Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

A pak si dejte auto do autorizovanyho servisu

Recommended Posts

Odesláno

pokud to nikomu nevadí zkusím také přispět...Díly nakupuji u autorizovaného prodejce ale práci mi do nedávna dělali v takovém malém servisu asi před půl rokem mi odešlo naftové čerpadlo tak jsem jim to tam dal a oni dva měsíce laborovali a auto dokola rozebírali a zase dávali do hromady,3* mi ho předali s tím že je opravené ale ani jednou se jim to nepovedlo a když se o to pokoušeli naposledy tak mi nenapnuli rozvodák a motor se jim potkal......za opravené čerpadlo si postupně vybrali 25000kč a po té NEHODĚ co se jim stala mi řekli že tonení jejich vina a že je to tím že jsem se o auto dostatečně nestaral...a že pokud to budu chtít opravit od nich tak mě to bude stát dalších 30000kčdal jsem to kamarádovi který mi vyměnil celý motor,rozvody atd...a stálo mě to sakum prdum 65000kč se servisem se do dneška dohaduji o peníze.z toho plyne že si nevyberete jestli je to přímo v peugeotu nebo ne vždycky se dá narazit na svině...

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

A to já s Destinym souhlasím. Nerozčiluju se, prostě mě tam už víckrát neuvidí.

Ale z lepšího soudku: Byl jsem teď dvakrát na geometrii (607, to je něco, 3,5 hodiny práce za asi 3000 Kč, cena je přiměřená, a pak 406, za 940 Kč) u Peugeot Hruška Opava a líbilo se mi, jak přístup k zákazníkovi, tak i kvalita práce. Jaké s nimi máte zkušenosti?

Tak to zase mám s Hruškou v Opavě hroznou zkušenost, tak jezdím k ním radši až do Ludgeřovic, tam jsou o třídu jinde. V opavě mě tak znechutily, že jsem si radši další auto kupoval jinde. Hruška-Opava fakt nemusím.

Odesláno
Původně zaslal: RychJ-1

Tak já si dovolím přidat svou zkušenost s Pežot Domanský na Jeremiášově...

Auto jsem koupil od kamaráda jako 3 roky staré, 80 000km najeto servisované v Pežotu na Praze 4...

Když jsem přijele na Jeremiášku, řekl jsem své problémy přijímacímu technikovi... Tedy klasika při 80 000km plus že mi píská převodovka při rozjezdech a hlavně na zpátečku, nejvíce do kopce....

Technik hned řekl, že to vypadá na setrvák..Takže domluva byla, udělat servis po 80 000km a kouknout se, co to opravdu je to pískání...

Kolem oběda telefon, auto máte hotové, můžete si přijít...

Když jsem se do Pežotu dostavil stejný přijímací technik mě překvapil.:

Mám pro vás dvě zprávy, jednu dobrou, jednu špatnou.... Ta špatná byla:

Opravdu je to setrvák, cena cca 30 000kč ta druhá byla:

!! Vyměníme vám ho v rámci záruky !!! Zavolal jsem na vedení PČR řekl jim vaše problémy a stav auta včetně kilometrů a PČR souhlasí... Jediné co je doporučuji aby se udělala výměna spojky,ale tu si musíte zaplatit sám cena 8 000, práci máte zdarma, nebot auto bude stejně rozebrané...

Podotýkám, že auto už v záruce nějaký ten měsíc nebylo...

Týden na to během jednoho dne byl setrvák i spojka vyměněna já odjížděl spokojeně ze servisu...

Přístup přijímacího technika povařuji za profesionální a opravdu jsem byl nadmíru spokojen...

[upravil dne 8/5/08 RychJ-1]

podobne to probehlo u me 307, dobra spatna zprava, proste spokojenost :papa

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Ale z lepšího soudku: Byl jsem teď dvakrát na geometrii (607, to je něco, 3,5 hodiny práce za asi 3000 Kč, cena je přiměřená, a pak 406, za 940 Kč) u Peugeot Hruška Opava a líbilo se mi, jak přístup k zákazníkovi, tak i kvalita práce. Jaké s nimi máte zkušenosti?

