Zipík Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 jj to se zase někdo nudil tak vymyslel takovou hovadinu:nevim.Na placené parkování v Praze mám taky svůj názor...Teď když jedu k babičce musím zaparkovat o kousek vedle, kde je po 16h problém sehnat místo a parkovací zóny města jsou poloprázdné.To si zase někdo namastil akorát kapsu:grr To je něco podobného co jsem zažil minulý týden.Ten kdo jezdí po D2 ví, že pravý pruh je z 80% rozdrbaný od kamiónů a většina řidičů jezdí v levém pruhu včetně mne.Naráz za Hustopečami u tanku plácačka a pojď.Dostal jsem symbolických 200 ještě si nechal přes vysílačku zjistit moje údaje byl strašně ukecanej:nevimAle to,že se tam předjíždí 2 kamióny nekonečně dlouho a za nimi fronta k nedohlednu to je nezajímá [upravil dne 13.8.08 Zipík] [upravil dne 13.8.08 Zipík] Citovat
Fx Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Já teda nevím, ale u Olšanských hřbitovů na mě jednou státní taky zablikali, že o kus dál se měří... a ono fakt jo. Tehdy jsem dostal solidní záchvat smíchu:D Je to všechno o lidech. A mezi náma, kdo nezabliká na někoho, že jede jako prase, kvůli tomu, aby zpomalil? Dokud tohle v povědomí řidičů funguje, stačí na velkou část prasátek za volantem zablikat a oni aspoň na chvíli zpomalí v domnění, že o kus dál je radar. Pokud i tohle zachrání byť jediný lidský život, ať se na mě vláda ani policajti nezlobí, ale blikat budu stejně jako pro mě bylo samozřejmé za jízdy svítit, i když to nebylo uzákoněno jako povinnost. Celý problém je v tom, že státní kasa počítá i s příjmy z pokut, a že nejsou malé. Proto se měří na nesmyslných místech, argumentace o prevenci mi přijde každopádně celkem scestná. Sám za sebe můžu říct, že v okolí mého bydliště se měří na pěti místech, z toho dvě mají opravdu smysl, další tři jsou pastí na peníze motoristů neznalých radarového místopisu. Kamarádovi před měsícem sebrali řidičák za naměřených 192 km/h. Jak toho ale docílili, z toho je mi fakt na zvracení. Lepili se mu v nějakých 140 km/h (ano, už i toto je přestupek, ale řekněme, že naprosto běžný) v neoznačené Octavii na zadek tak blízko, že se prostě bál a snažil se tomu magorovi za sebou ujet. Kapitolou samou o sobě je městská policie. Jestli si vzpomínáte na hledání ukradeného pětkového BMW, o kterém jsem tu psal, tak to tu nebudu příliš rozepisovat. Dostali jsme asi ve dvě ráno echo, že auto projelo na druhém konci Prahy jistou ulicí a že se tam od té chvíle pohybovalo několikrát tam a zpátky. Skočili jsme tedy do auta a jeli ho hledat. Kamarád, který byl za volantem, u sebe neměl ani řidičák, jak jsme vystřelili. Na Smíchově jsme se jednou otočili a hup, už tu byly majáky. A že prý přestupek (ve tři ráno jsme se ÚDAJNĚ otočili na přechodu v místě, kde nebylo ani živáčka). Následoval problém s řidičákem atd, pánové si situaci nenechali moc vysvětlit a trvali na svém. Nakonec nás sice pustili, ale s plnou hubou keců apod., na kterou už jsme oba reagovali spíš podrážděně, protože pánové od MP byli typicky arogantními zástupci těchto řad. Vtipné je, že jsem pak ráno tamtudy projížděl a \"samozřejmě\" tam ŽÁDNÝ PŘECHOD NENÍ. Mám s policií jak státní, tak městskou, i pozitivní zkušenosti (pomoc s oživováním účastníka mé DN mi opravdu přišla vhod), ovšem těch negativních je opravdu dost a dokud to takhle bude, nebude policie mít takovou úctu, jakou by si vzhledem k nasazení spousty příslušníků zasloužila. Těch pár kokotů holt zvládne buzerovat více lidí za den než více snaživých kolegů vyřešit opravdových problémů. Citovat
