Bedřich_plešatý Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mám Peugeot 207, s benzinovým motorem 1,4, 54kw a při městském klidném provozu, auto jezdí se spotřebou cca 13 litrů na 100 km, (na celou nádrž ujede 300km). Jezdím klidně nijak zvlášť motor netočím, jezdí jen kratší vzdálenosti po menším městě. Při takovéto jízdě mi přijde spotřeba cca 13 litrů benzínu na 100 docela dost. Nevíte v čem by mohl být problém, auto je cca měsíc po technické a emisích a prošlo v pohodě. Ještě jednou, jak již jsem psal, nemám těžkou nohu na plynu :) Citovat
davidse Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 Můj Peugeot jezdí ve městě cca 7 l/100km a mimo město cca 6,5 l/100km to mám 1.6 vti, prvně by u tebe koupil aditivum nebo čistič palivového sytému a auto projel. můžeš mít zakarbonovaný motor, nebo ti benzín někde uniká asi z někde mezi nádrží a motorem Jak se projevuje zakarbonovaný motor? Snížený výkon – když se karbonové úsady nahromadí v sání, ventilech a spalovacích komorách, omezí tak proudění vzduchu a paliva do válců. To vede ke snížení výkonu motoru a kolísání otáček. Zvýšená spotřeba paliva – karbon má také dopad na spalování paliva v motoru, a to vede k neekonomickému provozu automobilu. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 ahoj, měl jsem taky P 207 se stejným motorem a brala do 6 litrů , myslím si, že tipovat čím to tolik žere je zbytečné, protože tohle bude chtít diagnostiku a měřit..., jinak se budou kupovat a měnit díly zbytečně, dneska už to na karbecu nebo rozdělovači nikde nepošteluješ... P607Olda a Hafity ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 17. červen 2025 Odesláno 17. červen 2025 Tohle není nadměrná spotřeba, to je přímo extrémní spotřeba Pokud prošlo emisema ( a celkově technickou), tak to chce někoho, kdo s diag opravdu umí, protože žádná chyba tam nebude ( neměla by být), ale třeba nějaké čidlo ( nebo více) může dávat blbé hodnoty Ještě mě napadá ( částečně) ucpaný přívod vzduchu, ale to by se taky mělo projevit na emisích Brzdy zablokované nebudou, to by bylo vidět na válcích No nic dalšího mě zatím nenapadá, vím, že jsem neporadil, spíš jsem tak přemýšlel nahlas... Yarda_cz ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 Rozvody o zub, KO lambda, přicpaný kat, přibržďující kola.. těch možností je mnoho.. ale spotřeba je nesmysl Yarda_cz a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Bedřich_plešatý Odesláno 18. červen 2025 Autor Odesláno 18. červen 2025 (upraveno) Ahoj, do 50.000 km, auto jsem nedávno zdědil po dědovi, ten jej kupoval jako nové. Upraveno 18. červen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Necituj těsně předcházející příspěvek! ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 nebo to prodej a kup ameriku V8--ta žere 15 běžně, tak na tom budeš stejně , sorry, má to být vtip nějakému vesnickému mechanikovi to nedávej, chce to chlapa, co se pežotama zabývá a ví co a jak Citovat
davidse Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 https://aditiva-do-oleju.heureka.cz/pro-tec-engine-flush-375-ml/#recenze/ vyzkoušej např toto Citovat
davidse Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 (upraveno) Jediný problém u mého motoru je ten že žere cca 1 litr oleje na 20 000 km. vyzkoučej to aditivum a vyměň olej, mám najeto 100 000 km Upraveno 19. červen 2025 uživatelem davidse Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 @davidse myslím, že už jednou jsme ti odpovídali, že ta spotřeba oleje je vynikající , žádný problém to není spalovací motor s nulovou spotřebou oleje NEEXISTUJE VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Bedřich_plešatý Odesláno 19. červen 2025 Autor Odesláno 19. červen 2025 před 46 minutami, davidse napsal: Jediný problém u mého motoru je ten že žere cca 1 litr oleje na 20 000 km. vyzkoučej to aditivum a vyměň olej, mám najeto 100 000 km Ahoj, ok zkusím díky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 (upraveno) Nechápu proč sem @davidseplete spotřebu oleje když se tu řeší spotřeba benzínu navíc ten jeho motor je úplně něco jiného, prostě VTI motory olej žerou a sem to nepatří! Možná by si to ten dotaz chtělo přečíst znovu a pěkně pomalu! Jasně tím aditivem nic nezkazíš, ale taky ten problém rozhodně nevyřešíš. Upraveno 19. červen 2025 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96, Hafity, PaKr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 Říkal jsem si, že to napíšu, že vti a TU je jak jabko a hrušky. Ale zas bych byl za toho, kdo ho tu věčně tepe xD Jinak píchni to na origo diag ať se to zkontroluje a pak postupně. Na tohle může mít vliv x věcí, od systému zapalování až po kat, lambdy a vejfuk. No a nebo máš někde díru xD Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 Kdyby měl Někde díru, tak by těch 13 l neukázal palubák. Ten by potom ukazoval spotřebu normálně Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 No jestli to ukazuje i palubák se nikde nepíše xD Citovat
Bedřich_plešatý Odesláno 19. červen 2025 Autor Odesláno 19. červen 2025 před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Říkal jsem si, že to napíšu, že vti a TU je jak jabko a hrušky. Ale zas bych byl za toho, kdo ho tu věčně tepe xD Jinak píchni to na origo diag ať se to zkontroluje a pak postupně. Na tohle může mít vliv x věcí, od systému zapalování až po kat, lambdy a vejfuk. No a nebo máš někde díru xD Díky, zkusím. Palubák ukazuje 9,6 litrů, k cca 13 litrům, jsem došel tak, že na plnou nádrž, vyskočí mi tankovací pistole, to auto ujede dle vynulovaného počítadla jen 300 km. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 (upraveno) A dotankoval si potom znovu do plný, aby jsi zjistil kolik ubylo? Na ručičku budíku se nedá spolehnout. A ještě otázka, jak dlouhý trasy to auto jezdí než nejezdí tech 300 km? Upraveno 19. červen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 No a kolik tankuješ tu plnou litrů? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 jde o to jak jezdi ja mel na stare 1,4 KFU i 11 po meste proste auto vrci na volnoberh pak 30x odpich z krizovatky tech 300 km na nadrz je i tak sakra malo otazka je a to uz tady bylo receno - PLNA v pondeli rano - tyden jezdeni - PLNA stejna benzinka stejny stojak stejnym stylem ve stejny cas do cvaknuti pistole - kolik skutecne natankovalo / ujeto Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.