Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,jste tady docela počítačově vzdělaný,tak žádám o radu nebo spíš doporučení.

Vzhledem k mé mobilnosti bych potřeboval koupit nějaký notebook.Nevím ale do jaké jít značky,netuším jaké jsou mezi nimi rozdíly.Má cenu vybírat podle výrobce nebo jen podle parametrů.

Nemám nějak přehnané požadavky:HD 60GB,grafika 64-128MB,512DDR-pamět.Měl by mít i čtečku SD karet.Cena do 20 000,-

Něco asi jako tenhle:http://www.alzasoft.cz/asus-a6r-b037-c-m-390-15-4-wxga-512mb-60gb-4-2k-dvd-rw-dl-wifi-bez-os-d61903.htm

Nechci ale zase zbytečně vyhodit prachy,takže čím levnější tím líp.

Dík Michal

Odesláno

vypadá slušně...za tyhle prachy si člověk moc vymýšlet nemůže...Asus můžu jen doporučit, v práci máme Asusy a Acery a ten Asus má o třídu lepší zpracování (ikdyž o něco vyšší cenu)

je důležitý si uvědomit, k čemu ten notebook bude sloužit (vzhledem k ceně určitě ne ke hrám, takže grafiku bych moc neřešil, stejně bude integrovaná) a podle toho bych začal se základníma specifikacema...displej klasika (větší výdrž, nižší cena) / širokoúhlý, pak výbava a rozhraní (čtečka se hodí, nebude ti chybět třeba Bluetooth?), k tomuto modelu by to chtělo rychlejší disk, jinak bych řek dobrá volba

další

nebo tady

a tady

nebo tu

a ještě toto

a tu

[upravil dne 6/6/06 Tommy306]

Odesláno

No vela od toho notebooku necakaj a 2 hodiny vydrz znamena v reale 1,5, co nie je velmi vela :P, grafika je zdielana! bacha na vec ;).

Ale schvalujem vyber WXGA displey-a...toto si budes pochvalovat, teda len pokial bude kvalitny a bez chyby.

Ja skor preferujem znackove NB a myslim, ze hlavne u NB to ma zmysel prave kvoli kvalite spracovania... Ak by som si mal vybrat medzi Asus-om a Acer-om (tie nepovazujem za znackove NB), tak asi Asus....kolegovi po dvoch mesiacoch odisla na Aceri MB aj s HDD a mesiac bol bez NB, pretoze servisne stredisko je az v Brne...:aut

A poznam este jeden pripad, kedy na Aceri odisiel \"medzernik\"....fakt blbe a kym neodide, ani si neuvedomite, aky je podstatny :D

Ale to su prkotiny....je to ako so fsetkym...len si to dobre rozmysli, aby si potom nebanoval...

....ja mam HP nx6125, Turion ML-34, 512MB RAM, ATI Xpress 200M, 80GB HDD, fingerprint, WiFi, BT, a podobne blbostinky a fsetko fasa, len ma serie nedostatok pamati....:D V dnesnych casoch je optimalne minimum 1G...a na NB toboz.

Odesláno
Původně zaslal: sloters

Zdravím,jste tady docela počítačově vzdělaný,tak žádám o radu nebo spíš doporučení.

Vzhledem k mé mobilnosti bych potřeboval koupit nějaký notebook.Nevím ale do jaké jít značky,netuším jaké jsou mezi nimi rozdíly.Má cenu vybírat podle výrobce nebo jen podle parametrů.

Nemám nějak přehnané požadavky:HD 60GB,grafika 64-128MB,512DDR-pamět.Měl by mít i čtečku SD karet.Cena do 20 000,-

Něco asi jako tenhle:http://www.alzasoft.cz/asus-a6r-b037-c-m-390-15-4-wxga-512mb-60gb-4-2k-dvd-rw-dl-wifi-bez-os-d61903.htm

Nechci ale zase zbytečně vyhodit prachy,takže čím levnější tím líp.

Dík Michal

ASUS teď má akci na většinu modelů, rozesílali nám jako prodejcům docela slušný promo.

Tak na to mrkni, zkušenosti=minimum reklamací, solidní konstrukce a za tu cenu i dobře vybavený.

Odesláno

Jestli to chces tahat kazdy den otvirat zavirat atd. tak doporucuju nejaky IBM R51 (jeste se daji sehnat) nevim sice jestli to bude do tech dvaceti ale takovy ty pohyblivy komponenty jsou fakt odolny.

Ja mam ted sluzebni R51 s Centrino, Pentium M1.6, 512, 60Gb, ATI R7500 32MB a vydrzi na baterky skoro tri hodiny pokud jedes jenom text a tak a na film neco pres dve hodiny ale musi se snizit jas displaye jinak jde vydrz celkem rychle dolu (no jo 15 palcu je uz dost velky) jo a hlavne je tichej i pri plny zatezi. To neni jak kamosuv HUCAK (myslim ze ma HP s AMD)

Takze moc doporucuju si ten notebook nejdriv nekde vyzkouset. jak drzi panty jestli kdyz ho vezmu do ruky za roh jestli se neresetne a nebo nejaky jiny veci (nemel by ani vrzat - to sasi to musi udrzej jestli ma neco vydrzet)

Pokud je to na obcasne preneseni a takstaci i neco jinyho.

