Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: aka

neni felina znacka spodniho pradla?:myslim

Je.

Ale to s feldflaškou nesouvisí.

Peta má pravdu - s feldflaškou souvisí feldkurát, neboť se často stvávalo, že felčar s feldkurátem chlastali z jedné feldflašky.

Ale jakou značku spodního prádla měli, to nevím. :roll

Odesláno

a ve slove felcar taky bejvalo d? nebo mu ho vzali hned na zacatku?

vy dva si mate co vycitat...jeden drbna, jeden praskac.....:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Peta

vy dva si mate co vycitat...jeden drbna, jeden praskac.....:D:D:D

... dalsi z prahe ...

....ze se ti novackove neleknoua neutecou, co?:myslim

Odesláno

musim uvest na pravou miru prohlaseni k puvodu nazvu feldflaska, v originale je to totiz Feldflasche (die), coz znamena polni lahev. lze predpokladat, ze s tim souvisi Feldheer (das), Feldkanone (die), Feldwebel (der), a spousta dalsich, uzitecnych vyrazu ;) lze predpokladat, ze existovala i varianta polniho pradla :))

a hlavne s tim souvisi Rum (der), Grog (der), Suff (der) a spousta podobnych uzitecnych obsahu, vyznacujicich se velkou vyhrevnosti :)

Odesláno

Když jsme teda u těch podivnejch prkýnek tak několik příhod z mých lyžařských začátků:

1) lyžák, 7. třída, Krkonoše - třetí den, mírně namrzlý svah, já - novopečený lyžař, ve svahu zapíchané plastové tyčky mezi kerými se měl jet třídní slalom - já se odrazil, první dva obloučky nějak vyšly, pak jsem ale bůhvíproč začal klouzat bokem po svahu, až jsem se zastavil o zapíchlou kolejnici, která označovala vytékající potůček. Brýle a kulicha našli 10 m ode mě, v levém stehně mám dodneška prohlubeň - klidně dám na požádání sáhnout.

2) jarní prázdniny, tak 8. třída, Krkonoše - instruktor se na sjezdovce s někým zakecal a bylo potřeba dostat družstvo začátečníků cca 2 km na chatu a stihnout večeři. Několikrát jsem spadl a když se příbližil krátký, ale vydatný sešup na cestu vedoucí k chatě, instruktor si mě vzal i s lyžema mezi nohy a jal se sjíždět dolů - když mi to přišlo moc rychlé, zapíchl jsem hůlky a pak už to bylo jako v kreslených večerníčcích - samá ruka, lyže, noha - no a jeho lyže to neustála. Zbytek jarňáků byl pro mne tréninkem na peklo

3) prvák na učňáku, tréninkový lyžák v rámci oddílu vodního slalomu. Vodní slalom neprovozuje moc dívek, ale v našem oddíle byly hned dvě a obě drobné, menší. Tento lyžák se odehrával na běžkách, jednoho dne jsme jezdili kdesi na louce takové kolečko, občas si nás trenér vytáhl bokem a udílel rady - to se stalo i Martině, kterou pak trenér vypustil do mé stopy. Každej jinej by nějak přibrzdil, zahnul - ne tak já, moje lyže se dostaly mezi její nohy, pak si mi sedla na pravé koleno a už jsme fičeli dolů svahem - až do roští (mě bylo 15, jí 13 a půl roku se se mnou nebavila!!!!)

4) o rok později, opět tréninkový lyžák, můj poslední kontakt s lyžema = padal jsem tak usilovně, až jsem si v běžkové botě z těch dírek, kam se upíná vázání, udělal drážky. Pak můj táta konečně usoudil, že lyžování není sport pro mě

Odesláno

Peta: kdo by to byl rek, vid? takovej malej modrej flek....

vvitty: taktez souvisi Kohle(die), Pressling(der), Holz(das) a tak dal, ze?:aut

Odesláno
Původně zaslal: Peta

....ze se ti novackove neleknoua neutecou, co?:myslim

Oni se leknou tohodle:

FIND.JPG:D

Ako ktory :D Ja tu funkciu poznam a nemam rad novacikov co ju nepouzivaju:D

Ozaj k tej zime este. V decembri bolo -40. Teraz je 0 a od 20 januara ma byt zasa -20 :mad: A to nemam rad zimu.

