Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

prosím o radu nebo názor. Mám 307bk a je pro mě docela vopruz přehazování kol ze zimáků na letní a naopak. Hever je totiž v rezervě pod autem, sundat to je práce na 3 minuty, ale vracení zpět mi dalo skoro desetkrát tolik. Proto bych chtěl pořídit extra hever, který nechám v garáži. Jenže nevím jaký. Chtěl bych něco, co moc nestojí, je to spolehlivé, pokud možno skladné, má dostatečný zdvih a dá se případně použít i na něco jiného (McGyver, víme :) )

Nejdůležitější je ten zdvih, spolehlivost a cena. Kolega má nějaký obyč hydraulický hever, ale auto zvedá nadvakrát, což nechci. Díky za tipy. Mimochodem, používáte také ty stojny? - vypadá to jako malé lešení, co se dává pod auta, když se na tom maká, aby to na vás nespadlo?

Odesláno

OK, taktéž jsem uvažoval nad tím pojízdným, jen k němu mám dva dotazy:

1. nemůže se stát, že někam ujede? Nemá náhodou kolečka na pérkách a tím, že se hever zatíží, tím si sedne \"na břicho\" a tudíž nemá tendenci nikam ujíždět?

2. Ta miska na které pak drží břemeno, ta je kovová? Jsou k tomu nějaké nástavce? Jako třeba gumová podložka nebo dřevěný špalík se štěrbinou, abych si nezkurvil auto, až ho budu zvedat? Nebo tímhle heverem se podpírá (zvedá) jiné místo pod autem? Které?

Omlouvám se za \"hloupé\" otázky, ale dřív než zkazím něco, co se bude draze opravovat, tak se radši zeptám. Nejsem takový debil, jak to z dotazů vypadá. Například já mám někde na jakémsi nosníku u zadní nápravy nálepky \"za toto nezvedat\". No a za vanu pod motorem nebo za poloosy se auto asi taky nezvedá, že?

Odesláno

1. kolečka nejsou na pérkách, přední osa je pevná, zadní jsou otočně. Tendenci ujíždět to nemá, kolečka jsou mrňavá, ale shodit to z toho heveru samozřejmě jde, má poměrně malou základnu na výšku zdvihu.

2. ta miska je ocelová, pokud nechceš, aby se tím nějaká část na autě omačkala, asi to bude chtít podstatně dražší zvedák. Když dáš na tohle špalek, ztratí to stabilitu úplně.

Odesláno

Na otlačení stačí do misky vystřihnout kousek dopravníkového pásu, nebo u silnice si vem kus rozšlehané pneumatiky od náklaďáku.

Tyto hevery nejsou špatný, ale mají své mouchy. Většinou se ti zničí horní část pístu, kdy se střihne oko které je spojeno s pákou pístu kterým pumpuješ a jsou náchylnější na skřížení vlastního zvedacího ramene. Jsou to řešitelné záležitosti a chce s tím pracovat trochu s rozumem a ne jako by jso ho někde ukrad. Na pár přehození kol naprosto dostačuje a s ním rychlá práce.

Odesláno

Taktéž ho používám (koupen v Hypernově za cca 300 v akci)už několik let s naprostou spokojeností.Pro větší zdvih jsem ho jednou posadil na kus hranolu cca 25x délka zvedáku +10cm a výšku 20cm a mezi misku a autí dávám kousek prkénka.Drží dobře a ještě se mi nestalo,že by mi autí spadlo.Používal jsm ho na stopětce a s jeho pomocí vyměnil motor,posléze na Citroenu BX a nyní na lvíčku.

Odesláno
Původně zaslal: dýzl

Taktéž ho používám (koupen v Hypernově za cca 300 v akci)už několik let s naprostou spokojeností.Pro větší zdvih jsem ho jednou posadil na kus hranolu cca 25x délka zvedáku +10cm a výšku 20cm a mezi misku a autí dávám kousek prkénka.Drží dobře a ještě se mi nestalo,že by mi autí spadlo.Používal jsm ho na stopětce a s jeho pomocí vyměnil motor,posléze na Citroenu BX a nyní na lvíčku.

