Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

co se strankama PC  

1. 1. co se strankama PC

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Co se týká inzerentů, tak zatím to tu žádná slává není. Zatím je tu jen flashový banner na Vašendu a ještě s rozsypanými texty. Moje idea byla taková, že by většina sekcí zůstala zavřených buď úplně nebo povolena jen pro čtení. Příklad: chceš inzerovat v sekci bazar = musíš mít zaplaceno na rok, jinak si sekci můžeš jen prohlížet. Chces si prohlížet sekci servis = musíš mít zaplaceno. atd. Prostě nechat volně přístupnou jen základní kostru a zbytek podmínit platbou. V podstatě takové rozšířené členské poplatky. Udělat třeba 2 nebo tři levely, aby si každý mohl vybrat podle sebe, co je pro něho důležité nebo zajímavé. Jak říkám, je potřeba udělat základní analýzu a sestavit obchodní model. Věřím tomu, že většina z nás by to nebrala jako pruzení a tahání z lidí peněz, ale jako krok ke zlepšení organizace clubu a jeho kvalit. Možná někdy v ideálním stavu by si mohl dovolit klub zaměstnat na HPP i redaktora, který by udržoval fórum v kvalitní podobě, sledoval dění kolem Peugeotů a možná by i zbylo na služební cestu třeba do Frankfutru na výstavu aut. Pak by i možná kandidoval někdo do voleb. ;) A tím se vracím k inzerentům. Zvedla by se úroveň stránek, stoupla by návštěvnost (nejen v ČR) a tím i atraktivita pro inzerenty. Pak se dá navázat marketingová spolupráce s ostatními servery (např. auto.cz) a tím stáhnout na club i pozornost jiné komunity, než jen značky Peugeot. A tak se dá pokračovat dlouho a dlouho... Prostě zastávám názor "Co je zadarmo potěší, ale nikdy nemá profesionální úroveň".

tak s timhle nez souhlasim, lidi by si vic toho fora vazili a nebyl by tady takovej bordel jako ted, kdyz si kazdej zaklada otazky, ktery uz byly vyreseny a to se nebavim o tom jak jsou lidi schopny nazvat novy thread napr. POMOOC to kdyz vidim tak mi skace krochna po stole. Dal by se pak mohl zavest model silnejsi moderace s durazem prave na cistost a prulednost ( viz prave ty nazvy threadru) celeho fora a tim by i cele vyhledavani bylo vyrazne snazsi a logoctejsi. Vim ze Rebik (uz sem ho o zprisneni moderace prosil) mi bude opet oponovat, ze je to neuhlidatelne, ale verim ze se to da, kdyz to jde i jinde.

EDIT > a pak by byla i moznost vytvoreni doopravdy kvalitne fungujiciho webu a to samo obou jeho casti. Ono kdyz se mi ani stranky soucasneho "pana tvurce" nezobrazuji korektne tak asi neni neco v poradku a kdyz me Medved zprostredkoval telefon s "panem tvurcem" tak sem jen slysel "no jo, Linux" tak to me fakt nadzvedlo a doopravdy si o takovem profesionalovy nedelam iluze:grr

[upravil dne 15/11/07 buml]

Odesláno

Co se moderování týče, je to řešitelné spíš sekcí typické dotazy a bolesti - tedy formou jakýchsi článků, resp. ucelených popisů. TAkže detailní popis zadních náprav, detailní popis výměny rozvodů atd., detailní popis vč. všech variant řešení problémů s podvozkem... prostě zpracovat články na ty nejčastěji dotazované věci. Což zase naráží na to, kdo to udělá a zač. Zadarmo tohle neudělá nikdo, a když se na to vezme profík, tak to bude drahé. To by byla práce toho redaktora na HPP - hoďte představu, kolik byste mu tak nabídli, no?

Odesláno

sekce dotazy a bolesti by byla hezka, ale jak rikas draha jako pr..... ikdyz neco malo na tema co je co nastinil Dundee. To moderovani myslim v tom smeru, aby bylo z nazvu vlakna jasne co ze to pisatel vlastne chce, aby byly vlakna tam kde maji byt, zamezeni OT v sekci servis a modely (ano vim i ja k tomu sklouzavam) atd. proste, aby se nektery z modu nachazel na foru alespon cca 60% casu (staci jeden) a mel moznost primo do defektniho prispevku napsat duraznou poznamku s pozadavkem na napravu, pokud se tak nestane vlakno zamknout. Oni se potom lidi nauci pravidla dodrzovat:)

Odesláno

S tím moderováním to není ani tak o čase - přecejen všichni, kteří o forum nějakým způsobem pečujeme, tu trávíme dost času na to, abysme případné OT či jiné prohřešky řešili hned, jde spíše o přístup - zatím je spíš volný, nechceme zbytečně uživatele "okřikovat" a řešíme opravdu jen to, co je proti pravidlům. Takže nějaké OT příspěvky v tématech jednoduše jsou, pokud to nepřerůstá rozumnou mez, myslím, že neškodí.

