adraj Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Měl by jsem dotaz. Jako asi většina z nás má již přezuto. Zimní kola jsem uložil k letnímu spánku. Ale jelikož jsem je dlouho nedával převažovat,tak se chci zeptat. Je lepší je dát převážit ted nebo než je začnu zase používat?A cca po kolika kilometrech by se měly dát převážit. A když je ukládáte na léto,tak jak a jestli je nějak ošetřujete nebo ne. Díky:papa [upravil dne 16/4/08 adraj] Citovat
klumir Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 měly by se vyvážit alespoň 2x ročně-na jeře letní a na podzim zimní.v 99% kol je co vyvažovat a kolikrát i dost hodně......... a když nevyvážíš,tak ušetříš 200kč a budou trpět čepy,ložiska atd.... Citovat
Supersonic Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Rozhodně vyvážit a co se týče ošetření, tak osobně nic speciálního nedělám, jen je pořádně vyčistím:cool: Citovat
escorpion Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Ja mám iný názor, ktorý mi potvrdili aj v servise. Pokial sa ti auto chova na ceste v poriadku, tak vyvazovat nema cenu a je to zbytocne. Ci treba vyvazit spoznas tak, ze pri pridavani plynu ti vibruje volant, alebo aj pri rychlostiach nad 90 km/h ti snim trasie. Zlé vyvazenie sa prejavuje hlavne tymi vibraciami volantu. Ak ti auto taha do strany tak mas bud podhustene pneumatiky, alebo zlu geometriu. Dolezite je vzdy si oznacit (ja to robim kriedou z vnutornej strany kolesa) kolesá z ktorej sú strany, teda ci sú z predu a lebo zo zadu. Podla dezenu totiz väcsinou zistis ci si mal kolesa v predu alebo v zadu, ale ci si ich mal na ľavo či na pravo nezistis nijak. Ak totiz zamenis lave s pravym, tak ti moze auto potom tahat do boku, kedze guma uz mala vyjazdeni smer otacania a Ty si ho tymto zmenil. Ale aj ked si to neoznacis a nasadis ich opacne tak v 90% pripadoch po najazdeni tak 200-1000 km to tahanie prestane a pneumatika si to zabehne. Na skladovanie ma kazdy iny nazor. Moj je tento. Ak mas len gumy bez diskov, tak skladovat jedine na stojato a minimalne kazde 2 mesiace ich pootocit. Ak mas gumy na diskoch su dve moznosti. 1. skladovat ich na lezato, ale maximalne 2 na sebe a po mesiaci ich vymenit vrchnu za dolnu 2. dat ich na stojan a teda gumy s diskami su prakticky vo vzduchu a nemusis az do ich nahodenia s nimi robit nic Ozaj a pred uskladnenim gumy aj s diskami vzdy vycistim a to bud len vodou alebo specialnym pripravkom, ktory kupis v kazdom obchode. Nezabudni to aj poriadne vysusit, lebo ti to zhrdzavie jedna radost. Citovat
AnotherOne Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Ak sa nevyzúvajú gumy z diskov, nemôžu byť prehodené z ľava do prava, nesedel by totiž smer otáčania, ktorý je na gume vyznačený a nie vyjazdený. A odporúča sa dávať na hnaciu nápravu gumy s lepším vzorom. Ak sú vzorky roznako dobré aj tak to stojí za to medziročne prehadzovať medzi nápravami. Citovat
escorpion Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Ak sa nevyzúvajú gumy z diskov, nemôžu byť prehodené z ľava do prava, nesedel by totiž smer otáčania, ktorý je na gume vyznačený a nie vyjazdený. A odporúča sa dávať na hnaciu nápravu gumy s lepším vzorom. Ak sú vzorky roznako dobré aj tak to stojí za to medziročne prehadzovať medzi nápravami. Dobrý pokus. Smer otáčania, ale majú len zimné pneumatiky a letné vo väčšine nie (výnimka sú napríklad šípové vzory). Ja mám na aute Continental Premium contact 2 a tie nemajú smer otáčania. Naproti tomu iné letné pneumatiky, ktoré mám Fulda Carat Progresso zas majú smer otáčania, lebo majú šípový vzor. Stým prehadzovaním z predu do zadu súhlasím, lepší vzor vždy musí byť v predu. Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Mám to! Prehadzovať pneumatiky každý týždeň nech sa derú rovnako. To som ale hlavička. A tie svaly na rukách ako porastú. [upravil dne 16.4.2008 escorpion] Citovat
Guest Scratch Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 dovolim si oponovat a ted me asi sezerete, ale v barum pneu i v pneu chara jsem se dozvedel, ze lepsi vzorek by mel byt v pripade predniho nahonu na zadnich kolech, kvuli moznemu smyku....... Tak vlastne mi to potvrdili i v bridgestone, tak ted nevim, kazdopadne je to slovo do pranice... Citovat
Berkoff Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 a dalsi slovo, barumky maj sipove vzory, tj se radi jako dalsi, a bezne do pranice ze musi byt ve smeru otaceni, naopak barum zimni, polaris2ky, ty byli jedno, hlavne ze tam byli Citovat
Kdo Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: escorpion Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Ještě lepší pokus. Ty budeš opravdu odborník. :potlesk Citovat
escorpion Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: escorpion Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Ještě lepší pokus. Ty budeš opravdu odborník. :potlesk Ten smajlík znamenal, že je to myslene zo srandy. Ale len si rejpni bratku, ak ti to robi dobre. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: escorpion Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: escorpion Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Ještě lepší pokus. Ty budeš opravdu odborník. :potlesk Ten smajlík znamenal, že je to myslene zo srandy. Ale len si rejpni bratku, ak ti to robi dobre. bmw má opravdu motor vzadu Citovat
