lexxlutor Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 (upraveno) Ahoj, Blíží se pro mě doba výměny brzdových kotoučů. Máte někdo tyto kotouče " Brembo ,ATE a nebo TRW a zkušenosti s nimi ? Díky za rady Nebudeme řešit výběr brzdových destiček OE destičky (nejvyšší kvalita) nebo destičky značek Textar, TRW, Bosch, ATE nebo Brembo . Žádnou slámu dávat nebudeme pozn. budu chtít drážkované, všechny tři značky je mají. Upraveno 23. září 2024 uživatelem lexxlutor Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 z uvedených značek je to celkem jedno..., ale každá značka ale vyrábí tři kvality, tak si s prodavačem povykládej co chceš, doporučuju stejnou značku desek jako kotoučů, minimálně tolik nepráší a nepískají (většinou) Medvěd ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 (upraveno) Mám na 307 bremba, vrtané. Jsou to ty nejdražší. Brzdí to jak ďas, žere destičky a práší ještě víc. Po tejdnu ježdění mám na kolech vrstvu jak ostatní za půl roku. Nicméně jsou to taky první kotouče, který jsem za půl roku neodrovnal, resp jsou stále rovné. Upraveno 23. září 2024 uživatelem VojtouNerCZ lexxlutor ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 (upraveno) No ty drážkované budiž ale vrtané po zkušenostech na jednom zákaznickém Mondeu každému rozmlouvám. Auto mělo vrtané kotouče když byli desky zhruba na půlce tak začalo při brždění vibrovat a pak už to vibrovalo i za jízdy. Byli to tuším ATE což je bráno jako etalon brzdových desek a kotoučů. A mordovali jsme se hodně dlouho než jsme přišli na to co to dělá kola jsme x krát převážili a pořád to dělalo rotyku tak jsem přizval na konzultaci souseda a ten na první mrknul a povídá vrtaný kotouče a desky sjetý na půlku a vibrace hm tak roztočil kolo a říká ložisko vypadá v cajku shoď to kolo a vzal prkýnko a po obvodě toho kotouče poklepal a začal z toho padat nesmyslnej bordel a povídá takhle je voklepej oba a uvidíš co to bude dělat. Tak jsem je voklepal no lopata bordelu nějakou dobu to dalo pokoj ale jak se dojely desky tak se ty kotouče shodily a pak se dali jen drážkovaný a ty už to nedělali. Za mě ani s jednou tou značkou neuděláš vysloveně špatně záleží jak jezdíš a jak moc brzdíš pokud jezdíš na limitu auta tak dej Bremba nebo ATE pokud jezdíš jako normální smrtelník tak TRW bohatě stačí podle mě je důležité jak píše Ozzy56 dávat pokud možno stejnou značku desek s kotoučema protože směs desek je přizpůsobená kotouči a jinou směs má Brembo nebo TRW i ATE ano bude to fungovat tak když je smícháš ale je tam daleko větší riziko že budou pískat nebo budou ubejvat rychleji než když dáš Pepíka s Pepíkem Upraveno 24. září 2024 uživatelem Vena garážmistr lexxlutor ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 S trw nemám dobré skúsenosti za 1rok sú totálne mrtve,vzadu ako tak ale predné to nerozdýchali Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. září 2024 Odesláno 23. září 2024 Na normální ježdění montuju z 95% TRW jsou to kotouče a desky který se používají i v prvomontáži ve fabrikách. A taky je potřeba napsat jaký je tam za ten rok kilometrový proběh. Protože někdo za rok ujede 2000 km a jinej 20 000 km. Každopádně doby kdy kotouče dávali 40 - 60 000 km jsou dávno pryč a dnes je běžný proběh kotoučů kolem 35 000 km lexxlutor, Šalda, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Zabak22 Odesláno 24. září 2024 Odesláno 24. září 2024 Majú okolo 23tisíc km zimmermann vydržal 60tisíc bez problému. