oddie Odesláno 18. únor 2024 Odesláno 18. únor 2024 Jak se pozná, že už je člověk starej? Stěžuje si na "mladý" Tohle stěžování na "mladý", jak jsou líný, drzý, nic neuměj a kdovíco ještě je starý jak lidstvo samo, moc bych nedal za to, že už za Mamutíka si stěžovali na mladý, jak neuměj správně oštípat pazourek a jsou tak líný, že si radši vynalezli dobu bronzovou, aby nemuseli pořádně makat Jsem opravdu a beze srandy rád, když choděj na výběrka cucáci, co neuměj vůbec nic a řeknou si za to raketu. A čím víc jich chodí, tím jsem radši. Protože - to zvyšuje ocenění i mně. Chce to jen nenechat se následně odrbat a umět si říct ještě víc za to, co umím. Tohle je neštěstí celé jedné generace, co sebou nechala zametat a vytírat, a já jsem sakra rád, že za mě teďka ti "mladí" vlastně dělají tu nevděčnou práci, aby ten trh trochu narovnali. Tenhle pohled vás nikoho nenapadl? Ne, nikdo "nemusí" dělat nějakou náročnou práci jen proto, že "mladí" ji dělat neumí/nechtějí/chtějí moc peněz a někdo to přeci udělat "musí". Ne, nemusí. Ten problém je právě někde úplně jinde - v ocenění té práce. Až bude oceněná dostatečně, i ti "mladí" se ji rádi naučí. Že se vám z té cifry protočí panenky, že vy jste na takovou částku nemohli ani pomyslet? To přeci není jejich chyba... Fruktis, Charlie 1 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Zodiak Odesláno 18. únor 2024 Odesláno 18. únor 2024 (upraveno) Mažu, je to jak za socíku. Můj názor je jen kapka moři. Upraveno 18. únor 2024 uživatelem Zodiak Milan+ a Medvěd ohodnotil 1 1 Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 Dneska zrovna vyšlo něco k tématu... https://medium.seznam.cz/clanek/tomas-prop-delam-jen-do-vyse-sveho-platu-lenost-zamestnancu-nebo-neschopnost-zamestnavatelu-47068 Citovat
Milan+ Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 před 15 hodinami, Zodiak napsal: Mažu, je to jak za socíku. Můj názor je jen kapka moři. Naše ročníky jsou ještě trošku naučení udělat třeba i něco navíc a nebojí se toho. Jsi to neměl mazat. Citovat
BubakGS Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 před 15 hodinami, Zodiak napsal: Mažu, je to jak za socíku. Můj názor je jen kapka moři. ..co a proc? Tvoje poznamka byla k veci a mas v ni pravdu. Pokud ma nekdo i fyzicky dost narocnou/rizikovou praci, pak vek (stav a kondice) problem je, ale jinak si stojim za svym. Citovat
dracekvo Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 (upraveno) No já jsem rád, že jsem z IT utekl už před deseti lety. Ten vývoj jde dopředu rychle. A už mě osobně nebaví. Přesedlal jsem na programátora průmyslových PLC. Tam vývoj sice nějaký je, ale jelikož se tam hraje především na spolehlivost, tak není až tak překotný. Jinak článek moc nechápu. Nevím co přesně pán dělal, ale pokud se mu hroutilo podnikání na OSVC, tak asi už neměl chuť se učit nové věci a prostě časem nebyl konkurenceschopný. A nářek nad tím, že není instalatér moc neberu. Instalatér není žádná raketová věda. Myslím, že kdyby chtěl, tak by se na úřadu práce mohl rekvalifikovat. Já to více méně okoukal u nás v práci od zámečníků na montážích a pak si v baráku udělal celou vodu sám. Tam je to více méně jen o pečlivosti. Upraveno 19. únor 2024 uživatelem dracekvo BubakGS ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 V tom článku je napsané, co dělal - šudlal domácí počítače. A i tam má přesně napsané, proč to skončilo - "Technika již není tak poruchová jako dříve, všechno je čím dál levnější, moc se neopravuje, věci se kupují nové.". Stavět a servisovat domácí PC si oproti dřívějším časům nechá podstatně míň lidí, hodně spotřebitelů si dnes vystačí i jen s telefonem, tabletem, to se ani neopravuje, kupuje se to nové... prostě tenhle obor pro hodně lidí skončil. Mám známého zhruba tohoto věku, co dělal to samé, říkal už před min. 5 lety, že byla chyba do toho jít jako živnostník, že je ten vývoj takový, musím se s ním někdy potkat a poptat se, co dělá aktuálně, něco jiného to bude určitě. