Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

musim uznat,ze stat sere prachy do takovejch kravin, misto aby vam poridili novy kary,hlavne ze je budou prebarvovat! to uz ty mestaci jsou na tom lepe s autama!ja kdyz vidim kdyz dam spicha s tim kamosem,oktavka snad 10x bourana, stale davana dohromady, dvere na b-sloupek maji vic jak 3 pressah,a kdyz v tom mate travit celej den nebo noc,verim,ze ste z toho akorat otraveny!

Odesláno
Původně zaslal: Algol

...

jsou (kromě jiného) hlavně důsledkem toho, že lidé se neučí autu rozumět, rozumět tomu, jak se chová, co si můžou dovolit a co jim dovolí auto,

...

[upravil dne 11.4.08 Algol]

Ano, některé nehody mají za příčinu toto, protože dobré auto dává pocit že zvládne všechno, jenže ouha, jednou to prostě auto nezvládne...

A je to taky v tom, že dost lidí neví jak auto ovládat. Myslím si, že je důležité, aby se řidič s autem seznámil (jako jak se co zapíná, kde co a jak), protože když pak třeba někoho posaděj do auta, kterým nikdy předtím nejel a je 22:00 a je nutno už ject, tak se seznámit prostě nestihne...

Odesláno

Inak este nechapem jednu vec, a to je preco v autoskole este nie je povinna skola smyku. Posla mna by to vobec nebolo na skodu. Ved kolky z vas su ostrielani vodici a uz ste mali situaciu, ci smyk, kde ste zlepili rit na sirku spendlikovej hlavicky? Tiez by to mnohym vodicom pomohlo.

Vid priklad moja svokra. Jazdi haam 20 rokov, chodi ako dosr..a a v zime dostala smyk a uplne vedla. Nevedela kde je sever. :o:o:o

Odesláno
Původně zaslal: domena

Podle mně by se každy řidič měl pořadně zamyslet nad sebou jak řidi.Začit u sebe.Hodně řidiču nadava,že ten jezdi jak hovado,onen jezdi jak hovado a přitom sam jezdi jak hovado

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: qity3

Inak este nechapem jednu vec, a to je preco v autoskole este nie je povinna skola smyku. Posla mna by to vobec nebolo na skodu. Ved kolky z vas su ostrielani vodici a uz ste mali situaciu, ci smyk, kde ste zlepili rit na sirku spendlikovej hlavicky? Tiez by to mnohym vodicom pomohlo.

Vid priklad moja svokra. Jazdi haam 20 rokov, chodi ako dosr..a a v zime dostala smyk a uplne vedla. Nevedela kde je sever. :o:o:o

tazko rict, nie to jednoduche, spatny by to nebylo, ale kolik by pak ridičak stal ? kdo by na to měl vybavení, mimo věčí města ( autoškoly ) .. ? mě stačilo jediný ponaučení a od tý doby jezdim fakt vofafrně, a mít či nemít školu smyku by mi v tu chvíli stejně nepomohlo, 1) vubec sem to nečekal = moje blbost

2) bylo to tak rychlí že nebyl čas cokoliv udělat, než si člověk uvědomil ze se neco děje tak už se to dodělo... v 30kmh rychlosti, trosku prudší zatáčka ve tmě, ani sem neašel žádny veci mnozství sterku, pri projizdeni clovek necejtil nic ze by to auto táhlo ven ze zatacky, proste najednou to podjelo a jednou dokola hodiny kolem předku , ani ne pul metru od srazu do v tý době polozamrzlýho rybníku, jediny co sem stih bylo snazit se udrzet volat, pricemz ani to se poradne nedarilo, a brzdit co se da pac sem matne vedel ze jedu kolem rybníka...

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

tazko rict, nie to jednoduche, spatny by to nebylo, ale kolik by pak ridičak stal ? kdo by na to měl vybavení, mimo věčí města ( autoškoly ) .. ? mě stačilo jediný ponaučení a od tý doby jezdim fakt vofafrně, a mít či nemít školu smyku by mi v tu chvíli stejně nepomohlo, 1) vubec sem to nečekal = moje blbost

2) bylo to tak rychlí že nebyl čas cokoliv udělat, než si člověk uvědomil ze se neco děje tak už se to dodělo... v 30kmh rychlosti, trosku prudší zatáčka ve tmě, ani sem neašel žádny veci mnozství sterku, pri projizdeni clovek necejtil nic ze by to auto táhlo ven ze zatacky, proste najednou to podjelo a jednou dokola hodiny kolem předku , ani ne pul metru od srazu do v tý době polozamrzlýho rybníku, jediny co sem stih bylo snazit se udrzet volat, pricemz ani to se poradne nedarilo, a brzdit co se da pac sem matne vedel ze jedu kolem rybníka...

