Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tož když tu máme aktuální vlákno o pračkách tak se přidám. Nám taky umřela pračka,Whirpool AWT 5088/4 - 800, rozdělal jsem ji, a zjistil, že je ukroucená hřídel u ložiska. Čuměl jsem jak z jara. Ani nijak nerachotila. Asi se zadřelo ložisko, a hřídel se tak dlouho protáčela, až se ukroutila. Pračka do poslední chvíle prala dobře, bez oprav 8 let. Napadá mě jediná oprava, sehnat buben. Ptám se tedy - má to cenu? Na netu jsem žádný buben nenašel. Našel jsem na Aukru stejnou pračku za 300, ale nikdo neví, jek tam ten buben vypadá. Vyměnil bych to asi i sám ,jen ten buben sehnat. Už jsem koukal i po nové, ale tahle by ještě posloužila.

post-36748-14109621799312_thumb.jpg

Odesláno

Gabriel 307 -- Tož podle obrázků na guglu je to hodně podobné, asi by to pasovalo. Já zítra zjistím, jestli je to stejné a pak se ozvu. Asi bych si pro ni dojel. Zatim díky. :papa

Odesláno

Tož jestli můžu poprosit, tak s vyhazováním počkej. Pokud by tam ten buben pasoval, tak bych ji nejspíš bral. Zítra to zjistím a písnu Ti SZ.

Teď se ke mě naklonila manželka a s velkým údivem se zeptala \"Vy si na Peugeot Clubu píšete o pračkách????\":D:D:D

Odesláno

ok,jen to zjisti,počkám bude zabírat místo a roční prcek bude mít překážku na dlouhé chodbě a zároveň něco nového na hraní co jen tak nevidí.nevím co budu dělat zítra-prát první cyklus a pak pojedeme do Prahy na nákup nebo na oslavu do Poříčan.Nevím jak budu tady,určitě až večer ( závislost ;) )

[upravil dne 15/4/12 13:45 od Gabriel 307]

Odesláno

Tož jsem se byl zeptat na tu mou pračku, a zjistil jsem toto. Bubny budou jiné, dávaly se tam 3 různé druhy. Ukroucení hřídele jak se stalo nám, je u těchto praček běžné, protože jsou z hliníku. Sehnat stejnou pračku, starší, ale s dobrou hřídelkou je skoro zázrak, protože už jsou většinou před ulomením, ale dokud se to nerozdělá, tak se to nepozná. Nový buben stojí 2000kč. Tak jsme se rozhodly, že koupíme pračku novou, nejlépe i se sušičkou. Hledání začíná. I tak Ti děkuji za nabídku.

Odesláno

máme přes 8 let elektrolux, značku nevím ale tenkrát stála Tvých zmyňovaných 10.

Do teď sní nebyl jediný problém. Jo jeden byl a to dostat ji do koupelny,kde dveře byly 60cm a pračka to samé.Odřená zárubeň trošku,ale prošla.

Trávníčku,z té staré nevyhazuj motor. Na posekání trávníčku ještě bude dobrej:D

Odesláno

Jé, to jsem rád, že nejsem jediný, který nemohl procpat 60cm pračku 60cm zárubněmi. Naše šla do místnosti oknem, ještě že byl k dispozici dostatek silných ;)

Odesláno

:D:D:D

Předělával jsem koupelnu a kdybych to věděl,tak pračku zazdím přímo do koupelny. Ať je od ní klid. Až odejde,tak doufám,že po svých a z koupelny už ji nemusím rvát. Teda a respektive kladivko,šroubovák,nějaké to pivo a můžou dveře být i 30cm a projde. Eventuelně konečně dám dřevěnou obložku a pár obkladů mi taky v garáži zbylo.

Jo okno. Taky by to nebyl špatný nápad,jen kdyby nebylo 50x50cm. :D:D

• O 2 roky později...
Odesláno

Tak to znova opráším, ložisko je na pračce skoro KO a dělá se jenom s bubnem a to bude tak 3000, topný těleso už bude taky asi zarostlý od kamene a tak se v lednu bude kupovat nová pračka.

Co máte za pračky doma co doporučíte;)

Chtěli bychom předem plněnou, na 7kg prádla, otáčky čím víc tím líp, cena čím nižší tím lepší-nechci dávat 20.000 za pračku aby vydržela 3 roky:grr

whirlpool už nechci za žádnou cenu . . .

Odesláno

Nedávno nám ještě v rámci záruky vyměňovali ložiska u rok a 1/4 starý Fagorky. Servisák říkal, že domů by si vzal asi jedině AEG nebo Electroluxa (víceméně to samé). Takže asi tak. ;)

Odesláno (upraveno)

Máme zhruba tři roky stejnou jako Lukaydo ( v té době stála skoro 20tis. i s prodlouženou zárukou ) a zatím musím zaklepat, vše funguje jak má. Ale těžko soudit po tak krátké době. Až jí bude 10let ( jestli se toho dožije ) můžeme hodnotit. 

Od stejné firmy máme i sušičku a tam se prováděla v rámci reklamace výměna čerpadla ( dle servisu bylo ucpané a zalepené od aviváže ). Čímž pádem už aviváž k prádlu do sušičky moc nedáváme. Servisák ještě upravil těsnění kolem sítka kde se zachytávají nečistoty při sušení aby vlákna a další bordel nejel dál k čerpadlu.

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odesláno

Tak hlavně at vydrží,hlavně že ten motor tam je dobře udělany a nezačknou hučet ložiska a podobne blbosti jako u minule pračky kde to bylo tak blbě udělane že nešli ložiska vyměnit protože to bylo zalepene cele buben atd :blicismajlik

Odesláno

Je to více méně stejná kvalita. AEG po 2,5r uhlík pryč-výrobní vada. Nová sada 600,- to si dělaj prdel. Servisák se omlouval cituji- že jsou to vylízaný hovada,at se pokusim někde sehnat. Nesehnal jsem. Od toho jiskření odešla deska. Servisák ji dal známému elektronik oprava 1200,- i s prací a montáží. nová 1800,- jen díl.

Dnes už se snažím kupovat díly v Polsku- termostat do trouby 250.- i s poštovnym v pl a dovozem do cz kamarádem zdarma, v cz 1500,- i s poštou.

Je jedno jakou značku záleží jaký kus.

Je pravda ,že v rodině běží více praček atd aeg bez problémů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...