Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz na "kouzelníka" v oboru IT Mám jeden stručný dotaz. Dá se nějak zachránit NB, když se "flashnul" bios

Recommended Posts

Odesláno

Mám jeden stručný dotaz. Dá se nějak zachránit NB, když se \"flashnul\" bios a NB teď nenaběhne? Jedná se o NB Acer Aspire 1650...

Hlavně mi nepište, že to nejde :bacha

Edit: Je vyřešeno :super

[upravil dne 12.6.08 MJSytic]

[upravil dne 15/1/11 23:15 Radek Hurvajz]

Odesláno

pokud mas namysli \"zachranit\" jako zalohovat data z pevnyho disku, tak neni problem (nevim jak je to u acera, ale u mojeho IBM jde vyndat disk bez vetsich problemu bez ztraty zaruky)

tim nenabehne bych rozumel to, ze se nespusti operacni system. Pise to neco, nebo se to jenom \"kousne\"? Pokud se to kousne, tak kdy?

Odesláno
Původně zaslal: Pata

mam v Acer servisu kamose, zeptam se ho, jak se to resi... mas to v zaruce?

V záruce to není. Přišel s tím známej, že to nějak blbne, že by to chtěl přeinstalovat. Tak jsem to pustil - nejdřív to nahlásilo nějakou chybu HDD, že si máš udělat zálohu, že je disk v čudu. Disk jsem otestoval a byl naprosto v pořádku. NB jsem teda přeinstaloval a šlapal v poho. Ta hláška mě tam sr*, tak jsem se začal pídit po tom, proč toi dělá. Dočetl jsem se, že to dělá starý Bios. Na Aceru jsem stáhnul novou verzi a ...:grr

Teď mi odepsali z podpory ACERu (Nějakej Jarda Urbánek), že to musím odnést do servisu:(

Kolik si za to tak můžou říct???

Odesláno
Původně zaslal: švejk

pokud mas namysli \"zachranit\" jako zalohovat data z pevnyho disku, tak neni problem (nevim jak je to u acera, ale u mojeho IBM jde vyndat disk bez vetsich problemu bez ztraty zaruky)

tim nenabehne bych rozumel to, ze se nespusti operacni system. Pise to neco, nebo se to jenom \"kousne\"? Pokud se to kousne, tak kdy?

No potřebuju zachránit- znovu rozběhnout NB. Prostě se neukáže nic. Jen se rozvítí diody a roztočí HDD. NA Displeji a čárka :(

Data vem čert, byla to čistá instalace ...

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Původně zaslal: Pata

mam v Acer servisu kamose, zeptam se ho, jak se to resi... mas to v zaruce?

V záruce to není. Přišel s tím známej, že to nějak blbne, že by to chtěl přeinstalovat. Tak jsem to pustil - nejdřív to nahlásilo nějakou chybu HDD, že si máš udělat zálohu, že je disk v čudu. Disk jsem otestoval a byl naprosto v pořádku. NB jsem teda přeinstaloval a šlapal v poho. Ta hláška mě tam sr*, tak jsem se začal pídit po tom, proč toi dělá. Dočetl jsem se, že to dělá starý Bios. Na Aceru jsem stáhnul novou verzi a ...:grr

Teď mi odepsali z podpory ACERu (Nějakej Jarda Urbánek), že to musím odnést do servisu:(

Kolik si za to tak můžou říct???

acer servis nic moc, poptej se prez Patu, protoze jinak sou to vecinou celkem mršky, nekolikanasobne nedobra zkusenost a nejen moje.. jestli zapnes a ani si necucne, tak je to jedine na servis doma to nedáš :( musej to přehrát růčo, nedejbože reknou ze jedine novou desku, to by to pak bylo dosi v háji ( cenově )

Odesláno

Niektoré základne dosky majú možnosť nabootovať a flashnúť nový BIOS zo špeciálne pripravenej diskety alebo CD po stlačení istej kombinácie klávesov pri štarte. Skús v manuáli zistiť či niečo také nie je možné, je to robené práve pre prípad zlyhania ako tvoj. Istá časť BIOSu, ktorá toto zabezpečuje sa flashovaním neprepisuje aby to aj pri nevydarenom pokuse fungovalo.

