schole Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) Ahoj.potreboval bych poradit.207 1.4 54kw se přehrála a chcípla.udelalo se těsnění pod hlavou a po nastartování se zjistilo že jde benzín do oleje.me osobně napadají jen pístní kroužky.nemate někdo zkušenost s takovouhle závadou? Dík Luboš Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem schole Citovat
Mireq306 Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 @schole Co znamená udělalo se těsnění pod hlavou? Po tom co se ten motor přehřál se určitě "udělalo", ale rovnala se hlava, měřil to někdo? Nebo se jen vyměnilo těsnění? Citovat
schole Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 Měnilo se pouze těsnění bez přebroušení hlavy.pouze se zkoušela nalakovat jestli není praskla. Citovat
Mireq306 Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Neber můj názor jako názor od profíka, ale pokud se sundává hlava a mění těsnění pod hlavou, tak by se měly dát ideálně nové šrouby hlavy, změřit a případně srovnat hlava - obzvlášť POKUD SE TEN MOTOR UVAŘIL, jinak samozřejmě nejspíš může být špatného i něco jiného a dokud to nerozhodí někdo kdo tomu rozumí tak těžko říct. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Všechno špatně Neudělat gufera ventilů, nezalapovat ventily a především nesrovnat hlavu tak celé rozdělat znovu a udělat pořádně vč. nových šroubů Péťa, PaKr a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 no ale když to neuděláš, tak dost ušetříš Péťa ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 No.. v prvním kroku ano.. teď to bude stát podstatně víc, než to udělat jednou pořádně BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 BubakGS, ChouLu, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 před 32 minutami, ChouLu napsal: No.. v prvním kroku ano.. teď to bude stát podstatně víc, než to udělat jednou pořádně myslel jsem to ironicky , řekl bych, že @Péťa to pochopil hned Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 V 17. 11. 2025 at 19:47, schole napsal: se zjistilo že jde benzín do oleje. Takže co dělat při výměně THV jsme probrali.... A teď jak byla zjištěna ta skutečnost, že jde benzín do oleje.... Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
schole Odesláno 18. listopad 2025 Autor Odesláno 18. listopad 2025 No popravdě jednoduše.kamaradovi se přehrálo auto tak vyměnil těsnění pod hlavou(jen těsnění).když pak auto nastartoval tak zjistil asi po 10 minutách že se mu rozsvěcuje mazání.ja jsem motor rozhodil a zjistil jsem že v oleji je benzín.sundal jsem hlavu,těsnění je tam 1.50 což je největší šířka co se dělá(alespoň si to myslím)a kamarád mi tvrdí že se s motorem nikdy nic nedělalo.cemuz moc nevěřím.neni mozny aby tam bylo nejsilnější tesneni.pak jsem zkusil zalít válce naftou a do rána byl čtvrtý válec prázdný a první na pul.to znamená že kroužky netěsní.a teď co s tím.hlava je určitě zralá na přebroušení ale nevím jestli mohu nechat přebrousit když tam už je to nejsilnější těsnění. Citovat
Hafity Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 Tak znovu: jakým způsobem si zjistil, že v oleji je benzín.... Citovat
ChouLu Odesláno 18. listopad 2025 Odesláno 18. listopad 2025 na TU motorech je z výroby většinou nejvyšší těsnění přebrousit a dát tam to samé… to zalití je úplně v pohodě u těchto motoru.. udělej pořádně hlavu, dej origo těsnění a auto pojede jak má Citovat
schole Odesláno 19. listopad 2025 Autor Odesláno 19. listopad 2025 před 8 hodinami, Hafity napsal: Tak znovu: jakým způsobem si zjistil, že v oleji je benzín.... Povolil jsem olejový filtr a smrděl benzínem,vypustil jsem olej a byl zabarvený.cuchnul jsem k němu a cítil také benzin Citovat
ozzy56 Odesláno 19. listopad 2025 Odesláno 19. listopad 2025 (upraveno) těch motorů 1.4 54kw je po vrakovištích atd. mraky a za pár korun, neopravuj to https://www.sbazar.cz/hledej/motor 1.4 54kw peugeot Upraveno 19. listopad 2025 uživatelem ozzy56 Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 19. listopad 2025 Odesláno 19. listopad 2025 A jak zjistíš, že není ve stejném stavu? Citovat
Hafity Odesláno 19. listopad 2025 Odesláno 19. listopad 2025 před 15 hodinami, schole napsal: Povolil jsem olejový filtr a smrděl benzínem,vypustil jsem olej a byl zabarvený.cuchnul jsem k němu a cítil také benzin Zkontroloval bych vstřiky, jestli těsní pod tlakem.... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. listopad 2025 Odesláno 20. listopad 2025 před 12 hodinami, Dave_k napsal: A jak zjistíš, že není ve stejném stavu? nejlepší je nechat si vyměnit motor přímo na vrakovišti ( kde je i dílna)--mají sami zájem dát tam slušný motor, protože i tam platí záruka, myslím 6 měsíců, navíc neotravují drobnostma, bo jich mají hafo, kdežto Pepa odvedle by tam furt jezdil pro něco..., aspoň já mám dobré zkušenosti Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.