Leo Odesláno 18. srpen 2008 Autor Odesláno 18. srpen 2008 Původně zaslal: Georginho_cz406 U mě je to asi nesmyl že? Nemám mux páčky, ani přípravu na tempomat, ale je to novější model po faceliftu 5/99 2.0 benzín. Asi nemám šanciu na zprovoznění origo tempoše, co? Hlavně nemáš HDI, ale benzín. Všechno jde dodělat, jenom někdy je to tak drahé, že se to nevyplatí (jako originální tempomat ve Tvém případě). Citovat
loque Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Tak sa konečne aj ja možem pochváliť funkčným tempomatom na mojej 406ke. Aktivovali mi to v Peugeot-e v Nových Zámkoch, chlapík sa ma najprv snažil zneistiť že to je tak 50:50 ale ja som ho uisťoval že to pôjde Veci som mal už nainštalované takže mi to aktivovali a vraj aj doladili jeden z brzdových snímačov lebo že nespínali súčasne, chlapík mi aj vytlačil protokol z diagnostiky tak mu výnimočne aj verím Aktivácia ma vyšla na 800 Sk ale podstatné je že to funguje Citovat
Ladaj Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 chtěl jsem se zeptat. Mám starej model 2/99 HDI 80kw jestli by mě šel dodělat tempomat spínače na spojce 1x a na brzdě 2x mám.Čislo tam mám úpně jiný než tady píšete..... Předem díky za info dodatek nemám BSI ale mám ŘJ bosch [upravil dne 28/8/08 Ladaj] Citovat
Leo Odesláno 28. srpen 2008 Autor Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Ladaj chtěl jsem se zeptat. Mám starej model 2/99 HDI 80kw jestli by mě šel dodělat tempomat spínače na spojce 1x a na brzdě 2x mám.Čislo tam mám úpně jiný než tady píšete..... Předem díky za info Podle mne je to moc starý a dávaly se tam jiné verze řídících jednotek. S jistotou Ti to ale poví Pe.Tr podle toho čísla řídící jednotky motoru. Citovat
Milhaus65 Odesláno 30. srpen 2008 Odesláno 30. srpen 2008 U nového modelu 406 a HDi jde tempomat dodělat vždy, není na to žádná další jednotka. Jen se musí někdy dodělat víc věcí a natahat víc drátů. U benzínu je podmínka, musí mít motorovou klapku. Citovat
mmmb Odesláno 31. srpen 2008 Odesláno 31. srpen 2008 Původně zaslal: Milhaus65 U nového modelu 406 a HDi jde tempomat dodělat vždy, není na to žádná další jednotka. Jen se musí někdy dodělat víc věcí a natahat víc drátů. U benzínu je podmínka, musí mít motorovou klapku. tak honem sem s návodem, asi jsi jediný co to umíš. teda pokud jen nekecáš Citovat
kukikuk Odesláno 3. září 2008 Odesláno 3. září 2008 Ja bych hctel taky helpnout...nejdriv si pujdu opsat cislo RJ. Citovat
comm Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Zdravim vas pani tak som si to cele precital a je mi jasne skoro vsetko iba ma jedno trochu zaujima co 2.1TD 98 r.v. RJ je tam lucas cislo neviem ale zistim da sa aj tam dorobit tempomatt bo viem ze to mali mozno blba otazka ale mal by som zaujem doribit si to tam bo jazdim daleke trasy alebo poradte niekto kto ma tuto verziu a ma tam tempomat vopred dakujem. Citovat
Leo Odesláno 18. září 2008 Autor Odesláno 18. září 2008 Původně zaslal: comm Zdravim vas pani tak som si to cele precital a je mi jasne skoro vsetko iba ma jedno trochu zaujima co 2.1TD 98 r.v. RJ je tam lucas cislo neviem ale zistim da sa aj tam dorobit tempomatt bo viem ze to mali mozno blba otazka ale mal by som zaujem doribit si to tam bo jazdim daleke trasy alebo poradte niekto kto ma tuto verziu a ma tam tempomat vopred dakujem. V podstatě jsem na to odpovídal už dříve. Musíš mít HDI zhruba kolem roku 2001 a novější (mimo jiné má elektrický plyn) což nemáš. Originály se asi dělaly, ale dodatečně namontovat by to bylo moc drahé. Spíš se koukni po nějakém univerzálním tempomatu. Citovat
comm Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 No pani asi sa do toho pusitm sam a nieco vymyslim bo mi to nejde do hlavy aj ked tam je lanko potom ju ze len trimer ktory dava info RJ no sak ja sa na to dnes v robote pozrem a dam info mi to neda ale dik Citovat
