Rebik Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Tak jsem včera shodou okolností absolvoval kurs bezpečné jízdy s firmou Maxcars u Příbrami - nemoc původního účastníka. Tedy absolvoval, ujel jsem před koncem pro nudu a čekání. Kurs stojí 2800 bez DPH a začíná v motelu Milín, tzn, že ze severu Prahy je to 90km. Slušná učebna, začínáme se zpožděním pro prezentaci cca 20 minut. Potom předstoupí vesnický strejc, co se skoro rozbrečí, když říká kolik zemřelo lidí, neučesaný, včera se zbořil a žoviálně nás do oběda nudí komentářem k zákonu, autosedačkám, barvám patníků. Video pouze šoty z ČT, které jsem viděl stokrát, klasika přechody, zipy, prostě věci, co zná člověk, co se o auta zajímá, z paměti. Přednášející se nepředstaví, neřekne jaká je jeho kvalifikace, laciné vtipy. Kde berou lidi tu drzost někoho školit bez základních znalostí taktiky výuky nechápu. Už v učebně mě zaráží přes 20 účastníků kursu a potěší bruneta s výstavním poprsím. Výuka trvá skoro do čtvrt na jednu a potom se podává tragický oběd, miniaturní řízek uklepaný automatickým kladivem, hnusné brambory, po něm musím naproti na pumpu na gulášovku a pivo, abych to rozchodil. Následuje odjezd na letiště Lhota, kde má firma vyhrazený areál. Kluzná plocha cca 80m, slušná zatáčka, slalom toť vše. Moje černé obavy se naplňují, nejsme rozděleni, takže všech 22 aut jezdí za sebou, vždy 7 minut čekáme, 1 minutu jedem, takže furt je člověk v koloně. Nedostáváme vysílačky, takže po projetí plochy musíme zastavit u strejce a slyšíme vycucané hodnocení. Žádné úkoly, prostě tam nejeďte a brzděte, což u auta s ABS a ESP je fakt hrozný adrenalin-(( Kluzná zatáčka je využívána pro blbnutí nikoliv pro výcvik, vrcholem kurzu je, že na ploše zatáhnete ručku a auto dostane hodiny - prý se učíte, že když dostanete přetáčivý smyk, máte držet rovně volant, dokud se auto nezastaví. Když pominu, že s předokolkou se v reálném provozu takový smyk prakticky nedá dostat, stejně by měli učit, že se dá kontrovat, ale to je fuk. No prostě za ty peníze se nenaučíte nic, zabitý den, kvůli třem hodinám na letišti, které si vydělte sedmi a máte reálnou dobu jízdy. Pokud mohu doporučit připlaťte si na 4200, -Kč bez DPH a jeďte do Mostu, kde jsem byl třikrát, školitelé profesionálové - závodníci, 2 hodiny výuky a 4 hodiny jízdy v polovičním počtu aut, nesrovnatelně vybavenější polygon, každý má v autě vysílačku a hned dostane zpětnou vazbu o splnění úkolu a cosi si pro praxi odnesete. Navíc slušný oběd-) Po hodině a půl jsem nevydržel s nervama, naladil rádio a odjel do Prahy. Konec románu. Citovat
Guest bostich Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Hlavně ,že tam zabrali kus letiště, kde se každej druhej učil řídit.Super místo na blbnutí a zároveň místo, kde lidi třeba poprvé seděli za volantem a teď to tam ty pitomci oplotili.Zase jsem se na*ral!!! :nevim:nevim Citovat
Guest DD Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Rebik> Byl jsem trikrat. Je fakt, ze pri poslednim kurzu uz jsem mel dojem klesajici kvality, ale jinak me to bavilo. Hodiny s ruckou jsou hreb kazdyho kurzu a vsichni se na to tesi . Mimochodem - ja pretacivej smyk s predokolou dostal a ne jednou (kdyz nepocitam umyslne vyvolany manevry) .. bostich> Letiste maji legitimne pronajaty. To neni zadnej zabor. Citovat
Guest bostich Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 já vím, že to není žádnej zábor, že je to pronajatý. Jenom mě to prostě štve:) Citovat
Guest DD Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 bostich> To chapu . Kdyz se zena loni ucila ridit, zavolal jsm Faktorovi a zeptal se ho, jestli si tam muzeme prijit zajezdit. A jeli jsme . Je teda fakt, ze tehdy to jeste nemel oploceny. Citovat
Rebik Odesláno 22. červen 2008 Autor Odesláno 22. červen 2008 Původně zaslal: DD Rebik> Byl jsem trikrat. Je fakt, ze pri poslednim kurzu uz jsem mel dojem klesajici kvality, ale jinak me to bavilo. Hodiny s ruckou jsou hreb kazdyho kurzu a vsichni se na to tesi . Mimochodem - ja pretacivej smyk s predokolou dostal a ne jednou (kdyz nepocitam umyslne vyvolany manevry) .. bostich> Letiste maji legitimne pronajaty. To neni zadnej zabor. No jenže v Mostě ti rozhodí zadek točnou, kontra a ještě se musíš vyhnout vodní stěně/ám. To samé kropená zatáčka pod kopcem atd. Všechno to chápu, je to levnější, ale proč tam proboha berou tolik aut najednou a nemají propracované školení. Já bych si to taky jinak užil, ale musel bych jezdit a ne stát v koloně, ro znám z Prahy. Jinak Most chci zorganizovat na firmu, takže pokud by se chtěl nekdo připojit, napište. Vzal bych náklaďáky -)) [upravil dne 22/6/2008 Rebik] Citovat