Zipík Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Původně zaslal: Fx Já teda nevím, ale u Olšanských hřbitovů na mě jednou státní taky zablikali, že o kus dál se měří... a ono fakt jo. Tehdy jsem dostal solidní záchvat smíchu:D Je to všechno o lidech. A mezi náma, kdo nezabliká na někoho, že jede jako prase, kvůli tomu, aby zpomalil? Dokud tohle v povědomí řidičů funguje, stačí na velkou část prasátek za volantem zablikat a oni aspoň na chvíli zpomalí v domnění, že o kus dál je radar. Pokud i tohle zachrání byť jediný lidský život, ať se na mě vláda ani policajti nezlobí, ale blikat budu stejně jako pro mě bylo samozřejmé za jízdy svítit, i když to nebylo uzákoněno jako povinnost. Celý problém je v tom, že státní kasa počítá i s příjmy z pokut, a že nejsou malé. Proto se měří na nesmyslných místech, argumentace o prevenci mi přijde každopádně celkem scestná. Sám za sebe můžu říct, že v okolí mého bydliště se měří na pěti místech, z toho dvě mají opravdu smysl, další tři jsou pastí na peníze motoristů neznalých radarového místopisu. Kamarádovi před měsícem sebrali řidičák za naměřených 192 km/h. Jak toho ale docílili, z toho je mi fakt na zvracení. Lepili se mu v nějakých 140 km/h (ano, už i toto je přestupek, ale řekněme, že naprosto běžný) v neoznačené Octavii na zadek tak blízko, že se prostě bál a snažil se tomu magorovi za sebou ujet. Kapitolou samou o sobě je městská policie. Jestli si vzpomínáte na hledání ukradeného pětkového BMW, o kterém jsem tu psal, tak to tu nebudu příliš rozepisovat. Dostali jsme asi ve dvě ráno echo, že auto projelo na druhém konci Prahy jistou ulicí a že se tam od té chvíle pohybovalo několikrát tam a zpátky. Skočili jsme tedy do auta a jeli ho hledat. Kamarád, který byl za volantem, u sebe neměl ani řidičák, jak jsme vystřelili. Na Smíchově jsme se jednou otočili a hup, už tu byly majáky. A že prý přestupek (ve tři ráno jsme se ÚDAJNĚ otočili na přechodu v místě, kde nebylo ani živáčka). Následoval problém s řidičákem atd, pánové si situaci nenechali moc vysvětlit a trvali na svém. Nakonec nás sice pustili, ale s plnou hubou keců apod., na kterou už jsme oba reagovali spíš podrážděně, protože pánové od MP byli typicky arogantními zástupci těchto řad. Vtipné je, že jsem pak ráno tamtudy projížděl a \"samozřejmě\" tam ŽÁDNÝ PŘECHOD NENÍ. Mám s policií jak státní, tak městskou, i pozitivní zkušenosti (pomoc s oživováním účastníka mé DN mi opravdu přišla vhod), ovšem těch negativních je opravdu dost a dokud to takhle bude, nebude policie mít takovou úctu, jakou by si vzhledem k nasazení spousty příslušníků zasloužila. Těch pár kokotů holt zvládne buzerovat více lidí za den než více snaživých kolegů vyřešit opravdových problémů. Souhlas pěkně psané.... Citovat
Fx Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Ještě takový dodatek, jedná se o příspěvek z jiného fora, který se mi opravdu líbil a je také vcelku trefný. Policie totiž má moc malé pravomoci na to, aby honila zločince střední velikosti (nebavím se o vrazích a tunelářích, ani kapsářích) - sehnat uznatelné důkazy čehokoliv je totiž vcelku problém. Proto policie operuje tam, kde se slušný řadový občan nemůže nebo nedokáže efektivně bránit. Často totiž využívají neznalosti zákona nebo pravomocí PČR/MP, případně se snaží dotyčného zmást. Jako příklad můžu uvést opět zkušenost známého. Zastavili ho za nezastavení na stopce (ta věta mi zní strašně, ale snad je jasné, co myslím). Mně tvrdil, že tam zastavil, ale to pro tento příběh není podstatné. Hlídka jako důkazní materiál uváděla FOTOGRAFII. Vyžádal si tedy její zobrazení a následně pány uzemnil tvrzením: \"A vidíte, auto na té fotce stojí. Nashledanou.\" Citovat
