patt Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 Ahoj, rozleštil jsem si plastové světla na P605 pomocí "aladinvy lampy", před broušením světla jsem si všiml že bylo zalakované a pro dlouhou životnost bych ho chtěl také zalakovat. Máte zkušenosti a třeba nějaký konkrétní bezbarvý UV lak který je dobrý na plastové světlomety? Nechci dopadnout jak kamarád který si koupil nějakej levnej lak na světla a po nalakování mu to udělalo na světlech krupici a musel to celý zase vybrousit.... Jinak zde je video jak jsem rozleštil světla. Někdo říká že součást kapaliny která se odpařuje v konvičce a naleptávají světla je zároveň i ochrana, ale za mě klasickej lak bude asi trvalejší ochrana... Díky Pagvelius ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. říjen 2024 Odesláno 8. říjen 2024 Černou, to pak už nezežloutnou. Ale vážně, mam tady jednoho detailera který se tím zabývá. Po dlouhe době začal použivat něco co funguje, ale ruzny laky, folie vyzkoušel a všechno špatně, jen se přidělala prace pro přiští leštění. Zkusim se ho zeptat, uvidime. před 1 hodinou, patt napsal: Ahoj, rozleštil jsem si plastové světla na P605 pomocí "aladinvy lampy", před broušením světla jsem si všiml že bylo zalakované a pro dlouhou životnost bych ho chtěl také zalakovat. Máte zkušenosti a třeba nějaký konkrétní bezbarvý UV lak který je dobrý na plastové světlomety? Nechci dopadnout jak kamarád který si koupil nějakej levnej lak na světla a po nalakování mu to udělalo na světlech krupici a musel to celý zase vybrousit.... Jinak zde je video jak jsem rozleštil světla. Někdo říká že součást kapaliny která se odpařuje v konvičce a naleptávají světla je zároveň i ochrana, ale za mě klasickej lak bude asi trvalejší ochrana... Díky Tak jsem s ním mluvil, používá UV folii americký firmy STEK, kupuje ji ve Wrapstyle Zlín. Pokud by jsi chtěl tak ti střihne ty dva kousky a pošle aby jsi nemusel kupovat celej metr, a nebo je ochoten až pojede Prahu tak ti to i osobně nalepit. Kontakt máš v SZ, tak se s ním domluv. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
MilanF1 Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 https://www.luckygas.cz/product/barvy_-laky-a-tmely/bezbarve-laky/akce-spray-max---2k-dvouslozkovy-bezbarv/6824 Já používám tohle. Podklad musí být obrouseny, ne vylesteny. Je to dvouslozka takže s tuzidlem. Po uschnuti to redidlem nejde umýt. A aplikuje se to velmi hezky. Ve dvou vrstvách. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 Super, něco takového taky hledám. Čekají mě světla na 3 autech. Brousíš jakou zrnitostí před nástřikem? Díky Citovat
PaKr Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 Já jsem koupil od Body. Nějaké chybky tam jsou, ale to jsem přisoudil spíš sobě a tomu, že jsem lakoval venku. Citovat
Zabak22 Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 před 3 hodinami, MilanF1 napsal: Já používám tohle. Podklad musí být obrouseny, ne vylesteny. Je lepšie tam dať nejaký základ na plasty ?Alebo je to úplne jedno a stací len obrúsiť a odmastniť ? Citovat
dracekvo Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) https://www.colorshop.cz/cs/lesteni/cm-sada-na-opravu-svetlometu/ Tady máš všechno co potřebuješ. Teda kromě šmirglů. Ty si musíš sehnat sám. 1. Jestli chceš lakovat, tak nesmíš leštit. Protože na hladkém ti žádný lak držet nebude. 2. Pokud to kamarádu udělalo krupici, tak dal malou vrstvu laku. Při lakování se musí dát taková vrstva, aby se světlo stalo průhledný. 3. Pokud nějakému "profi" detailistovy nefunguje 2k lak, tak to prostě neumí a nedodržel postup. Protože nic lepšího neexistuje. Nějaké leštění a následné neustále patlání nějakým hyper nano voskem z NASA fakt nefunguje. Já to znám. Oni si nakoupí cajky na leštění, staví se na pár školeních, kde jim dealer doporučí nějaký předražený krávoviny a pak jsou najednou odborníci na všechno, co se týče exteriéru vozu. Tahle sada vydrží na dvě auta. Mám to už přes 4 roky a světla vypadají furt stejně (kdybych je umyl od much). Fotky. Původní stav, obroušeno před lakem, po laku. Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem dracekvo Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