A to já zase s Destinym souhlasit nemůžu - přístup \"příště k vám nepřijedu, to vás vytrestám\" opravdu není ideální. Zvlášť když nemáš volbu. Navíc to není zdaleka jediné, co Destiny psal. Přečetl sis vůbec, na co jsem všechno reagoval? Třeba to typu \"Buďte raději zticha...\" - i to se ti snad líbí? ;)

[upravil dne 8/5/08 Garfield]

Ale noták, přece by si se nerozčiloval :P Evidentně si nepochopil, na co jsme apeloval a na čí straně barikády jsem. Nebylo záměrem tady někoho oslňovat vědomostmi. Pouze jsem konstatoval, že se nebudu rozepisovat o tom jak to u Domanského chodí z jednoho prostého důvodu, a to je ten \"že nemám důkazy!\" jsou to jen věci o kterých jsem slyšel vyprávět. Když si přečtu příspěvky v této diskuzi, tak je to celé jen tlachání jak báby na trhu. Pokud má někdo jasné důkazy, že pracuje Domanský špatně, tak ať to dá právníkovi a jde s tím k soudu a nebleje to tady do diskuzí. Proto tvrdím, ať je dotyčný radši zticha! Existuje něco jako poškozování dobrého jména firmy. Můj příspěvek byl myšlen tak, že za své výlevy by mohl být dotyčný člen klepnutý přes prsty ze strany firmy Domanský. Hanit firmu že provádí práci špatně může jen ten, který má v ruce papír na uznanou reklamaci, do té doby by rozhodně neměl vypouštět jakékoli tvrzení nebo domněnky z pusy. Pánové, uvědomte si, že internet není médium, kam si může napsat každý pod rouškou anonymity co chce. (nebo vlastně může, ale musí být taky připravený za to nést následky). Sorry, ale řeči typu \"zvažuji právní kroky\" mají pro mne nulový význam. Pokud má dotyčný potřebné důkazy, ať ty kroky podnikne a pak napíše výsledek jednání, kdo spor vyhrál. Vsadím se, že zůstane jen u těch řečí a nikdo to do konce nedotáhne, aby šel k soudu. Proto je to jen tlachání.

Máš pravdu Garfielde, že se na akcích Peugeot clubu už nevyskytuji, ale to mě přece neber možnost vyjádřit můj názor na věc, pokud máš ty názor jiný rozhodně to nepovažuji za důvod hrozit baseballovou pálkou :P

Závěrem tady ještě jednou zopakuji můj názor:

1. Pokud má někdo důkazy o tom, že autorizovaný servis pracuje špatně, ať to řeší právní cestou (reklamace, případně soudní spor) Do té doby by ze zákona neměl tyto skutečnosti veřejně šířit, neboť se tak vystavuje riziku žaloby poškozování dobrého jména firmy, které se záležitost týká. Pokud důkazy nemá, měl by být raději zticha. (a za tím si stojím)

2. Chápu, že pokud si někdo koupí nový vůz, je odkázaný na autorizovaný servis (sám jsem v té situaci byl s 307). Budu tedy vyhledávat dobrý servis podle referencí od známých. Pokud nebudu s prací spokojený a budu mít v ruce důkaz o fušerské práci, platí bod č. 1 V opačném případě budu zticha a pojedu jinam. Myslím, že není korektní postup vylévat si svůj hněv na veřejných diskuzích. Názory zde jsou často vytržené z kontextu a pochopitelně jsou to názory na věc pouze z jedné strany.

3. Každá firma je pouze tak dobrá, jak jsou dobří její zaměstnanci. Pro nás je kvalita naší práce důležitá, ale i tak se stane, že se něco nepovede. Snažíme se to řešit a svou chybu uznat. Nepovažuji ale za korektní způsob, když někdo odjede nespokojený, neřekne ani slovo a pak své názory šíří na veřejných diskuzích a poškozuje firmu.

Dočetl jsem se tu jen, jak servis rozbil tohle, poškodil tamto, odřel dveře a pod. Není tu ve většině případech ani čárka o tom, jak to dotyčný řešil a jaký byl k reklamaci postoj servisu? Přepokládám, že většina se smířila s vadou a jediné co ve věci podnikla, byl jejich naštvaný příspěvek zde na fóru.

To je asi tak vše, co jsem k danému tématu chtěl říct. Garfieldovi jsem snad mou mylšenku a názor trochu objasnil, ikdyž si nejsem jistý, jestli ho to nepopíchne ještě víc. (Každopádně to nebyl záměr.) Je to můj názor na věc, za kterým si stojím.

:papa DESTINY

Odesláno

To co se děje v BMW Renocar v Brně je taky docela šok. Já se divím BMW, že opravdu nedělají nějaký kontroly autorizáků, kteří se honosí jejich značkou a pak poškozují jméno. Aby jezdily úplně nový M3 a M5 po staveništi v bahně není podle mě úplně košer, ale o byla jen třešnička.

