Veverka Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Sousedské půtky - právnické i právní téma bez hranic A neptejte, co bych doporučil/udělal já. Jednak nemám psa (dítě ano), jednak tu už hodně věcí zaznělo, záleží na tom, co tím chcete dosáhnout/způsobit. Hlavně nezapomínat, že právo a spravedlnost jsou dva dost rozdílné pojmy, které se čistě náhodou můžou v některých momentech trochu protínat Citovat
oddie Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 V zásadě se to dá shrnout do jedné věty: silnější pes mr... Citovat
Vvitty Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Takže já bych si to celé shrnul... Pořídili jsme si psa jde trochu i o naše sebevědomí, ego Možná sem tam zaknučí doma to by pes musel 14 dnů během kontrolního měření dělat pravidelný a trvalý hluk o určitých DB Poslouchá už teď na slovo takže mu zbývá koberec, pelech a nebo podlaha Jak to vypadá teď...? Podobne jako najemnik co ma "tak hodneho a sikovneho psa ze si umi otevrit i branku" a dost se divil kdyz jsme mu dali k nahrade ucet za vymenu okousane kliky od branky? Citovat
Fruktis Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Chudák Pstros se musel se svým problémem obrátit na iděs...:-D http://bydleni.idnes.cz/soused-nesnasi-naseho-psa-0yy-/dum_osobnosti.aspx?c=A160425_144512_dum_osobnosti_web Citovat
myšut Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 ****** naproti mě v baráku si dělal kolem okálu vrakáč, kde mu co upadlo upadlo ,tam to nechal....výparník klimy, kompresor,rozlitý vyjetý olej ,nárazník , měnil olej na trávě vedle kanálu , nechal tam třeba nový pixl olej a pak ho přejel , a nic neřešil . Měla mi přijet návštěva se 2 ma dětma po čase ,říkám mu , kdo to bude uklízet .Budou tady děti . Odpověď ,že to zůstane jak to je a má mě uplně v prde.i. . Měl nějaké příprcy a šel na mě podat trestní oznámení chlapec OSVč ,za to že se mu SE.U do života . Trochu jsem ho točil a trošku si do mě bouchnul. Ještě ten večer šel na kriminálku,což jsem tomu nechtěl uvěřit,že je toho schopen ,ale předpokládal jsem to a zařídil dokumentaci a svědky. Chlapec nějak opomněl ,že jsem jezdil nehody a nejsem takový trouba jak vypadám, a tak mu to správní orgán po měsíci politicky vysvětlil.Vod tý doby je klid. Měl ještě nějaké záchvaty ,že na mě někoho pošle a že na to má lidi.....apod..ale ignoruju a on taky ....naučil se to i v 5O letech poslouchat,když ho to rodiče nenaučili doteď..... naproti mám výtvarku ,děcka tam chodí kreslit ,i dospělí .....jednou se učím z přednášek a nějaký tenager mi ladí popelnice ve 22.30 venku ....koukal jak umím běhat v sandálech .....fasády jsou naštěstí ještě nešizené,nemáme made in china..... někdy si říkám,maj to ty lidi zapotřebí......zkoušet co vydrží....?já nevychyluju Citovat
OK406 Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Bohužel, i takový soused se vyskytuje a jako jedinec, znepříjemňuje život ostatním sousedům. Je to o domluvě a slušném chování, které daný soused zjevně postrádá. Pokud by se zjistilo, že je jídlo otrávé, či jinak ,,znehodnocené", tak nezbývá, než vše ohlásit na PČR, jak je uvedeno v článku. Hlavně je moc smutné, že jedinec ,,ovládá" zbytek domu. Citovat
myšut Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 mám pro Vás příběh ,co se stal před cca 10 lety v okrese F-M....povinně dočíst až do konce... krásné sousedské těsné vztahy a obálky chystal ženich ,kdyby to někoho hned netrklo... píše to jedna paní ,co přednáší právní logiku, soukromé právo.... http://www.zenysro.cz/blogy/vztahy-a-partnerstvi/soutez-souboj-nevest-kdyz-kamarad-ma-taky-rad Citovat