hloze-ja Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Taky souhlas. A na ty \"prasata\" si obcas bliknu taky, zatukam na celo, kdyz me predjizdeji na plny care ve vsi 80-kou - troubim. Uz se s tim nemazu. Treba je to trkne. Citovat
urdemala Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 mě nedávno taky problikli státní, že nesvítim :-) každopádně ta pravděpodobnost, že mě někdo chytí při probliknutí je mizivá.. Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Jednou se mi stalo, že jsem problikával na benešovské těsně před Benešovem - já jel na Prahu, a v druhém směru nahoru měřili, na tom parkovišti, pěkně schovaní. Blikal jsem celou cestu dolů, asi kilometr. V mém směru ale nastoje - taky byla hlídka, takže mě viděli celý ten kilometr blikat a mávat. Policajt ale jen vylezl na krajnici, a když jsem se přiblížil, zahrozil na mě pěstí, ani mě nezastavoval... Co se ale týče pokuty za něco takového, nedal bych mu z principu ani ty dvě stovky. Stejně jako za další pokusy o čistě buzerační věci. Citovat
Marcel505 Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 No tak se vymyslí něco jiného... Kamioňáci taky ukazují kolečka z tachografů... Citovat
vix Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Dobrá destinace: 1) Mělník - Radar na železničním přejezdu (30 km/h) 2) Mělník - šetřete žárovky Proč mě to nepřekvapuje ? Citovat
Bohunka Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 Za bliknutí na známého jsem bohužel také zaplatila již před 4lety 200,-Kč pokuty. Nepomohlo mi ani odvolání na Policejní ředitelství do Zbraslavi. Nechápala jsem jejich logiku, jelikož jsem ho zdravila až když už on projel kontrolou. Přesto mne zastavili a chtěli na mne pokutu za zneužití světelné houkačky. zatímco jsem se čertem dohadovala, projížděla kolem AVIA, která pozdravila poldu přímo v obci klaksonem. Korunu tomu \"aktivní \"příslušník dal, když jsem se ho otázala \" tak mne pokutuje za zneužití světelné houkačky mimo obec a co ten, který vás zdravil klaksonem?\" Jeho odpověď mi zvýšila krevní tlak o 100%, když se na mne ušklíbl a odpověděl \"Vy jse něco slyšela?\" Výsledek toho byl, že mi policejní ředitelství oznámilo, že to nemohu prokázat, jelikož druhý kolega také \"nic neslyšel\" No a já byla stejně o 200,- Kč lehčí a pěkně naštvaná. To jen tak na okraj ke článku. Citovat
Freeman Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Nestaci polici rict, ze jsem neblikl? Musi pak mit fotodokumentaci. Druha vec je, ze prece mohu upozornit protijedouciho, ze jede moc rychle, ohrozuje tak ostatni ucastniky. Ze je tam kontrola nehraje roli. Ja bych pokutu urcite neplatil. Ale je nutne pak mit neprosly obvaz v lekarne, to je jasne Citovat
Berkoff Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Původně zaslal: Radess Nejde o piráta, jsou to stejně většinou slušní lidé co dostávají pokuty za 60km/h na padesátce, tak proč je neupozornit. Pirátů opravdu není zas až tolik jak se zdá z novin Pirát ten kdo jede na 50tce 60KM/h asi opravdu není. Ale tobě se zdá pro bezpečnost provozu 60 na 50 tce přijatelnejch? [upravil dne 13/8/08 Radess] jo radessi, pac je to lepsi nez tady u nas namerenych 197 km/h na 40citce .... Citovat
Welis Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Souhlasím že POLICE by zasloužila čistku, někteří sou vyložení lidi kteří když byli malí tak se jim děti smály a teď je náhodou vzali k polcii a myslej si že můžou všechno pač není žádný úřad na kontrulu práce policie... Citovat
Miss Scratch Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 me je to jedno, ja neblikam. NEvim kde mam dalkovy svetla.-) koupim si asi nejakou rucni baterku. Policie by potrebovala cely vymenit. Cistka nat o nestaci. jedine vycistka. Citovat
