Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám možnost koupit za neodolatelnou cenu 406 v kombíku. Má ale na můj vkus jednu vadu - nemá klimu. Netušíte náhodou někdo, kolik by mě stálo dodělání? Předem předesílám, že odpovědi jako - nestojí to za to, prodej to, atd. nejsou to, co bych chtěl slyšet...;)

Guest servisman
Odesláno

o dodělávání klimy se tu psalo takže si pohledej,jsou tam názory a pod:)

Odesláno

ok, tak je to celkem hracka , vyndas palubku natahnes kabelaž , umistis do panelu ovladani , pripevnis cele teleso ventilace i s čidlama a pylovym filtrem zespodu na strane spolujezdce , das palubku zpatky ,do stropni konzole umistis cidlo - cca 10 hodin prace .

V motorove časti natahas klima trubky a kabelaž, vymenis chladičovou stenu a saharu , pridas klima vyparnik a pripojis klima trubky + el. svazky na saharu a ke klima kompresoru , ten pomoci drzaku pripevnis na blok motoru, napojis trubky a el. pak vymenis klinovy remen za delsi. cca 20 hodin prace

nezapomen naplnit klimu olejem a chladivem.

pak si mužeš klepat prstem na čelo že si tech 20-30 tisic mohl vrazit jinam (pocitano pri nakupu veci z vraku)

Tohle si chtel slyšet?

:myslim:bojim:bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

ok, tak je to celkem hracka , vyndas palubku natahnes kabelaž , umistis do panelu ovladani , pripevnis cele teleso ventilace i s čidlama a pylovym filtrem zespodu na strane spolujezdce , das palubku zpatky ,do stropni konzole umistis cidlo - cca 10 hodin prace .

V motorove časti natahas klima trubky a kabelaž, vymenis chladičovou stenu a saharu , pridas klima vyparnik a pripojis klima trubky + el. svazky na saharu a ke klima kompresoru , ten pomoci drzaku pripevnis na blok motoru, napojis trubky a el. pak vymenis klinovy remen za delsi. cca 20 hodin prace

nezapomen naplnit klimu olejem a chladivem.

pak si mužeš klepat prstem na čelo že si tech 20-30 tisic mohl vrazit jinam (pocitano pri nakupu veci z vraku)

Tohle si chtel slyšet?

:myslim:bojim:bojim:bojim

Tohle je jen jedna část věci. Druhá část a mnohem větší sranda je, když se v průběhu stavby zjistí, že něco třeba nejde použít jeté, a nebo ještě větší legrace, když se to sestaví a ono to nechodí, uniká, nechá se to několikrát naplnit, tu se následně vymění tohle a tu támhleto - a kdeže bylo těch původních 20tis, je v tom rázem dalších 20. Ne že bych už to párkrát neviděl... Takže ani nelze říct paušálně, že \"do 20 se to určitě vleze\" - to totiž nikdo zaručit nemůže. Takže fakt ideální je na to někomu skočit, kdo tvrdí jak to za 20 hravě udělá, a pak se jen divit, a divit, a divit....

Odesláno

:) oblibene tema... minimalne dvakrat do roka :)

zapomen na to, uplne staci kolik prusvihu muze byt na originalne namontovane klimatizaci v pet let starem aute :aut:bacha

Odesláno

no jaka by mohla byt neodolatelna cena u 406 combi bez klimy??? zrejme to bude neco mezi r.v. 96-97 v benzinu s jednimairbagem 2xel okna ,no pokud je v top stavu coz pochybuji tak ji ma tak za 50. nebo se mylim?

Odesláno

no mě nejde ani origo klima a je s tim dost starostí. Naplnim a do 2 měsíců mi uteče. Nikdo nezjistil jak kde ani barevnou náplní, pípákem, ničim. vyměněno všechno co šlo i ty ventilky plnící všechno. Tak nevim jestli bych to tam ještě chtěl cpát né kvůli tý práci ale kvůli těm penězům starostem a ještě něco zníčit třeba při tý montáži a ještě by to třeba nešlo. :myslim

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: macik.83

kdyz je to neodolatelna cena, tak si nech udelat stresni okno, teda pokud uz tam neni

přesně já mám orginál šíbr a manuál klimu,tak bylo auto vybavené z výroby ;)

Odesláno

jj klima je hezká věc,ale musí být z výroby..... taky jsem chtěl bláhově dodělat šíbr,ale nějak mě to přešlo po tom co jsem se tu všechno dozvěděl,co bych musel,to do tak starého auta nemá cenu vrážet takových peněz,to je lepší je projebat s babama v hampejzu,máš z toho aspoň něco :D !

A dodělávat klimu a říct že nechce slyšet že se to nevyplatí ??? To ty prachy které do toho vrazíš si nech a kup jiné auto už s klimou a máš svatej klid a pokoj !!

Ale hlavně - bude ti fungovat ( snad :myslim )

[upravil dne 26/3/08 Burisek]

[upravil dne 26/3/08 Burisek]

Odesláno

Auto je z roku 2000 a je to od známýho. Je v perfektním stavu a hlavně o něm vím úplně všechno. Chtěl jsem ho pro manželku, která by v něm vozila naši malou. Já mám Passata v pětiválu.

Odesláno

S tatíkem jsem předělával klimu ve fabii (mel dvě - jedna fabie ťuklá na předek a druhá bok), samozřejmě tatík chtěl tu bez klimy (lepší stav) a klimu dodělat:roll. Krom dodělání kabeláže (mnohdy napojení na stávající) se musela upravit jendotka a přehodit komplet topení-chalzení. Práce asi na týden, ale vše funguje:super

Takže pokud nemáš co dělat a seženeš vše potřebné za rozumný peníz tak do toho jdi;)

Odesláno
Původně zaslal: dzavel

S tatíkem jsem předělával klimu ve fabii (mel dvě - jedna fabie ťuklá na předek a druhá bok), samozřejmě tatík chtěl tu bez klimy (lepší stav) a klimu dodělat:roll. Krom dodělání kabeláže (mnohdy napojení na stávající) se musela upravit jendotka a přehodit komplet topení-chalzení. Práce asi na týden, ale vše funguje:super

Takže pokud nemáš co dělat a seženeš vše potřebné za rozumný peníz tak do toho jdi;)

Tak to bych se na to teda vy*ral :( ....a ještě navíc u křusnutý Fóbie :bacha:roll

Odesláno

:-) no já to absolvoval ale seběhlo se tolik náhod , že to nakonec bylo jen swapnutí a natažení jednoho drátu do stávajícího svazku ...

sehnal jsem identické auto se stejnými km, bourané na zadek a bok , pojízdné a tudíž bylo možné ověřit stav klimy před vyndáním ... jinak servis na tom strávil 20 hodin práce a jak píšou ostatní palubka ven, komplet odstrojit předek apod... plus diagnostika a aktivace klimy ...

rok a drží bez problémů ... od výměny najeto cca 25tkm

kdyby to bylo starší auto tak to neřeším ale má 3 roky a nějaký pátek si ho ještě nechám ... jinak kupovat auto s tím že nemá klimu a dodělát ji, je zbytečně pracné a s nejistým koncem ...

nakonec montáž vyšla o pár tisíc levněji než kdyby se při koupi připlatila za tehdejší ceníkovou cenu ...

[upravil dne 28/3/08 ajsik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...