Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

startování - se spojkou  

1. 1. startování - se spojkou

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

• O 1 rok později...
Odesláno

Nákladní auta (vzduchokapalinovej posilovač spojky) se nesmí startovat s vyšlápnutou spojkou, zničil by se posilovač, proto startuju osobák jako nákladák-bez vyšlápnutý spojky-jsem zvyknutý.

Odesláno

Zásadně se spojkou. Naše služební megani ani jinak nenastartujou. Takže i frantíci to tak někdy zabezpečujou. A na pažoutovi je to prostě zvyk. A nemyslím, že by byl špatnej.

Odesláno
Původně zaslal: Holly

Vždycky se spojkou a to většinou takhle: vyšlápnu spojku, natočím motor, chci zařadit 1, ale zjišťuji, že mám zamčenou zpátečku, chcípnu motor, odemknu zpátečku, vyšlápnu znova spojku, zařadím 1, a tradáááááá:mrk

Úplně a naprosto přesně tak. :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Vždycky se spojkou a to většinou takhle: vyšlápnu spojku, natočím motor, chci zařadit 1, ale zjišťuji, že mám zamčenou zpátečku, chcípnu motor, odemknu zpátečku, vyšlápnu znova spojku, zařadím 1, a tradáááááá:mrk

Houby tradááá... Nemáte nastartováno heeee... ;-) (Teda... leda z kopce)
Odesláno
Původně zaslal: Edison

Původně zaslal: Fakir

Houby tradááá... Nemáte nastartováno heeee... ;-) (Teda... leda z kopce)

Detailisto. :aut:D

Odesláno

Já mám ještě jedno intermezzo: vyšlápnu spojku, nastartuju, vycouvám ze šikmého stání do úzké jednosměrky, chci dát za jedna, zjistím zamčenou zpátečku...a dál už to znáte :-)

Odesláno

Jedině bez spojky.... Zjistil jsem, když mám neutrál a pak sešlápnu spokju, tak se mi zvýší otáčky. Čili se spojkou je více zatěžován startér a baterka. Je to obdoba jako když zapnu klimošku, taky se mi zvýší otáčky. Když nestartuju se zaplou klimoškou, tak proč se spojkou:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Venca 306

Jedině bez spojky.... Zjistil jsem, když mám neutrál a pak sešlápnu spokju, tak se mi zvýší otáčky. Čili se spojkou je více zatěžován startér a baterka. Je to obdoba jako když zapnu klimošku, taky se mi zvýší otáčky. Když nestartuju se zaplou klimoškou, tak proč se spojkou:myslim

Tak teda joo,no--po tom,co se tu popsalo- je to marný,je to marný,

je to .......:)

Odesláno
Původně zaslal: Venca 306

:myslim:myslim:myslim

Odesláno

jo tak todle presne znam. Tak kazdy desaty start se mi tak povede :-). Z pocatku to byl kazdy druhy :-D.

Jinak: zarazena jednicka (ci zpatecka), seslapnuta spojka, nastartuju, zaradim co potrebuju (i kdyz to tam bylo jiz zarazena) a jedu :-)

Startovat bez spojky se zarazenou jednickou se mi taky parkrat podarilo, docela fest to skoci :-D

Odesláno

Mě učili startovat se sešlápnutou spojkou a brzdou. Snad autu moc neubližuju;)

PS: A jedna ze života: Probíhala výměna firemních aut a kolegyni, která nějak nešlape na spojku při startování, to skočilo přímo do zdi hnedka v Peugeotu u Domanského v Praze 5:D Zajímavé hlášení o škodní události: najeto: 3km :D:D Ale to se stalo fakt jen jednou, od té doby s každou z nás sedí týpek od Domanskýho a instruuje co máme udělat, než poprvé nastartujeme;)

Odesláno
Původně zaslal: ChodeC

jo tak todle presne znam. Tak kazdy desaty start se mi tak povede :-). Z pocatku to byl kazdy druhy :-D.

Jinak: zarazena jednicka (ci zpatecka), seslapnuta spojka, nastartuju, zaradim co potrebuju (i kdyz to tam bylo jiz zarazena) a jedu :-)

Startovat bez spojky se zarazenou jednickou se mi taky parkrat podarilo, docela fest to skoci :-D

Taky jsem to tak zpočátku u sedana měl, ale vyřešil jsem to tak že klíč od zámku řadičky jsem dal na karabinku a tu pak na kroužek klíčů. Takže když jsem zapoměl odemknout zpátečku tak stačilo klíč jen odepnout od svazku a nemusel jsem chcípat auto. ;)

Odesláno

Ta karabinka je dobrej nápad. :papa Maximálně se mi povedlo otočit klíčkem do druhý polohy a pak jsem zjistil zamklou zpátečku. A to protože: otočim klíčkem do druhý polohy, deaktivuju immo, zařadim neutrál, bez spojky nastartuju, se spojkou zařadim a jedu. :D

Odesláno

sadnem, stlacim spojku, vyradim rychlost, zatiahnem rucnu, pustim spojku, otocim klucikom , kym mi nazhavi tak sa priputam, stlacim spojku a nakopnem ho :D mam diesel. raz tak dobre mrzlo, nastartoval som ho so zasliapnutou spojkou, mal som vyradene, pustil som spojku a zdochol. asi bol tuhy olej v prevodovke a studeny motor tak to neroztocil :myslim

Odesláno
Původně zaslal: automale

sadnem, stlacim spojku, vyradim rychlost, zatiahnem rucnu, pustim spojku, otocim klucikom , kym mi nazhavi tak sa priputam, stlacim spojku a nakopnem ho :D mam diesel. raz tak dobre mrzlo, nastartoval som ho so zasliapnutou spojkou, mal som vyradene, pustil som spojku a zdochol. asi bol tuhy olej v prevodovke a studeny motor tak to neroztocil :myslim

a nebo tam zůstala zařazená rychlost-\"To máte z těch vašich nitek\".
Odesláno

Zaujímavé čítanie. Hlavne z dôvodu že ma nikdy nenapadlo štartovať bez spojky. Výnimkou boli iba autá so vzduchovým posilovačom keď bolo málo vzduchu. Dokonca niektoré autá majú na spojke spínač a nedovolia naštartovať bez stlačenia pedála.

Autora článku môžem potešiť že jeho výtvor bol zaradený do súťaže o kravinu roku. Má veľkú šancu získať prvú cenu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...