[upravil dne 8/5/2008 Fusion]

Odesláno

A to já zase s Destinym souhlasit nemůžu - přístup \"příště k vám nepřijedu, to vás vytrestám\" opravdu není ideální. Zvlášť když nemáš volbu. Navíc to není zdaleka jediné, co Destiny psal. Přečetl sis vůbec, na co jsem všechno reagoval? Třeba to typu \"Buďte raději zticha...\" - i to se ti snad líbí? ;)

Původně zaslal: destiny

Jak se tu píše, pokud nemáte jasné důkazy, tak buďte raději zticha nebo se ve finále někdo otočí na vašem tvrzení a napadne Vás za poškozování dobrého jména! Díky fóru pak bude mít přesvědčivější důkazy než vy.

Počkej, nemůžeš ze souvětí vytrhnout tři slova. Píše \"pokud nemáte jasné důkazy...\"

Myslím si, že hádání k ničemu nevede. Koncesionáři sázejí na svou výlučnost, na to, že majitel nového auta jinam nepůjde (a při leasingu ani nesmí), že bohatí zákazníci tomu nerozumí a zaplatí.

Dělám to tak - přestože koncesionáře nenavštěvuji, vždy s nimi jednám slušně. Když pak opravdu potřebuji pomoc ve věci, které mohou vyřídit jen koncesionáři, tak nemám \"zabouchnuté dveře\".

Odesláno

....Koncesionáři sázejí na svou výlučnost, na to, že majitel nového auta jinam nepůjde (a při leasingu ani nesmí)

Sorry, že do toho vstupuji, ale toto není pravda. S poslední větou ale souhlasím.

[upravil dne 8.5.2008 jarinek]

Odesláno

Promiň destiny, ale s tebou fakt souhlasit nemůžu. Jako od čeho je demokracie? Já vždycky myslel, že od svobody slova a ne, že mě za to, že řeknu ostatním své zkušenosti ještě zažalujou. Od toho právě ta diskuzní fóra jsou, aby se lidi navzájem podělili o svý zkušenosti a tam a tam prostě už nejezdili. Nebo ty, když něco potřebuješ tak dáš jen na reklamu a nebo radši na reference od ostatních? Nic proti Tobě nemám, ale tenhle postoj mě fakt přinejmenším udivuje :myslim

Odesláno

Tak jsem si důkladně přečetl, co tu Destiny napsal - a nakonec soudím, že si z nás všech dělá ukrutnou, ale opravdu uuuukrutnou srandu :D:D Například to povídání o poškozování dobrého jména firmy je fakt brilantní :D:D:potlesk

Odesláno

Také napíšu svůj názor: naši si v srpnu 2005 koupili v ARTCOMU v OL nový automobil Peugeot 206SW. Prodávájící je vůbec neupozornil, že pokud mají zaplý airbag u spolujezdce, nemůže vozit na přední sedačce mimi v autosedačce...atd(to bych chápala, každý má toho za celý den hodně...). Auto začalo po pár měsících zlobit...otec odvezl auto do Artcomu v Ol(v rámci garančky), pán, co mu předával papíry od auta a protokol mu řekl, že diagnostika neukázala žádnou závadu:bacha(ale světe div se) mechanik co vyjel s automobilem otci doslova řekl: Omlouváme se pane xxx, ale nemáme ještě SW, takže se Vám diagnostika nedělala...:myslim. Poté mu v autě něco klepalo a hlavně mu to papalo jak naše GTI( zhruba 12l/100)-podotýkám je to 1.4i. Byl s autem i v OV, řekli mu, že je paranoidní že s autem nic není, ať si koupí do auta radio a klepání zmizí- zase mu nepomohli. Stěžoval si dopisem do Prahy, řekli že to budou řešit, nic se nedělo. Nakonec mu to jiri.wolf spravil, oprava stála asi 1000,- se vším(orig. díly Peugeot- vyměnil čidlo termostatu a ještě něco), auto už nezlobí a to hlavní- jezdí zhruba 6l/100 jak by mělo.:super

Toto byla opravdu špatná zkušenost a do OL bych víckrát nejela. Ale ať to nevypadá jako že každý peugeot je špatný..např. Lion car, s.r.o. v Kunovicích je místo, kde mi vždy pomohli a nedávno jsme byli u nás v Brně ve Famku a musím říct, že tam byli velice ochotní:super...Takže nezastávám doporučení kolegů, že je lepší nejezdit do originálních servisů.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Promiň destiny, ale s tebou fakt souhlasit nemůžu. Jako od čeho je demokracie? Já vždycky myslel, že od svobody slova a ne, že mě za to, že řeknu ostatním své zkušenosti ještě zažalujou. Od toho právě ta diskuzní fóra jsou, aby se lidi navzájem podělili o svý zkušenosti a tam a tam prostě už nejezdili. Nebo ty, když něco potřebuješ tak dáš jen na reklamu a nebo radši na reference od ostatních? Nic proti Tobě nemám, ale tenhle postoj mě fakt přinejmenším udivuje :myslim

Myslím, že si pleteš demokracii s anarchií. Svoboda slova neznamená, že veřejně budeš beztrestně šířit informace, které poškozují někoho jiného (osobu či právní subjekt).

