Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký máte názor na stopaře (berete - neberete - proč)???

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

Já stopaře beru, i když většinou jezdím sama....většinou párečky, nebo ženy

Lenko, teda tebe bych si někdy rád stopnul. Hold ty jsi dobré srdce. Ale prosím, dávej na sebe pozor!

Původně zaslal: chechet

beru pouze zeny v poctu 1 ks :D

A vracíš je? :D

Odesláno

stopoval jsem docela casto sem jezdil brno-praha (a zpet), ale taky brno-hk, brno-kromeriz (sakra vsechno bylo za zenskyma) a ted beru stopare podle toho jak vypadaj a kolik jich je, resp, kolik vyskoci z prikopy, kdyz jeden stopuje na silnici

vetsinou jezdime s manzelkou a dcerou, takze to bereme pouze jednoho a to slusne vypadajiciho cloveka (zenu/muze), ale to si manzelka presedava dozadu, kvuli dceri, kdyby nahodou

kdyz jezdim sam, tak beru i vice lidi (ale ne vice nez 3)

i kdyz jednou jsem mel takovy mensi problem se stoparem, ale tomu se asi clovek pri tomhle nevyhne, hold brzda to vyresila, no v nejhorsim pripade se bude strilet a jak rika muj kamarad: \"Palbu opetujeme a nepritele zazeneme na predem pripravene pozice\"

ted docela casto beru lidi co jezdi z prumyslovy zony (pruhonice) do prahy, ono spojeni autobusy tam defacto neexistuje

stop je ted docela asi o necem jinem nez byl pred 10 lety treba...

manzelka ta ma se stopem spatnou zkusenost, ale stopare bere a dokonce i sama stopuje

jednou se ji stalo ze ji zastavili cigani nacpali ji do kufru - jedine co si pamatuje ze vyskakovala na krizovatce z toho kufru policajtum do naruce ale, po 2 dnech (co se delo v ty dobe, nevi, nepamatuje se)

[upravil dne 5.6.06 lampa]

Odesláno

Sám jsem jezdil stopem 5 let za dob studií a kolikrát jsem fakt stál jako debil třeba 3 hodiny, jednou jsem šel z čundru pěšky z Prostějova až do Břidličné a to byl opravdu nářez, tak jsem si řekl, že budu stopařům pomáhat. Semtam někoho vezmu, spíš ženskou. Ale víceméně když někam jedem se ženou, tak máme vzadu nějaký bundy atd, a něž to přerovnávat a vylézat z 3dvířka, tak na to kašlu.

Odesláno

Stopaře jsem vzal v minulosti jen 2 - vždy jen jeden kus a pokaždé to bylo cestou na chatu, když jsem jel sám a trochu protahoval motor (tu cestu znám i poslepu a pokaždé to bylo v době, když byl malý provoz). Jeden vydržel až na místo určení, ale druhý to vzdal po pár kilometrech.

Ten který vydržel byl kluk starý v té době zhruba jako já a po chvíli začal jízdu komentovat výkřiky - \"ty vole ty jseš snad brácha Kresty, ne ???\"

Ten druhý byl starší a jen mě poprosil jestli můžu zastavit, že si stopne něco pomalejšího a při vystupování poděkoval.

Teď už jezdím pár let s přítelkyní a tak stopaře neberu......:papa

Odesláno

Taky jsem dříve jezdil stopem, skoro každý víkend Praha-Krkonoše a to od roku 94 - 98. Když mi bylo 18 let, udělal jsem si ŘP a koupil jsem Škodu 120L. Stopařem jsem bral asi tak do roku 2001. Dnes už bych nikoho nevzal, protože už to tady bylo i kolikrát řečeno.

Většinou mám v autě hodně drahé věci a ještě přijít o auto… to opravdu ne.

Odesláno

ja stopare osobne neberu. mam se a svy auto rad. tata je kdysi braval, ale jenom do chvile kdy na nej jeden mel nejaky kecy. tata ho pozadal, aby vystoupil, ale nechtelo se mu a byl prej dost nasranej ze to vypadalo ze po tatovi vyjede.

nechci skoncit bez auta nebo nekde podrizlej v krovi kvuli nejakymu vysinutymu magorovi

Odesláno

Jako rekl Medved, i ja jsem byl odchovan na urcitych principech slusnosti, at uz to byl Foglar, anebo treba Dumas. Lec v dnesnich dobach uz to tak uplne nefunguje. Stopare beru velmi zridka, obvykle tak 1-2x do roka, a zalezi to primarne na moji nalade. V hustem desti nebo velmi nepriznivych podminkach samozrejme zastavim pesim silencum, kteri se probiji prutrzi mracen. Pritelkyne se stoparu tak trochu boji, takze kdyz jedu s ni, maji vsichni smulu. A boji se i presto, ze sama jezdila stopem behem vysokoskolskych studii.

Dve prihody se stopari ..