Osobně mám třeba problém s Bazarem tady na Foru - kdykoliv někdo dá inzerát, najdou se aspoň tři "nejchytřejší" a začnou se mu do něj míchat s poznámkami o tom, že je to drahý, že je škoda to prodávat, že teď nemají peníze, jinak by určitě koupili,.... Prostě nesmysly a plky. Nepomáhá to inzerentovi ani případným skutečným zájemcům. Takže v případě Bazaru bych byl pro zpřísnění - případně pro rozšíření Pravidel o bod týkající se speciálně Bazaru...

Odesláno

ja vim Kurte, ze ty ses tu temer furt:D, s tim bazarem mas pravdu, tam by to chtelo striktntne mazat pod pohruzkou nasili:cool: ale nak ty lidi musis donutit aby zachovavali naky rozumny rad fora. Jak sem jiz psal, me sou naprosto trnem v oku nesmyslne nazvy vlaken typu POMOOC, to je fakt na vrazdu pisatele:grr dale je bes pokladani dotazu 2x neni to tak caste ale jsou umelci, kteri to zvladaji a tak bych mohl pokracovat. Nechci z toho zadnej koncentrak, ale aby bylo forum prehledne a kdyz kliknu na servis a prectu si nadpisy tak budu vedet, ze tady pomoc muzu a tady ne, vzdyt tyto nevecne nadpisy zahlcuji zbytecne konektivitu fora

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

najde se někdo, kdo by byl ochotnej dát nějaké info dohromady? Představa - např. u modelu 106 vypsat od kdy do kdy se vyráběl, kdy byl facelift a v čem se lišil, veškeré motorizace (obsah, výkon, palivo), základní prvky výbav ..............., to vše u všech modelů.

na techlech stránka jsou celekm sluné informace odkud se dá čerpat, jsou tam občas i chyby ale to je u peugeotů celkem normální to by se dalo časem společně vychytat ;)

http://peugeot.katalog-automobilu.cz/

je to nejlepší přehled co jsem zatím viděl:super

Odesláno

ad. Bazar - kdyby tady byla placena inzerce nebo tak neco tak bych to pochopil ze se nekdo muze zlobit za zbytecny OT ale kdyz jste na free forum tak lidi muzou prispivat dle sveho uvazeni a zakazovat jim okomentovat predrazenou mrchu a nebo vychvalit luxusni kousek pro pripadneho kupce je nesmysl..:roll

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

ad. Bazar - kdyby tady byla placena inzerce nebo tak neco tak bych to pochopil ze se nekdo muze zlobit za zbytecny OT ale kdyz jste na free forum tak lidi muzou prispivat dle sveho uvazeni a zakazovat jim okomentovat predrazenou mrchu a nebo vychvalit luxusni kousek pro pripadneho kupce je nesmysl..:roll

No vidíš. Na jedné straně chceme přehlednost a na druhé budeme kafrat do všeho jen proto, že jde o "free forum".

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

No vidíš. Na jedné straně chceme přehlednost a na druhé budeme kafrat do všeho jen proto, že jde o "free forum".

prehlednost ve vlaknech ano.. v sekci bazar a prispivanim do nich je ovsem o necem trosku jinem..

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

prehlednost ve vlaknech ano.. v sekci bazar a prispivanim do nich je ovsem o necem trosku jinem..

Je to z mé strany jen námět k diskuzi, nic víc. :)

Odesláno

Jsem řadný člen a budu i nadále,těch par korun za rok a vy o tom přemyšlite?Tak jste škrti!:aut Pořad se tady řeši jak si vylepšit auti,ale dat na provoz klubu to né.:grr Ale jsem proto,aby forum zustalo volně přistupné,kvuli reklamě,partnerum atd. Je nas stale vic ,tak to snad nejak utahnem.:papa

Nechme vedeni čas,o svatcích bude snad čas to zas popohnat.

