Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

U mě je to asi nesmyl že?

Nemám mux páčky, ani přípravu na tempomat, ale je to novější model po faceliftu 5/99 2.0 benzín.

Asi nemám šanciu na zprovoznění origo tempoše, co?

Hlavně nemáš HDI, ale benzín. Všechno jde dodělat, jenom někdy je to tak drahé, že se to nevyplatí (jako originální tempomat ve Tvém případě).

Odesláno

Tak sa konečne aj ja možem pochváliť funkčným tempomatom na mojej 406ke. Aktivovali mi to v Peugeot-e v Nových Zámkoch, chlapík sa ma najprv snažil zneistiť že to je tak 50:50 ale ja som ho uisťoval že to pôjde :D Veci som mal už nainštalované takže mi to aktivovali a vraj aj doladili jeden z brzdových snímačov :myslim lebo že nespínali súčasne, chlapík mi aj vytlačil protokol z diagnostiky tak mu výnimočne aj verím :) Aktivácia ma vyšla na 800 Sk :bacha ale podstatné je že to funguje :aut

Odesláno

chtěl jsem se zeptat. Mám starej model 2/99 HDI 80kw jestli by mě šel dodělat tempomat spínače na spojce 1x a na brzdě 2x mám.Čislo tam mám úpně jiný než tady píšete.....

Předem díky za info

dodatek nemám BSI ale mám ŘJ bosch

[upravil dne 28/8/08 Ladaj]

Odesláno
Původně zaslal: Ladaj

chtěl jsem se zeptat. Mám starej model 2/99 HDI 80kw jestli by mě šel dodělat tempomat spínače na spojce 1x a na brzdě 2x mám.Čislo tam mám úpně jiný než tady píšete.....

Předem díky za info

Podle mne je to moc starý a dávaly se tam jiné verze řídících jednotek. S jistotou Ti to ale poví Pe.Tr podle toho čísla řídící jednotky motoru.

Odesláno

U nového modelu 406 a HDi jde tempomat dodělat vždy, není na to žádná další jednotka. Jen se musí někdy dodělat víc věcí a natahat víc drátů. U benzínu je podmínka, musí mít motorovou klapku.

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

U nového modelu 406 a HDi jde tempomat dodělat vždy, není na to žádná další jednotka. Jen se musí někdy dodělat víc věcí a natahat víc drátů. U benzínu je podmínka, musí mít motorovou klapku.

tak honem sem s návodem, asi jsi jediný co to umíš. teda pokud jen nekecáš :bacha

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim vas pani tak som si to cele precital a je mi jasne skoro vsetko iba ma jedno trochu zaujima co 2.1TD 98 r.v. RJ je tam lucas cislo neviem ale zistim da sa aj tam dorobit tempomatt bo viem ze to mali mozno blba otazka ale mal by som zaujem doribit si to tam bo jazdim daleke trasy alebo poradte niekto kto ma tuto verziu a ma tam tempomat vopred dakujem.

Odesláno
Původně zaslal: comm

Zdravim vas pani tak som si to cele precital a je mi jasne skoro vsetko iba ma jedno trochu zaujima co 2.1TD 98 r.v. RJ je tam lucas cislo neviem ale zistim da sa aj tam dorobit tempomatt bo viem ze to mali mozno blba otazka ale mal by som zaujem doribit si to tam bo jazdim daleke trasy alebo poradte niekto kto ma tuto verziu a ma tam tempomat vopred dakujem.

V podstatě jsem na to odpovídal už dříve. Musíš mít HDI zhruba kolem roku 2001 a novější (mimo jiné má elektrický plyn) což nemáš. Originály se asi dělaly, ale dodatečně namontovat by to bylo moc drahé. Spíš se koukni po nějakém univerzálním tempomatu.:papa

Odesláno

No pani asi sa do toho pusitm sam a nieco vymyslim bo mi to nejde do hlavy aj ked tam je lanko potom ju ze len trimer ktory dava info RJ no sak ja sa na to dnes v robote pozrem a dam info mi to neda ale dik

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak pocopil som, ze tempomat mi dorobit pojde. Rano pozriem ci mam spinace na pedaloch. Okrem toho budem potrebovat packu pod volant a .....??? Treba vzdy tahat kabel, nie je urobena predpriprava ? Mam 2.0 Hdi r.v 2003 RHZ Dakujem

Odesláno
Původně zaslal: tomike

Tak pocopil som, ze tempomat mi dorobit pojde. Rano pozriem ci mam spinace na pedaloch. Okrem toho budem potrebovat packu pod volant a .....??? Treba vzdy tahat kabel, nie je urobena predpriprava ? Mam 2.0 Hdi r.v 2003 RHZ Dakujem

Podle data výroby máš multiplex, kde potřebuješ povolení v BSI, páčku a spínače na pedály. Nevím zda spínač na zapnutí a vypnutí tempomatu není součástí páčky pro multiplex nebo ho potřebuješ taky. Žádné kabely by se tahat neměly.

Odesláno

Podle data výroby máš multiplex, kde potřebuješ povolení v BSI, páčku a spínače na pedály. Nevím zda spínač na zapnutí a vypnutí tempomatu není součástí páčky pro multiplex nebo ho potřebuješ taky. Žádné kabely by se tahat neměly.

Multiplex to má v páčke.

Odesláno
Původně zaslal: escorpion

Multiplex to má v páčke.

Já si to myslel, ale ze ServiceBoxu to moc jasné nebylo.:papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: Leo

Původně zaslal: comm

V podstatě jsem na to odpovídal už dříve. Musíš mít HDI zhruba kolem roku 2001 a novější (mimo jiné má elektrický plyn) což nemáš. Originály se asi dělaly, ale dodatečně namontovat by to bylo moc drahé. Spíš se koukni po nějakém univerzálním tempomatu.:papa

No Leo nevím,ale pukud má comm 2.1 TD a má tam Lucase,tak by to jít mělo,protože tam je elektronickej plyn. Já mám sice stejnej motor ale jiné,mechanické čerpadlo a už nemám elektronického Lucase,na kterém by to mělo jít. Myslím že se to taky řešilo a psal jsem ohledně tomu nějakému uživateli tady z fora u Hodonína.... ,protože když jde na tento motor dodělat pp a jíné kraviny tak by měl jít i tempomat.

tady vkládám foto u mě již odpojeného elektronického plynu

[upravil dne 4/3/09 Burisek]

post-0-14109605085953_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

Jam mam 406 HDI 2001 rocnik, este bez multiplexu, a s plnou vybavou, takze aj koza el sedacky a tak, ale nemam vyvedene kable na tempomat. Od tejto vybavy som ocakaval ze to bude mat predpripravu, a.... nema. Ty francuzi asi fakt davaju kabelaz aku sa im zachce.

Odesláno

Přípravu tam právě taky nemám z výroby, ale kdyby bylo elektrické schéma zaúpojení tempomatu kam má přijít jaký PIN od páčky do ECU, tak by nebyl rpoblém to natahat, tak jako jsem doplňoval PIN do ECU na zprovoznění palubního počítače, protože xantie ho nikdy neměla stačilonatáhnotu dva dráty z ECU a šlape to, naštěstí na xantiaclubu jsou moc šikovní kluci a většinou stačí málo a je to.

Čili nemáte někdo elektrické schéma tempmatu (bez multiplexu) z jaké pinu páčky to vede kam do ECU a na spínače?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...