1) Vzal jsem parecek vyletniku na ceste z Telce a rikam, ze je vezmu jen 10 km do visky, kde koncim. Byli hrozne radi a jak jsme jeli, tak se rozkecali. Byli mi sympaticky, tak rikam, ze mam cas a projedu se a vemu je az do Strmilova, kam puvodne chteli. Byl krasnej den, provoz nic moc, tak jsem jel svizne (jeste se 406kou) a jak jsme jeli, prestali nejak oba mluvit, a jen vytrestene sledovali silnici. Stejne z nich ale behem napjateho ticha vypadlo, ze vlastne jedou do Clunku, a ze ve Strmilove chteli jen stopnout na krizovatce, aby mohli pokracovat. Hned jsem jim nabid, ze je hodim klidne i tam, ale z nejakeho duvodu me horecne odmitali a nechali se fakt vysadit ve Strmilove na krizovatce :D. Podotykam, ze kdyz mam lidi v aute, nejedu jako hovado ani nahodou, ale 130 na uplne novy, siroky silnici jim prislo asi moc.

2) Vzal jsem v C. Budejkach dve holky, naky studentky, ze jedou do Pelhrimova. Rikam, ze je hodim do J. Hradce, pac pak jedu jinudy. Mel jsem tehdy asi 2 dny sedivou A4ku. Posloucham radio, snazim se konverzovat, lec holky mlci a nerikaji nic. Tak taky mlcim a jedem. V Treboni vidi holky u silnice kluka a hned, jestli mu zastavim, ze je to spoluzak. Tak jsem zastavil a razem jsem mel plny auto. Hned potom me zastavili policajti, protoze jsem na 70 km/h jel 120 (\"dalnice\" prechazela do normalni silnice, v nedeli po poledni, zadny auta, cely na rovince). Stalo me to litr, ale fajn, moje chyba. Jedeme dal a ja si rikam, ze stejne odpo nemam co delat, tak je hodim az do Pelhrimova. V aute porad ticho, trojka se bavila jen velmi sporadicky a potichu. Dojeli jsme do Pejru, ja je vysadil a pak mi ten kluk povida: \"Taky jste nas musel dovezt az sem, jsou dve odpoledne, co tady ted do sesti, nez otevrou intr a hospody, budeme delat?\"

Musim rict, ze se mi otevrela kudla v kapse, lec ovladl jsem se, nic nerekl a odjel.

Mam za to, ze to byli posledni stopari, ktere jsem vzal. Takze uz dobre rok a dva mesice mi v aute nesedel nikdo \"cizi\". Navic nalozit nekoho do RSa .. by mi to pak vubec nejelo :D.

[upravil dne 5/6/2006 DD]

Odesláno

Beru, splácím \"stopařský dluh\" z mládí... Stopem jsem procestoval po revoluci půl Evropy, tehdy pro nás exotický západ. Nejdál jsme byli v Portugalsku, jinak Francie, Španělsko, Itálie. V Rakousku na stejné benzince OMV těsně před Brenerem jsem vystoupil a nastoupil minimálně 5x při různých cestách. Když ji teď míjím, zamačkávám slzu...

Zážitků ze stopu bylo a je hodně, pozitivních i negativních.

Faktem je to, že v době, kdy já už procestoval toho hodně, mí vrstevníci nevytáhli paty z Česka.

Dalším faktem je to, že někdy jsme nebyli voňaví a vymydlení, ono být třeba 3 dny na cestě dá zabrat.

Několikrát jsme byli pozvaní i na nocleh, se švýcarským kamarádem si píšeme dodnes.

Největším zážitkem pro mne bylo to, kdy jsem jel trasu Ostrava - Prostějov a trvalo mi to nakonec 10 dní - stopnul jsem Holanďana v Toyotě MR2 a pojezdili jsme po Československu a Maďarsku... Spousta krásných zážitků z campů, to auto mělo \"magickou sílu\" přitahovat lepé děvy...:)

Odesláno

Urobil som to raz a naposledy - mlada baba stopovala v Banskej Bystrici ja som isiel do Bratislavy, ona chcela do Bratislavy. Vyzerala celkom k svetu tak som si povedal ze jej helfnem.

Celu cestu som pocuval ako ju opustil priatel, aka je Avon perfis kozmetika, ze nechce pocuvat Rolling Stones ale radsej nejakeho Armanda. No proste som to olutoval 20 minut po jej nastupeni.

Kedze som za mladi nestopoval, nemusim splacat dlh tak uz berem len zname osoby z nasi village ked zmeskaju bus...

Odesláno

Zajímavý tema....

Rozhodující je vizáž (dredy opravdu ne) a čistota, pak stav vozu (pokud něco vezu v interieru, stačí jen hozená bunda na zadním sedadle, tak nikoho neberu).

Pár lidí jsem svezl a nezapomenu na jednu stopující. Hustě pršelo s nárazovým větrem, teplota kolem 10°C, venku žádný med, kolem 22 hod. Dlouhá štreka do Litovle. U krajnice holka cirka 25 let. Jsem si řekl že ji za takového počasí vemu, což jsem udělal.

