Kurt Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Původně zaslal: aka neni felina znacka spodniho pradla? Je. Ale to s feldflaškou nesouvisí. Peta má pravdu - s feldflaškou souvisí feldkurát, neboť se často stvávalo, že felčar s feldkurátem chlastali z jedné feldflašky. Ale jakou značku spodního prádla měli, to nevím. Citovat
Péťa Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Jo, Kurta se klidne zeptej. Co nevi, nepovi Citovat
Kurt Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Původně zaslal: Peta Jo, Kurta se klidne zeptej. Co nevi, nepovi To si na Tebe budu pamatovat! Citovat
aka Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 a ve slove felcar taky bejvalo d? nebo mu ho vzali hned na zacatku? vy dva si mate co vycitat...jeden drbna, jeden praskac.....:D:D Citovat
Péťa Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Původně zaslal: aka vy dva si mate co vycitat...jeden drbna, jeden praskac.....:D:D ... dalsi z prahe ... Citovat
aka Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: aka vy dva si mate co vycitat...jeden drbna, jeden praskac.....:D:D ... dalsi z prahe ... ....ze se ti novackove neleknoua neutecou, co? Citovat
Péťa Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Původně zaslal: aka ....ze se ti novackove neleknoua neutecou, co? Oni se leknou tohodle: Citovat
Vvitty Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 musim uvest na pravou miru prohlaseni k puvodu nazvu feldflaska, v originale je to totiz Feldflasche (die), coz znamena polni lahev. lze predpokladat, ze s tim souvisi Feldheer (das), Feldkanone (die), Feldwebel (der), a spousta dalsich, uzitecnych vyrazu lze predpokladat, ze existovala i varianta polniho pradla ) a hlavne s tim souvisi Rum (der), Grog (der), Suff (der) a spousta podobnych uzitecnych obsahu, vyznacujicich se velkou vyhrevnosti Citovat
Medvěd Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Když jsme teda u těch podivnejch prkýnek tak několik příhod z mých lyžařských začátků: 1) lyžák, 7. třída, Krkonoše - třetí den, mírně namrzlý svah, já - novopečený lyžař, ve svahu zapíchané plastové tyčky mezi kerými se měl jet třídní slalom - já se odrazil, první dva obloučky nějak vyšly, pak jsem ale bůhvíproč začal klouzat bokem po svahu, až jsem se zastavil o zapíchlou kolejnici, která označovala vytékající potůček. Brýle a kulicha našli 10 m ode mě, v levém stehně mám dodneška prohlubeň - klidně dám na požádání sáhnout. 2) jarní prázdniny, tak 8. třída, Krkonoše - instruktor se na sjezdovce s někým zakecal a bylo potřeba dostat družstvo začátečníků cca 2 km na chatu a stihnout večeři. Několikrát jsem spadl a když se příbližil krátký, ale vydatný sešup na cestu vedoucí k chatě, instruktor si mě vzal i s lyžema mezi nohy a jal se sjíždět dolů - když mi to přišlo moc rychlé, zapíchl jsem hůlky a pak už to bylo jako v kreslených večerníčcích - samá ruka, lyže, noha - no a jeho lyže to neustála. Zbytek jarňáků byl pro mne tréninkem na peklo 3) prvák na učňáku, tréninkový lyžák v rámci oddílu vodního slalomu. Vodní slalom neprovozuje moc dívek, ale v našem oddíle byly hned dvě a obě drobné, menší. Tento lyžák se odehrával na běžkách, jednoho dne jsme jezdili kdesi na louce takové kolečko, občas si nás trenér vytáhl bokem a udílel rady - to se stalo i Martině, kterou pak trenér vypustil do mé stopy. Každej jinej by nějak přibrzdil, zahnul - ne tak já, moje lyže se dostaly mezi její nohy, pak si mi sedla na pravé koleno a už jsme fičeli dolů svahem - až do roští (mě bylo 15, jí 13 a půl roku se se mnou nebavila!!!!) 4) o rok později, opět tréninkový lyžák, můj poslední kontakt s lyžema = padal jsem tak usilovně, až jsem si v běžkové botě z těch dírek, kam se upíná vázání, udělal drážky. Pak můj táta konečně usoudil, že lyžování není sport pro mě Citovat
aka Odesláno 7. leden 2007 Odesláno 7. leden 2007 Peta: kdo by to byl rek, vid? takovej malej modrej flek.... vvitty: taktez souvisi Kohle(die), Pressling(der), Holz(das) a tak dal, ze? Citovat
