Pe.Tr Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Medvěd Ano = slovo vyjadřující souhlas Je-li pod mým příspěvkem vetknuto Tebou, pak přece vyjadřuje, že se mnou souhlasíš [upravil dne 26/8/2008 Medvěd] dobře , příspěvek doplním [upravil dne 26/8/08 Pe.Tr] Citovat
Medvěd Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: M-A-X Ta dalnice by mela mit minimalne 3 pruhy po cely delce a hlavne by mela mit slavna ceska policie u ridicu daleko vetsi respekt. Kdyby kazdej jezdil jak ma tak by tech nehod ubylo Těch vášnivých diskuzí, co se tu na fóru o tom už vedlo - a stejně si většina těch mameluků, kteří využívají pouze střední a levý pruh bude tvrdit svou zvláštní pravdu o tom, že pravý pruh je pro jejich auto nesjízdný. Ano, je nesjízdný Je zvláštní, že máme oba stejná auta a moje v pravém jezdí bez nejmenších problémů - nebude ono to spíš o chuti či nechuti jet vpravo??? - aneb Proč bych jezdil vpravo, když můžu jet i vlevo, že Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: M-A-X Ta dalnice by mela mit minimalne 3 pruhy po cely delce a hlavne by mela mit slavna ceska policie u ridicu daleko vetsi respekt. Kdyby kazdej jezdil jak ma tak by tech nehod ubylo Těch vášnivých diskuzí, co se tu na fóru o tom už vedlo - a stejně si většina těch mameluků, kteří využívají pouze střední a levý pruh bude tvrdit svou zvláštní pravdu o tom, že pravý pruh je pro jejich auto nesjízdný. Ano, je nesjízdný Je zvláštní, že máme oba stejná auta a moje v pravém jezdí bez nejmenších problémů - nebude ono to spíš o chuti či nechuti jet vpravo??? - aneb Proč bych jezdil vpravo, když můžu jet i vlevo, že stojim si zatím co jsem tu už několikrát psal , pro auto a hlavně pro mou rodinu je delší životnost při plynule jízdě 130km/h v levym pruhu , než litat zpraveho do leveho a zpatky 90-130-90-130 , asi jsem pirát , bijte mě. Citovat
Marlin Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 ja nevimja vzdy v pravem nasadim 150 a letim a vsechn y prejizdim zprava, protoze tam nikdo neni Citovat
Radess Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Marlin ja nevimja vzdy v pravem nasadim 150 a letim a vsechn y prejizdim zprava, protoze tam nikdo neni Pán je kaskadér:D Citovat
Marlin Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 ne pan zvysoka sere na ostatni, protoze ty magori v pravym holt jezdit neumi Citovat
Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Ono to, jestli někdo jezdit umí, nebo neumí se poznává podle toho, jestli jede 150, nebo ne? To jsem teda fakt netušil... A to, že pán \"zvysoka sere na ostatni\" hovoří, imho samo za sebe. Citovat
Gargamell Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Já nevim, teda... taky tam občas jezdím (po celé délce dálnice) a nevim proč je to tak nebezpečné. Všichni se shodneme, že dálnicí to není... je to řidičema. Nevim, když jedu v klidu 130/140 tam se dá plynule jet. Jasně, je to vopruz pokud musím neustále přejíštět z pruhu do pruhu, ale to nejde. To potom se musí nasadit alespon 160 a můžu s hrností jet v levém pruhu. Ale tak to je... Pomalejší řidiči musí brát ohled na rychlejší a ty rychlí na ty pomalejší. Nic jiného v tom není. Ale to stejně každej ví... jen se tu o tom plácá a stejně budou lidi neustále umírat naprosto zbytečně. Co rodinných tragédií se začne právě kvůli kravině jako je nepřiměřená rychlost atd... Tak na sebe dávejme pozor. Když už né na sebe, tak mysleme na ty, kdo by tu po nás zůstali se slzami v očích. Nestojí to za to...Co chytráků už si myslelo, že se jim nemůže nic stát. Citovat
Matuska Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Vždycky ta debata sklouzne na to, jestli se dá nebo nedá jezdit pohodově a tím i bezpečně v pravým pruhu. Podle mě jsou i jiná, důležitější, témata. Např. rozestupy, sledování provozu za sebou, potřeba zřetelně a včas dát vědět co hodlám udělat. Kdy už nastane doba, kdy si lidi uvědomí že auta a dálnice, stejně jako např. v USA, slouží k přemístění z bodu A do bodu B. Na léčení komplexů je lepší takový prostor, kde nás uvidí co nejvíc lidí. Když uvážím, že v autě sedí průměrně 2 lidi, tak to musím jet hodně dlouho jako prase, aby si odplivlo alespoň 50 lidí. Lepší je jít třeba na fotbal s vlajkonoši. Citovat
Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 btw, kdyby ani řidiči jedoucí v levém pruhu nejezdili nadmíru nad dovolenou rychlostí, jistě by se i ostatním řidičům velmi usnadnilo pouhé předjíždění... Tam já vidím jednu z mnouha příčin dopravních nehod na D1. Citovat
Gargamell Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Edison btw, kdyby ani řidiči jedoucí v levém pruhu nejezdili nadmíru nad dovolenou rychlostí, jistě by se i ostatním řidičům velmi usnadnilo pouhé předjíždění... Tam já vidím jednu z mnouha příčin dopravních nehod na D1. Souhlas. Říká se, že nejčastější chybou je, nedostatečné sledování provozu za sebou. Ale je pravda, že když tam někdo letí 200, stane se lehce, že to člověk neodhadne, nebo prostě přehlédne. Citovat
Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Gargamell Původně zaslal: Edison btw, kdyby ani řidiči jedoucí v levém pruhu nejezdili nadmíru nad dovolenou rychlostí, jistě by se i ostatním řidičům velmi usnadnilo pouhé předjíždění... Tam já vidím jednu z mnouha příčin dopravních nehod na D1. Souhlas. Říká se, že nejčastější chybou je, nedostatečné sledování provozu za sebou. Ale je pravda, že když tam někdo letí 200, stane se lehce, že to člověk neodhadne, nebo prostě přehlédne. Problém je totiž v tom, že za určité, standartní situace ten, kdo porušuje předpis tím, že jede 160 v levém omezuje ty, kteří jedou 130 v pravém, tedy za dodržení zákona. Za této situace nastává totiž paradox, kdy jinými ustanoveními je ten, kdo porušuje předpis chráněn a ten, kdo jej dodržuje je omezován. Pochopitelně jsou lidé, kteří si to nechtějí nechat líbit. Logika věci říká, že jedu-li maximální dovolenou rychlostí, neměl by mě nikdo zezadu omezit, natož ohrozit. Zákon však hovoří jinak. I podle mě je toto špatně. [upravil dne 27.8.2008 Edison] Citovat
OK406 Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Můžeme se těšit na různá omezení na D1. Citovat
OK406 Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Trošku oživím toto téma a přidám své zážitky ze dne 28.12.2013, kdy jsem se svým klukem jel po D1 do Brna a zpět. Jeli jsme s Peugeot 205 1.8D, r.v. 1988. Důvod, proč jsme jeli zrovna 205 je jednoduchý a to, že jezdí jen ,,krátké\" trasy do cca 40 km. Tak jsem jí chtěl udělat radost a vzít ji na delší cestu. Už při vjíždění na dálnici D1 byl pro mě šok!!! Tak nerovnou a drncající cestu jsem nezažil. Hrůza! A za to chtějí ještě platit? Myslím si, že současní stav a přístup, který panuje na opravě D1 je velmi špatný a nikdo ji neopraví ani za 100 let! Jen zdražují dálniční známky a poplatky. Divím se, že na ni může jet někdo rychleji než 130 km/h. Příště se jí zřejmě vyhnu. A jaké máte vy zkušenosti s jízdou po dálnici D1 ? Citovat
oddie Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 Když jedeš levým pruhem 160, tak to tolik nedrncá Citovat
koblih69 Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 tr tr tr tr... to je dost dědku žes nás taky vyvez :D:D Oldo jezdím tam tak často a tak dlouho, že se asi divím tvýmu překvapení. Jo je to tak Citovat
OK406 Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 oddie : Tak vlevém pruhu jsme jeli, ale aby jsme hnali 205 160 km/h celou cestu, tak to ne. Je pravda, že jsme jí vyhnaly ,,pavouky\" z motoru, až to zasmrdělo, jak se motor ,,vypálil\". Bylo znát, že mu delší cesta prospěla!!! koblih 69: Tak to ti opravdu nezávidím!!! Na závěr chci jen říci, že je to docela odvaha jet po D1, směrem Brno. Včera jsem byl s 106 za Prahou a to už je jiná D1 !!! Citovat
Vvitty Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 a proto uz radsi jezdim na Vysocinu pres Kolin [upravil dne 3.1.14 18:01 od Vvitty] Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. leden 2014 Odesláno 3. leden 2014 ja mam zakladni pravidlo, 150 v levym, a rychlejsim vcas uhybat. no a s modrym tam vubec nejezdim uz.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.