aaischa Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 ahoj, jezdilo se snad dřív na plyn, nebo proč vzniklo všecko plynový - lanko, pedály, přidávání plynu a tak... ? v autoškole nám řikal instruktor dycky přidej palivo to se mi zdálo hezčí, spíš mě zajímá jak to je historicky nebo jak to je [upravil dne 11.4.2008 aaischa] Citovat
Ferry Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 jj prvni spalovaci motory byly na plyn az pak teprve prisly jiny kapalny paliva, uz v roce 1876 byl sestrojen ctyrtaktni plynovy motor - nemecky vynalezce Nicolai-August Otto proto ctyrtaktni spalovaci cyklus se nazyva take Ottuv cyklus A osobne si myslim, ze nez se dockame nejakych palivovych clanku vyuzitelnych v autech, plyn se vedle nafty jeste jako palivo uplatni - u nas v rodine jezdime na plyn uz skoro 20 let [upravil dne 11/4/08 Ferry] Citovat
aaischa Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: Ferry jj prvni spalovaci motory byly na plyn az pak teprve prisly jiny kapalny paliva, uz v roce 1876 byl sestrojen ctyrtaktni plynovy motor - nemecky vynalezce Nicolai-August Otto proto ctyrtaktni spalovaci cyklus se nazyva take Ottuv cyklus A osobne si myslim, ze nez se dockame nejakych palivovych clanku vyuzitelnych v autech, plyn se vedle nafty jeste jako palivo uplatni - u nas v rodine jezdime na plyn uz skoro 20 let [upravil dne 11/4/08 Ferry] děkuji za vysvětlení , v tomhle mam celkem mezery kdyby se smelo s plynem do garaze, a to smí ale jenom s tim jednim typem tak bych bral plyn a nizkoobemovej benzinovej motor, ale takhle moc ne a hlavne si nic podle me moc neudela clovek sam a eště bombišky měnit, čas ukáže až nafta pude s cenou nahoru, a nepomůže ani rostlinej olej s předehřevem [upravil dne 11.4.2008 aaischa] Citovat
Ferry Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Ferry jj prvni spalovaci motory byly na plyn az pak teprve prisly jiny kapalny paliva, uz v roce 1876 byl sestrojen ctyrtaktni plynovy motor - nemecky vynalezce Nicolai-August Otto proto ctyrtaktni spalovaci cyklus se nazyva take Ottuv cyklus A osobne si myslim, ze nez se dockame nejakych palivovych clanku vyuzitelnych v autech, plyn se vedle nafty jeste jako palivo uplatni - u nas v rodine jezdime na plyn uz skoro 20 let [upravil dne 11/4/08 Ferry] děkuji za vysvětlení , v tomhle mam celkem mezery od ceho je internet, projed Google, Wikipedii atd. Citovat
aaischa Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Ferry jj prvni spalovaci motory byly na plyn az pak teprve prisly jiny kapalny paliva, uz v roce 1876 byl sestrojen ctyrtaktni plynovy motor - nemecky vynalezce Nicolai-August Otto proto ctyrtaktni spalovaci cyklus se nazyva take Ottuv cyklus A osobne si myslim, ze nez se dockame nejakych palivovych clanku vyuzitelnych v autech, plyn se vedle nafty jeste jako palivo uplatni - u nas v rodine jezdime na plyn uz skoro 20 let [upravil dne 11/4/08 Ferry] děkuji za vysvětlení , v tomhle mam celkem mezery od ceho je internet, projed Google, Wikipedii atd. na netu travim nekdy vic casu nez bych chtel ale tohle sem tam zrovna nehledal mno Citovat
pastorek Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 V odbornej literatúre sa často používa výraz akcelerátor, pedál akcelerátora, lanko akcelerátora. Tam sa nehovorí o benzíne, nafte, plyne ale o palive. Pri kombinácii benzínu a plynu sa hovorí o tekutom palive a plynnom palive. Napríklad je zaujímavosťou že výraz \"karburátor\" pochádza s francúzskeho \"carburateur\" - splynovač. Citovat
aaischa Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: Kurt A proč se desetikoruně říká \"pětka\"? to vim je to nejak jak se prevadela mena za karla 4tyho nebo nejak tak nevim presne ale nejak tak to je byla najednou zmena měny Citovat
pastorek Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: qity3 Ti brdo tak to je zaujimave ... prečo mám pocit že si zomňa robíš prdel ... :D:D ..radšej som doložil vyškerených smajlíkov aby bolo jasné ako to beriem [upravil dne 11/4/08 pastorek] Citovat
aaischa Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: qity3 Ti brdo tak to je zaujimave ... prečo mám pocit že si zomňa robíš prdel ... :D:D ..radšej som doložil vyškerených smajlíkov aby bolo jasné ako to beriem [upravil dne 11/4/08 pastorek] :) v tý slovenstině to zní pěkně Citovat
Kurt Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Původně zaslal: aaischa to vim je to nejak jak se prevadela mena za karla 4tyho nebo nejak tak nevim presne ale nejak tak to je byla najednou zmena měny No jasně, máš pravdu. Pět rakouských zlatých bylo deset korun. Citovat
KoudaK Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Plyná směs rozprášenýho benzínu a vzduchu.. Plyn.. Ted se tu u nás říká\"Dej tomu napít...\" :super Citovat
robozv Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: Fx Můj otec říká \"přidej tomu ovsa \":papa ja tomu hovorim \"daj tomu kakao\" Citovat
aaischa Odesláno 12. duben 2008 Autor Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: robozv Původně zaslal: Fx Můj otec říká \"přidej tomu ovsa \":papa ja tomu hovorim \"daj tomu kakao\" proč zrovna kakao ? Citovat
Escaper Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: Fx Můj otec říká \"přidej tomu ovsa \":papa Ja rikam \"dej mu napít\" Citovat
hnusoba Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Z technického hľadiska by sa pri benzínových motoroch malo hovoriť \"pridaj vzduch\" nakoľko otáčky benzínových motorov regulujeme tým, koľko vzduchu do motora pustíme Citovat
robozv Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Z technického hľadiska by sa pri benzínových motoroch malo hovoriť \"pridaj vzduch\" nakoľko otáčky benzínových motorov regulujeme tým, koľko vzduchu do motora pustíme super pobavilo ma to Citovat
robozv Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: robozv Původně zaslal: Fx Můj otec říká \"přidej tomu ovsa \":papa ja tomu hovorim \"daj tomu kakao\" proč zrovna kakao ? preco kakao? to je taky pribeh: este ked som mal Favorita viezol som kamosa do prace isli sme asi 100km/h vravi mi daj tomu kakao ja som na to slapol asi 120 po chvilke daj tomu kakao, pridal som na 145 vravi daj tomu kakao, vravim mu uz to viac nejde a on ma odfajcil a vravi ze na radiu a od vtedy tomu vravim daj tomu kakao /to neni vtip ale moj zazitok/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.