Guest DD Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Rebik> Most bych dal . Se mnou muzes pocitat . Vysilacky mam . Citovat
Guest bostich Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Jenom je to škoda:( BTW \"neoprávněný zábor\" jsem nedávno provedl já (stál jsem kde jsem neměl) [upravil dne 22.6.2008 bostich] Citovat
Fusion Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Ten policajt má písmo jak 5 letý dítě Citovat
subin Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 A ještě neumí napsat správně Peugeot:bacha Citovat
Medvěd Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Já jsem se před několika lety zúčastnil tohoto kurzu s Helčou a byli jsme velice spokojení - možná jsi prostě kápl na špatný kurz, i to se stává (i když by samozřejmě nemělo - zaplatíš, máš nárok na 100%ní služby). Citovat
jarajarda Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 No, celkem jsem se u toho pobavil, ačkoli je to k pláči:D Citovat
Ferry Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 jen tak lehce , v patek jsem vecer ve zpravach TV NOHA videl vyjadreni nejakeho \"odbornika na dopravu\" ktery dstil popel a siru na vsechny tyhle skoly smyku , doslova rekl, ze jsou velmi nebezpecne, nebot ridici si tam vyzkousi smykovani, vzroste jim sebevedomi a zvlaste pak jejich agresivita a na silnicich se pak chovaji jeste hur nez kdyby zadnou skolu neabsolvovali. Tak tohle kdyz jsem si poslechl ,videl jsem fakt rude a mel jsem chut toho odbornika kopnout do hlavy. Jo a jeste mu vadilo ze na tom vydelavaji a s pripravovanou novelou, kdy by byla moznost po absolvovani takoveho kurzu ziskat zpet umazane body za prestupek, na tom budou pry jeste vice rejzovat. Tak jsem si rikal, jestli by nebylo lepsi nahodou zrusit uplne vsechny autoskoly, nebot dle tohoto odbornika vsechny kurzy zvysuji sebevedomi ridicu a jejich agresivitu na silnicich, takze je pak takhle nebezpecno. Proste by se asi zavedla zpet funkce chlapika s cervenym praporkem, ktery by behal pred autem a daval vsem okolo na vedomi blizici se nebezpeci. Citovat
OK406 Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Původně zaslal: bostich Jenom je to škoda:( BTW \"neoprávněný zábor\" jsem nedávno provedl já (stál jsem kde jsem neměl) [upravil dne 22.6.2008 bostich] Nevím, jak si se měl tak závažně se svým vozidlem Peugeot dopustit záboru veřejného prostranství, že jsi dostal § 47, odst.1, písm g) přestupkového zákona č. 200/1990 Sb., (Přestupku se dopustí ten, kdo: poškodí nebo neoprávněně zabere veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení...) Tady je problém v tom, že že podle odst.2) tohoto § je sankce až do 50000,-Kč. A to už je pálka! Respektivně, jak k to mu to dospěl stážník, pokud si pouze parkoval. Netvořil si pevnou (neostranitelnou) překážku. Citovat
Medvěd Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Původně zaslal: OK406 Nevím, jak si se měl tak závažně se svým vozidlem Peugeot dopustit záboru veřejného prostranství, že jsi dostal § 47, odst.1, písm g) přestupkového zákona č. 200/1990 Sb., (Přestupku se dopustí ten, kdo: poškodí nebo neoprávněně zabere veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení...) Tady je problém v tom, že že podle odst.2) tohoto § je sankce až do 50000,-Kč. A to už je pálka! Respektivně, jak k to mu to dospěl stážník, pokud si pouze parkoval. Netvořil si pevnou (neostranitelnou) překážku. No jak k tomu strážník dospěl??? Přece rozpočítávadlem, tady už jsem dneska křížek psal, tak ho teď radši napíšu sem - za to mám od šéfa víc bodů a tudíž i vyšší prémie a Mařka mi tak večer spíš dá. Citovat
f3Rd@ Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 Jak resite predvolani od mestaku? Jeden kolega se uz na 2 predvolani vykaslal v s tim prvnim ho 2x urgovali a pak nic a s tim druhym zatim nic. No a druhy kolega sel podat vysvetleni, ze to zaprarkovala osoba blizka a ze odmita vypovidat. Citovat
Fusion Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 Městská policie nemá právo tě předvolávat. Někde to pohledám. http://www.straznici.com/listek-za-sterac.php [upravil dne 23/6/2008 Fusion] Citovat
Edison Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 Původně zaslal: f3Rd@ Jak resite predvolani od mestaku? Jeden kolega se uz na 2 predvolani vykaslal v s tim prvnim ho 2x urgovali a pak nic a s tim druhym zatim nic. No a druhy kolega sel podat vysvetleni, ze to zaprarkovala osoba blizka a ze odmita vypovidat. Na to mám formulář v compu. Řeším to písemě... ;-) Citovat
BoneDaddy Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 Původně zaslal: jarajarda No, celkem jsem se u toho pobavil, ačkoli je to k pláči:D Tak to souhlasím. Zasmál jsem se dostatečně při čtení toho Rebikova románu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.