Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kurýr z QingZhou do Prahy - nemáte někdo tip?

Recommended Posts

Odesláno

Tak se zkouším pozeptat, nemáte-li někdo náhodou tip na nějakou kurýrní službu.

Potřebuju dostat z QingZhou v Číně (PSČ 262500) do Prahy vzorky papíru. Jsou to archy vložené do překližkových desek, velké 75x105x10 cm, dva kusy, každý 15 kg.

Zatím jsem našel, že TNT by za to chtělo asi 8 tisíc korun a doba doručení 11 dní.

Neměl by někdo tip na levnější...??? Prosím...???

Odesláno
Původně zaslal: Smeták

Podle mě je to dobrá cena!Jinak to sem stejně asi nedostaneš.:super To se celkem i divím,že za to nechtějí víc!!

:D Ne, není problém najít někoho, kdo by si za to vzal víc. Mám problém opačný - najít někoho, kdo by si za to vzal míň.

Odesláno
Původně zaslal: Trundik

jestli tam mají letiště, tak nějakou leteckou cargo firmou s vyzvednutím zase na letišti.

Letiště mají v blízkém QingDau, to není problém aby to kluk autem dovezl tam. Problém je, jakou \"nějakou\" leteckou firmou jako cargo radíš? Co jsem zkoušel, bylo dražší než popisovaná suma.

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Tak se zkouším pozeptat, nemáte-li někdo náhodou tip na nějakou kurýrní službu.

Potřebuju dostat z QingZhou v Číně (PSČ 262500) do Prahy vzorky papíru. Jsou to archy vložené do překližkových desek, velké 75x105x10 cm, dva kusy, každý 15 kg.

Zatím jsem našel, že TNT by za to chtělo asi 8 tisíc korun a doba doručení 11 dní.

Neměl by někdo tip na levnější...??? Prosím...???

Maurice Ward, přes Korean Airlines. Problém je, že zrovna Koreani jsou teď dost přetížení, takže to posílají přes Poláky, s těma ještě nemám zkušenost. Pakliže máš smlouvu s Ekokomem, ať to pošlou normálně přes letiště na letiště a tady si to proclíš.

EDIT: Zrovna TNT je na Čínu snad nejdražší, levní jsou jen pokud mají s danou firmou dobré vztahy - já už ale používám jen Korean Airlines. Doba doručení bude kolem týdne odhadem, podle toho, jak to zdrží celníci v Číně. Ještě je možnose neexpresu, pak to putuje do Vídně a odtamtud kamionem do Prahy na Ruzyň.

[upravil dne 22.4.08 Fx]

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Maurice Ward, přes Korean Airlines. Problém je, že zrovna Koreani jsou teď dost přetížení, takže to posílají přes Poláky, s těma ještě nemám zkušenost. Pakliže máš smlouvu s Ekokomem, ať to pošlou normálně přes letiště na letiště a tady si to proclíš.

EDIT: Zrovna TNT je na Čínu snad nejdražší, levní jsou jen pokud mají s danou firmou dobré vztahy - já už ale používám jen Korean Airlines. Doba doručení bude kolem týdne odhadem, podle toho, jak to zdrží celníci v Číně. Ještě je možnose neexpresu, pak to putuje do Vídně a odtamtud kamionem do Prahy na Ruzyň.

[upravil dne 22.4.08 Fx]

Maurice Ward - díky za tip! Tlf stále obsazený, tož jsem jim napsal maila, uvidíme.

Ekokom - smlouvu nemám, páč nejsem ani výrobce ani dovozce obalu ani baleného zboží ani plnič obalů :D Ale nerozumím, jak to myslíš - copak Ekokom se nějak zabývá přepravou?

TNT - není na Čínu nejdražší. Všichni ostatní nejznámější kurýři (DHL, UPS...) jsou víc než dvojnásobně dražší než těch 8 tisíc kaček.

Odesláno

Garfield: No je fakt, že zásilky, které vozím já, mají kolem 800 kg, takže tam se třeba cena odvíjí trochu jinak. Uvidíš, co ti řeknou v tom Maurice.

Ad Ekokom: Jde o to, že pokud cokoliv dovážíš, je to nějak balený. Pokud to nejde přes nějakou společnost, celníci opruzují s potvrzením od Ekokomu, proto to říkám.

Odesláno

Garfield: No je fakt, že zásilky, které vozím já, mají kolem 800 kg, takže tam se třeba cena odvíjí trochu jinak. Uvidíš, co ti řeknou v tom Maurice.

Ad Ekokom: Jde o to, že pokud cokoliv dovážíš, je to nějak balený. Pokud to nejde přes nějakou společnost, celníci opruzují s potvrzením od Ekokomu, proto to říkám.

Tak jsem dostal odpověď z Maurice, že poptávku zpracují a dají vědět. Ale - hele, jak působí, když jim v mailu vypadne jedno jediný písmenko - o to se nemůžu nepodělit:

\"DOSTALI JSME OD VÁS POPTÁKU...\"

Odesláno

Tak jsem dostal odpověď z Maurice, že poptávku zpracují a dají vědět. Ale - hele, jak působí, když jim v mailu vypadne jedno jediný písmenko - o to se nemůžu nepodělit:

v obchodnim styku to zaboli :D :D nechtel bych s tebou jednat :D :D

Odesláno

Ekokom - stačí čestný prohlášení, že to vezeš poprvé a budeš teprv zařizovat další náležitosti.

To TNT není špatný, cena je odpovídající ale mělo by to dojít max do 5 prac. dní. Nesmíš ale to TNT objednávat ty, to ti musí zařídit oni tam.

Odesláno

Je to jasný - ty nejsi Garfield, ty jsi ten kocourek, který byl ve třetím díle básníků, jak \"seknul drápkem\"

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: minimaxa

co třeba FedEx ? funguje vubec u nás v čr?

To nééé. Jim přece spadlo to letadlo s Tomy Hanksem v tom filmu....:D:D

ale na konec doručili Toma na místo určení v pořádku, nebo né?:myslim:myslim:D

Odesláno
Původně zaslal: aka

clovek aby se bal i nekam napsat :D

Tak v tomhle případě ty můžeš být naprosto v klidu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...