Medvěd Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen (upraveno) Dnes jsem s otevřenou pusou sledoval reportáž, kterou kdyby mi někdo převyprávěl, tak mu prostě neuvěřím Situace Borec prodá auto jinýmu borcoj - auto se v zákonném limitu normálně přepíše včetně zrušení pojistky a nového pojištění - prostě vše zalito sluncem. Následně ale původnímu majiteli dorazí obsílka, že se má dostavit na městský úřad k projednání přestupku, kdy obcí údajně proletěl 156 km/h ! O. K. - borec vyrazí na úřad a bere s sebou veškeré papíry související s prodejem auta a jeho převodem. Úřednice vše ověří a překvapivě rozhodne, že viník stojí před ní a určuje mu pokutu 7000 Kč + 2500 Kč za správní řízení. Následně borcoj přijde ještě několik pozdravů, kdy se nový majitel dopustil celkem 5x překročení povolené rychlosti, ale asi v nižších hodnotách, páč nejvyšší pokuta byla 1400,- Kč. Chlapi se spolu spojili a ty nižší pokuty byly skutečným viníkem uhrazeny a dokonce i dorazil na úřad, kde byla vyměřena ta sedmitisícová pokuta s doznáním, že auto v tu dobu řídil on. Jenže tam vyplulo na povrch, že dotyčný má už nějaký čas zadržený řidičák (v době pořízení auta už ho neměl) a tak mu úředník nabídl, že to napíšou na osobu blízkou - lup, a míč je zase u původního majitele Pak proběhly nějaký dohadovačky o zaplacení těch cca deseti tisíc (borec prachy neměl, pak mu nezaplatili v práci a nakonec se ozvala jeho přítelkyně, že borce chytli cajti a sedí za maření úředního výkonu). Došlo i k odvolání k nadřízenému krajskému úřadu (podpořil stanovisko města), pak i na ministerstvo dopravy (taky označilo za viníka původního majitele) a až po té, co se do problému vložila televize tak došlo k přehodnocení a dokonce i omluvě Dopobručuju kouknout https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/226452801080309/ Upraveno 9. březen uživatelem Medvěd BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen Už jsem to mám pocit někde četl, aspoň nadpis, ne úplný detail. K tomu v dnešní době mám - měl jsem - v inzerátu formulku "bez přepisu neodjede". Doporučuji při prodeji praktikovat stejně - nejen kvůli popsanému případu, ale zejména kvůli tomu, kdy se kupující následně moc nemá k tomu slíbenému přepisu a nemáte na něj žádné páky. Medvěd, Péťa a Pepito ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen v dnešní době nepřepíše auto v den prodeje jen hlupák , myšleno obecně... dokument jsem viděl, velká chyba PRODEJCE v tom, že si nezkontroloval řidičák KUPUJICIHO, ten ho totiž neměl (řidič nemůže svěřit vozidlo někomu, kdo nemá papíry..., přepsat jo, ale ty neodjedeš !!) jinak super ukázka dnešní administrativy už se nedivím, že jsou tak často lidé na úřadech agresivní , když za přepážkou sedí vysokoškolsky vzdělatý tupec--toho mluvčího ministerstva budu mít dlouho před očima OK406 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 10. březen Autor Odesláno 10. březen (upraveno) Mě nejvíc zarazila rada úředníka na městském úřadu po té, kdy se na úřad dostavil skutečný pachatel přestupku a provalilo se, že má zadržený ŘP, ať se nepřiznává a nahlásí že řidila osoba blízká, že by si jinak zbytečně zavařil a úřada následně zase řešil původního majitele Asi by měl s nahlášením faktického přestupce PČR zbytečně moc papírování Upraveno 10. březen uživatelem Medvěd Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen Nu, tak řidičák kupujícího jsem si teda taky nezkontroloval nicméně po prodeji a přepisu už nikomu nic nesvěřuju, auto je kompletně jeho a nemůžu mu bránit odjet. Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen upřesním--obvykle si chce kupující auto před koupí projet Citovat
Rikic339 Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen je ale spoustu borců kteří to ani nepotřebují Když jsem prodával 407 Coupe, klučina ani nechtěl řídit.. Že mu prej stačí abych ho svezl na místě spolujezdce.. Tak jsme objeli sídliště, zastavili na STK, tam jsem udělal evidenčku, o patro výš jsme to přepsali na něj a hotovo. Já byl samozřejmě rád ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen (upraveno) Hlavně je ten přepis fakt pohodlný, jsem včera čuměl. 10 minut a bylo, stačí mít zařízenou identitu... Řidičák jsem tedy také nikdy nekontroloval, to je pravda. Upraveno 10. březen uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ozzy56 Odesláno 10. březen Odesláno 10. březen před 4 hodinami, Rikic339 napsal: je ale spoustu borců kteří to ani nepotřebují jojo, lidi jsou různé, převážně Dylyna, hlavně když auto zvonkajšku dobre vyzerá a platí to děda s babkou... a pak otravují různé instituce aby pomohly Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.