb, ako od niekoho kto pise ok ale vyznasa hovno..

btw ale take bi aby mislim vydim vie poriadne vykolajit :P

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

to Edison

interpunce--was ist das ???

Než začneš psát pi..vi.y o češtině,tak se ji nauč !!!!:myslim

Inter=mezi

punKt (omluva za PŘEKLEP, o čemž jsem psal)=bod

Interpunkce jsou zaménka k oddělování vět a větných členů, laicky řečeno. Přesnou poučku si jistě najdeš v příslušné literatuře, stejně, jako pravidla jejich používání.

Ono je někdy rozdíl napsat a nenapsat například čárku. Ona totiž mnohdy podstatným způsobem změní smysl věty/souvětí. Už si nevybavuji konkrétní příklad, ale ne jednou jsem toho byl svědkem.

Odesláno
Původně zaslal: čakom

já dávám je mi to fuk. čeština mě vždycky dělala problémy a bude dělat problémy.

At je tam chyba nebo ne stejně každej pochopí smysl věty.

[upravil dne 21.10.2008 čakom]

U rady dementu se ten smysl leckdy neda ani odhadovat

Odesláno

Edison , jako normalně by me to fuk nebylo ale tady na foru .

jinak me se moc libi kdyz ctu příspěvky od Brňáků ,Ostraváku a plzeňáku , to se mě libi jak je čeština :super .

Jojo... Tyhle dialekty vyjádřený písemnou formou jsou nááádherný... I to se dá prezentovat... ale jistá pravidla stále jsou... Já taky píšu, že su rodilé pražák, křtěné Vltavó... :-))))

Jinak Y/I je docela podstatný rozdíl... Např. být/bít... že... :-)))) Ve shodě podmětu s přísudkem to většinou nějak moc asi význam nemá... ale může... Proto je na místě, myslím, jednoduché pravidlo dodržovat stále. A poučky... ty sou tu pro ty, kterým to cit nedá...

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Pýtaš sa síce na češtinu, ale odpovedal som za slovenčinu. Je to otras! Viď napr. Lubk0 (prepáč nedalo mi).

Nee v pohode :) Ja to berem... Proste ked som sem zapozerany, a citam tu tie odpovede, tak automaticky zancem pisat nejakou mutovanou slovencino cestinou ....

Ani boh nevie co to je :D

Ale to sa snazim vzit s tymto forom :D:):roker

Odesláno

to Edison

nemusíš mi vysvětlovat,co je interpunkce--radši to správně napiš,když se ti nelíbí čeština na foru :myslim

další: co máš na--mysly--viz první příspěvek--nefackuje tě hanba ???

že tu kurva vždycky poučuje o češtině debil,co neumí napsat správně ani pár vět....a ještě poučuje !!!!

Odesláno

Edison: Že se na to nevykašleš.

Můžu Tě ujistit, že \"čirý světla\" jsou stejným prohřeškem, jako \"čiré světla\". Záleží jen, jestli koukáš od západu na východ nebo opačně. A překlepu se nevyhne nikdo, ani Ty.

Pisatele z různých krajů poznám po několika slovech, ale beru to jako hezké zpestření, jak se tady setkáváme.

Lubk0: Tvojmu jazyku zvlášť fandím, vyrástol som na česko-slovenskej hranici.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...