Souhlasím a dělám to taky tak. Jinak, když dělám něco dýl se zvednutým autem nebo pod něj lezu tak to jistím těma stojnama o kterých píšeš na začátku (stojí pár korun).

Nepodkládám prahy (odnaučil jsem se to u Škody Forman, kde se mi propadly), ale v předu za kolem za jeden ze štoubů držících ten spodní kus železa pod motorem a v zadu za rameno pod pružinou (obecně za nosné části vozidla).

Odesláno

Je pravda že já mám s větším \"rozvorem\" takže sem se nikdy ničeho nebál a asi jsou na 3t.

Každopádně pokud to koupíš nezvedej za práh ale pod autem najdeš na to body (tam kam pneuservisy dávají ramena zvedáku).

Odesláno

Právě tohle jsem před časem taky řešil. Nejdřív jsem koupil za pár korun zvedák typu \"panenka\", ale práce s ním byla pomalu horší, než s klasickým nůžkovým (ikdyž auto šlo nahoru pravda rychleji). Minulý týden jsem koupil tenhle pojízdnej, co zmiňoval Fusion v druhém příspěvku a naprostá spokojenost. Stál necelé pětikilo, ale dělá se s ním parádně. Takže doporučuju. :)

Guest servisman
Odesláno

pojízdnej hever používám často,jsou doby co je stále v kufru auta.Dnes jsem jej použil při výměně kol na letní a za 20 minut nebylo co řešit.Naprostá spokojenost,koupeno při akci snad za 400 korun českých

[upravil dne 14/4/08 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Je pravda že já mám s větším \"rozvorem\" takže sem se nikdy ničeho nebál a asi jsou na 3t.

Každopádně pokud to koupíš nezvedej za práh ale pod autem najdeš na to body (tam kam pneuservisy dávají ramena zvedáku).

Právě v servisu mně mohou křísit, když vidím jak mi auto zvedají za prahy mimo zpevněné body pro hever a potom jsou kraje celé zprohýbané (neděje se to jenom u nás, ale i v Německu).

Odesláno

Tak děkuji ještě jednou za rady, včera jsem koupil ten pojízdný. Měli ho mít v akci v Kauflandu za 500, ale nenašel jsem ho. Tak jsem ho vzal přes ulici v AutoKelly za 560. Byla tam pěkná pokladní, tak těch 60Kč za to stálo :)

Jen jsem ten hever ještě nějak nezprovoznil. Návod je poněkud divnej (i když česky)

Takže dnes to zkusím znovu...

Odesláno

Jak, nezprovoznil? Na tom snad není co zprovozňovat, ten má fungovat rovnou. Jen utáhnout ten šroub, kterým se to spouští dolů, a hurá pumpovat...

Odesláno

No právě. Ony jsou tam dva šrouby. Jeden na to spouštění a druhej asi na plnění olejem. A v příbalovém letáku byl výkres toho heveru s popisky. Popsanej byl jen ten \"spouštěcí\" šroub.

Jenže v textu se zmiňovali o \"odvzdušňovacím\" šroubu a zátce a pak o \"stavěcím\" šroubu. Prostě popisovali něco, co nebylo na výkrese, tak jsem z toho byl poněkud zmatenej.

Prostě na ten plnící šroub nebudu sahat a ten spouštěcí utáhnu. Pak normálně pumpuju pákou. Pro spuštění povolím spouštěcí šroub. Je to tak?

Odesláno

Jo jo, je to tak. Na ten plnící/odvzdušňovací šroub jsem osobně u žádného tohoto zvedáku nesahal, a to jsem tu ten nejstarší měl min. 8 let...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...