A právě to je špatně - pokud se dostane auto do smyku a Ty ještě začneš brzdit, je to to nejhorší, co můžeš v danou chvíli udělat (z auta se totiž stanou absolutně neříditelné sáňky) - kdybys měl za sebou jeden den na kluzné fólii, tak bys věděl, jak se auto chová, když mu ve smyku začneš brzdit (a věděl bys, že daleko lepší je nebrzdit ani nezrychlovat - jen točit volantem)

[upravil dne 13/4/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: aaischa

A právě to je špatně - pokud se dostane auto do smyku a Ty ještě začneš brzdit, je to to nejhorší, co můžeš v danou chvíli udělat (z auta se totiž stanou absolutně neříditelné sáňky) - kdybys měl za sebou jeden den na kluzné fólii, tak bys věděl, jak se auto chová, když mu ve smyku začneš brzdit (a věděl bys, že daleko lepší je nebrzdit ani nezrychlovat - jen točit volantem)

[upravil dne 13/4/2008 Medvěd]

ale kam až pak dojedu...stromy, voda ? :nevim (je to myšleno jako otázka ne nijak špatně ) tady by možná zkušenost špatná nebyla, pak uz jen stihnout myslet)

ze se nema brzdit vim :nevim

[upravil dne 13.4.2008 aaischa]

Odesláno

Ono simulatory smyku su tak trosku na zamyslenie pretoze v tomto by mohla byt podpora pre mesta ci krajske mesta od statu ved ak by to zachranilo niekolko zivotov, tak preco to nepostavit ved by to islo aj tak z nasich dani.

Dane platit, to ano

celorocne svietit to tiez,

pokuty rozdavat ani nehovoriac, ale budovat nieco pre soferov, to nie.

a ak by potom cena stupla na vodicaku co by len o 1000 cku + jedna autoskola cca 30 ludi na jeden stvrtrok .... Tak by sa aj ten simulator bezproblemovo zaplatil a to nehovorim aj o sukromnych osobach, no tusim idem podnikat zamer mam.

Ak by ste mali takuto moznost, nesli by ste sa posmykat? Ja ano a aj by som si za to zaplatil tak kde je problem

[upravil dne 13.4.2008 qity3]

Odesláno

Ono simulatory smyku su tak trosku na zamyslenie pretoze v tomto by mohla byt podpora pre mesta ci krajske mesta od statu ved ak by to zachranilo niekolko zivotov, tak preco to nepostavit ved by to islo aj tak z nasich dani.

Dane platit, to ano

celorocne svietit to tiez,

pokuty rozdavat ani nehovoriac, ale budovat nieco pre soferov, to nie.

a ak by potom cena stupla na vodicaku co by len o 1000 cku + jedna autoskola cca 30 ludi na jeden stvrtrok .... Tak by sa aj ten simulator bezproblemovo zaplatil a to nehovorim aj o sukromnych osobach, no tusim idem podnikat zamer mam.

Ak by ste mali takuto moznost, nesli by ste sa posmykat? Ja ano a aj by som si za to zaplatil tak kde je problem

[upravil dne 13.4.2008 qity3]

Je potreba sam z vlastni iniciativy navstevovat v zime zamrzle aslfaltove plochy (parkoviste atp. ) a tam si zaradit. Jsem byl docela prekvapeny kdyz jsem koupil C5 tak jsem tam zjistil jak se chova a co si muzu dovolit atp.

Kdyz tu marlin zminovat ze nechce ASR, ESP apod veci, a ze ma rad stare auto prave proto, moje poznamky by snad byla ze z toho vyrostes neboj, jen chci rict, ze treba kdyz jsem elektroniku v C5 vypnul, tak se z toho na lede stala nerizena strela..proste to jelo neustale rovne bez sance zatocit. Kdyz jsem ji zapl, tak to byla parada, jelo to presne tam kde jsem chtel i na lede a nedotacivost temer zmizela, a pretacivost se objevila pouze vyjimecne na uplnem hladkem lede pokterem se ani chodit nedalo a to jeste jen pri plne vytocenem volantu. Takova elektronika myslim muze docela zachranit prdel, zejmena v zime kdyz vidim ze mi blika kontrolka tak zpomalim, sam bych ani neucitil ze treba uz nedrzim stopu jak na asfaltu.