tomike Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 Tak pocopil som, ze tempomat mi dorobit pojde. Rano pozriem ci mam spinace na pedaloch. Okrem toho budem potrebovat packu pod volant a .....??? Treba vzdy tahat kabel, nie je urobena predpriprava ? Mam 2.0 Hdi r.v 2003 RHZ Dakujem Citovat
Leo Odesláno 21. leden 2009 Autor Odesláno 21. leden 2009 Původně zaslal: tomike Tak pocopil som, ze tempomat mi dorobit pojde. Rano pozriem ci mam spinace na pedaloch. Okrem toho budem potrebovat packu pod volant a .....??? Treba vzdy tahat kabel, nie je urobena predpriprava ? Mam 2.0 Hdi r.v 2003 RHZ Dakujem Podle data výroby máš multiplex, kde potřebuješ povolení v BSI, páčku a spínače na pedály. Nevím zda spínač na zapnutí a vypnutí tempomatu není součástí páčky pro multiplex nebo ho potřebuješ taky. Žádné kabely by se tahat neměly. Citovat
escorpion Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Podle data výroby máš multiplex, kde potřebuješ povolení v BSI, páčku a spínače na pedály. Nevím zda spínač na zapnutí a vypnutí tempomatu není součástí páčky pro multiplex nebo ho potřebuješ taky. Žádné kabely by se tahat neměly. Multiplex to má v páčke. Citovat
Leo Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 Původně zaslal: escorpion Podle data výroby máš multiplex, kde potřebuješ povolení v BSI, páčku a spínače na pedály. Nevím zda spínač na zapnutí a vypnutí tempomatu není součástí páčky pro multiplex nebo ho potřebuješ taky. Žádné kabely by se tahat neměly. Multiplex to má v páčke. Já si to myslel, ale ze ServiceBoxu to moc jasné nebylo. Citovat
Xantik Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Dotaz na Petr.Tr ECU z Xantie HDI, jde povolit v této ECU nebo nelze? Citovat
Burisek Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: Leo Původně zaslal: comm Zdravim vas pani tak som si to cele precital a je mi jasne skoro vsetko iba ma jedno trochu zaujima co 2.1TD 98 r.v. RJ je tam lucas cislo neviem ale zistim da sa aj tam dorobit tempomatt bo viem ze to mali mozno blba otazka ale mal by som zaujem doribit si to tam bo jazdim daleke trasy alebo poradte niekto kto ma tuto verziu a ma tam tempomat vopred dakujem. V podstatě jsem na to odpovídal už dříve. Musíš mít HDI zhruba kolem roku 2001 a novější (mimo jiné má elektrický plyn) což nemáš. Originály se asi dělaly, ale dodatečně namontovat by to bylo moc drahé. Spíš se koukni po nějakém univerzálním tempomatu. No Leo nevím,ale pukud má comm 2.1 TD a má tam Lucase,tak by to jít mělo,protože tam je elektronickej plyn. Já mám sice stejnej motor ale jiné,mechanické čerpadlo a už nemám elektronického Lucase,na kterém by to mělo jít. Myslím že se to taky řešilo a psal jsem ohledně tomu nějakému uživateli tady z fora u Hodonína.... ,protože když jde na tento motor dodělat pp a jíné kraviny tak by měl jít i tempomat. tady vkládám foto u mě již odpojeného elektronického plynu [upravil dne 4/3/09 Burisek] Citovat
oko1980 Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: Milhaus65 U nového modelu 406 a HDi jde tempomat dodělat vždy, není na to žádná další jednotka. Jen se musí někdy dodělat víc věcí a natahat víc drátů. U benzínu je podmínka, musí mít motorovou klapku. Jam mam 406 HDI 2001 rocnik, este bez multiplexu, a s plnou vybavou, takze aj koza el sedacky a tak, ale nemam vyvedene kable na tempomat. Od tejto vybavy som ocakaval ze to bude mat predpripravu, a.... nema. Ty francuzi asi fakt davaju kabelaz aku sa im zachce. Citovat
Xantik Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Přípravu tam právě taky nemám z výroby, ale kdyby bylo elektrické schéma zaúpojení tempomatu kam má přijít jaký PIN od páčky do ECU, tak by nebyl rpoblém to natahat, tak jako jsem doplňoval PIN do ECU na zprovoznění palubního počítače, protože xantie ho nikdy neměla stačilonatáhnotu dva dráty z ECU a šlape to, naštěstí na xantiaclubu jsou moc šikovní kluci a většinou stačí málo a je to. Čili nemáte někdo elektrické schéma tempmatu (bez multiplexu) z jaké pinu páčky to vede kam do ECU a na spínače? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.