Vvitty Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 2aka: ano, do krbu na zimu je to velice vhodny doplnek Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 Původně zaslal: Vvitty 2aka: ano, do krbu na zimu je to velice vhodny doplnek Ty topíš v krbu uhlím jo??:D:D:D Citovat
KoCuR Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: aka ....ze se ti novackove neleknoua neutecou, co? Oni se leknou tohodle: Ako ktory Ja tu funkciu poznam a nemam rad novacikov co ju nepouzivaju:D Ozaj k tej zime este. V decembri bolo -40. Teraz je 0 a od 20 januara ma byt zasa -20 A to nemam rad zimu. Citovat
Vvitty Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 2radek: ne, to posledni by melo byt drevo Citovat
aka Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 myslim Medo, ze to skoro vypada, ze to opravdu enni sport pro Tebe:D:Dtaky mi to pripomnelo jeden vesely vystup....to me maminka poslala na jarnaky na hory ve vybaveni meho o dva roky starsiho, o dvacet cisel vyssiho nevlastniho bratra...a jak to bylo nekdy v breznu, tak uz moc snehu nebylo a na konci sjezdovky bylo nutne jet kus susem, pak rychle zatacka o 90 stupnu a po par metrech o 180 a stal si ve fronte na vlek. No a mezi touto zatackou a tou frontou byly asi dva metry hlubokeho snehu...a me ta zatacka nejak nevysla, vlitla sem do toho hlubocaku, vyply mi lyze, odlitly hulky a ve vysledku sem tam behala v ponozkach a hledala, kdeze to vscehno, i s botama je.....prekvapive...ona desne dlouho fronta na vlek se vyborne bavila...a pro me to v te 5. nebo 6. tride bylo fakt velky trauma....a stejne me to bavi:D:D:D Citovat
Blizzard Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 Dyt bez tech drzkopadu by to nebylo ono :-)) Citovat
orgacek Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 to my jsme meli na lyzaku mladeho instruktora tak 25 a jezdil jak silenec delal si z nas srandu ze jezdime pomalu. Jezdil opravdu dobre ale nejak mu neslo zastavovani a tak vzdycky skoncil dole ve fronte a vzal sebou tak 5 lidi na vylet do lesa. Vzdycky kdyz ve fronte lezeli lidi bez hulek tak jsme vedeli ze tam je i ten instruktor:mrk Citovat
Kdo Odesláno 8. leden 2007 Odesláno 8. leden 2007 V mých pěti letech (to je už strašně let) jsme byli s našima pod Pradědem. Půjčili si pro mě ty dětské lyže s koženým vázáním s plnou patou. Ty drobet praskly a mě nenapadlo nic lepšího, než tu špičku pustit ze svahu. Naštěstí nikoho netrefila (tenkrát nebylo na horách tak plno). Táta je zaplatil a protože jsem prý byl na lyžích nebezpečný, tak si půjčil sáňky (tenkrát ten \"nový\" model s předním madlem napříč). Jezdily jak drak a mě jednou napadlo si na ně lehnout na břicho hlavou dolu a koukat tím madlem, jak frčím. Ten strom, na který jsem se hnal byl asi tak široký jako ty sáňky. V poslední chvíli, když mi došlo, že jen třeštit oči nepomůže jsem si alespoň sedl a naklonil se dozadu. Vrátit šel táta torzo, které držela pohromadě jen ta zadní příčka. Později mi řekli, že moje výbava byla ta najdražší položka celého zájezdu. Z toho jsem ale vyrostl a pak jezdil dál (nepočítám -li pauzu se zlomenou nohou v Jáchymově). Na lyžařském výcviku na učňáku ve Špindlu: kdo neměl svoji výbavu to řešil třeba půjčením od příbuzných a tak.. a tak se viděl kluk, který se chtěl předvézt a najel na takový sněhový můstek, bohužel vyšší rychlostí, než by ustál, takže ho to ve vzduchu mírně přetočilo, on obě špičky zapíchnul do sněhu a protože to měl půjčené, tak boty (o pár čísel větší, než noha) zůstaly na těch zabodnutých lyžích a jak bojoval s přitažlivosti, tak ten svah zdolal obřími skoky v červeno-bílých pruhovaných tlustých podkolenkách, které mu uštrykovala máma, aby eleminovali větší botu. Nejkomičtější nebyly ty lyže, které se i s botama pohupovaly ve svahu, ani ty skoky, ale právě ten proužek - jak z grotesky. Omlouvám se za délku příspěvku. Kdyby mohl jeden napsat všechny. Jj, bez držkopádů to není ono. BTW, dneska už mi tohle počasí vyhovuje. Takhle by mohlo zůstat do března a pak se oteplit. Zvlášť, když se na té fotce podívám, jak se krááásně blejská vozovka..... [upravil dne 8.1.07 Kdo] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.