vasekherda Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 (upraveno) Zdravim kolegove. Mam velky problem s autem. jel jsem po dalnici na vejletik, jizda vcelku bez nejakych abnormalit. Den predtim jsem ujel asi 600 km, rano bez potizi nastartoval, dalsi den ujel nejakych cca 150 ci 180 km, dvakrat jsem mezitim stavel a startoval. Vse cajk. Pak pri jizde po dalnici jsem si rekl ze si dam pauzu, zastavil jsem tedy na parkovisti chvilku si zchrupl a kdyz jsem chtel odjet tak prisel sok. Auto nastartovalo a pak po chvilce chciplo :(. Takhle jsem to zkousel opakovane, nekdy dokonce ani nenastartovalo. Starter toci. Nechal jsem se z dalnici odtahnout pryc, dnes jsem tam dal novy palivovy filtr a problem setrvava. Stav nafty je cca 1/2. Je to 807 2,0 HDI 100 kW, rok 2006. Ted jedu busem dom a pak musim resit dotazeni auta zpet dom :(. Muze mi nekdo poradit cim by to mohlo byt, na co se mohu moralne pripravit? Jeste jedna vec, auto predtim obcas truchu poskubavalo, vzdy nekde v intervalu od 1700 do cca 2000 ot. Muze to s tim souviset? Tohle skubani se projevovalo uz nejakou dobu, daval jsem to i do servisu tam na nic neprisli. Diky za rady. Upraveno 4. září 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 Má tehle typ čerpadlo v nádrží? Já měl 2,2hdi,tam bylo. Slyšíš ho po otočení klíčkem? Začal bych u dodávky paliva. Citovat
Leo Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 Pokud je to 100 kW RHR, tak by neměl mít čerpadlo, ale starý dobrý balónek. Ten by měl být po napumpování tvrdý. Nejlepší bude napíchnout diagnostiku a ta napoví více. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 No 2006 a 100kw to je RHR . Tam je balonek a dokáže ku.va pocuchat nervy sám jsem si tím prošel. Ale obehraná písnička kdy se měnila rozvodová sada? a kolik je na ní najeto a kolik má auto celkově najeto? Citovat
vasekherda Odesláno 4. září 2025 Autor Odesláno 4. září 2025 (upraveno) Milan. Po otočení klíčkem nic neslýším. Což neznamená že v nádrži to čerpadlo není Leo: Ano po manuálním pumpování je balonek tvrdý. Po spuštění motoru či po chvilce trochu vyměkne. Zatím to napíchl nějaký turek a nic nezjistil. Až auto dotáhnu zpět, tak zkusím pár pokusu a když neuspěju, dám to do diesel servisu at to prodiagnostikujou tama. Véna: Auto by mělo mít celkově cca 180 tis km, od rozvodů (řemenová část) cca 110 tis km. Ty jsem chtěl max přístí rok nechat udělat. Rozvody časově 10 let (plus mínus nějaký ten měsíc). Myslím, že jsem jej koupil v září 2015 a rozvody jsem nechával dělat po koupi. Upraveno 4. září 2025 uživatelem vasekherda Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 Takže předpokládám že auto má druhou rozvodovou sadu odjetou téměř kilometrově ale hlavně časově. Asi úplně nezáleží v kolika km se měnila ta současná před těmi cca 10 lety tím myslím celkový km proběh. Takže pokud se bude měnit doporučoval bych udělat řetízek mezi vačkama pokud je předpoklad že to auto budeš provozovat dál delší dobu. Co se týče toho měknutí balonku v naftovém vedení pokud nezměkne úplně a chod motoru je hladký tak bych to úplně asi neřešil ono to totiž materiálově řešení nemá musí se tam vyrobit kus vedení náhradním materiálem protože originál ani druhovýroba se nedodával už před 2 roky když jsem to řešil na svém bývalém autě. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
vasekherda Odesláno 5. září 2025 Autor Odesláno 5. září 2025 Oddie: Auto je ted v Lahru. Zitra pro nej vyrazim mensim autem tak snad se mi to podari nalozit a bez komplikaci odvest zpet. Vena: Tu retezovou cast jsem chtel dat udelat uz kdyz jsem to koupil. Ten garaznik ke kteremu jsem to chtel dat a delal ty remenove rozvody rikal, ze to nikdy nedelal a ze do doby nez to zacne nejak chrastit neresit. Auto bych chtel provozovat i nadale. Ta prostornost a prakticnost je moc fajn. Na vejletiky je to super auto. Ten retez, kdyz se meni, jsou tam nejake speky, ze se tomu garaznikovi do toho nechtelo nebo by to mel zvladnout i neznackovy bezny servis? Ten balonek neresim, netece a za pripadnou nizsi ztratu tlaku paliva zodpovedy spise nebude. Citovat
