Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak tento týždeň ma už stáčanie kilometrov úplne dožralo. Firma si kúpila na podnikanie Peugeot Boxer, dennodenne s ním jazdila do Anglicka a za rok a pol nabehali 290 000 km. Predvčerom pozerám...a na tachometri 134 000 km a pripravená na predaj...

A tak sa pýtam, kedy kur*a bude na Slovensku zákon, ktorý bude postihovať stáčanie kilometrov :bojim:bacha

Inak auto je ešte pol roka v záruke. Nový majiteľ určite príde do servisu kde sa dozvie pravdu o stave tachometra...a čo bude môcť s tým urobiť? Súdiť sa? Ako dlho? Roky a roky...?

A to je u mňa na dennom poriadku...

[upravil dne 28.8.08 hnusoba]

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

ako chces zistit ze boli stocene km?

Dobrá diagnostika práskne na auto všechno;)

OT: Taky mě stáčení kiláků vadí, já si musel natočit zpátky 100 tkm, co kolega stáhnul před prodejem. Už jen zjistit, kolik stáhnul ten, co moje auto přtiáhl z Belgie...

Odesláno

Sú na to dve jednocudhé možnosti. Ak auto malo nejakú závadu, ktorá sa robila v garancii tak servis vie zistiť, kde, kedy a pri koľko km sa robila. Napríklad ak bolo niečo menené pred dvoma rokmi v záruke na 120 000 km a teraz má auto 110 000 tak je vec jasná...

Druhá je tá, že keď sa mažú závady v počítači motora a servis to robí poctivo tak je nutné vyplniť aj počet nabehaných kilometrov keď vymazávaš závadu...

Problém nastáva vtedy, ak auto nemalo žiadnu poruchu...Čo v dnešnej dobe je taký malý zázrak :)

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Dobrá diagnostika práskne na auto všechno;)

OT: Taky mě stáčení kiláků vadí, já si musel natočit zpátky 100 tkm, co kolega stáhnul před prodejem. Už jen zjistit, kolik stáhnul ten, co moje auto přtiáhl z Belgie...

ak to robil amater tak ano.ked profesional tak nezistis nic.

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Sú na to dve jednocudhé možnosti. Ak auto malo nejakú závadu, ktorá sa robila v garancii tak servis vie zistiť, kde, kedy a pri koľko km sa robila. Napríklad ak bolo niečo menené pred dvoma rokmi v záruke na 120 000 km a teraz má auto 110 000 tak je vec jasná...

Druhá je tá, že keď sa mažú závady v počítači motora a servis to robí poctivo tak je nutné vyplniť aj počet nabehaných kilometrov keď vymazávaš závadu...

Problém nastáva vtedy, ak auto nemalo žiadnu poruchu...Čo v dnešnej dobe je taký malý zázrak :)

takto suhlasim,pokial bolo auto servisovane a v pripade akom popisujes je to fakt odvaha stocit km.vlastne ani nie odvaha ale drzost.problem nastava ako hovoris ked nebolo potrebne nic opravovat,popripade sa majitel na znackovy servis vyflakol.alebo ma auto uz po garancii a do znackoveho servisu nechodi - to je hlavny problem a myslim,ze sa s tym ani neda nic robit.

Odesláno

Znovu - už po stopadesáté tu píšu

POKUD BUDE DOSTATEK TĚCH, PRO KTERÉ JE STAV TACHO VĚC POSVÁTNÁ A DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ CELKOVÝ STAV AUTA, PAK BUDE DOSTATEK I TĚCH, KTERÝM SE VYPLATÍ S TACHOMETREM LABOROVAT A PSÁT NESMYSLNÁ ČÍSÍLKA.

Dalším důvodem je praxe leasingovek, které jsou ochotny poskytnout rozumný úvěr pouze na auta mladší než rok xx s najetými max yyy km (fyzicky to pak nikdo nekontroluje, ale to čísílko je pro ně hrozně důležité).

Když pak máš postavit do bazaru auto s nestočenými km (můj případ - prodával jsem VW Transporter, starý 6 let s najetými poctivými !!! 450 000 km !!!, ale pravidelně udržovaný) a bazarníci mě vyhazovali s tím, že auto s takovým stavem km nevezmou ani do výkupu. Tak jsem nechal km \"upravit\" na 190 000 a najednou mi ho i za slušný peníz vykoupili. Když jsem se pak se známým v bazaru bavil o důvodu, tak nejzásadnější byl limit leasingovek (200 000 km), protože auta se dnes berou z více než 50% na úvěr či leasing a tak by to moje auto bazar stočil sám, aby ho prodal.

[upravil dne 28/8/2008 Medvěd]

Odesláno

sudit sa rozhodne moze, ale neviem ci sa to tomu majitelovi oplati lebo ak sam nie je pravnik alebo nema v rodine tak urcite to vsetko potom pekne preplati...

znamy tak kupil audinu a zistil ze ma o x km viac najazdene, hned siel robit bordel do bazaru + to ihned zacal riesit sudnou cestou (neviem detaily)

bazar vratil par penazi nas5 (tiez neviem presne...)

Medvěd: suhlasim, km nie su take dolezite..

• O 5 týdnů později...
Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Dobrá diagnostika práskne na auto všechno

Ne u všech typů aut:/
Odesláno

třeba tacháč ukazuje podivně... třeba za chvíli dosáhne zase bodu zvratu, a začne kilometry zase odpočítávat.

Slyšel jsem, že se toto nabízelo jako zvláštní výbava pro \"východoevropské trhy\" ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...