Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové... Nevíte někdo jaké je minimální napětí baterie ,aby to otočilo startérem ?? Stala se mi taková věc ( po výměně brzd, kotouče a desky a hadici to by snad nemělo mít vliv , se mi při startu trošku zbláznil systém auto naskočilo ,ale přístrojovka svítila jak vánoční stromeček ( ABS,Posilovač a velká stop). Tak jsem vypl zapalování a znovu nastartoval... Vše jelo jako mělo, žádná kontrolka nesvítila , posilovač funguje normálně... Jak jsem skoušel brzdy na štěrku tak se normálně i aktivovalo ABS a jak se kola chytly ,tak zase vyplo.... Pak auto stálo 3 dny venku. Chci nastarovat a jen sepne startér a pustí se stěrače.... Baterku jsem vytáhl a změřil  a měla 12V. Hodil jsem ji na nabíječku a dobil...Start pak normáoně v pohodě ,auto zase dva dny stálo a opět nenastaruje , jen cvakne startér a pustí stěrač..... a zase 12V.... Moje otázka je zda při 12V to neotočí ani startérem ??? A nechápu ten zblbnutý systém při výměně brzd .

Odesláno (upraveno)

Při poklesu napětí takhle zblbne řídící jednotka a začne se spouštět a blikat všechno možný.

CO se týče napětí na baterii k otočení startérem, to není až tak duležitý, duležitý je kolik je ta baterie schopna dát proudu. Pokud už je na konci sil tak muže mít 12V a při zátěži už nemá tu sílu. Nebo taky muže být nemocný startér a bere moc.
Pokud je nějaká novější nechal bych ji změřit, jinak asi výměna.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Tak baterie rozhodně novější nebude , já to auto mám 2 roky a baterii jsem neměnil a předchozí majitel, vzhledem k tomu jake dělal fušerské opravy ,tak nevím jak na ni dlouho jezdil.... Takže nová baterie určitě.

Takže jsi myslíš ,že to zablbnutí ihned po výměně brzd. destiček a kotoučů , může mít taky souvislost se slabou baterii, že se prostě náhodou slabá baterie projevila při výměně brzd.... Někde jsem četl , že při výměně brzd , by se měla odpojovat baterie ,ale moc nechápu proč....

Odesláno

Ještě zkontroluj kostřící body z baterie na kastli a na převodovku, i kladne připojení ke starteru, proud by se mohl ztrácet i špatným kontaktem.

Každopadně někde u prodejců baterií nechat tu baterii změřit a budeš mit jasno.  

Ty kontrolky po startu po výměně nejspiš byli poklesem napěti po startu, nebo nejakym tim přechodakem.

Odesláno (upraveno)

kontakty na baterii jsou nové, ty jsem měnil.

Ono , taky té špatné baterii , nasvědčuje to , že cca půl roku stačilo mít chvilku, třeba jen 10 minut zaplou spínačku a už mi to psalo ECONOMY režim , dokud jsem nenastartoval a nezačalo auto dobíjet.... Jinak dobíjet dobíjí to jsem měřil

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...