Fx Odesláno 14. srpen 2008 Odesláno 14. srpen 2008 Tak já bych spíš řekl, že by to chtělo nějakýho blondýna s dlouhou botou. Ten by jednou za čas někoho z těch šašků nahoře, co místo vymýšlení kvalitních zákonů přemýšlejí, jak co nejvíc naprat do své kapsy, odpráskl. Myšleno to je samozřejmě obrazně, ale dneska ať se člověk s trochu nestranným smýšlením podívá na kteroukoliv stranu, musí mu být celkem na zvracení. Jedni vymýšlejí, jak co nejvíc nahrabat do státní kasy na zamáznutí předchozích průšvihů, druzí zase, aby se zalíbili lidem, vymýšlejí, jak za ně co nejvíc utratit - ale i na to se někde musí vybrat peníze. Suma sumárum máme nahoře pár rybářů, kteří loví rybky - voliče různými způsoby. Ten článek, z kterého celá zpráva na idnes vychází, je jednoznačně tendenční a myslím si, že je na objednávku policie. Už to tu bylo několikrát. Poslední dobou raději ani nesleduju zpravodajství, takže moje dojmy třeba z pana Humla jsou pozitivní, vždycky v době, kdy jsem to ještě sledoval, reagoval na dotazy jistým způsobem lidsky a korektně, s pochopením pro člověka i literu zákona. Nedávno jsem brouzdal po internetu a hledal nějaká instruktážní/poučná videa o tom, co člověk svým jednáním na silnici může způsobovat. Chci je umisťovat na nově vznikající web o trojkových BMW, který spravuji - naprosto chápu, že je to auto, které dost svádí k nepřiměřené jízdě, tak mi to přijde jako dobrý nápad. Na druhou stranu mi připadá, že autoři těchto videí to někdy nedomyslí. Buď šíleně přehánějí, protože toho je ve zhuštěné podobě několikaminutového šotu potřeba, nebo dají špatný příklad už v samotném úvodu. A to jsem zas u pana Humla, který vytvořil jeden takový instruktážní film, a hned v úvodu po nastolení tématu filmu sedne do auta a nepřipoutaný odjede. Citovat
Bohumil Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Jestli by nestačilo říct, že jsem dal světelné výstražné znamení, protože to auto v protisměru jelo nějak moc uprostřed? :myslim:myslim Citovat
oddie Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 O kus zpátky běhal po silnici pes, proto blkám na ostatní, aby dávali pozor. Nazdar. A obecně - doporučuju si rozhovor s hlídkou od samého počátku nahrávat, diktafon na telefonu apod. máte dneska už snad všichni, ne? Když se totiž náhodou hlídka pokusí o nějakou sviňárnu, máte aspoň něco v ruce, a vzhledem k tomu, jak neskutečně mizerné právní povědomí policajti mají, se při troše šikovnosti vedení rozhovoru sami chytí do podstatně větší pasti, než chtěli přichystat na vás. Citovat
urdemala Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 tyvole a vyfotí mě ještě s telefonem a budu jasnej :-D ale s tim psem to je dobrý Citovat
PnR Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Fx: zaujimave nazory, suhlasim s tebou za bliknutie si necha dat pokutu asi len obycajny obcan ktory je lahko ovplyvnitelny. staci povedat ze si blikal pretoze cez cestu prebehla macka/pes/chodec... ale vtedy uz dostanete pokutu za lekarnicku ziarovky atd.. Citovat
oddie Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 když nechceš nahrávat na telefon, stačí mp3 přehrávač s nahráváním coby diktafon, ten do USBčka, přilep si ho někam pod sloupek, nahrávání na jedno tlačítko... aneb štěstí přeje připraveným. Já uvažuju o tom, že si nad zrcátko dám kameru s nahráváním na SD kartu v časové smyčce, to je ještě lepší hračka, a nahrává to za jízdy furt, to se hodí i v příadě dohadů o zavinění nějakého ťukance, třeba jako obrana proti vybrždění nebo myšce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.