Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj.potreboval bych poradit.207 1.4 54kw se přehrála a chcípla.udelalo se těsnění pod hlavou a po nastartování se zjistilo že jde benzín do oleje.me osobně napadají jen pístní kroužky.nemate někdo zkušenost s takovouhle závadou? Dík Luboš 

Upraveno uživatelem schole
  • schole changed the title to Problém benzínu v oleji 1.4 54kw
Odesláno

Neber můj názor jako názor od profíka, ale pokud se sundává hlava a mění těsnění pod hlavou, tak by se měly dát ideálně nové šrouby hlavy, změřit a případně srovnat hlava - obzvlášť POKUD SE TEN MOTOR UVAŘIL, jinak samozřejmě nejspíš může být špatného i něco jiného a dokud to nerozhodí někdo kdo tomu rozumí tak těžko říct.

Odesláno
V 17. 11. 2025 at 19:47, schole napsal:

se zjistilo že jde benzín do oleje.

Takže co dělat při výměně THV jsme probrali.... :super   A teď jak byla zjištěna ta skutečnost, že jde benzín do oleje.... :roker

Odesláno

No popravdě jednoduše.kamaradovi se přehrálo auto tak vyměnil těsnění pod hlavou(jen těsnění).když pak auto nastartoval tak zjistil asi po 10 minutách že se mu rozsvěcuje mazání.ja jsem motor rozhodil a zjistil jsem že v oleji je benzín.sundal jsem hlavu,těsnění je tam 1.50 což je největší šířka co se dělá(alespoň si to myslím)a kamarád mi tvrdí že se s motorem nikdy nic nedělalo.cemuz moc nevěřím.neni mozny aby tam bylo nejsilnější tesneni.pak jsem zkusil zalít válce naftou a do rána byl čtvrtý válec prázdný a první na pul.to znamená že kroužky netěsní.a teď co s tím.hlava je určitě zralá na přebroušení ale nevím jestli mohu nechat přebrousit když tam už je to nejsilnější těsnění.

Odesláno

na TU motorech je z výroby většinou nejvyšší těsnění ;) přebrousit a dát tam to samé… to zalití je úplně v pohodě u těchto motoru.. udělej pořádně hlavu, dej origo těsnění a auto pojede jak má 

Odesláno
před 8 hodinami, Hafity napsal:

Tak znovu: jakým způsobem si zjistil, že v oleji je benzín.... :myslim

Povolil jsem olejový filtr a smrděl benzínem,vypustil jsem olej a byl zabarvený.cuchnul jsem k němu a cítil také benzin

Odesláno
před 15 hodinami, schole napsal:

Povolil jsem olejový filtr a smrděl benzínem,vypustil jsem olej a byl zabarvený.cuchnul jsem k němu a cítil také benzin

Zkontroloval bych vstřiky, jestli těsní pod tlakem....

Odesláno
před 12 hodinami, Dave_k napsal:

A jak zjistíš, že není ve stejném stavu? :myslim 

nejlepší je nechat si vyměnit motor přímo na vrakovišti ( kde je i dílna)--mají sami zájem dát tam slušný motor, protože i tam platí záruka, myslím 6 měsíců, navíc neotravují drobnostma, bo jich mají hafo, kdežto Pepa odvedle by tam furt jezdil pro něco..., aspoň já mám dobré zkušenosti ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...