Hafity Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 (upraveno) před 12 hodinami, Vena garážmistr napsal: ono to totiž materiálově řešení nemá musí se tam vyrobit kus vedení náhradním materiálem protože originál ani druhovýroba se nedodával už před 2 roky Kdysi dávno ty origoš balónky byly za raketu.... Když ho tam zákazník chtěl, tak levnější řešení bylo koupit balónek u Imramovský Marine na Liběňáku.... Pár jsem jich přivezl a namontoval.... Ale stejně nejjednodušší řešení bylo místo balónku, nebo místo pumpičky, zapojit tam ten nejjednodušší filtr pro VW (vstup/výstup) a vybastlit nějakej jednoduchej držák.... Teda to popisuju "dobu předkomůrkovou".... Upraveno 5. září 2025 uživatelem Hafity Citovat
oddie Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 Aha, říkal jsem si, že kdyby stálo nekde kde mám cestu, že bych vzal notebook s sebou, ale kolem Lahru fakt nepojedu Řetízek by měl dělat někdo, kdo ví, co dělá. Stejně tak teda i rozvody... Záludnosti jsou tam teda v podstatě jen dvě - vyndání vstřiků, a odlepení víka, co má v sobě rovnou i horní půlku uložení vačkových hřídelů. Péťa a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 Já sem tehdy koupil nějakej univerzální balonek palivový hadičky v metráži ale největší problém byl sehnat ty koncovky aby šli cvakat na originální konce v systému. A jak píše Oddie měl by to dělat někdo kdo to už někdy dělal. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. září 2025 Odesláno 6. září 2025 (upraveno) před 13 hodinami, Hafity napsal: nebo místo pumpičky, zapojit tam ten nejjednodušší filtr pro VW (vstup/výstup) jak jsi pak natáhl naftu ? třeba při potřebě odvzdušnění systému @Vena garážmistr dělal jsem to taky tak, koncovky na vrakovišti... Upraveno 6. září 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
Hafity Odesláno 6. září 2025 Odesláno 6. září 2025 No VW žádnou pumpičku neměl.... Zalilo se naftou, nastartovalo, chvilku to byly brambory a pak už dobrý.... Teda s čerpadlem Bosch.... S Lucasem to bylo občas lano.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. září 2025 Odesláno 7. září 2025 tak za mě namontovat místo balonku (nebo pumpičky) naftový filtr určitě NEE , sorry motor MUSI chytit na místě, NEE tahat auto na laně -- třeba už kvůli rozvodům Citovat
Hafity Odesláno 7. září 2025 Odesláno 7. září 2025 Auto tahat můžeš, když víš jak.... A naftový filtr z VW jsem vyzkoušel a začal používat nejprve na svém autě.... Na cizích autech jsem je zaléval naftou, ale u mého jsem ho jenom vyměnil za nový a nastartoval.... Žádné odvzdušňování nebylo třeba.... Na cizích autech jsem taky zaškrtil hadici přívodu do filtru, aby po odpojení filtru nestekla nafta do nádrže a hadička nebyla plná vzduchu.... To samozřejmě platí pro klasické palivové hadice, stažené páskou, ne pro ty moderní tuhé plastové.... Citovat
vasekherda Odesláno 7. září 2025 Autor Odesláno 7. září 2025 Oddie: A přes Plzeň míváš cestu :)? Dneska ve tři ráno jsem dokončil záchranou misi a postavil auto pred servis, kam případně pujde na diagnostiku. Předtím ale se servisákem uděláme pár pokusů. Dnes jsem s ním mluvil, chvilku jsme na to koukali a možná bude problám v tom že si to v potrubí od nádrže k filtru někde přisává vzduch. Z filtru šlo dost vzduchových bublin. Tak doufám, že to bude nějaká takováhle "banalita" a ne nějaký svérázný zakopaný čokl v motoru. Citovat
vasekherda Odesláno 16. září 2025 Autor Odesláno 16. září 2025 Po delší odmlce se vracím. Zdá se že pes je zakopán v EGRu, OPĚT :((((. Ač jsem jej menil před skoro 1,5 rokem a má najeto cca 18 tis km a je od Deplhi, tak po jeho vyřazení auto běželo. Takže tedy egr trvale zaslepím a snad bude od tohoto ztřeštěného forichtungu už navždy klid. Klasická hovadina, která akorát zvyšuje poruchovost, je drahá a u 807 je vlivem špatné přistupnosti blbě vyměnitelná........... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.