Péťa Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Kola vyvažuji jen, když kupuji nové pneu. Dofukuji max 3x ročně (při výměně letní-zimní a naopak + před dovolenou, pokud jedu dál - což poslední dobou nebývá). Vím, že to není optimální, ale na moje ježdění to určitě stačí. Citovat
Péťa Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: escorpion Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: escorpion Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Ještě lepší pokus. Ty budeš opravdu odborník. :potlesk Ten smajlík znamenal, že je to myslene zo srandy. Ale len si rejpni bratku, ak ti to robi dobre. bmw má opravdu motor vzadu Čtěte: \"BMW má náhon na zadek\" - tak to asi myslel. Ale po ránu se hůř vyjádřil, no Citovat
escorpion Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: escorpion Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: escorpion Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Ještě lepší pokus. Ty budeš opravdu odborník. :potlesk Ten smajlík znamenal, že je to myslene zo srandy. Ale len si rejpni bratku, ak ti to robi dobre. bmw má opravdu motor vzadu Čtěte: \"BMW má náhon na zadek\" - tak to asi myslel. Ale po ránu se hůř vyjádřil, no A ja ze do mna KDO rejpal ohladne tej priority, kde dat gumy z väcsim dezenom, co som si o tom robil srandu. Tu vtakovinu stym motorom som si fakt nevsimol. Jasne, ze som myslel nahon vzadu a nie motor vzadu Diky moc Péťa. Znamy ma Opel Omega r.v. 1998 a ten kvoli tomu nosil v zime vzadu cinky o hmotnosti 50 kg, lebo inak mu nepomohli ani nove zimne pneumatiky. [upravil dne 16.4.2008 escorpion] Citovat
Algol Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 No nevím no, pokud mám motor vpředu, náhon na prdel a dám horší gumy dopředu a dobrý dozadu, tak nezahnu...pokud mám motor vpředu a náhon vpředu a dám zase horší dopředu, tak při nedotáčivosti auta půjdu v zatáčce rovnou dopředu...není třeba lepší mít radši dobrý gumy na celým autě, bez spekulací, co to kdy udělá? Citovat
oddie Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Peta Kola vyvažuji jen, když kupuji nové pneu. Dofukuji max 3x ročně (při výměně letní-zimní a naopak + před dovolenou, pokud jedu dál - což poslední dobou nebývá). Vím, že to není optimální, ale na moje ježdění to určitě stačí. Já to dělám úplně stejně Citovat
stalmik Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Také řeším jestli vážit nebo nevážit.. ale asi je převážit přeci jen nechám.. Citovat
Ajdamek Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Já jsem nechal převážit letní, když jsem je nechal nandavat a odchylky tam byly, hlavně na zadku, předek jsem dokonce nechával převažovat v půlce léta. Citovat
slavco25 Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: escorpion Původně zaslal: AnotherOne Ak sa nevyzúvajú gumy z diskov, nemôžu byť prehodené z ľava do prava, nesedel by totiž smer otáčania, ktorý je na gume vyznačený a nie vyjazdený. A odporúča sa dávať na hnaciu nápravu gumy s lepším vzorom. Ak sú vzorky roznako dobré aj tak to stojí za to medziročne prehadzovať medzi nápravami. Dobrý pokus. Smer otáčania, ale majú len zimné pneumatiky a letné vo väčšine nie (výnimka sú napríklad šípové vzory). Ja mám na aute Continental Premium contact 2 a tie nemajú smer otáčania. Naproti tomu iné letné pneumatiky, ktoré mám Fulda Carat Progresso zas majú smer otáčania, lebo majú šípový vzor. Stým prehadzovaním z predu do zadu súhlasím, lepší vzor vždy musí byť v predu. Teda ak náhodou nemáš BMW, leba tam by som sa nevedel rozhodnúť Brzdíš hlavne predkom, ale motor je vzadu. Čo bude asi priorita? Mám to! Prehadzovať pneumatiky každý týždeň nech sa derú rovnako. To som ale hlavička. A tie svaly na rukách ako porastú. [upravil dne 16.4.2008 escorpion] Obaja sa velmi mylite. Smer otacania maju dnes uz bezne zimne aj letne pneumatiky. Taktiez su pneumatiky, ktore su napr. iba lave a prave ale tych je uz dnes malo, boli to napr. Nokian, ktore mali na boku aj napis left alebi right. Dalsou vecou je ci lepsie dopredu alebo dozadu. Napr. Michelin odporuca lepsie pneu do zadu. No dovolim si oponovat, po svojej 3-rocnej praxi v pneuservise som sa naucil, ze lepsie pneu maju ist vzdy dopredu, jednak tu uz bolo spomenute brzdenie ale neviem ci niekto spomenul fakt, ze ked je mokro a ty vletis do mlaky ojazdenymi prednymi kolesami, tak nemas sancu udrzat auto na ceste v priamom smere, teda podla toho je zrejme, ze ked rozrazas vodu najprv prednymi kolesami, tak tie by mali byt kvalitne. Citovat
MrVain Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Ja mam asymetricke je na nich napis inside,outside:super symetricke,asymetrické,smerové su na trhu v pomere 1/3 z každeho tvaru dezenu:aut Ja davam lepšie dopredu,prevaženie tiež,ale už v zime ked nie je nikto v pneuservise,tento rok ma to stalo 50Sk.- [upravil dne 16/4/08 MrVain] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.