miloge Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Nazdárek:papa mám s mojí 306-kou takovej problémeček. Nedávno jsem nechal vyměnit brzdový kotouče, protože auto při brždění hrozně cukalo, tak mě napadlo že by mohly bejt kotouče zvlněný. ted tam mam nový(jsou to nějaký neoriginální za 800 oba) a auto cuká snad ještě víc. Myslíte že je možný, že ty kotouče byly na hovno nebo to cukání a zvlnění kotoučů může způsobit i něco jinýho??? Citovat
TB Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Jsou cítit nějaké rázy při brždění do brzdového pedálu? Jinak ale i neoriginální kotouče se ti po výměně nezvlní, takže tady asi problém nebude. Citovat
miloge Odesláno 19. březen 2004 Autor Odesláno 19. březen 2004 No já ani nevim, přímo že by mě to nějak kopalo, to ani ne.Spíš se začne klepat celý auto a navíc to ani pořádně nebrzdí. Ani se mi nepovede zabrzdit smykem, když to poradne sešlapnu tak to stejně jenom přibržduje. Jo a destičky jsou v poho, mam je tam asi rok. Citovat
brevla Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Mám stejný problém s kotoučema a radily mi, že se musí vyměnit oboje jak kotouče tak destičky protože jsou vyběhané podle starých kotoučů a že by mi to dělalo zas. Tak nevím miloge můžeš mi poradit kde seženu tak levně kotouče unás chtějí za jeden 1200.- Citovat
spolďák Odesláno 19. březen 2004 Odesláno 19. březen 2004 Ahoj. Podobnej problém jsem měl na P305. Taky jsem vyměnil kotouče a destičky a nic nepomáhalo. Tak nezbývalo než vyměnit celou přední paknu a pomohlo to. Nakonec jsme zjistili, že tam byla velká vůle v těch pojezdech jak se pohybuje brzdový třmen. Takový dva válečky. Není to moc dobře vysvětlený, ale závěr je z toho takovej, aby jsi se podíval na vůly tý pohybující se části přední brzdy. Vyndej destičky a zahejbej s tím na všechny strany. Potom uvidíš. [Editován dne 19/3/04 spolďák] Citovat
Rebik Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 Dvě chybičky: 1) Kotouče se mění vždy s destičkami - viz výše¨ 2) Kotouče za 800 musejí být kvalitou mimo, slušnější plné stojí na 306 řádově 1200 Kč a větrané až 2000 Kč. To znám, že člověk vyzkouší levné komponenty a nakonec stejně koupí něco kvalitnějšího, aby to brzdilo. A navíc to hovoří o profesionalitě servisu. Citovat
David 106s16 Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 Kotouce na 306 nevetrane (plne) smejd ti dam za 450kc/kus, aaaaneeebo BREMBO MAX (to jsou takove ty sportovni s tema drazkama) ti dam za 950kc/kus Napsán autorem brevla Mám stejný problém s kotoučema a radily mi, že se musí vyměnit oboje jak kotouče tak destičky protože jsou vyběhané podle starých kotoučů a že by mi to dělalo zas. Tak nevím miloge můžeš mi poradit kde seženu tak levně kotouče unás chtějí za jeden 1200.- Citovat
brevla Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 Nevím Davide 106s16 ale asi na mého Pažoutka 405 kotouče z 306 nepujdou. Nebo jóóóó Citovat
robert Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 ještě jedna rada. Nejhorší to je mastit třeba 170kou a pak na to dupnout, to můžete měnit kotouče znova. Na dálnici takový borce vidím každou chvíli. Citovat
Medvěd Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 Občas je i takový manévr nutný (často bezohledné vjetí udýchaných Š 105/120 nebo kamionů do rychlého pruhu na dálnici a pod.), proto by ho měly ty lepší kotouče bezproblémů zvládnout (všimni si, prosím, slova OBČAS). Pokud tam ale dáš nějaké NO NAME shity, pak asi bude riziko zvlnění přímo úměrné množství \"ušetřených\" bankovek. Citovat
Marty Odesláno 20. březen 2004 Odesláno 20. březen 2004 Napsán autorem robert ještě jedna rada. Nejhorší to je mastit třeba 170kou a pak na to dupnout, to můžete měnit kotouče znova. Na dálnici takový borce vidím každou chvíli. Můžeš mi říct proč? Né že já bych takovou rychlostí jezdil, ale vim že 170 už je celkem dost velká rychlost, tak když už brzdit, tak víc......pro jistotu...... Citovat
vector Odesláno 21. březen 2004 Odesláno 21. březen 2004 306 s kotoučema na všech čtyřech vpředu s vnitřním, může v pohodě zabrzdit z dvoustovky na zašlápnutí a kotouče vydrží. Tedy originály, nebo lepší. Nic levnějšícho bych tam necpal, pokud nejezdim 60km/h na nákup do vedlejší vesnice. S kotoučema přirozeně i destičky. Při brzdění se můžou do řízení přenést vibrace od nakopnutých kol. Takže nechat srovnat , nebo vyměnit. Tak oskákaná guma od špatnejch tlumičů dokáže odělat pěknou paseku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.