Odesláno

myslim Medo, ze to skoro vypada, ze to opravdu enni sport pro Tebe:D:Dtaky mi to pripomnelo jeden vesely vystup....to me maminka poslala na jarnaky na hory ve vybaveni meho o dva roky starsiho, o dvacet cisel vyssiho nevlastniho bratra...a jak to bylo nekdy v breznu, tak uz moc snehu nebylo a na konci sjezdovky bylo nutne jet kus susem, pak rychle zatacka o 90 stupnu a po par metrech o 180 a stal si ve fronte na vlek. No a mezi touto zatackou a tou frontou byly asi dva metry hlubokeho snehu...a me ta zatacka nejak nevysla, vlitla sem do toho hlubocaku, vyply mi lyze, odlitly hulky a ve vysledku sem tam behala v ponozkach a hledala, kdeze to vscehno, i s botama je.....prekvapive...ona desne dlouho fronta na vlek se vyborne bavila...a pro me to v te 5. nebo 6. tride bylo fakt velky trauma....a stejne me to bavi:D:D:D

Odesláno

to my jsme meli na lyzaku mladeho instruktora tak 25 a jezdil jak silenec delal si z nas srandu ze jezdime pomalu. Jezdil opravdu dobre ale nejak mu neslo zastavovani a tak vzdycky skoncil dole ve fronte a vzal sebou tak 5 lidi na vylet do lesa. Vzdycky kdyz ve fronte lezeli lidi bez hulek tak jsme vedeli ze tam je i ten instruktor:mrk

Odesláno

V mých pěti letech (to je už strašně let) jsme byli s našima pod Pradědem. Půjčili si pro mě ty dětské lyže s koženým vázáním s plnou patou. Ty drobet praskly a mě nenapadlo nic lepšího, než tu špičku pustit ze svahu. Naštěstí nikoho netrefila (tenkrát nebylo na horách tak plno). Táta je zaplatil a protože jsem prý byl na lyžích nebezpečný, tak si půjčil sáňky (tenkrát ten \"nový\" model s předním madlem napříč). Jezdily jak drak a mě jednou napadlo si na ně lehnout na břicho hlavou dolu a koukat tím madlem, jak frčím. Ten strom, na který jsem se hnal byl asi tak široký jako ty sáňky. V poslední chvíli, když mi došlo, že jen třeštit oči nepomůže jsem si alespoň sedl a naklonil se dozadu. Vrátit šel táta torzo, které držela pohromadě jen ta zadní příčka. Později mi řekli, že moje výbava byla ta najdražší položka celého zájezdu. Z toho jsem ale vyrostl a pak jezdil dál (nepočítám -li pauzu se zlomenou nohou v Jáchymově).

Na lyžařském výcviku na učňáku ve Špindlu: kdo neměl svoji výbavu to řešil třeba půjčením od příbuzných a tak.. a tak se viděl kluk, který se chtěl předvézt a najel na takový sněhový můstek, bohužel vyšší rychlostí, než by ustál, takže ho to ve vzduchu mírně přetočilo, on obě špičky zapíchnul do sněhu a protože to měl půjčené, tak boty (o pár čísel větší, než noha) zůstaly na těch zabodnutých lyžích a jak bojoval s přitažlivosti, tak ten svah zdolal obřími skoky v červeno-bílých pruhovaných tlustých podkolenkách, které mu uštrykovala máma, aby eleminovali větší botu. Nejkomičtější nebyly ty lyže, které se i s botama pohupovaly ve svahu, ani ty skoky, ale právě ten proužek - jak z grotesky.

Omlouvám se za délku příspěvku. Kdyby mohl jeden napsat všechny. Jj, bez držkopádů to není ono.

BTW, dneska už mi tohle počasí vyhovuje. Takhle by mohlo zůstat do března a pak se oteplit. :papa

Zvlášť, když se na té fotce podívám, jak se krááásně blejská vozovka.....

[upravil dne 8.1.07 Kdo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...