Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem s otevřenou pusou sledoval reportáž, kterou kdyby mi někdo převyprávěl, tak mu prostě neuvěřím

Situace
Borec prodá auto jinýmu borcoj - auto se v zákonném limitu normálně přepíše včetně zrušení pojistky a nového pojištění - prostě vše zalito sluncem.
Následně ale původnímu majiteli dorazí obsílka, že se má dostavit na městský úřad k projednání přestupku, kdy obcí údajně proletěl 156 km/h !
O. K. - borec vyrazí na úřad a bere s sebou veškeré papíry související s prodejem auta a jeho převodem. Úřednice vše ověří a překvapivě rozhodne, že viník stojí před ní a určuje mu pokutu 7000 Kč + 2500 Kč za správní řízení. Následně borcoj přijde ještě několik pozdravů, kdy se nový majitel dopustil celkem 5x překročení povolené rychlosti, ale asi v nižších hodnotách, páč nejvyšší pokuta byla 1400,- Kč.
Chlapi se spolu spojili a ty nižší pokuty byly skutečným viníkem uhrazeny a dokonce i dorazil na úřad, kde byla vyměřena ta sedmitisícová pokuta s doznáním, že auto v tu dobu řídil on.
Jenže tam vyplulo na povrch, že dotyčný má už nějaký čas zadržený řidičák (v době pořízení auta už ho neměl) a tak mu úředník nabídl, že to napíšou na osobu blízkou - lup, a míč je zase u původního majitele
Pak proběhly nějaký dohadovačky o zaplacení těch cca deseti tisíc (borec prachy neměl, pak mu nezaplatili v práci a nakonec se ozvala jeho přítelkyně, že borce chytli cajti a sedí za maření úředního výkonu).
Došlo i k odvolání k nadřízenému krajskému úřadu (podpořil stanovisko města), pak i na ministerstvo dopravy (taky označilo za viníka původního majitele) a až po té, co se do problému vložila televize tak došlo k přehodnocení a dokonce i omluvě

Dopobručuju kouknout

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/226452801080309/

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Už jsem to mám pocit někde četl, aspoň nadpis, ne úplný detail. K tomu v dnešní době mám - měl jsem :) - v inzerátu formulku "bez přepisu neodjede". Doporučuji při prodeji praktikovat stejně - nejen kvůli popsanému případu, ale zejména kvůli tomu, kdy se kupující následně moc nemá k tomu slíbenému přepisu a nemáte na něj žádné páky.

Odesláno

v dnešní době nepřepíše auto v den prodeje jen hlupák :myslim, myšleno obecně...

dokument jsem viděl,  velká chyba PRODEJCE v tom, že si nezkontroloval řidičák KUPUJICIHO, ten ho totiž neměl 🙈 (řidič nemůže svěřit vozidlo někomu, kdo nemá papíry..., přepsat jo, ale ty neodjedeš !!)

jinak super ukázka dnešní administrativy 👍 už se nedivím, že jsou tak často lidé na úřadech agresivní , když za přepážkou sedí vysokoškolsky vzdělatý tupec--toho mluvčího ministerstva budu mít dlouho před očima 🙈;) 

Odesláno (upraveno)

Mě nejvíc zarazila rada úředníka na městském úřadu po té, kdy se na úřad dostavil skutečný pachatel přestupku a provalilo se, že má zadržený ŘP, ať se nepřiznává a nahlásí že řidila osoba blízká, že by si jinak zbytečně zavařil a úřada následně zase řešil původního majitele

Asi by měl s nahlášením faktického přestupce PČR zbytečně moc papírování

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Nu, tak řidičák kupujícího jsem si teda taky nezkontroloval :D nicméně po prodeji a přepisu už nikomu nic nesvěřuju, auto je kompletně jeho a nemůžu mu bránit odjet.

Odesláno

je ale spoustu borců kteří to ani nepotřebují :D Když jsem prodával 407 Coupe, klučina ani nechtěl řídit.. Že mu prej stačí abych ho svezl na místě spolujezdce.. Tak jsme objeli sídliště, zastavili na STK, tam jsem udělal evidenčku, o patro výš jsme to přepsali na něj a hotovo. Já byl samozřejmě rád :D 

Odesláno (upraveno)

Hlavně je ten přepis fakt pohodlný, jsem včera čuměl. 10 minut a bylo, stačí mít zařízenou identitu... 

Řidičák jsem tedy také nikdy nekontroloval, to je pravda. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno
před 4 hodinami, Rikic339 napsal:

je ale spoustu borců kteří to ani nepotřebují

jojo, lidi jsou různé, převážně Dylyna😉, hlavně když auto zvonkajšku dobre vyzerá 🙈 a platí to děda s babkou...

a pak otravují různé instituce aby pomohly ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...