oddie Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 Taky mám pro vás příběh, asi neuvěříte, kdo ho napsal http://bydleni.idnes.cz/soused-nesnasi-naseho-psa-0yy-/dum_osobnosti.aspx?c=A160425_144512_dum_osobnosti_web Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. duben 2016 Odesláno 29. duben 2016 oddie - o 5 prispevku driv to psal Fruktis Citovat
Vvitty Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 tak jeste by tam mohl poslat svuj pribeh ten soused.... Citovat
oddie Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 Něco mi říká, že nějaké pokračování tohoto nekonečného příběhu se dřív nebo později někde v nějaké formě (možná zase od jiným nickem) objeví, že to je jen otázka času... Citovat
FrantaCV Odesláno 10. květen 2016 Autor Odesláno 10. květen 2016 Zkusím něco pozitivního. Soused je včelař a vinař, já mám ve sklepě nedobrovolnou studnu díky spodní vodě. Nějakou dobu jsem čerpal vodu do kanálu - 200 - 600 l za den (podle ročního období). Nakonec z toho vznikla sousedská spolupráce. Já mu čerpám vodu na zalévání zahrady (má to téct do kanálu?) a na oplátku mám od něho tu lahev vína, tu sklenici medu a sousedka nás zásobuje zeleninou. A to vše z obou stran za děkuju. Citovat
OK406 Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 A tak by to mělo být. Dříve to tak na vesnici bylo, že si pomáhali lidi navzájem. Citovat
oddie Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Jak kdy a jak kde. Netřeba si to "dříve" přespříliš idealizovat, o různých sousedských sporech, půtkách a naschválech se píše v kronikách už od doby, kdy bylo vynalezeno písmo... Citovat
Dodo1976 Odesláno 20. červenec 2016 Odesláno 20. červenec 2016 Já musím napsat že dobré. Vedle nás bydlí můj spolužák ze střední-ten je v pohodě. Z další strany bydlí staří sousedi (70+). Ty jsou víc než hodní. Občas na ně doraží náš mladý (3 roky) tak ho vezmou a projdou s ním zahrádku. No a vzadu máme sousedy taky zatím v pohodě. Ale víte jak-radši ťuk ťuk ťukám.... Citovat
Sniper17 Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 Dá se říct že v pohodě akorát paní co bydlí nade mnou tak občas chodí doma asi v lodičkách což by bylo v pohodě ale je to pokaždé kolem jedenácté večer Citovat
xpetrix Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 (upraveno) Nasa suseda nad nami tak chodi stale a okolo tej jedenastej zacina ukladacia procedura na spanok,ktora trva cca 30 minut.Zahrna neustalu chodzu po celom byte,buchnutie s dverami skrine,otvaranie a zatvaranie postele,tresnutie s doskou na WC,splachnutie a konecne po polhodine zavrzga postel,co je konecne "povel" na spanok.Takze spat mozeme tak akurat pred polnocou.Pokial v noci este netresne s doskou na WC.Okrem ineho nam priamo na vyvesene pradlo(aj na hlavu) prasi vsetko,co vyprasit v byte potrebuje,jej manzel zase odklepava cigarety z balkona(tiez nam na hlavu) a tak mame cely balkon od popola,obcas aj ohorok.Cakame,kedy nam podpali balkon.Neviem ako maju urobenu plavajucu podlahu,ale my pocujeme kazdy krok,ci kontakt s podlahou.A este k tomu maju mimo izieb vsade dlazbu,takze dostihy. Upraveno 19. srpen 2016 uživatelem xpetrix Citovat
Péťa Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 Ještě nám dej kontakt na sousedy pro vámi, zeptáme se jich Citovat
xpetrix Odesláno 19. srpen 2016 Odesláno 19. srpen 2016 (upraveno) kludne Zdola zase pocuvame krik susedy ako krici po malej dcere a manzelovi.My nocny klud nikdy nerusime.Aj teraz nad nami bezi pracka. Upraveno 19. srpen 2016 uživatelem xpetrix Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.