Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 Ne nemůže když to dá do 5008 MJSytic ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 @Radek Hurvajz do 5008 to legalne nemuze dat ani v CR. Pochopil jsem to tak, ze v pripade schvaleni pro 5008 je dotaz, zda jen pro CR, nebo ne. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 (upraveno) Raději už se tady nebudu k ničemu vyjadřovat. Upraveno 10. listopad 2022 uživatelem Pepito Nevhodný obsah Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2022 Autor Odesláno 10. listopad 2022 před 2 hodinami, sitler napsal: @Radek Hurvajz do 5008 to legalne nemuze dat ani v CR. Pochopil jsem to tak, ze v pripade schvaleni pro 5008 je dotaz, zda jen pro CR, nebo ne. No ma to tam takový obojetný, nejdřív že by do nich šel a pak ta zminka o homologaci pro čr. Ja to pochopil tak jako že by je dal do 5008 už ted. Citovat
Mojo2 Odesláno 10. listopad 2022 Odesláno 10. listopad 2022 sorry za zmatky, samozrejme bych do nich sel pouze v pripade, ze dojde ke schvaleni ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. listopad 2022 Autor Odesláno 11. listopad 2022 (upraveno) No tak to potom jo, s tím pak mužeš jezdit kde se ti zachce po EU beze strachu. Samozřejmě i mimo, ale tam nikdo nezaručí že budou respektovat pravidla dle statu registrace auta. Upraveno 11. listopad 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
h4wk3y Odesláno 11. listopad 2022 Odesláno 11. listopad 2022 Já bych to nehrotil - kolikrát Vám v cizině kontrolovali žárovky? A když to vychází z Německa, tak bych se nebál s tím jet kamkoliv - než se to rozroste na rozumný objem aut, tak už to bude světoznámé.. Mě jen mrzí, že UA,tuzingové filcky, jedničkové ochcávy a bohužel i babičky s dědečkama ve fóbiích (co jim to koupil asi výhodně vnuk, kvůli nižší spotřebě), budou mít ve světlech stále aliexpress LEDky, které oslňují jako prase a pak už to vůbec nikdo nebude řešit, protože už přece ty LEDky budou homologovaný.... MJSytic a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. listopad 2022 Autor Odesláno 11. listopad 2022 před 3 hodinami, h4wk3y napsal: kolikrát Vám v cizině kontrolovali žárovky? Tak vono nejde tak uplně jen o kontrolu, nedej bože aby se ti tam stala nějaká nehoda, když zjistí že jsi neměl vše jak má být podle jejich představ jsou schopni tě tam i zavřít martg ohodnotil 1 Citovat
martg Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 ahojte, tak jsem to pročítal a ta H7 je super. a úplně správně teda pouze pro vyjmenovaná auta, ale neviděl bych tragédii vyměnit H7 za H7. Ale ta H4ka se mi nezdá reálně že by ji schválili... Musel by na to být v Německu velký tlak což si nejsem jistý kolik něci vyrábí (vyráběli) vozidel s H4. Přijde mi to už z principu dvou vláken a jedné paraboly možná problém... chce to otestovat... Ale přál bych si aby to schválili. Jinak zkusil jsem již před pár lety vyměnit Osram H4 standart za Osram H4 ultra life a svítí podle mne stejně ale vydrží dlouho. Nyní jsem se pustil do pokusu nainstaloval jsem Osram H4 OSRAM H4 NIGHT BREAKER 200. Prozatím musím uznat že to je opravdu lepší ale že by o 200% to asi ne... Budu dál jezdit a uvidím co uvidím a jsem zvědavý co ta výdrž... Citovat
Charlie 607 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Tady porovnání vlevo klasická H7, vpravo schválená Osram LED H7 v Boxeru (nedával jsem já, foto z FB). Šalda ohodnotil 1 Citovat
martg Odesláno 25. prosinec 2022 Odesláno 25. prosinec 2022 ahoj, našel jsem zajímavé video ohledně tohoto tématu, stojí za shlédnutí, včetně komentářů pod videem. Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. prosinec 2022 Odesláno 25. prosinec 2022 Video zajímavé, ale schválené LEDky o kterých je tohle vlákno tam vůbec neřeší. Citovat
martg Odesláno 25. prosinec 2022 Odesláno 25. prosinec 2022 no tyto přímo ne, ale jde o princip a parametry Vše co říkají se dá vzáhnout na i LED H4 atd... ale když si k tomu prohlídneš katalog Osram a podíváš se na parametry jednotlivých žárovek LED i halogen tak spíš z toho plyne že je to zbytečné se do toho pouštět, aby to mělo smysl... Citovat
rhinos Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Já měl odsud ,když jsem měl kratší epizodu s Mazdou...ale nevím jak je to s homologací. Fakt ,ale je že to byla paráda. https://www.mazdaledosvetleni.cz/ Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 To je nějaký člen z Mazdaklanu, pokud se nepletu? Citovat
MJSytic Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 před 7 hodinami, rhinos napsal: ale nevím jak je to s homologací. Nijak. Žádná není Jinak by se s tím teď Osram tak nepáral. V podstatě když se koupí značková sada se svítivostí do 1500lm a nechá se to seřídit, tak to může i fungovat. Ale dokud to nebude oficiálně homologované, tak to prostě legální nebude martg ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 Od ledna 2023 už jsou homologované Osram Night Breaker LED i ve variantě H4 Citovat
martg Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 ano ano taky jsem si toho v lednu všiml, ale jak jsem čekal H4 nejsou homologované pro žádný vůz Peugeot... snad (přál bych si to ) přibydou pouze H7 pro konkrétní 208, 308 a boxer H4 schválili pro Citroen C1; https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp jinak návod a podmínky jsou dost přesné takže na STK to asi nevidím... ale kéž by... Citovat
brixtr Odesláno 2. únor 2023 Odesláno 2. únor 2023 Jen pro zajímavost, Osram com má v nabídce víc aut než Osram. cz Citovat
MJSytic Odesláno 2. únor 2023 Odesláno 2. únor 2023 To sice jo, ale tyhle "HL" sady nejsou homologované (viz info dole na stránce) Takže ten přehled je spíš o tom, že to tam jakože pasuje, ale ne, že s tím můžeš na silnici Vhodná náhrada za H7 S LED technologií a teplotou chromatičnosti 6000 K představuje OSRAM LEDriving HL nejvhodnější řešení pro modernizaci vašich stávajících světlometů - poskytuje stylový chladný bílý vzhled a lepší viditelnost pro vše, co leží před vámi. Lze je instalovat namísto některých dálkových a tlumených světel H7. Přesné záruční podmínky naleznete na adrese www.osram.com/am-guarantee. Upozornění: Tyto výrobky nemají schválení EHK. To znamená, že je nelze použít ve vnějším osvětlení vozidla při provozu na veřejných komunikacích. Použití na veřejných komunikacích vede ke ztrátě technického průkazu a pojistného krytí. Některé země nepovolují prodej a používání těchto produktů. Obraťte se na místního distributora, sdělí vám informace o dostupnosti produktu ve vaší zemi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.