Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, přemýšlím o koupi Travelleru s nájezdem 250tis. km jedná se o vůz z roku 2017 motor 2.0 Blue HDI 110kw. Je dobré pořídit tento vůz s takovým nájezdem? Děkuji.

Odesláno

asi bude záležet, co s ním budeš dělat :myslim, pokud rodinné ježdění cca 15 tisíc ročně tak ano, ale jestli to máš pro byznys a bude to lítat po světě, tak bych do toho osobně nešel, tohle si musí rozhodnout každý sám podle stavu financí..., jinak na motor nejsou špatné reference 

Odesláno (upraveno)

Dětské nemoci už prodělal, teď už bude jezdit...

Mám zkušenost s 1,6 HDi, i původními 2,0 HDi (kolem roku 2003), jezdí nám přes 400 tisíc.

Je fakt, že s 2,0 HDi z roku 2017 vlastní zkušenost nemám, ale abych to napravil, tak jsme tento týden koupili Experta 2,0 HDi, předváděcí, najeto 6400, 106 kW. Časem napíšu zkušenosti.

Obě děti mají Expert/Jumpy 2,0 HDi, z let 2010, motor bez problémů, najeto asi 350 t.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Vůz bych měl jak pracovní, tak rodinný. Hlavně řeším, například převodovku, ad blue nádržku, a další komponenty, o kterých jsme se dočetl na fórech a můžou u tohoto auta zlobit. Jeden člověk psal, že měnil u 180 tis.prevodovku a u 260 její opravu. Dohromady za asi 110 tisíc korun.

Odesláno

V převodovce nech vyměnit olej, jak to koupíš. Jedná-li se tedy o AT. Mám pocit, že věci jako nádržka AD-Blue jsou u Peugeot Traveller spotřební.... Já mám 170 tis a měnil jsem 2x =55tis. atd.

Odesláno (upraveno)

Nikdy bych nekoupil žádné auto s těmito km pokud by nebylo super levný a neměl bych min.  100000,- na případné opravy.

Speciálně si zjistit co stojí FAP, vstřiky, turbo, spojka, rozvody. Všechno to jsou věci co se dají čekat spíš dříve než později. Adblue bych se bál nejmíň.

Na jaře jsem se rád zbavil 5008 s tímto motorem a nájezdem cca 280000km a motor byl ten nejmenší problém. Všechno je to o těch dalších věcech

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno (upraveno)

No jasně, proto píšu žádné auto. Vlastně je jedno co se koupí, ale vždy to bude na údržbu spíš náročnější. Obzvlášť když se neví co všechno to zažilo.

Tyto km jsou už buď pro odvážné, nebo lidi co si to umí opravovat sami

Odesláno (upraveno)

@Mara,. zřejmě potřebuje auto této velikosti a peníze vystačí na takto staré s takovým nájezdem. Poradit, aby si koupil Fabii, není asi dobrá rada.😀

Napíšu statistiku za asi 25 mil km, různých aut, prodáváme asi při nájezdu 300 až 500 t. km:

- FAP se chová normálně, tzn dolít za 4000 Kč po 100 t. km, po asi 180 t. km vyčistit anebo vyměnit

- vstřiky jsme ještě neměli problém - mechanik mi ukazoval z jiného auta, kde tankovali špatnou naftu

- turbo neměli jsme problém

- spojka neměli jsme problém, jezdíme dlouhé trasy

- převodovka byl jediný problém u 307 HB NFU, kde je převodovka poddimenzovaná, synchrony

- rozvody děláme pravidelně - problém byl u 1,5 HDi řetízek, a jednou u NFU skočily, ale daly se opravit

- AdBlue zradí když přijdou lehké mrazy - umím opravit tuto konkretní závadu, jinak je to sviňárna drahá. Ale zase statisticky - z asi 15 aut, které to mají, byly za poslední roky problémy asi 4 x . S tím se nedá nic dělat, prostě to špatně navrhli.

Po asi 250 t. km odchází altík, starter, větrák atd.

U Uh Hradiště v Nedakonicích, nebo Zlechově (?) je borec na Peugeoty, pomůže.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

A moje zkušenost na 2,0hdi 110kw 5008 takže skoro stejný motor. 

Auto od nového, do 255000km skoro bez závad, pak klasika vstřiky a čerpadlo cca 70000,-. Při 260000km závada fap, vyčištění se nepovedlo, nový loni na jaře cena cca 70000,- repas v peugeotu byl dokonce snad o 5000,- dražší a byl jsem upozorněn, že nejspíš bude KO i katalyzátor který tam konkrétně je před filtrem takže cca dalších 40000,-.

Tak končí pohádka auta s 280000km. Spojku bych čekal nejspíš kolem 350000km, turbo těžko říct. Přidám taky ještě slušně začínající korozi a větší dobrodruh prostě nejsem. 

Mimochodem koroze už začíná i na klonu Travelleru po 5 letech a 100000km (blatníček a páté dveře).

A nikdo neradi koupit Fabii. Prostě se musí počítat s pravděpodobností velkých nákladů. Pokud to tak je tak bez  problémů koupit, auto je to za mě skvělé a nic neobvyklého se tam nekazí.

Odesláno

Jasný je že auto v tutom nájezdu je trochu loterie jestli vyhraje cenu kasička roku nebo si o servis bude říkat postupně.  Co jsem z mého hledání auta v minulých týdnech pochopil tak Traveller a jeho klony sice mají dost na TZ ale pokud mají 8° automat a hodně tahají tak tam není otázka jestli ale kdy převodovka padne 6°je na tom trochu lépe.  Na druhou stranu v těch kilometrech už může býti dost věcí udělaných takže by pár desítek tisísc km nemusel potřebovat zásadní servis.  To je ale o každém autě jednotlivě. 

Odesláno (upraveno)

110 kw je manuál, což v těchto km je určitě lepší volba

Starám se v rodině o cca 8 aut od 0 - 300000km napříč značkami. A je to stále stejné.  Do 100tkm skoro nic,  100 až 180tkm sem tam drobnosti (chladič klima, něco od kuny, 1x vstřik, baterka) kolem 180tkm většinou větší servis typu rozvody občas tlumiče,  180 až 220tkm období klidu,  kolem 220 až 250tkm už horší (2x potkaný motor,  problém s rozvody, komplet vstřiky,  čerpadla) vždy nafta,  benzíny drží) kolem 300000km udržuju 2 auta jen jako záložní

Vůbec nemáme problémy se spojkami, turbo, egr nikdy. FAP problém zatím vždy kolem 250tkm na každém autě 

Odesláno

mám stejnou zkušenost od známých a z rodiny, taky hraje u koupě takového auta věk kupujícího a schopnost si hodně kolem auta udělat sám, protože starší chlap má už tendenci dávat auto do servisu (vím sám ;)), i když tomu rozumí, podle mě je motor základ, to bude platit asi u všech, jenže dnešní diesel auta mají kolem motoru hodně kravin a ty se poměrně často musejí vyměnit a jsou to desetitisícové položky --proto bych v dnešní době do takového nájezdu nešel..., ostatně firmy dobře vědí, proč se toho kolem 300 tisíc zbavují :myslim

osobně bych si radši půjčil třeba 100 tisíc a koupil mladší s méně kilometrama, než těch 100 tisíc postupně vrážet do oprav a furt čekat, kdy se mi vrátí auto ze servisu...

anebo firma co na náklady nehledí, majitel je autíčkář, její auto je v servisu s každou picovinou, v autě už 50% dílů není původních a je to na něm vidět na první pohled--tak tady proč ho nevzat ..., jen jestli něco takového vůbec ještě existuje ??  :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...