Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bydlení je hra aneb inspirace pro Bumla

Recommended Posts

Odesláno

No já si nevybavuji odkud jsi, ale u Prahy barabizna snižuje výrazně cenu pozemku, protože manageři, těžce přepracovaní, nemají představivost a potřebují pravidelné pole, kam šoupnou katalogový domek. A navíc dobré pozemky cenově dostupné u Prahy či dokonce v Praze neexistují... Třeba já, cena pozemku včetně nemovitosti cca 1200 Kč/m, běžná cena min. 2000 Kč/M2.

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

No já si nevybavuji odkud jsi, ale u Prahy barabizna snižuje výrazně cenu pozemku, protože manageři, těžce přepracovaní, nemají představivost a potřebují pravidelné pole, kam šoupnou katalogový domek. A navíc dobré pozemky cenově dostupné u Prahy či dokonce v Praze neexistují... Třeba já, cena pozemku včetně nemovitosti cca 1200 Kč/m, běžná cena min. 2000 Kč/M2.

Aha, tak to potom dává smysl. Tady na ostravsku jsou ceny pozemku od cca 100Kč/m2 (zřídka) do 500, 600Kč/m2. Někteří chtějí i 800, 1000Kč/m2, ale to je zatím neprodejné. Ale je fakt, že během půl roku tady nemovitosti neskutečně vylezly. Byty cca o 500tKč a bude hůř.

Odesláno

Pěkný projekt, Rebiku...

Náš domek stojí v obci a tak podobné řešení nepřipadalo v úvahu, i když jsem takovou podobnou modernu měla i na papíře navrženou a za slušnou cenu ...

s pozemky v okolí Prahy to stojí za prd, cenová kategorie odpovídá přesně tomu, že se tu taky nejvíc staví .... takže my jsme koupili starší domek a navzdory známé pravdě, že koupit starý dům a opravovat = past na peníze, jsme oba rádi ... nechtěla jsme satelit ani osamocený okraj obce, nakonec máme rohový barák (= soukromí na zahradě), v okolí sousedy (často je ve vesnicích spousta baráků jen pro lufťáky z města, takže někde to vypadá jak na hřbitově, přes den nepotkáte skoro živáčka).... mínusy má samozřejmě taky, to je na knihu ....

Buml už se rozhodl, že chce jít cestou oprav (tak ti přeju bezednou peněženku a hodně energie!), tak myslím nemá cenu ho přemlouvat ... fotky ti třeba pošlu... zatím čus

Odesláno

No, Řebíkův pozemek je uprostřed staré zástavby, není to žádný satelit, a taky to řešení přišlo v úvahu... je to jen o tom nebát se a zjistit všechny možnosti ;)

Odesláno

Z té bouračky se dají použít cihly a nebo ne? Myslím si, že se hodí, i když jsou to klasické plné cihly ale na dostavbu či dozdění stačí.:myslim

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Z té bouračky se dají použít cihly a nebo ne? Myslím si, že se hodí, i když jsou to klasické plné cihly ale na dostavbu či dozdění stačí.:myslim

To jo, ale taky na různý bary, okrasný zdi atd., dají se s tím udělat pěkný věci.

Pěkná čištěná stará cihla se prodává kolem 3,50-4kč.

Odesláno

moc se mi libi jak ste tu skoro vsichni chytrý by na půdu. milióny na prdeli fakt nemam a kdo to nahodou nevi živím 5 děti z čehož s nejmenším sem na rodičaku. tohle je proste jediny schůdný řešení jak sem psal jiz driv a hlavně klidná vesnická žádný paneláky v novým stylu

Guest servisman
Odesláno

buml tak miliony na prdeli nemám děti jak se vezme starší ale vyživuji,je bez práce a další..Každý odpověděl podle sebe.Je jasné že se musí brát v uvahu co je pro tebe přijatelné.O baráku jsem přemýšlel taky ale zdravotní důvody tomu nenasvědčují bohužel taky bych bydlel v klídku bez sousedu jak se říká po svém a co mi říka pane.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

No, Řebíkův pozemek je uprostřed staré zástavby, není to žádný satelit, a taky to řešení přišlo v úvahu... je to jen o tom nebát se a zjistit všechny možnosti ;)

No, nevím, jak by se krabice vyjímala na malé návsi, obklopená klasickými vesnickými domečky ze všech stran. Myslím, že jsem možnosti do úvahy vzala dostatečně :D

Odesláno
Původně zaslal: buml

moc se mi libi jak ste tu skoro vsichni chytrý by na půdu. milióny na prdeli fakt nemam a kdo to nahodou nevi živím 5 děti z čehož s nejmenším sem na rodičaku. tohle je proste jediny schůdný řešení jak sem psal jiz driv a hlavně klidná vesnická žádný paneláky v novým stylu

Tak já miliony samozřejmě taky nemám, kdyby jó, tak nejezdím ve 406 :D:aut Je fakt, že koupě nemovitostí v této době je asi hodně dobrá investice v souvislosti s tím, co nás čeká příští rok :myslim

:xvul Nemáte někdo tušení, za jak dlouho se opět zvednou úrokové sazby úvěrů?

