Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak auto je v plynu, přezuto na letní matador hectorra 5, ještě jsem objednal termostat, přijde mi, že se to pomalu ohřívá. 

Doplněna klima, bylo prázdno, bohužel kámoš neměl plyn na zjištění úniku. Ale když to uteče, nevadí, fouká mi zo zadarmo. 

Pak sw snad brzo dostanu na ty prahy, a nakonec rozvody, asi to svěřím @Vena garážmistr :P

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Nepojedeš někdy něco shánět na vrakáč? Kdybys náhodou na nějakém byl, hodil by se mi kdyžtak z motorového prostoru plastový držák heveru, v kterém je zastrčen :)

Odesláno (upraveno)

Mám domluvený komplet interiér v béžové kůži s výhřevem a pamětí a navi, jen čekám, až bude k dispozici (bude to teda z fiata) . Když ho do té doby neseženeš a bude tam, vezmu ho. Myslíš kompletní pouzdro na hever? 

Odesláno

Tohle, klidně stačí jen tahle spodní část, tu vrchní krytku kdyžtak mám.

Stávající interiér budeš dávat pryč? Pokud je v pěkném stavu, možná bych pouvažoval, mám modrý a trochu mě se.e :D

20250406_183209.thumb.jpg.b08a7f311c625b64db8216524dcbc7ad.jpg

Odesláno

Jo, měl jsem v plánu to vyhodit. Řidičova sedačka je klasicky na boku trhlá a propadlá (má to 300k najeto) a na předních tapcích je trochu uvolněná ta látka. A sedačky to 3 řady jsou v jiném dekoru (semiš), a jedna má polamaný mechanismus vyndavání a druhá nemá páčku.

Odesláno (upraveno)

Já mám v sobě fakt magnet na šutry. Jak tím jezdí žena, je jedno jaká je to šlupa, nic. Jakmile řídím já a dostanu, sklo je kaput. Takže skóre 5x sklo ma 307, 2x na vivaru, 1x na Renault express a 1x 807.

Kdyby to bylo aspoň od auta předemnou, řeknu si, dobře mi tak, nemáš se na něj lepit. Ale vždycky je to z protivky. 

Odesláno (upraveno)

Tak za sebou máme první delší trasu. Kolín - Zábřeh - Olomouc - Zábřeh - Kolín. 

Spotřeba 9.9l/100 benzínu dle PC, 11l/100 plynu. To jde. Na dálnici tempomat 110km/h, takový ideální tempo pro tohle auto s tímhle motorem. Spokojenost. Pohodlný a relativně tichý auto, co se týče hluku od kol a větru. O motoru skoro nevím. 

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 24. 2. 2025 at 20:46, VojtouNerCZ napsal:

@oddie to trefil úplně přesně 👍

Oprava automatu 2k, auto už jezdí. 

Bylo by prosím možné být trochu konkrétnější s tou opravou automatu - co tam opravovali? 

Odesláno (upraveno)

Díky moc za odpověď. Konečně někdo trochu kompetentní - rád bych si pořídil 807 v automatu s motoren 2.2HDi 125kW s najezdem cca 350 000km a moje otázka zní : je to vůbec dobrý nápad?

Případně na co si dát při koupi pozor? 

Je třeba provést nějakou preventivní údržbu? 

Případně něco dalšího, co Vás napadá? 

Na řeči typu auto má moc kilometrů nedám. Všechna moje auta mají najezdy přes 250 000km a slouží perfektně. Byla dobře udržovana a mají náležitou péči.

Díky za odpověď. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

A to tam je taky 4 stupňová skříň, nebo už 6 stupňový Aisin (AM6), a poslední kusy snad měly AT6 jako jumpy apod?
Tohle má 307k... Jako takto, takto vysoký nájezd je strašák, v mém případě u automatu, ale jelikož znám komplet servisní historii a i majitel v ČR s tím autem jezdil ještě donedávna do autorizáku, kde se pravidelně i dělal olej apod i na převodovce, nebál jsem se toho. Při nejhorším budu shánět jinou převodovku, ale jelikož je aktuálně v dobrým stavu, i olej byl pěkný a bez špon, pochybuji, že by najednou jen tak padla.
U tý nafty je to horší, protože vysoký nájezd=náklady na vstřiky, turbo (2.2 je snad biturbo), fap, čerpadlo... TO je na uvážení každého :) 
Jinak moje 307 sw 2.0i v plynu má aktuálně 78x xxx km... A jezdí dál.

Odesláno (upraveno)

Ještě jsem zapomněl doplnit r. v. 2008. A náhodou, už je někde rozebrána problematika a poznatky s touto prevodovkou? Já totiž nikde nic nenašel. Ani AI mi nikde na netu nedokázala najít nic konkrétního. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 44 minutami, VojtouNerCZ napsal:

A to tam je taky 4 stupňová skříň, nebo už 6 stupňový Aisin (AM6), a poslední kusy snad měly AT6 jako jumpy apod?
Tohle má 307k... Jako takto, takto vysoký nájezd je strašák, v mém případě u automatu, ale jelikož znám komplet servisní historii a i majitel v ČR s tím autem jezdil ještě donedávna do autorizáku, kde se pravidelně i dělal olej apod i na převodovce, nebál jsem se toho. Při nejhorším budu shánět jinou převodovku, ale jelikož je aktuálně v dobrým stavu, i olej byl pěkný a bez špon, pochybuji, že by najednou jen tak padla.
U tý nafty je to horší, protože vysoký nájezd=náklady na vstřiky, turbo (2.2 je snad biturbo), fap, čerpadlo... TO je na uvážení každého :) 
Jinak moje 307 sw 2.0i v plynu má aktuálně 78x xxx km... A jezdí dál.

Ano, to bude Aisin, protože je to 6kvalt.

Ano motor je Biturbo, ale co vím, tak stejný motor se dával do C5 a Mondea a nebyl s nimi problém i při vyšším nájezdu. Spíš bych si říkal, že dřív bude zlobit ten automat. 

Prodejce tvrdí, že převodovka byla opečovávána a proplachy... Ale tvrdit může co chce... Je to prostě loterie, v jakém stavu to je... A ty kilometry mají být údajně dálniční, což je za mě mnohem lepší, než město. Ale... 

Máte někdo zkušenosti aspoň se spotřebou této motorizace ve spojení s aut. prevodovkou? 

Odesláno
před 39 minutami, oddie napsal:

To novější 125kW hdi-cko bude mit AM6. 

Díky, nejspíše ano. Už jen tím, že je to 6 stupňová převodovka. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...