Odesláno

Co se tyce IBM tak stary modely jsou sice odolny spolehlivy atd. ale na druhou stranu taky predrazeny. :myslim o novjejsich ani nemluvim to uz nejsou IBM ale cinsky Lenva :grr

Acery jsou nejprodavanejsi u nas ale na druhou stranu jsou v nich pouzity levnejsi materialy a komponenty. (jsou tezsi a vic zerou a nejsou z kompozitu) ale za tu cenu jdou. ja ho mam taky.

Z vyberu viz. vyse bych asi doporucil ASUS patri mezi ty lepsi znacky a nejsou zbytecne pradrazeny jako IBM :super

ja osobne mam sluzebniho ASUSA a jsu s nim spokojen:D

tod muj nazor

Odesláno

R51 mám doma 2 a jsou hodně dobrý, Asusů mi několik prošlo rukama a nejsou špatný, Acer se od doby, kdy to byl vlastně přebrandovanej Texas Instruments dost snížil kvůli ceně a popravdě řečeno, od doby starý Extensy a TravelMate (to si ale vybavuju modelovou řadu kolem roku 97) se leccos změnilo a dneska je Acer takovej plastovej s prominutím sráč.

V kategorii notebooků kolem +- 40 tisíc už to ale tak jednoznačně nevidím. U těch levných mi přijde podstatnější mechanická odolnost, u dražších to bývá podobné, a pak by mi hodně záleželo na hmotnosti při zachování mechanických vlastností. Tam z mého soukromého průzkumu vychází na to, co bych potřeboval já, nejlíp Fujitsu-Siemens.

Každopádně za ty kačky je Asus asi to nej, pokud bys sehnal IBM R51, budeš na tom možná hůř s vybavením, ale získáš tím \"válečné zařízení\"...

Odesláno
Původně zaslal: Petano

...jo a hlavne je tichej i pri plny zatezi. To neni jak kamosuv HUCAK (myslim ze ma HP s AMD)

...asi to nebude mobilne AMD Turion, ale nejaky Sempron ze?...ked mas v NB desktop procak, tak Ti bude hucat hocico;) Ja som so svojim maximalne spokojny...teda az na tu sem-tam chybajucu pamat :roker

Odesláno

Dík za rady.Šlo mi hlavně o značku,parametry si už proberu sám.

Už od začátku mi je sympatický Asus,takže asi vyberu něco od něj.Hlavně se chci vejít do těch 20 tis.

Odesláno

Je jedno, jaký si koupíš notebook, hlavně když to bude IBM :D Slova klasika :D :D I zmiňovaný HP nx6125 je dobrá volba. Kdysi jsem měl HP Omnibook 4150 a maximální spokojenost (Martina ho na Internet používá doteď, ale bez baterky). IBM R51 mám v práci a nemůžu si stěžovat. Acer nebrat, brzy Ti začne blikat display apod.

Odesláno

HPčka taky můžu doporučit,mají solidní dílenský zpracování. Akorát nevím proč mám u nich smůlu na klávesnice, u dvou kusů stejnýho modelu mi špatně fungoval mezerník a na třetím HPčku akorát jiném modelu je klávesnice taková \"tvrdá\" musí se do ní víc bušit. Ale jinak spokojenost. Jinak nevím jak je to teď s IBMkama, ale v bývalém zaměstnání jsem používal starší IBMko (nevím už co to bylo za model) s takovou rozkládací klávesnici, která se rozložila po zvednutí displeje. Ten byl fakt výborný, malý, lehký, na cesty super. A kupodivu ta klávesnice fungovala pořád bez problémů.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

HPčka taky můžu doporučit,mají solidní dílenský zpracování. Akorát nevím proč mám u nich smůlu na klávesnice, u dvou kusů stejnýho modelu mi špatně fungoval mezerník a na třetím HPčku akorát jiném modelu je klávesnice taková \"tvrdá\" musí se do ní víc bušit. Ale jinak spokojenost. Jinak nevím jak je to teď s IBMkama, ale v bývalém zaměstnání jsem používal starší IBMko (nevím už co to bylo za model) s takovou rozkládací klávesnici, která se rozložila po zvednutí displeje. Ten byl fakt výborný, malý, lehký, na cesty super. A kupodivu ta klávesnice fungovala pořád bez problémů.

Tak můj názor na značku HP je zoufalství... jediné co bylo ze značkovejch počítačů horší byl COMPAQ, ale ten pak HP koupil.

No alespoň jde nadávat jen na jednu značku. Dřív sem prodával hodně Acerů, jenže kvalita šla do háje a naprosto zoufalej servis. Servis se hodně vylepšil, ale pořád je hodně co servisovat. Jinými slovy .. kvalita úděsná.