Kazdopadne jak zde pravite, je potreba si vyzkouset co auto umi a dokaze a jak na to reagujete pekne v klidku na parkingu kde se pri trose snahy a rozumu pri takovem zkouseni nemuze nic stat.

[upravil dne 13/4/2008 rimmer]

Odesláno

rimmer: To je stejné, jako ABS. Kdo ho nemá, taky tvrdí, že není potřeba, protože ho má v noze. Ale kdo si jednou zkusil, ten už nechce nikdy jinak :D :D :D

Odesláno
Původně zaslal: Peta

rimmer: To je stejné, jako ABS. Kdo ho nemá, taky tvrdí, že není potřeba, protože ho má v noze. Ale kdo si jednou zkusil, ten už nechce nikdy jinak :D :D :D

huh , ABS luxusní rozdíl :)

Odesláno
Původně zaslal: Peta

No na suchej asfalt za tepleho dne/noci je lepsi bez ABS ... ale jak to zacne klouzat ... :)

Odesláno

Je fakt, že různé \"vychytávky\" nejsou určitě na škodu, ALE POUZE POKUD V AUTĚ SEDÍ MYSLÍCÍ INDIVIDUUM (bohužel spousta řidičů se chová tak, jako by elektronické vychytávky rušily fyzikální zákony a pak už je pozdě cokoli řešit).

Takže v některých situacích je opravdu lépe bez elektroniky (např. nedávná nehoda u Prahy, kde auto s ABS vlítlo do protisměru, protože před zatáčkou byla \"roleta\" a ABS vlastně brzdilo jen na vrcholcích hrbolů) a pokud člověk ví, že se musí spolehnout jen sám na sebe (A PŘITOM MYSLÍ), tak jede možná i o trošku opatrněji než v autě, kde očekává v případě problému nějaký blikající senzor - co když technika vynechá???

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

zdravím všechny, to že je policajtů na silnici málo vím-jsem jeden z nich. A proč- v ČR jich chybí přes 5000. :bacha

Tak tady je toho o PČR víc :

http://www.p1000.cz/007/index.php?option=com_content&task=view&id=136&Itemid=25

Tohle mě dostalo :

Policistů je v České republice málo, aspoň podle tabulek ministerstva vnitra - mužů a žen v uniformě je téměř o čtyři tisíce méně, než s kolika se počítá. Z hlediska Evropy je ale Česko v počtu strážců zákona na špici - větší podíl na jednoho obyvatele má totiž v EU už jen Kypr.

Tak teď nevím, je jich málo, nebo hodně?

Odesláno

já nechápu ty co si stěžují že policie má auta na nic, když mohou mít mondea st nabo audi a6 V6 (poslední model)....tak mají vyhodit toho blba co o tom rozhoduje a všem koupit stejný....hold kdyz má někdo a6 tak zákonitě to musejí kompenzovat ti s feldama:roll

....jinak by mohli začít pokutovat nebezpečnou jízdu ...hlavně to lepení se na prdel, v rak., něm., usa to funguje bez problémů....přifrčí polda na mašině, zahaltuje a řekne jel jste moc blízko bud zaplatíte nebo sundáme rz a zavolejte si taxi....a v rak nebo nemecku neřekne žádnej čecháček ani b protože ví že pokutička by byla hned dražší

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

já nechápu ty co si stěžují že policie má auta na nic, když mohou mít mondea st nabo audi a6 V6 (poslední model)....tak mají vyhodit toho blba co o tom rozhoduje a všem koupit stejný....hold kdyz má někdo a6 tak zákonitě to musejí kompenzovat ti s feldama:roll

....jinak by mohli začít pokutovat nebezpečnou jízdu ...hlavně to lepení se na prdel, v rak., něm., usa to funguje bez problémů....přifrčí polda na mašině, zahaltuje a řekne jel jste moc blízko bud zaplatíte nebo sundáme rz a zavolejte si taxi....a v rak nebo nemecku neřekne žádnej čecháček ani b protože ví že pokutička by byla hned dražší

No to je přesně ono, je to o pokutách, když se koukneš na zahraniční pokuty, tak si myslím, že na polovinu z nich to pro část obyvatel znamená min. úvěr a ono si to potom rozmyslíš, když nedáš za překročení rychlosti policajtovi litr, ale necháš mu tam 15ku, popř. když jedeš bez známky na dálnici, kde mají strop někde kolem 70ti tisíc:myslim Myslím, e by si to potom spousta lidí rozmyslelo!