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 (upraveno) Jo tak. No tak to je rozhodně problém. Protože i když si někdo dělá pc na zakázku, tak si ho buď složí sám a nebo třeba na czc použije službu, že mu to pc rovnou složí a nainstalujou. Pokud servisovat PC tímhle stylem, tak mít menší firmy, kterým se nevyplatí vlastní IT a starat se jim o bezpečnost, sítě, servery a stanice. V takové firmě jsem začínal a funguje dodneška. Měli jsme i prodejdu a těch lidí co tam přišlo, že něco potřebují bylo naprosté minimum. A to bylo před 15cti lety, kdy alza teprve začínala. Upraveno 19. únor 2024 uživatelem dracekvo BubakGS ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 A jak to vidí ti mladí - studentský žebříček vysněných zaměstnavatelů: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-prusa-cez-i-seznam-studenti-chteji-jistotu-velke-firmy-245922 Péťa ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 20. únor 2024 Odesláno 20. únor 2024 To asi nevědí do čeho jdou, když chtějí do korporátu. A bejt v korporátu rozhodně žádná velká jistota není. Viz. hromadné propouštění v nadnárodních firmách. Já jsem ve střední firmě a neměnil bych. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 20. únor 2024 Odesláno 20. únor 2024 @dracekvo ..to neni, prosel jsem 2ma. Zanechalo to na me nasledky ... Citovat
sitler Odesláno 20. únor 2024 Odesláno 20. únor 2024 Zase v korporatu se kolikrat da dost dlouho zasivat, aniz by clovek neco moc musel delat (podobne jak ve statnim ) . Jeden kolega to vyzkousel a dostal se na 9 mesicu, kdy tydne jen dokola posilal ty same tabulky, kde jen menil datumy. Péťa ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 To by mě nebavilo. Nesnáším odbodí, když není do čeho rejpnout. To pak vůbec neutíká. Člověk za 2 hodinky přečte na netu co ho zajímá a co pak dál? Citovat
oddie Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 Musíš si na to "rejpání" najít nějakou příhodnou spolukorporátnici. Pak jí dát normálně do kalendáře meeting, zabookovat na to nějakej příhodnej room a užívat si ten pocit, že jsi jako jeden z mála chlapů za sex placenej, když je to v pracovní době Péťa, Vena garážmistr a Chip ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 (upraveno) Dracekvo - ale kdybys chtěl, tak by sis zvykl.... Já jsem třeba nějakých 17 let makal nějakých 60 - 70 hodin týdně (nejpozději v 5 ráno z domu, páč 6,30 ráno odjezd ze skladu tak, abych byl před 8ou u prvního knihkupectví, pak - ideálně bez polední pauzy - objíždět krámy tak, abych těsně před 18ou brzdil u posledního v trase a cca ve 20 jsem se snažil parkovat u domu a další den v 5 ráno zase budíček a další kolo). Během týdne jsem projížděl všechna knihkupectví ve východních Čechách a tak první krámy byly většinou Hradec, Pardubice apod. Časem jsem se se šéfem dohodl, že můžu jezdit fasovat zboží v pondělí ráno a pak že se potkáme v úterý večer (to už firma sídlila v Humpolci, v úterý jsme se potkávali ještě s dalšími dealery z Prahy u TESCA v Letňanech), jinak můžu spát po hotelech, že je zo vlastně šul-nul, jestli mi zaplatí hotel za 500 nebo naftu na 300 km. Když jsem v roce 1999 začal jezdit sám za sebe, jezdil jsem celou republiku v týdenních cyklech - v pátek a v neděli odpoledne fasování u dodavatelů + v pátek odvolávání knihkupců, aby věděli, že dorazím a připravili mi vyúčtování prodaných knih, no a pondělí až čtvrtek večer od rána do pozdního odpoledne po obchodech (většina obchodů začíná v 8 a končí