Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Sousedské půtky - právnické i právní téma bez hranic :D

A neptejte, co bych doporučil/udělal já. Jednak nemám psa (dítě ano), jednak tu už hodně věcí zaznělo, záleží na tom, co tím chcete dosáhnout/způsobit.

Hlavně nezapomínat, že právo a spravedlnost jsou dva dost rozdílné pojmy, které se čistě náhodou můžou v některých momentech trochu protínat :D

Odesláno

Takže já bych si to celé shrnul...

Pořídili jsme si psa

jde trochu i o naše sebevědomí, ego

Možná sem tam zaknučí doma

to by pes musel 14 dnů během kontrolního měření dělat pravidelný a trvalý hluk o určitých DB

Poslouchá už teď na slovo

takže mu zbývá koberec, pelech a nebo podlaha

Jak to vypadá teď...?

Podobne jako najemnik co ma "tak hodneho a sikovneho psa ze si umi otevrit i branku" a dost se divil kdyz jsme mu dali k nahrade ucet za vymenu okousane kliky od branky? :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

****** naproti mě v baráku si dělal kolem okálu vrakáč, kde mu co upadlo upadlo ,tam to nechal....výparník klimy, kompresor,rozlitý vyjetý olej ,nárazník , měnil olej na trávě vedle kanálu , nechal tam třeba nový pixl olej a pak ho přejel , a nic neřešil .

Měla mi přijet návštěva se 2 ma dětma po čase  ,říkám mu , kdo to bude uklízet .Budou tady děti .

Odpověď ,že to zůstane jak to je a má mě uplně v prde.i.

. Měl nějaké příprcy a šel na mě podat trestní oznámení chlapec OSVč ,za to že se mu SE.U do života .

Trochu jsem ho točil a trošku si do mě bouchnul. Ještě ten večer šel na kriminálku,což jsem tomu nechtěl uvěřit,že je toho schopen ,ale předpokládal jsem to a zařídil dokumentaci a svědky.

Chlapec nějak opomněl ,že jsem jezdil nehody a nejsem takový trouba jak vypadám, a tak mu to správní orgán po měsíci politicky vysvětlil.Vod tý doby je klid. Měl ještě nějaké záchvaty ,že na mě někoho pošle a že na to má lidi.....apod..ale ignoruju a on taky ....naučil se to i v 5O letech poslouchat,když ho to rodiče nenaučili doteď.....

naproti mám výtvarku ,děcka tam chodí kreslit ,i dospělí .....jednou se učím z přednášek a nějaký tenager mi ladí popelnice ve 22.30 venku ....koukal jak umím běhat v sandálech .....fasády jsou naštěstí ještě nešizené,nemáme made in china.....

někdy si říkám,maj to ty lidi zapotřebí......zkoušet co vydrží....?já nevychyluju

Odesláno

Bohužel, i takový soused se vyskytuje a jako jedinec, znepříjemňuje život ostatním sousedům. Je to o domluvě a slušném chování, které daný soused zjevně postrádá. Pokud by se zjistilo, že je jídlo otrávé, či jinak ,,znehodnocené", tak nezbývá, než vše ohlásit na PČR, jak je uvedeno v článku. Hlavně je moc smutné, že jedinec ,,ovládá" zbytek domu.

Odesláno

mám pro Vás příběh ,co se stal před cca 10 lety v okrese F-M....povinně dočíst až do konce... krásné sousedské těsné vztahy 

a obálky chystal ženich ,kdyby to někoho hned netrklo...

píše to jedna paní ,co přednáší právní logiku, soukromé právo....

http://www.zenysro.cz/blogy/vztahy-a-partnerstvi/soutez-souboj-nevest-kdyz-kamarad-ma-taky-rad

• O 2 týdny později...
Odesláno

Něco mi říká, že nějaké pokračování tohoto nekonečného příběhu se dřív nebo později někde v nějaké formě (možná zase od jiným nickem) objeví, že to je jen otázka času...

Odesláno

Zkusím něco pozitivního.

Soused je včelař a vinař, já mám ve sklepě nedobrovolnou studnu díky spodní vodě. Nějakou dobu jsem čerpal vodu do kanálu - 200 - 600 l za den (podle ročního období). Nakonec z toho vznikla sousedská spolupráce. Já mu čerpám vodu na zalévání zahrady (má to téct do kanálu?) a na oplátku mám od něho tu lahev vína, tu sklenici medu a sousedka nás zásobuje zeleninou. A to vše z obou stran za děkuju.  

Odesláno

Jak kdy a jak kde. Netřeba si to "dříve" přespříliš idealizovat, o různých sousedských sporech, půtkách a naschválech se píše v kronikách už od doby, kdy bylo vynalezeno písmo... 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Já musím napsat že dobré.

Vedle nás bydlí můj spolužák ze střední-ten je v pohodě.

Z další strany bydlí staří sousedi (70+). Ty jsou víc než hodní.

Občas na ně doraží náš mladý (3 roky) tak ho vezmou a projdou s ním zahrádku.

No a vzadu máme sousedy taky zatím v pohodě.

Ale víte jak-radši ťuk ťuk ťukám....

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Dá se říct že v pohodě akorát paní co bydlí nade mnou tak občas chodí doma asi v lodičkách :D což by bylo v pohodě ale je to pokaždé kolem jedenácté večer :D

Odesláno (upraveno)

Nasa suseda nad nami tak chodi stale a okolo tej jedenastej zacina ukladacia procedura na spanok,ktora trva cca 30 minut.Zahrna neustalu chodzu po celom byte,buchnutie s dverami skrine,otvaranie a zatvaranie postele,tresnutie s doskou na WC,splachnutie a konecne po polhodine zavrzga postel,co je konecne "povel" na spanok.Takze spat mozeme tak akurat pred polnocou.Pokial v noci este netresne s doskou na WC.Okrem ineho nam priamo na vyvesene pradlo(aj na hlavu) prasi vsetko,co vyprasit v byte potrebuje,jej manzel zase odklepava cigarety z balkona(tiez nam na hlavu) a tak mame cely balkon od popola,obcas aj ohorok.Cakame,kedy nam podpali balkon.Neviem ako maju urobenu plavajucu podlahu,ale my pocujeme kazdy krok,ci kontakt s podlahou.A este k tomu maju mimo izieb vsade dlazbu,takze dostihy.:grr

Upraveno uživatelem xpetrix
Odesláno (upraveno)

kludne:P Zdola zase pocuvame krik susedy ako krici po malej dcere a manzelovi.My nocny klud nikdy nerusime.Aj teraz nad nami bezi pracka.

Upraveno uživatelem xpetrix

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...