No, byla tak nametená a táhlo z ná jak z palírny. V Litovli jsem jí vyklopil. Příště bych si to asi rozmyslel.

Obecně ale ke stopu, musím být víc než dobře naladěn, neb beru na sebe zotpovědnost při jakékoliv situaci co se může přihodit na silnici.

Odesláno

Ahoj.Plně souhlasím s Medvědem a ještě doplním za sebe:jako mladej jsem šel pěšky,nebo jsem měl vždy rezervu na placenou dopravu.Průkazy na stopování dobře pamatuju,kvůli nim se táta málem vyšil!!Jeden takovej s průkazem si totiž myslel,že mu musí zastavit každý,na koho ukáže a táta mu vyhýbal až do protisměru.Naštěstí ten z protisměru to vzal až po krajnici,ale byli jsme tenkrát zelený všichni.Pak s vlastní MB1000 jsem povolil,a že budu brát jen známé a vojáky.Já se z Mariánek dostal domů jen dvakrát na dovolenou a jednou na opušťák (na vlak nás pustili půl hodiny před odjezdem a museli jsme 4km klusat,pak cesta domů trvala 13 a zpátky 14 hodin,přijel jsem,obešel známé,vyspat a ráno na vlak,tak jsem opušťáky nebral).Pak jsem zjistil,že novodobí vojáčci jsou každý týden doma,na vojnu se přidělují co nejblíže k domovu-nás co nejdál,doma můžou do civilu,tak jsem řekl dost!Ti vlezlí u pumpy nemají už vůbec nárok.Takže dnes vemu jen známého nebo souseda.A mladí,když mají dost peněz na mobily s foťáky,čučejí do toho už i ve vyučování,před maturitama navíc veřejně žebrají peníze na chlast,a když jim někdo nedá,tak mu nadávají - můžou si dopravu zaplatit!!!Tři vykřičníky.Rodiče je přece neposílají do školy bez peněz na dopravu.Tolik za mou osobu.P806

Odesláno

Asi zde bylo vše řečeno (napsáno). Já stopaře v podstatě beru, ale k podmínkám ještě přidávám, že nesmí mít u úst cigaretu (i tací jsou). Taky jsem jezdil stopem...

[upravil dne 5.6.06 Peta]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Bral som iba raz, jednu pani s deckom, ktorym usiel bus, maly bol naviac postihnuty, tak som ich este hodil aj do dediny kde byvali. A ten pocit som odvtedy nezazil, ale rad by som, len sa to uz nezopakovalo.

Do riti by som ale kopal soplane studentky, ktore pravidelne cakavaju na stopa, unudene ksichty, cigaretle v papuli, mobily v paprciach a cakaju jak Klinton na Levinsku. Nechce sa im tlacit v autobuse... :grr

Odesláno

Já sám jsem nikdy nestopoval! Jednou jsem vlez do auta, který stop kámoš, po rozjetí jsem zjistil, že ten chlap je vožralej jak nevim co! Zastavovat odmítal a po pár set metrech jsme ho už ani neprosily a v křeči jsme koukali, kdy proti nám vyletí auto a bude po nás! Naštěstí to bylo jen dva kiláky a měli jsme stejný cíl jako on! Nedovedu si představit, kde by nás vyklopil, kdyby jel někam daleko! Radši půjdu 100km pěšky než stopovat!!!

Nevlastní taťka jel jednou stopem na chatu (on taky prostopoval celou evropu) a jel s ňákym 18-ti letym tunerem ve Favoritovi, kluk měl prej nohu skoro na silnici, prasklej vejfuk a 60na tacháči a nejlepší bylo to, že se furt taťkovi omlouval za rychlou jízdu a pořád se ptal, jestli nemá zpomalit!! Taťka byl celkem vysmátej:):):)

Jo a stopaře jsem párkrát bral, ten poslední smrděl marihuanou, celou cestu ani nepíp a pak se vyvalil z auta a ani nepoděkoval!

[upravil dne 16/6/06 Dakaros]

Odesláno

Se mnou se stopari moc nepovozi.. vzal sem snad jednou jedinkrat jednoho stopare resp. stoparku (asi sem mel slabou chvilku a podlehl pohledum :) ) Nikdy jsem sam stopem nejezdil a vyuzival hromadne dopravy.. a ja jako hromadna doprava bohuzel pro stropare nefunguju.. navic mam rad svuj klid.. a nejlepe si v aute \"popovidam\" s autem ;)

PS: Nepocitam stopare ktere znam resp. kamaradum ap. zastavim ale zastavovat kazdy rano lidem kterym jede o pet minut pozdeji autobus.. a hazej smutny pohledy jako by jim slo o zivot me spise odrazuje :roll

Odesláno

K tomu stopu....kámoš jednou stopl šáde, seděl na zadním sedadle, řidič to naboural do škarpy, kámoš vletěl mezi sedačky, zlámal si loket, dodnes s tím má problémy a železo v ruce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...