Jinks Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 Zdravím pánové... Nevíte někdo jaké je minimální napětí baterie ,aby to otočilo startérem ?? Stala se mi taková věc ( po výměně brzd, kotouče a desky a hadici to by snad nemělo mít vliv , se mi při startu trošku zbláznil systém auto naskočilo ,ale přístrojovka svítila jak vánoční stromeček ( ABS,Posilovač a velká stop). Tak jsem vypl zapalování a znovu nastartoval... Vše jelo jako mělo, žádná kontrolka nesvítila , posilovač funguje normálně... Jak jsem skoušel brzdy na štěrku tak se normálně i aktivovalo ABS a jak se kola chytly ,tak zase vyplo.... Pak auto stálo 3 dny venku. Chci nastarovat a jen sepne startér a pustí se stěrače.... Baterku jsem vytáhl a změřil a měla 12V. Hodil jsem ji na nabíječku a dobil...Start pak normáoně v pohodě ,auto zase dva dny stálo a opět nenastaruje , jen cvakne startér a pustí stěrač..... a zase 12V.... Moje otázka je zda při 12V to neotočí ani startérem ??? A nechápu ten zblbnutý systém při výměně brzd . Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 (upraveno) Při poklesu napětí takhle zblbne řídící jednotka a začne se spouštět a blikat všechno možný. CO se týče napětí na baterii k otočení startérem, to není až tak duležitý, duležitý je kolik je ta baterie schopna dát proudu. Pokud už je na konci sil tak muže mít 12V a při zátěži už nemá tu sílu. Nebo taky muže být nemocný startér a bere moc. Pokud je nějaká novější nechal bych ji změřit, jinak asi výměna. Upraveno 6. duben 2025 uživatelem Radek Hurvajz Hafity ohodnotil 1 Citovat
Jinks Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 Tak baterie rozhodně novější nebude , já to auto mám 2 roky a baterii jsem neměnil a předchozí majitel, vzhledem k tomu jake dělal fušerské opravy ,tak nevím jak na ni dlouho jezdil.... Takže nová baterie určitě. Takže jsi myslíš ,že to zablbnutí ihned po výměně brzd. destiček a kotoučů , může mít taky souvislost se slabou baterii, že se prostě náhodou slabá baterie projevila při výměně brzd.... Někde jsem četl , že při výměně brzd , by se měla odpojovat baterie ,ale moc nechápu proč.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 Ještě zkontroluj kostřící body z baterie na kastli a na převodovku, i kladne připojení ke starteru, proud by se mohl ztrácet i špatným kontaktem. Každopadně někde u prodejců baterií nechat tu baterii změřit a budeš mit jasno. Ty kontrolky po startu po výměně nejspiš byli poklesem napěti po startu, nebo nejakym tim přechodakem. Citovat
Jinks Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 Jak sem již psal minimálně 2 roky stará je, co je auto u mě... A předchozí majitel nevím jak dlouho s ní jezdil. Citovat
Hafity Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 Zátěžák by zahovořil jasnou řečí.... regius, xSilver a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 jak je tu už psáno, zaměř se na kabel ukostření od baterie--nee jen tak očima, ale zatahej za ten kabel a zda je přišroubovaný na pevný čistý kov , mohl bych na toto téma napsat knihu Anabáze s Fiatem 850 Hafity a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Jinks Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 Super, velmi děkuji za rady , baterku koupím tak jako tak. Už jen s toho důvodu ,že nevím jak dlouho v autě je ....a zbytek věcí překontroluji xSilver, ozzy56 a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
Hafity Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 A takové nedotažené, či zoxidované pólové nástavce dokážou také divy.... ozzy56 a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 baterku zavez k prodejci baterií--zadarmo prověří-proměří tu starou (možná bude chtít jen nabít) Citovat
Jinks Odesláno 6. duben 2025 Autor Odesláno 6. duben 2025 (upraveno) kontakty na baterii jsou nové, ty jsem měnil. Ono , taky té špatné baterii , nasvědčuje to , že cca půl roku stačilo mít chvilku, třeba jen 10 minut zaplou spínačku a už mi to psalo ECONOMY režim , dokud jsem nenastartoval a nezačalo auto dobíjet.... Jinak dobíjet dobíjí to jsem měřil Upraveno 6. duben 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 Odešel článek s už není tvrdá Takových baterií sem viděl Citovat
P607Olda Odesláno 6. duben 2025 Odesláno 6. duben 2025 Taky jsem měl starou na 307 - nastartoval jsem přes kabely, jel, a když jsem zatočil volantem, tak auto chcíplo. xSilver ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.