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. září 2024 Odesláno 24. září 2024 tak o výdrži kotoučů (desek) bych mohl napsat doktorát --jsou lidi, co na křižovatce vystřelí a na další prudce brzdí, bo je červená, přestože moc dobře ví, že kdyby jeli v klidu 50, tak chytnou zase zelenou..., uvažovat trochu dopředu prostě nesvedou, jízda s nimi je zážitek..., ale tihle piloti mají obvykle plnou hubu křivých kotoučů, vůbec špatných brzd, auto jim žere jako tank... a pak jsou ti druzí dýzl a HonzaC2 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. září 2024 Odesláno 24. září 2024 Ještě k těm Brembům, jak píše Véna, drží se v tom bordel a věřím, že by to mohlo způsobovat vibrace. Nicméně já kola včetně kotoučů beru každý týden wapkou a jedbou za měsíc do nich fouknu kompresorem. Vzadu je mám už 1 rok a skoro 80k km a jsou cajk. Swčko zadkem moc nebrzdí. A sem tam zatáhnu ručku ať se ojede koroze. Celkově kotouče vzadu odejdou na rez, než na opotřebení. dýzl ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 24. září 2024 Odesláno 24. září 2024 V zivote jsem ze zminenych montoval jen TRW a ATE. ATE celkove preferuju uz dlouhou dobu. Na TRW mi vadilo, ze strasne rychle reziveli. ATE melo vzdy kvalitni nater, ktery udrzel kotouce velmi dlouho bez rzi (mimo brzdnou plochu samozrejme). Navic jsem nikdy u nich nemel problemy s krivosti . Avsak pri poslednim nakupu ATEcek jsem byl silne rozladen. ATEcka co mi prisly byly totiz "made in China". Na samotnych kotoucich to asi nebylo znat i dkzy si myslim, ze vsech y predesle mely to lakovani vice rovnomerne, ale nejhorsim na nich co mi hned bilo do oci byl obal. Ten obal ve kterem prisly byl jednim slovem "ojebany". Tenky karton, cele se to sypalo. Trisni je, ze brzdove kotouce Bosch na stejne auto cp jsem videl, byly rovnez "made in China", ale alespon nemaly tak osizene baleni Svym prispevkem jsem tedy chtel rict, ze bych stale asi preferoval za sebe ATEa nebo jine znackove avsak lakovane koutouce, ale vadi mi, ze dnes uz to snad i ti "znackovi" vyrobci nechavaji kvuli nakladum delat v Cine. A at se na mne nikdo nezlobi, minimalne pocitve mam pocit, ze kvalita neni co byvala. ozzy56 a lexxlutor ohodnotil 2 Citovat
lexxlutor Odesláno 21. prosinec 2024 Autor Odesláno 21. prosinec 2024 Tak jsem zpět . Výměna předních kotoučů tedy proběhla po 42k km a byli tedy v hrozném stavu . Hlavně tedy zevnitř. Destičky byli v polovině životnosti. Použil jsem tedy Brembo MAX LINE - ( 09.8760.75 - 283 mm drážkové ) a brzdové destičky Brembo Xtra ( P 61 103X ). Uvidíme jak ty si povedou. Citovat
Bohous12 Odesláno 22. prosinec 2024 Odesláno 22. prosinec 2024 Ja som mal TRW a uz nikdy v zivote tut znacku nekupim ani neodporucam.Menil som zadne kotuce lebo tie od nova bola katastrofa na TRW...je zhrdzaveli raz dva...kupil som Textar...neskutocna kvalita...hladke kotuce ..ani naznak poskodenia.. lexxlutor ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 22. prosinec 2024 Odesláno 22. prosinec 2024 Trw sú v pohode ako brzdové doštičky na zadnú nápravu, avšak nie na prednú. Predné kotúče sú zjazdené na 24,5 mm (0,5 mm v tolerancií) po 60 000 km. Zadné doštičky trw aj kotúče (od značky ABS ) sú v poriadku. lexxlutor ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.