Odesláno

Tak jsem si důkladně přečetl, co tu Destiny napsal - a nakonec soudím, že si z nás všech dělá ukrutnou, ale opravdu uuuukrutnou srandu :D:D Například to povídání o poškozování dobrého jména firmy je fakt brilantní :D:D:potlesk

Hlavně, že jsem Tě pobavil :aut

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Hlavně, že jsem Tě pobavil :aut

To jóóóó :D A teď co píšeš MatrixChosovi o té anarchii, demokracii a tak... :D:D:D

Odesláno

Autoservis Pešice Příbram.Ještě s Baworáčkem jsem tam nechal měnit spojku.Spojka se škubala ještě 1500 km, v mot.prostoru (pod hlavou) zapichlej pájecí drát a na závěr propálená hadice s chlazením zalita lepidlem a omotaná nenápadně izolačkou.Samozřejmě po pár km praskla a já zůstal viset s nepojízdným autem.Kdyby sme si toho nevšimli hned, že z nás něco teče, nevim, jak by to dopadlo.

zabít....:bacha

tak bacha na ně :bojim

[upravil dne 19.5.2008 bostich]

Odesláno

Co jsem slyšel:

Bavil jsem se s klukama, co byli vyučený automechanici a měli po maturitě a taky říkali zajímavý věci.

Třeba olej měnili zásadně jen z poloviny, půl starýho tam nechali a za týden dva měli olej do svýho auta.

Nebo když omylem vytáhli z převodovky poloosu a vyteklo nějaké množství oleje, doplnili to čím bylo po ruce, vazelínou, grafitem, starým olejem apod.

A tak dál...

V téhle době už došlo na supermarkety, že nemohou prodávat zkažený zboží, kdy dojde na servisy ví bůh.

Odesláno

Soukromy servisman, a secko co dela za A konzultuje, a za B mu s tim muzu helfnout :) nic lepsiho neni :) ... bych tvrdil ...

co nevim, poresim tady, nebo s kamosem na druhy strane CR co ma to samy :), dyz sme treba zapomeli jak neco nekam patri, nebo kterej kabel kam vede :D

Odesláno

Prečítal som si celú túto diskuziu a chýba mi tu pohľad z opačnej strany. Od príjmacích technikov, vedúcich servisov či priamo majiteľov servisov. Riešenie temer všetkých popisovaných problémov je v ich rukách. Robil som pár rokov v servise VW group. Škoda, Seat, VW, Audi. Od príjmacieho technika až po technického námestníka. Občas sa nám takéto problémy vyskytovali, hlavne v začiatkoch. Všetko to bolo o ľuďoch. Zopár mechanikov nás opustilo na hodinu a po čase bol pokoj.

Odesláno

Pohled z opačné strany na takovéhle diskuzi těžko můžeš čekat. Oni se sem ti přijímací technici, vedoucí či majitelé servisu těžko pohrnou diskutovat, co by tu asi tak dělali? Vždycky když některého z nich popostrčím, ať sem nahlídne, tak se následně jen dočkám podivu, proč sem vůbec chodím, že je to naprostá ztráta času. A že nechápou, jaktože jsem to tu vydržel tak dlouho. A nejhorší na tom je, že když se na to podívám s nadhledem, tak vlastně mají pravdu - co by tu dělali, plácali by se tu v žabomyších hovadinách, jestli u nich mechanik krade olej???

Odesláno

abych pravdu řekl mě z té mojí záležitosti vyplynulo jedno strašně velké zklamání z Peugeot ČR, protože jsem jasně viděl jak se kryjí navzájem a že bylo všechno podle postupů? Tomu jsem se smál na dotaz ať mi dají přesný rozpis to bylo hozeno do autu, jak již bylo řečeno je to v lidech a pokud se nestane něco vážnýho nikdo se tím zabývat nebude. Ovšem pak už to bude pozdě až někdo zařve nebo bude mrzák. A pokud to člověk nevezme přes právní sféru a soudní znalce zřejmě se nedočká ničeho jenom nervu nadranc. Takže asi toď můj nazor k mojí záležitosti, dál už se tímto nevzrušuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...