Odesláno
Původně zaslal: p406b

Jsem řadný člen a budu i nadále,těch par korun za rok a vy o tom přemyšlite?Tak jste škrti!:aut Pořad se tady řeši jak si vylepšit auti,ale dat na provoz klubu to né.:grr Ale jsem proto,aby forum zustalo volně přistupné,kvuli reklamě,partnerum atd. Je nas stale vic ,tak to snad nejak utahnem.:papa

to navrhujes cekat do pristiho roku na funkcni stranky:o:o:o to je masochizmus:grr

Odesláno
Původně zaslal: buml

Původně zaslal: p406b

to navrhujes cekat do pristiho roku na funkcni stranky:o:o:o to je masochizmus:grr

V sobotu se sejdeme s Markem a snad se nám podaří dát dokupy ty podklady, které tak dlouho Tvůrci slibujeme

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Co se týká inzerentů, tak zatím to tu žádná slává není. Zatím je tu jen flashový banner na Vašendu a ještě s rozsypanými texty. Moje idea byla taková, že by většina sekcí zůstala zavřených buď úplně nebo povolena jen pro čtení. Příklad: chceš inzerovat v sekci bazar = musíš mít zaplaceno na rok, jinak si sekci můžeš jen prohlížet. Chces si prohlížet sekci servis = musíš mít zaplaceno. atd. Prostě nechat volně přístupnou jen základní kostru a zbytek podmínit platbou. V podstatě takové rozšířené členské poplatky. Udělat třeba 2 nebo tři levely, aby si každý mohl vybrat podle sebe, co je pro něho důležité nebo zajímavé. Jak říkám, je potřeba udělat základní analýzu a sestavit obchodní model. Věřím tomu, že většina z nás by to nebrala jako pruzení a tahání z lidí peněz, ale jako krok ke zlepšení organizace clubu a jeho kvalit. Možná někdy v ideálním stavu by si mohl dovolit klub zaměstnat na HPP i redaktora, který by udržoval fórum v kvalitní podobě, sledoval dění kolem Peugeotů a možná by i zbylo na služební cestu třeba do Frankfutru na výstavu aut. Pak by i možná kandidoval někdo do voleb. ;) A tím se vracím k inzerentům. Zvedla by se úroveň stránek, stoupla by návštěvnost (nejen v ČR) a tím i atraktivita pro inzerenty. Pak se dá navázat marketingová spolupráce s ostatními servery (např. auto.cz) a tím stáhnout na club i pozornost jiné komunity, než jen značky Peugeot. A tak se dá pokračovat dlouho a dlouho... Prostě zastávám názor "Co je zadarmo potěší, ale nikdy nemá profesionální úroveň".

Víš, co je problém? Já nemám problém zaplatit klubu za poskytované informace. Nemám problém s mimořádnými platbami (ty ale ještě nikdy nikdo kromě mě při nákupu serveru nenavrhl). Ale to jen a jen proto, že vím, jaký klub je. Kdybych sem zavítal, protože mě sem poslal strýček Google a zjistil, že musím zaplatit, abych se dozvěděl, jak mám foukat gumy, tak odejdu a už se sem nikdy nepodívám. A takových by, podle mého názoru, byla většina.

Takže si trvám na svém názoru, nechat platby dobrovolné a to i klidně bez slibů lepších služeb. Kdo vidí alespoň kousek před sebe, je mu jasné, že bez peněz to nejde...

Odesláno

chtel sem se na neco zeptat,tak to pisnu sem,je tu hodne peknejch vzhledu fora akorat me mrzi,ze u vetsiny se barevne neodlisuje odkaz na web,coz je docela problemovy,tak jestli je velmi slozite to nejak dodelat!prosim neukamenujte me,pac tomuhle vubec nerozumim..

Odesláno
Původně zaslal: oni

chtel sem se na neco zeptat,tak to pisnu sem,je tu hodne peknejch vzhledu fora akorat me mrzi,ze u vetsiny se barevne neodlisuje odkaz na web,coz je docela problemovy,tak jestli je velmi slozite to nejak dodelat!prosim neukamenujte me,pac tomuhle vubec nerozumim..

Sice by to chtělo spíš opravdu do jiné sekce, ale budiž. Barevné zobrazení odkazů je věc prohlížeče, pokud máš IE měl by být modrý, pokud máš Firefox tak tam to nefunguje, ale dá se stáhnout plugin, jmenuje se LINKINFICATION , a tam si mužeš barvu odkazu nastavit jak je libo;)

[upravil dne 19/11/07 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...