kingbacker Odesláno 7. duben Autor Odesláno 7. duben Tak jsem poblíž dostal nabídku 6t práce+2t, když bude nutno odvrtávání (bez DPH) +3500 gufero a olej. Navíc jsou výborné reference. Takže nebude co řešit, dokud to sákne, než to začne téct....repasovaná převodovka bez práce 25 VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben To máš 4 nebo 6q? 25k za repas automat je slušná cena. Citovat
kingbacker Odesláno 8. duben Autor Odesláno 8. duben Je to 6q. A nabídka byla výměnným způsobem, bez 40. Ale práce stejná...tak věřím, že to bude gufero. Jede 24., zatím řadí normálně. Prý by se nebál jezdit, ale jakmile by se to začalo chovat jakkoliv nestandardně, zastavit. Se slovy "tak je tam osm litrů náplně, když se to nezhorší, to nevyteče" Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 8. duben Odesláno 8. duben Jasný, ale i tak je to dobrá cena. Otázka, co berou jako repas. Jinak tyhle 4 a 6q skříně jsou defacto nezničitelný. Pokud to někdo dlouhodobě netrápí bez oleje, není na ní moc co zničit. Hlavně měnit olej co 60 tisíc a přežije auto. Citovat
kingbacker Odesláno 9. duben Autor Odesláno 9. duben Brácha má na tom stejném najeto 500t....jen věřím, že to bude gufero a nebude po sundání nápravnice a rozpojení překvapení Citovat
filoyof012000 Odesláno 10. duben Odesláno 10. duben Nedával se tam 4q AL4/DP0? To nemá zrovna pověst nezničitelný převodovky... Citovat
filoyof012000 Odesláno 10. duben Odesláno 10. duben Ale jo, reagoval jsem na @VojtouNerCZ co o dva posty výš píše, že 4 i 6q skříně jsou nezničitelný... minimálně u tý 4q AL4/DP0 to je podle mě spíš dost optimistický názor... A dost mě překvapilo, že se dávala i do takhle velkýho a těžkýho auta... máme ji ve Scenicu a žádný zázrak to není, je to strašně líný a žere to jak tank. Citovat
oddie Odesláno 10. duben Odesláno 10. duben No jo, Vojta se v nich vyzná, já bych se automatu bál teda dřív, dneska už jsem v pohodě, když vím, že to kdyžtak odvézt k němu Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. duben Odesláno 10. duben Však taky jich Vojtovy rukama už pár prošlo a jak dobuduje tu pořádnou dílnu aby se pod těma střepama nemusel válet po zemi tak to bude pan mistr automatická převodovka. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. duben Odesláno 10. duben (upraveno) @filoyof012000. Neříkám, že je to dokonalá převodovka. Není. Nedokáže přenést tolik síly, takže auta s ní jsou omezené na kouli, řazení není tak rychlé a přesné jako na modernější 6q (ale musíme brát v potaz, že je to skříň poměrně stará, obyč hydraulický systém s měničem). Ale nějak závratně se nekazí a její údržba je velice levná. Ideál je origo olej nahradit ATF3. Osobně jsem vlastnil 3 vozy s AL4 (307 1.6i, 307 sw 1.6i a aktuálně 807 2.0i). Všechny jely hezky, všechny stále jezdí (460k, 230k, 340k km). Na všech odešly 2 hlavní ventily, na jedné čidlo zařazeného stupně, na jedné čidlo tlaku oleje (2x, po třetí jsem odmítl reklamaci výměnou a koupil jinou značku) . Toť vše. Mezitím jsem jich pár dělal na kšeft (prošlo mi jich rukama za poslední 2 roky cca 17), poslední byla kolegy z práce 308 1.6 thp 110kw. Odešlo čidlo zařazeného stupně. Původní mechanik v Roudnici mu tvrdil, že je čidlo uvnitř převodovky, je nutná demontáž, rozebrat atd. Nějak se o tom předemnou zmínil, přijeli s tím do Kolína, nějaká ta diagnostika,k tomu hodinka a půl práce, čidlo 800, práce 1200. A bylo. Nemůžu si stěžovat, když vezmu vpotaz provozní náklady. A jak jsem psal, co 60k dělat olej. A jsou to stále stejné problémy. Ventily, čidlo tlaku, čidlo stupně, nebo nízká hladina oleje. Sem tam jsem poladil tlak na bloku, 3x jsem blok rozebral a čistil + výměna těsnění. Slyšel jsem o případech, kdy byla velká vůle na hřídeli, ale zas tak moc toho nebylo. + celkově problémy s přehříváním oleje-většinou je důvodem zanedbaná údržba vozu, kdy sw dlouho nedělala chladička. Výměník se přicpe a nestíhá udržet olej pod 100°C. Nad 100 začínají problémy, u 110° už to plive chybu, vyhazuje na třetí stupeň a je v nouzi. V 807 s 2.0i 103kw a LPG to žere 11L plynu kombinovaně, dálky jezdím za 9L. A i s 8 lidmi v autě a rakví to slušně letí. Až mě to kolikrát překvapí. A to auto má samotný 2 tuny. Upraveno 10. duben uživatelem VojtouNerCZ Roman Bazi, Vena garážmistr, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
kingbacker Odesláno 14. duben Autor Odesláno 14. duben Jinak ta převodovka 6q je dobrá, na 5/6 stupni to má zámek a kombi spotřeba je do 7l/100. Olej jsem za 7let a 70t km dělal již třikrát, a teď bude po roce znovu, když se bude měnit gufero....ale kdo to loni v červnu mohl tušit Citovat
kingbacker Odesláno 29. duben Autor Odesláno 29. duben Tak tato epizoda (je snad) u konce. Pokud není zakázáno, rád bych poděkoval p. Weisbauerovi z Petrovic n.O. Předem domluvena cena s tím, že bude o 2t dražší v případě nutnosti odřezání šroubů nápravnice (což se stalo). Práce byla za 8, materiál 3.5(gufero automatu, klikovky, 5.5 l převodový olej a šrouby nápravnice). Termín dodržen, trvalo to den. Péťa, Hafity a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.