Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Předpokládám, že nebude normální, když mi na prázdno projedou jednou, dvakrát stěrače, než začnou ostřikovače stříkat. Nicméně jsem nikde v rozpadech dílů nenašel jednocestný ventil. Můžete mi poradit jestli tam ten ventil je nebo kterého dílu je součástí..?

obrazek.png.2d21e09450ed9668ac27c3872c197adc.png

Odesláno

Co si pamatuji, tak mi taky na staré 5008 vadilo, že stěrače jedou 1 - 2x na prázdno než se dostane voda z ostřikovačů na sklo. 

Odesláno

Kámarádova 307 a 308 ostřikuje hned. Něco jsem googlil, někdo psal, že zpětný ventilek je u "novějších" aut součástí motorku, ale nemám to potvrzené.

Ten ventilek už mám v košíku.

Odesláno

je to normalni chovani a taky me to rozcilovalo. Chvili jsem take o doplneni zpetneho ventilu uvazoval, ale nikdy jsem se nedostal k realizaci. Ted me k tomu napada jedna otazka, a to co v zime, nebuda ta kapalina v ty hadicce zamrzat. Jasne ze clovek pouziva nemrznouci a v nadrzce nezamrzne, ale tam je to preci jen vetsi objem nez tenka hadicka...

Odesláno

moje zkušenost s pěti značkama aut--používám celoročně jen zimní kapalinu do ostřikovačů, kupuju na minus 20 a neředím, (ale musíš si ji koupit do zásoby v zimě, v létě ji nedostaneš,) za posledních cca 20 let žádný problém a hlavně nemusím na nutnost výměny kapaliny před zimou myslet :myslim

používám ji i při zazimování chaty (naleju do sifonů, mísy WC, atd.), takže kupuju v kanystru :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Zdravíčko, ja mám zas taký menší problém: pri ostrekovaní mi napíše info, že je nízka hladina vody v nádobe ostrekovačov. O chvíľu to zmizne. Avšak nadrzka je plná. 

Stretol sa s tým už niekto?

Ďakujem 

Mišo 

Upraveno uživatelem mixals
Odesláno
V 11. 3. 2024 at 9:32, ozzy56 napsal:

používám celoročně jen zimní kapalinu do ostřikovačů, kupuju na minus 20 a neředím

Jsem si myslel, že toto praktikuji sám a ejhle :super

Odesláno

Kupuju zimní, do -20, v zimě čepuju neředěnou, v létě ředím asi 1:4 vodou. Roční spotřeba asi 500 l (25 aut), cena do 25 Kč za litr (DPH pak odečtu).

Na Shellce nabízejí až 75 za litr - oproti nim ušetřím firmě 500 x 50 = 25000 Kč a v létě víc

Odesláno
před 22 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Nejspiš vadný hladinový snímač. Mužeš ho zkusit vyčistit, někdy to pomůže.

Nemáš náhodou obrázok, kde a ako ho hľadať?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...