Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

cetl jsem tady na foru hodne rozdilne udaje o spotrebe. od nepochopitelnych 5l/100km po nejakych 7,5l/100. ja jezdim za 8-8,5l/100 a nikdo mi neni schopen rict proc. Zkuste tady shrnout vase zkusenosti se spotrebou u 1,9TD.

Odesláno

Jezdili jsme tak za těch 7 až 7,5, ale teď máme novou hlavu, přebroušený vačkový hřídel, seřízené ventily a repasované čerpadlo, takže počítám, že to půjde dolů. 8,5 je opravdu hodně moc.

Odesláno

5 litrů žere 405 1,9TD při ustálené rychlosti 100km/h na dálnici apod. Pokud se s tím jezdí víc, jde spotřeba velmi rychle nahoru - 130km/h a víc, a neopatrná noha na plynu znamená klidně 7 i víc. Takovým těm \"jezdím 150 a žere mi to 5\" nevěřím ani za mák...

Pokud se s tím jezdí normálně, je reálná dlouhodobá spotřeba tak 6 - 6,5. Při ostré jízdě se dá klidně udělat i 9.

Pokud někdo hledí především na spotřebu, a je mu jedno, jak to jede, měl by si pořídit spíš 1,9D bez turba - tam se spotřeba nad 6 litrů snad ani nedá dosáhnout (ale zas to prostě tak nejede, to je něco za něco).

Odesláno

S tím 1.9 D bez turba jezdím čistě po městě za cca 6.4 l, po dálnici za 6 l. Ještě se mi nepovedlo dostat se na 5.3 l jak udával předešlý majitel. To asi musel tlačit. :)

Odesláno

Dálnice jde... ale ne moc rychle.

205 1,9D rekordy: dálnice 100km/h - 4,3/100, dálnice 140km/h (3 lidi + věci) 5,5/100, mix normální jízda + kolo a windsurf na střeše 6/100.

To vše s tou mou první 205-kou, budiž jí Sběrné Suroviny lehké...

Odesláno

Norma v dokumentaci od výrobce je od 5,5l/100km (dálková) a 7,6l (město). Průměrně to může to být kolem 6,5l/100km. Myslím si že hodně záleží na řidiči ( těžká noha na plynu). Výrobce určitě dal spotřebu, která je přijatelná. :papa

Odesláno

Já mám průměrnou spotřebu do 7.l ale jezdím hodně po městě,každý den do továrny 3.km a po dálnici většinou pořád 150 km/h.Myslím že je to dobrý.Rád jezdím svižně,mám rád,když mě opěradlo tlačí do zad.Na spotřebu jsem ještě nikdy nejel,takže nevím na kolik by to šlo stlačit.S bývalou 205 1.9D jsem do Chorvatska plně naloženej přes Rakušáky 120 km/h do 5.l.

Odesláno

jo to co píšou o spotřebě v papírech je blbost.To asi měří při optimálních podmínkách nebo je to spotřeba na 80km.Mě psali u 205 mimo město 3.8l to jsem se nasmál.

Odesláno

Ona je taky otázka jestli, když to auto bylo nový opravdu nemělo tu udávanou spotřebu. Přeci jen u aut starých přes 13 let a najetýma stovkama tisíců kilometrů...

Odesláno

Jen perlička: měl jsem chvilku 205 1,8D, u které vypisoval techničák nějaký policajt - dyslektik, či co - v TP byla napsaná spotřeba 8,4 (místo 4,8). Na takové auto se pak bezva píšou ces?áky...

Odesláno

Jsem už skoro 2 roky majitelem P 405 1,9 TD kombi, najezdil jsem s ním přes 80 000 km a dlouhodobá spotřeba mi vychází 6,0 l/100 km. Podotýkám ovšem,že jezdím jenom dlouhé trasy,ustálenou rychlostí 100-120 km/h.Při vysloveně ekonomické jízdě jsem se dostal na 5,5 l a při jízdě plyn-podlaha 150 km/h se spotřeba dostala na 7,0 l. Takže spotřeba 8,0l mi přijde už dost vysoká.

Odesláno

[Mám třetí rok 406 1,9 TD ojetou mrchu a žere celoročně 6,9/100. Jezdím hodně kombiprovoz, denně 10 km do kolbenky a večer zpět. O weekendu na chalupu tam a zpět cca 200 z toho 70 po D1. Ročně najedu asi 25tis. Tachometr ale švindluje +10%, takže ve skutečnosti ujedu méně. S tím tachometrem jsem našel zajímavý odkaz, že se podle špatného snímače rychlosti vlastně řídí celý motor. Má to vliv na kde co, dokonce i na posilovač řízení.

Odesláno
Napsán autorem oddie

Jen perlička: měl jsem chvilku 205 1,8D, u které vypisoval techničák nějaký policajt - dyslektik, či co - v TP byla napsaná spotřeba 8,4 (místo 4,8). Na takové auto se pak bezva píšou ces?áky...

Byl to spíš disgrafik, nebo lépe česky magor...

Odesláno

Ja som na svojej 405 1,9 TD, 66 kW, r.v. 11/94 sedan, naj. 220 000 km. Za rok som najazdil 40 000 km a musím vyslovi? max. spokojnos?. Jazdím všetky režimy - dlhé trate ( Bulharsko za 4,2 l ), diaľnica ( 130 - 170 max. 8,0 l), mesto ( 6 l ). V lete som bol na emisnej a sám chlapík sa čudoval, keď som mal emisie na samej spodnej hranici. Ak dáš autu všetko čo potrebuje, tak nie je čo rieši?.

Odesláno

diky vsem za informace o spotrebe. Ted mam stejne prasklou hlavu, takze uvidim, co udela spotreba po vymene a nejakem tom serizeni. Nastesti mi technicak vypisoval taky nejaky disgrafik, a na cestaky tak muzu psat prumernou spotrebu 7,5 ;) Kdyz jsem to auto (P405 GRDT BREAK 95\') v lete koupil, tak jsem taky jezdil za 6,3 ale hned to zacalo narustat az na 8,5 nekdy pred vanocema, to jsem nechal spravit hridelku plynu, kudy to taky teklo, spotreba klesla na 6,9 ale vydrzela tam jen 1500 km a zase skocila na 8 - 8,5. No, ted dam 20tacu za hlavu, a na naftu mi nezbyde ani koruna :(

Odesláno

Dovolená, cestovní rychlost 90-100, dálnice 130 km/hod., léto, zapnutá klima = 5,2 l.

Běžný provoz, 50% město = 7,5 l

a v zimě téměř 8 l.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...