MilanF1 Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) před 4 hodinami, Zabak22 napsal: Je lepšie tam dať nejaký základ na plasty ?Alebo je to úplne jedno a stací len obrúsiť a odmastniť ? Tenhle sprej je 2v1, zároveň funguje jako základ. Před pár lety byly dva spreje, nyní to sjednotili. Urychlilo to a zkvalitnilo proces. Brousit, záleží jak světlo vypadá... někdy stačí 1200... ale klidně začnu na 400 pak 500, 600, 800, 1000, 1200 a můžeme lakovat. Případně i 1500. Hrubosti 2000 a větší jsou už pro leštění a nemusí nástřik prilnout k podkladu. PS: z toho spreje lze udělat dvě sady světel. Ale musí se to dělat najednou, druhý den je sprej na vyhození. 20230727_200314.mp4 Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem MilanF1 Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 Super díky, to jsem potřeboval vědět. Ducato a Corsa má světla hladký, tam to půjde v pohodě. Nejhorší mám 307 po FL s tou boulí na světle, z toho mám kapku obavu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) Před hodinou, dracekvo napsal: Pokud nějakému "profi" detailistovy nefunguje 2k lak, tak to prostě neumí a nedodržel postup. Ale jemu to fungovalo, o tom to nebylo. Jen že jeho zkušenost byla taková že to mělo krátkou výdrž, hledal něco co vydrží o hodně déle. S tím lakem to bylo krásný, ale za dva tři roky když to musel brousit dolů tak to byla jen práce navíc. Prostě časem došel k tyhle folii. O tom že to neumí bych ani neuvažoval, je jeden z těch lepších a žíví se tím už snad vice jak 10 let. Před hodinou, dracekvo napsal: Tahle sada vydrží na dvě auta. Mám to už přes 4 roky a světla vypadají furt stejně (kdybych je umyl od much). 4 roky jo, No hlavně jestli nekecáš , Dělal jsi je letos v lednu Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
dracekvo Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) @Radek Hurvajz a co se s tím lakem stalo, že to muselo dolů? Jako nic proti, on může být profík na detailing, ale lakování je samostatná kategorie. I když se zdá, že nafoukat světla ze spreje je snadný, zkazit se toho dá dost. Úplně stejně jako když zkazím postup při lakování nárazníku. A ohledně toho, že jsem to dělal v lednu. Mě je to vesměs fuk, co si kdo udělá ze světlama. Nemám potřebu si vymýšlet. Ale, když chceš důkaz, tak 12.září 2020 záznam na foru zfalšuju těžko. A když bude zájem můžu světla na novějším autě vyfotit jak vypadají dnes. Stojí pernamentně venku. Starší auto je uklizený, tam by to nemělo vypovídající efekt o tom, co to vydrží venku, když se to udělá jak má. https://subarufanclub.cz/forum/viewtopic.php?p=480776#p480776 @MilanF1 Z mejch zkušeností vše co je 2V1 vždy funguje hůře jak samostatné věci. Nevím o nikom kdo by lakoval auta a používal na to nějaké univerzální samozákladující barvy 2v1. Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem dracekvo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) před 21 minutami, dracekvo napsal: A ohledně toho, že jsem to dělal v lednu Tak šlo o to že letos v lednu a psal jsi 4 roky zpět, mohli za to ty fotky co jsi k tomu dal, protože to si prostě pamatuju že to je jen chvíli zpět. Jinak k tomu laku, vyzkoušel toho víc takže nevim přesně co tomu bylo, nějaký žloutnutí, matnění, prostě se to brousilo znovu, vím že když brousil světla mě tak na to nic nedaval protože nemuže zaručit že to bude mít dlouhodobý efekt (tj. už 7 let zpět), že hledá nějaký spolehlivý řešení, jednou za čas jsem je přetřel voskem a tři roky byli celkem ok, pak začli zase pomalu žloutnout. Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
dracekvo Odesláno 9. říjen 2024 Odesláno 9. říjen 2024 (upraveno) Je možný, že nějaký lak mohl zežloutnout, nebo zmatnět. Mám vyzkoušený jen tento a ten nic takového nedělá (zatím). On právě zežloutne i ten originální lak co je na světlech z výroby, takže nic nebude věčný. Řešení pomocí folie bych taky věřil, pokud bude kvalitní a nepustí UV k plastu. Ale je zase otázka, jestli nezežloutne ta samotná folie. To bude opět záležet na její kvalitě. Když se to nechá holý, tak to zažloutne určitě a leštění se potom musí opakovat. UV ochranný vozk vydrží jen chvilku a člověk by to musel pořád chodit patlat pomalu po každém projetí myčkou. Takže leštění a vosku nevěřím. Upraveno 9. říjen 2024 uživatelem dracekvo Citovat
MilanF1 Odesláno 11. říjen 2024 Odesláno 11. říjen 2024 Když byly 2 spreje. První základ, druhý lak. Tak se muselo dlouho čekat, než ten základ vyprchá, aby se mohl aplikovat lak. Běžně v garáži to znamená, že tam napadá hodně bordelu, který se zalakuje. Nyní stačí, když lak začne lepit, dejme tomu 10 minut a aplikuje se druhá vrstva. Tu první nepřelévat, dát jí na lehký pomeranč, druhá se krásně napne. Je to jen moje doporučení, nikomu to nenutim. Lakováním světel se neživím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.