OK406 Odesláno 18. červen 2019 Autor Odesláno 18. červen 2019 Na věku nezáleží, jako je to například u auta. Záleží, jak se o danou věc staráš a pečuješ. Plně s tebou souhlasí a i jsem to psal, že je problém skrze vodu ve Vltavě. A to chtějí plně Vltavu splavnit až do Prahy! Hrůza! Kde chtějí vzít vodu, když není kde jí vzít?! A Lipno se upouštětstále nebude. Navíc, u nás skrze splavnění, předělávají (ničí) Starý most, aby zvedli průplavnost. Už si vyzkoušel plavební komoru na Hněvkovické přehradě? Pokud ano, jak se Ti líbila plavba na Hlubokou nad Vltavou? Co okolí řeky? Dá se plout vlastně až do Českého Vrbné, pokud se nemýlím. Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. červen 2019 Odesláno 18. červen 2019 @OK406 Plout se dá až do Českých Budějovic k Jiráskovu jezu. Zatím jsme pluli jen do Týna - kotvíme vždy na vývazišti před lávkou pro pěší. Ale chtěl bych si to splout celé až do Budějek. Pro malou plavbu je Vltava splavná od Budějovic až do Mělníka - i když přes Slapy je převoz po souši za traktorem, což mi moc neláká, ale mají tam dělat zdvihadlo. Ono se splavností je největší problém na konci vzdutí Orlíka kde je mělko - budou řešit prohrábkou dna a pak krátké koleje zdvihadla na Orlíku - ty se budou prodlužovat. Velká plavba si bude muset ještě počkat až vystrojí na Orlíku velké zdvihadlo které je stavebně připravené a na to zdvihadlo na Slapech. Já jsem rád žw to splavňují, ale štve mě že k tomu nebudují žádný servis - třeba na Orlíku není jediná pumpa na pohonné hmoty, na Slapech je jedna. Není kde likvidovat odpadní vody, kam vylít chemické wc, atd. A když už jsme ve vlákně kam na výlet v čr, tak plavbu po vltavě můžu jedině doporučit - půjčit si loď dnes není problém a lze i bez papírů na loď. Citovat
Péťa Odesláno 18. červen 2019 Odesláno 18. červen 2019 před 50 minutami, Charlie 607 napsal: lze i bez papírů na loď S kapitánem? Máš nějaký odkaz? Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. červen 2019 Odesláno 18. červen 2019 @Péťa Některé motorové lodě z půjčovny lze řídit i bez papírů, jen na zaškolení. Plachetnice tam je to jen do 12m2 plachet, max 4kW motor a výtlak lodě do 1000kg. Pěkný kajutový motorový lodě na orlíku má třeba tady http://www.marinaorlik.estranky.cz/clanky/pronajem-lodi.html kde je napsáno není potřeba VMP (vůdce malého plavidla) tak ty jsou bez papírů na loď. Že by někdo půjčoval i s kapitánem o tom nevím. Péťa a xSilver ohodnotil 2 Citovat
OK406 Odesláno 18. červen 2019 Autor Odesláno 18. červen 2019 @Péťapokud by si chtěl po okolí Týna nad Vltavou, tak lze si pronajmout loď s kapitánem. Jinak na internu jsou lze najít lodní společnosti.@Charlie 607ohledně splavnosti, tak kde vzít vodu, když na Lipně moc není a zimy jsou teplé, aby bylo dostatek vody? Ohledně splavnosti Vltavy, tak osobně nejsem velký zastánce pro velké lodě. Raději, kdyby udělali ,,průplavy" pro ryby na přehradách a vyrovnávačkách. Ohledně servisu pro lodě, tak by v Týně nad Vltavou měli údajně dle přání radních, postavit v prostorách ,,kanálku" a bývalých Benešových mlýnů marínu pro lodě s možností čerpání PHM + další servis (občerstvení, technika a pod.) Dříve byli v Týně tři funkční jezy, které díky Hněvkovické přehradě zaplavily a částečně srovnaly se dnem. Ale pokud někdo nedodrží plavební dráhu, tak ouha. Pokud se splavní Vltava, bude zákaz koupání v řece! A to není zrovna skrze pár lodí perspektivní vyhlídka. Jinak ať si lodě plují. Na druhou stranu se na řece objeví ,,idioti" kteří plují ,,letí" po hladině velmi rychle! Pokud by si tedy byl u nás v Týně, tak se klidně ozvi. Předem děkuji. Byl jsem svědkem, když pluly po řece vory. Nádhera. Byl se se podívat v Purkaci ve Vorařském muzeu? Citovat
Charlie 607 Odesláno 18. červen 2019 Odesláno 18. červen 2019 (upraveno) Tak nevím o tom, že by byl problém s tím, že není voda od Kořenska nahoru. Mevím jak velké výkyvy hladiny v Týně máte. Spíše je problém že je potřeba dodržet průtok ve Vraném na 40m3/sec aby fungovali ČOV v Praze a to se dotuje Orlíkem + vykrývání vypadků elektráren (odstávky Temelínu, Dukovan, havárie v uhelných, atd) právě Orlíkem. Pak se nedá doplout ke Kořensku. Ale to budou částečně řešit prohrábkou. Velkou plavbu tam potřebují dostat i z hlediska dotací - splavnění pouze pro turistiku je málo. Jo blbečků je na vodě taky dost, to je pravda. Ale to je všude. Chce to víc ohleduplnosti a větší dohled plavební správy na vodě. Když jsou vidět, tak bývá klid. A jsou tam rozumní chlapíci. Jak budu vědět kdy tam budem, tak se ozvu. Upraveno 18. červen 2019 uživatelem Charlie 607 Péťa ohodnotil 1 Citovat
KoudaK Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 Kdyžtak zítra u nás máme dětský den a večer zábavu... Péťa a regius ohodnotil 2 Citovat