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

Dave405 nebude to od příštího roku:myslim:myslim

No já si taky myslím že jo, ale kdy? V bankách mě ujišťují, že se zatím nic měnit nebude a že ani nemají informace, že se něco takového chystá v nejbližší době, ale jim člověk nemůže věřit. Už jednou jsem to prošvihnul na začátku listopadu, kdy jsem přišel do banky pár dní po zdražení, ale už tehdy mi řekli že to není konečné, že se to ještě zvedne o 0,5% a nerad bych to opět projel. Teď zase o zdražení nikdo nemluví. Trochu se u mě změnily věci ohledně zástavy nemovistosti, jinak bych to vyřešil už dávno.

Odesláno

Jen pro info - koukni jaká je/bude inflace, na jaké hodnotě je/bude koruna a co na to bankovní rada ČNB.

Stačí sledovat běžně dostupné informace a budeš chytřejší.

Odesláno

Buml: Nenech se odradit!! Vše je o penězích!Já mít peníze ,tak bych to taky nedělal sám a deset let! :D:D:D PÁNOVÉ HOĎTE SEM VAŠE FOTA !:D:D Ať můžem srovnávat,prosím. :papa Klidně i panelákové bydleníčko.(samozřejmě ne celej panelák) Já jsem původně taky z paneláku(Hradec Králové):super:super

Odesláno
Původně zaslal: Pegoo

Buml: Nenech se odradit!! Vše je o penězích!Já mít peníze ,tak bych to taky nedělal sám a deset let! :D:D:D PÁNOVÉ HOĎTE SEM VAŠE FOTA !:D:D Ať můžem srovnávat,prosím. :papa Klidně i panelákové bydleníčko.(samozřejmě ne celej panelák) Já jsem původně taky z paneláku(Hradec Králové):super:super

neboj, nenecham;) my si prave umyslne vybrali, starsi domecek, kterej se nam libi a i okolni staveni jsou proste typicka vesnicka. Vybrali sme si to i proto, ze je to uplne malinka vesnicka, trosku dal od Prahy, takze sem doufam zkurv@ny krabicoidni satelitni zbohatlici nedorazej a sem hrdej uz ted na to, ze temer vse na tom baracku bude mit spojitost s rodinou. Projekt sem si nakreslil podle sveho a pak dal projektantovi, aby to zkontroloval a popripade udelal podle platnejch norem a co se stavby tyce, tak maximum si chci udelat taky sam, firmu jak sem psal budu mit na zacatku, protoze spodni cast musi bejt hotova rychle, ale pak uz ja a moje ruce;) ale to nekteri nepochopi. jsem sice prazak jak poleno, ale velkou cast casu sem travil na chalupr, ktera dnes taky vypada uplne jinak nez vypadala a je jeste starsi nez tenhle nas baracek:papa

Odesláno

neboj, nenecham;) my si prave umyslne vybrali, starsi domecek, kterej se nam libi a i okolni staveni jsou proste typicka vesnicka. Vybrali sme si to i proto, ze je to uplne malinka vesnicka, trosku dal od Prahy, takze sem doufam zkurv@ny krabicoidni satelitni zbohatlici nedorazej a sem hrdej uz ted na to, ze temer vse na tom baracku bude mit spojitost s rodinou. Projekt sem si nakreslil podle sveho a pak dal projektantovi, aby to zkontroloval a popripade udelal podle platnejch norem a co se stavby tyce, tak maximum si chci udelat taky sam, firmu jak sem psal budu mit na zacatku, protoze spodni cast musi bejt hotova rychle, ale pak uz ja a moje ruce;) ale to nekteri nepochopi. jsem sice prazak jak poleno, ale velkou cast casu sem travil na chalupr, ktera dnes taky vypada uplne jinak nez vypadala a je jeste starsi nez tenhle nas baracek:papa

Já ti moc fandím a přeju ti, aby se z té krásné vesnice nikdy nestala "noclehárna Prahy", jako tomu je u nás!

Měj te se tam celá rodina krásně :super:papa

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

Starý

Supr tak to jsi taky místo u moře doma na maltě.:D:D:D

Teda taky dost práce.Když to vidím tak jsem rad jak to mam daleko,ještě mam dělat podlahy ve sklepech.Pak začnu zas natírat vše co je potřeba.Práce prej končí smrtí stavebníka říká můj otec. Taky se drž a nezoufej jednou vše bude hotovo.Držím palce!!!:D:D:D:D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...