v 18, poledne drží jen Ti menší a tak si trasu postavíš tak, aby ses polednem nezdržoval. A dnes? Už 10 let jezdím na vysoké škole, kde moje hlavní činnost spočívá v dopravě studentů na střední a základní školy, kde oni přednáší a páchají různé chemické pokusy + jako doplňková činnost je doprava rektora, kvestorky a různých profesorů na různá jednání. Pto mě to znamená většinou kolem 6té ráno naložit lidí a materiál do auta a dovézt je rychle a bezpečně do místa určení tak, aby tam byli v požadovaný čas a po X hodinách je zase dovézt zpět. Co dělám těch X hodin (jestli jenom dřepím v autě nebo se jdu třeba někam projít nikoho netrápí - důležitý je být všude včas a pak je pohoda). Já jsem ve škole spokojenej, ale chápu, že ne každýmu by to vyhovovalo - např. v pondělí jsem v 6 ráno vyjel do Tábora, ve 14 zpět z Tábora do Prahy a v 16,30 z Prahy do Havířova, kam jsem přijel ve 20,30. No a včera i dnes jenom hotel - škola - hotel, zitra z hotelu do Frýdku a nějak kolem 14 pojedu do Prahy. A v pátek vezu rektora do Pardubic, to je z Prahy co by kamenem - ale vrátím se bůhví kdy (tipuju tak v 16 hodin odjezd z Pardubic) Naprosté zoufalství jsou ale prázdninové měsíce. Sice se s kolegou střídáme a každý máme své čtyři týdny dovolené v kuse (celkem 6 týdnů ročně), ale ten červenec, kdy musím být v práci aspoň půl dne, vůbec neutíká Upraveno 21. únor 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 před 52 minutami, oddie napsal: Musíš si na to "rejpání" najít nějakou příhodnou spolukorporátnici. Pak jí dát normálně do kalendáře meeting, zabookovat na to nějakej příhodnej room a užívat si ten pocit, že jsi jako jeden z mála chlapů za sex placenej, když je to v pracovní době ok tím zabije 2 minuty a co pak ? Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 Pak už nic, na příští meeting si spolukorporátnice holt vybere někoho jiného, kdo vydrží déle Péťa, ozzy56, Vena garážmistr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 před 4 hodinami, dracekvo napsal: To by mě nebavilo. Nesnáším odbodí, když není do čeho rejpnout. To pak vůbec neutíká. Člověk za 2 hodinky přečte na netu co ho zajímá a co pak dál? ..mno, to se mi v zivote nestalo a ani ted ne. Naopak 13 let u amiku jsem kmital jak mys na speedu ... .. roboty po ko.ko.t ... pak dalsich X let u svedu to nebylo tak hekticke, ale jelo se taky fest od rana do vecera ... ..v Reichu byl "Ordnung muss sein" .... vsechno podle dokumentace pinktlich ... .... jako, ze bych nemel celej den do ceho pichnout ... to si nepamatuju..... ..vsechno vice mene odborna prace.... .. ted sem pisu, kdyz si dam pauzu na kafe nebo potrebuju resetovat tok myslenek .... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2024 Autor Odesláno 21. únor 2024 (upraveno) za mě žádné korporátnice nebyly, ale vedle měly dílnu mladé učnice--čalounice , a když člověk vypadal k světu, dalo se využít volného času i v prac. době , někdy jsem po akci dostal třeba jablko, nebo svačinu Upraveno 21. únor 2024 uživatelem ozzy56 Vena garážmistr a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 21. únor 2024 Odesláno 21. únor 2024 (upraveno) před 12 hodinami, dracekvo napsal: To by mě nebavilo. Nesnáším odbodí, když není do čeho rejpnout. To pak vůbec neutíká. Člověk za 2 hodinky přečte na netu co ho zajímá a co pak dál? Predstav si, ze behem toho nicnedelani pro korporat svepomoci zekonstruujes skoro celej barak a za kazdou hodinu na rekonstrikci ti jeste plati @Medvěd tomu treba nerozumim, proc takovou trasu jako je Pha-PArdubice nejezdi vlakem. Spojeni naprosto luxusni. Hlavne ze jsou ve statnim furt plny huby ekologie a udrzitelnosti. Upraveno 21. únor 2024 uživatelem sitler BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.