OK406 Odesláno 10. červenec 2019 Autor Odesláno 10. červenec 2019 (upraveno) V 13. 6. 2019 at 19:34, OK406 napsal: Jako každý rok, rád bych pozval členy P-C na návštěvu otáčivého hlediště v Týně nad Vltavou. I když se představení konají v pozdním odpoledni hodinách a večer, Včera jsem byl na premiéře divadelní hry Lucerna. Mohu jen doporučit. Bohužel, kapacita sedadel nestačila, tak seděli diváci na schodech i forbíně. Pokud zavítáte do Týna nad Vltavou a bude te mít čas, doporučuji návštěvu otáčivého hlediště. Stojí to za to. Upraveno 24. červenec 2019 uživatelem OK406 Péťa a RichVa ohodnotil 2 Citovat
KoudaK Odesláno 28. leden 2020 Odesláno 28. leden 2020 Myslím, že tohle bude parádní akce... Klemoň, Charlie 1 a OK406 ohodnotil 3 Citovat
KoudaK Odesláno 8. únor 2020 Odesláno 8. únor 2020 @Šalda přijdeš se juknout? Pepito, OK406, regius a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Šalda Odesláno 8. únor 2020 Odesláno 8. únor 2020 @KoudaK, možná bych i zašel, uvidim jak na tom budu s časem, mám teď termín do pátku s koupelnou, jestli to stihnu, tak bych tam v sobotu zajel, mám to kousek, téměř můžeme jít pěšky, díky za tip. Citovat
Klemoň Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 (upraveno) Ahoj Bando. Mohl by mi někdo místní / oblastní poradit body zájmu na 8 hodinový moto výlet ze Semil ? Úmyslem není trávit hodiny prohlídkami , stejně bude 19 května všude zavřeno . Spíš mi jde o to, aby z toho "Road tripu" nebyly fotky jen z podhradí , ale také třeba nějaký zajímavý mlýn , mostní oblouk , jekyně/skála , hezká kašna nebo statek a pod . . . Principem je jet , ale mít nějaký cíl i když v tomto případě je opravdu cesta cíl Edit : Teď mi psal kamarád (Šumavák) co jede na druhém biku , že by chtěl jet přes Ještěd , že tam nikdy nebyl Upraveno 30. duben 2020 uživatelem Klemoň Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 (upraveno) Zkus do cesty zařadit Návarov. Jel bych tam ze Semil přes Železný Brod (pěkná, zatáčkovitá silnice), v Brodě těsně po přejetí Jizery vpravo a proti proudu kolem hotelu Pod Spálovem prokličkovat přes Bozkov a Jesenný k Návarovu a přes něj do Držkova. Pokračoval bych přes Tanvald do Desné, prosvištěl kolem Souše přes Raspenavu a Frýdlant do Liberce (na Ještěd), odtud bych to fouknul kolem Sychrova a Svijan do Turnova a dál buď přímo na Semily (přes Kozákov - rozhledna) nebo jel zpět smět Železný Brod a zastavit na Malé Skále s výšlapem pěšky na Pantheon. Jen návrh P.S. Na hotelu Pod Spálovem bylo první Zimní klouzání a přes Návarov jsem tehdy měl odvahu vést orienťák. Někteří tam některé zatáčky směrem vzhůru projížděli i na vícero pokusů Upraveno 30. duben 2020 uživatelem Medvěd Pepito, Péťa a xSilver ohodnotil 3 Citovat
Klemoň Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 Ahoj Letenskej Díky - to je boží ! Něco takového jsem si představoval. Zítra si to hodím do mapy jak je to časově . Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 Teď na to koukám a možná by se dalo to zkrátit tak, že bys v Hodkovicích nad Mohelkou uhnul směr Malá Skála přes Frýdštejn (hezký hrad) Citovat
Klemoň Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 Musí se to dát ale projet motorovým vozidlem - tedy , žádné zákazy vjezdu ! Jasně , že na skálu silnice nevede Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 (upraveno) Hele, krom výstupu na Pantheon (ten je sice tak půl hoďky nahoru pěšo do krpálu, ale stojí za to) je vše po silnicích - ještě bych si dovolil doporučit z Ještědu se nevrátit z5 do LBC, ale jet po sjetí z kopce na hlavní VLEVO a jet do Hodkovic přes Roztání a Český Dub (vyhneš se tak na motorce určitě nezáživné dálnici). Z Malé skály se pak do Semil dá tedy buď přes ten Železnej Brod nebo rovnou přejet přes Jizeru a jet kolem Suchých skal do Semil přes Koberovy Jo a zákaz vjezdu si předem ověř u Souše - tam bývá přes zimu tvrdej zákaz, páč se tam nesype a mají strach, aby auta neznečistila pitnou vodu v přehradě, teď by ale podle mě měl být už klid Tak mám zase pravdu - https://raspenava.cz/aktuality/23-dubna-2020-se-otevre-silnice-kolem-souse-n443272.htm Upraveno 30. duben 2020 uživatelem Medvěd Citovat
Klemoň Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 (upraveno) No já nesmím / nechci po dálnici. Kamarád bude mít v Semilech půjčený Trike / tříkolu a tak bych ho nerad nahnal na dálnici . Bude rád, že pojede . . . Upraveno 30. duben 2020 uživatelem Klemoň Citovat
Medvěd Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 Koukni na mapu - většina 2 - 3 třída, něco málo 1 třída Citovat
Klemoň Odesláno 30. duben 2020 Odesláno 30. duben 2020 Jojo jak jsem říkal - zítra si to otevřu na normálním PC s trochu větším obrazem Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.