Odesláno

To omegaalfa: už vidím, jak v našem korupčním prostředí přifrčí příslušník PČR nebo MP a jelikož má motivaci na počet získaných pokut tak bude hledat lepení se na zadek kdekoliv...dokázat to nemůže (pokud nemá foto nebo záznam), takže vymahatelnost tohoto je slovy žádná...osobně se nelepím nikomu na zadek, ale kdyby za mnou přifrčel policemen, že sem tento přestupek spáchal, pošlu ho do oněch míst, a to bez keců...mimochodem, na výjezdu z KM na Hulín instalovali srandisti značku o minimálním odstupu 50 m, kdyby se to dodržovalo, nestojí fronta v pátek odpoledne přes celou Kroměříž, ale ještě pár KM za ni...nejde přece o to, slepě dodržovat kdejaký paskvil, který vymyslí naši ctihodní prožírači daní, ale jde o to myslet hlavou...:super

Odesláno

To Supersonic: ano, úvěr to znamená pro polovinu NAŠICH obyvatel při návštěve zahraničí, DOMÁCÍ si na to úvěr tedy brát nemusí....:D Mimochodem, např. v bodovém paskvilu je třeba Německo mnohem více benevolentnější...vem si Řecko, třeba...jak se tam jezdí, žádný předpisy, chaos, ale nehod minimum, rozhodně těch se smrťáky...a proč? Chybí jim asi bodový paskvil....mimochodem, letošní statistika za duben je horší než v roce 2007 (s bodovým) a obojí je horší než 2006 (bez bodovýho)...vše směřuje skutečně k tomu, že lidi se odnaučí myslet, zákon pro ně bude zákon, ať sněží nebo svítí Slunce, nejedu proboha víc jak 90, abych nedostal pokutu...za Slunce brzdím provoz, za sněžení způsobím havárie, ale Kefalín, DODRŽUJU PŘEDPIS!!!! :D

Odesláno

To omegaalfa: už vidím, jak v našem korupčním prostředí přifrčí příslušník PČR nebo MP a jelikož má motivaci na počet získaných pokut tak bude hledat lepení se na zadek kdekoliv...dokázat to nemůže (pokud nemá foto nebo záznam), takže vymahatelnost tohoto je slovy žádná...osobně se nelepím nikomu na zadek, ale kdyby za mnou přifrčel policemen, že sem tento přestupek spáchal, pošlu ho do oněch míst, a to bez keců...mimochodem, na výjezdu z KM na Hulín instalovali srandisti značku o minimálním odstupu 50 m, kdyby se to dodržovalo, nestojí fronta v pátek odpoledne přes celou Kroměříž, ale ještě pár KM za ni...nejde přece o to, slepě dodržovat kdejaký paskvil, který vymyslí naši ctihodní prožírači daní, ale jde o to myslet hlavou...:super

To rozhodně ne a s korupcí máš taky pravdu, něco na tom bude. Na druhou stranu, když si v zahraničí něco dovolíš na muže zákona, v tu ránu Tě vycuknou ze sedačky a myslím, že Ti bude hodně horko:aut Jde o to, aby to opravdu dělali lidé, kteří to chtějí dělat a ne hovada typu co jdou na zahradníka kvůli maturitě a pak rychle k pčr:bojim

Odesláno

To Supersonic: ano, úvěr to znamená pro polovinu NAŠICH obyvatel při návštěve zahraničí, DOMÁCÍ si na to úvěr tedy brát nemusí....:D Mimochodem, např. v bodovém paskvilu je třeba Německo mnohem více benevolentnější...vem si Řecko, třeba...jak se tam jezdí, žádný předpisy, chaos, ale nehod minimum, rozhodně těch se smrťáky...a proč? Chybí jim asi bodový paskvil....mimochodem, letošní statistika za duben je horší než v roce 2007 (s bodovým) a obojí je horší než 2006 (bez bodovýho)...vše směřuje skutečně k tomu, že lidi se odnaučí myslet, zákon pro ně bude zákon, ať sněží nebo svítí Slunce, nejedu proboha víc jak 90, abych nedostal pokutu...za Slunce brzdím provoz, za sněžení způsobím havárie, ale Kefalín, DODRŽUJU PŘEDPIS!!!! :D

To rozhodně ne, neříkám vše striktně dodržovat, ale je to o lidech. O lidech na jedné straně v autech a na druhé straně u policie. Samozřejmě, pokud mám dostatek peněz, tak si z policajtů, teda pokud už na ně někde narazím, asi moc nedělám za stávájícího zákona a poměrů:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...