Myslím, že záruka sa na také niečo nevzťahuje, aj keby ešte trvala.

[upravil dne 11.6.2008 AnotherOne]

Odesláno

Původně zaslal: švejk

No potřebuju zachránit- znovu rozběhnout NB. Prostě se neukáže nic. Jen se rozvítí diody a roztočí HDD. NA Displeji a čárka :(

Data vem čert, byla to čistá instalace ...

tak to se obavam, ze s tim doma asi tezko neco udelas. Pokud se rozsviti ani display, pocitac umrel nekde tady: inicializace procesoru, ram, graficke karty. To se bohuzel tezko odhaduje kdyz to nema LED diody indikujici stav inicializace. Pokud se nerozsviti ani display, tak bych vylucoval i tu moznost, ze staci jak pise AnotherOne vlozit CD, nebo disketu (kterou tam stejnak nedas, protoze pokud to je novejsi ntb tak disketovku nema).

Jediny reseni je podle me servis. A nebo (lepsi reseni) rozprodat tenhle po dilech a poridit si jinej, pokud mozno NE acer, benq a jim podobne..

Odesláno

co jsi tam instaloval za OS ? pokud XP, bývá problém s tím, že XP neumí rozeznat HDD v noťasovi (sata, ata, nevím přesně) umí jen IDE disky. Ve Vistách to opravili a tam už ovladače na tyhle naťasoví disky jsou, ale na XP budeš potřebovat nějaké externí ovladače.

http://www.alza.cz/Publish.asp?idpm=573

[upravil dne 11/6/08 minimaxa]

Odesláno

Pokude jde ten čip s BIOSem vyndat, tak stačí zajít do GM Electronic (přímo u stanice metra Křižíkova) a tam ti to přehrajou. Ovšem chce to i na to vyndání z patice nástroje, abys měl jistotu, že to nezničíš, takže lepší je se podívat, jestli to je vyndavací a zastamdací a pokud ano, tak jim to tam odnést. Samotné flashnutí stávalo kolem 80 Kč.

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

co jsi tam instaloval za OS ? pokud XP, bývá problém s tím, že XP neumí rozeznat HDD v noťasovi (sata, ata, nevím přesně) umí jen IDE disky. Ve Vistách to opravili a tam už ovladače na tyhle naťasoví disky jsou, ale na XP budeš potřebovat nějaké externí ovladače.

http://www.alza.cz/Publish.asp?idpm=573

[upravil dne 11/6/08 minimaxa]

To je trošku něco jinýho:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Pokude jde ten čip s BIOSem vyndat, tak stačí zajít do GM Electronic (přímo u stanice metra Křižíkova) a tam ti to přehrajou. Ovšem chce to i na to vyndání z patice nástroje, abys měl jistotu, že to nezničíš, takže lepší je se podívat, jestli to je vyndavací a zastamdací a pokud ano, tak jim to tam odnést. Samotné flashnutí stávalo kolem 80 Kč.

No tohle už vypadá zajímavě :o Jdu se na to mrknout ...

Ještě mě zaráží, proč ten flash program dělal zálohu do souboru *.bak, když to pak stejně nejde vrátit z5 :myslim:(

Odesláno

Původně zaslal: Fx

No tohle už vypadá zajímavě :o Jdu se na to mrknout ...

Ještě mě zaráží, proč ten flash program dělal zálohu do souboru *.bak, když to pak stejně nejde vrátit z5 :myslim:(

v aceru na je na 99% bios zaletovanej, malo kdy sou uz vyndavaci, pripadne rozebirani aceru by ti malinko mohlo pomoct, pokud mas tu starsi serii delal sem na to navod... http://aspire3023wlmi.ic.cz

Odesláno

..................................

Vidíš to, kdybys PC rozumněl tak jako já, určitě by Tě něco podobného nezaráželo, páč bys ani netušil, že se nějaká záloha děje (a o souboru *bak bys ani nevěděl, k čemu je dobrej)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...