Od HP nechci ani značkovej šroubek. Zákazníkům to nikdy nedoporučuju, ale když na tom někdo mermomocí trvá, prodám mu ho. I když je online podpora poměrně slušná (anglicky) Servis CZ HP je poněkud laxní i když mi uznal bez problémů záruku. Solidní dílenské zpracování bohužel musím ostře domítnout a to z pohledu člověka, který jich už hodně rozebíral. Proti například Dellu je to vyloženě aušus. Celkově to docela dobře lícuje a plasty jsou kvalitní, ale naprosto zoufalé detaily a technická řešení, například uchycení baterie, různé konektory a jejich dostupnost. Taky se to hodně liší jestli ten který model navrhoval HP, nebo ještě Compaq.

Za znímku kupodivu stojí i značka Prestigio. Naproti tomu nemůžu doporučit třeba Toshibu s jeji zoufale aarchaickou architekturou, šílenými ovladači.. je nechutně pomalá a když chcete vyměnit třeba vypalovačku, máte problém s kompatibilitou.

Kromě značky, bych se zaměřil i na chipset, to je u notebooku jedna z hlavních vlastností. Samozřejmě záleží na zamýšleném použití.:D

Zákazníkům říkám \"Nechtějte po mě radu, když se jí pak nebudete řídit\" ;) má to i své výhody, kdžy si naběhnou, nemají mi co vyčítat.

Odesláno
Původně zaslal: skupko

Původně zaslal: Petano

...jo a hlavne je tichej i pri plny zatezi. To neni jak kamosuv HUCAK (myslim ze ma HP s AMD)

...asi to nebude mobilne AMD Turion, ale nejaky Sempron ze?...ked mas v NB desktop procak, tak Ti bude hucat hocico;) Ja som so svojim maximalne spokojny...teda az na tu sem-tam chybajucu pamat :roker

No je to myslim XP-M nicmene to vypada ze je spatna regulace protoze to zapne a huci furt stejne bez ohledu na zatez.

Odesláno

Měl jsem asi tak rok a půl starý IBM T21 950Mhz, 80Gb HDD, RAM 256 a nemohl jsem si něj stěžovat… až na tu pamět :( Jinak v práci máme většinou IMB řady T.

Takže já už jedině IBM.

Odesláno

No já jsem odchovanej na Dellu (služební) a jsem spokojenej. Měl jsem C600 C640 (ta topila - P4 1,8GHz) a teď mám D600 (Centrino 1,4GHz) a zatím měnit nepotřebuju. Co se týká nových NB, tak bych rozhodně nebral NB se sdílenou grafikou. Každej si řekne, že může mít až 128MB - to je sqělý, ale ten chip je většinou sra*ka. Koukám ale, že v tomhle je ATI x200, takže by to mělo být OK. Beru to z vlastní zkušenosti. Já mám v D600 Ati 9000 s 32MB a jde mi tam úplně všechno. Kolegové mají HP6220 s Inteláckou sdílenou grafikou a nečapou se:bojim Na obhajobu HP6220 musím říct, že vydrží sakra dlouho na baterku.

No ale dell je trošku jiná cenová kategorie (zbytečně předražený), takže ... :nevim

Každopádně u NB do 20 tis. si člověk musí pořádně ujastit, na co ho bude využívat a co je přednější.;)

Myslím, že za ty prachy je to dobrá volba :super

[upravil dne 8.6.06 MJSytic]

Odesláno

Já můžu chválit IBMka co sem kdysy prodával.

Byly mírně použitý ve výborným stavu. Kastle byly hodně odolný a hlavně proti Compaqům a Dell co sem taky prodával se nikdy nerozgyglaly panty displaye.

Slyšel sem hodně chvály na R51, ten sem ale osobně neměl v prackách.

Jinak půl roku starý IBM je mnohem lepší než úplně nový Acery z Makra. I procák (nejlíp Penťák) může mít nižší takt a stejně je to IBM celkově stabilnější a lepší.

Odesláno

Ahoj , já můžu doporučit značky TOSHIBA, IBM, DELL. Z ACERU jsem moc nadčený nebyl, tyhle notebooky hodně kupujou Spořitelny, Banky z důvodu ceny. Ale každou chvilku jsme je posílali na servis. Asus nevím s těma zkušenosti nemám. Já mám TOSHIBU Tecra S1 a zatím bez problému a to běží deno deně. Baterky mě vydrží 4 hodiny a to hraju hry nebo koukám na DVD. Procesor 1.6 centrino. Kámoš má DELL a taky bez problémů. Jde o to že hodně nových notebooku vypadá bezrpoblémových. Ale po čase začne vrzat obal, nedrží display, vynechávat klávesnice, odcházet disky, hlučné kvůli větráčku a nejhorší je když se někde vůči namáhání něco stane s konektory které jsou napájeny na základní desce. To jsou jacky na sluchátka, napájení, USB konektory. Ty jsou nejpoužívaněkší. A oprava je hodně nákladná. Většina dílu je integrovaných a musí se měnit celá základní deska. Takže při výběru notebooku hodně opatrně. Pročíst recenze, poptat se v prodejnách techniků (ne prodávajících). Díly jsou 3 * až 4* dražší než na normální počítač. A pozor na záruky ( na mechanické poškození se nevztahuje). ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...