Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Notebook pro občasné používání nový/starší?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Potřeboval bych pro někoho Notebook, na velmi sporadické používání možná 1x měsíčně (v dnešní době chytrých telefonů to bude asi max).

Koukal jsem po starších, o baterku ani tak nejde, ale má smysl koupit starší, s alespoň W10, když ceny např. na Aukru jdou přes 2000 Kč? Jak dlouho bude v pohodě podporovaný?

Přičemž okolo 3500 Kč se dá pořídit NOVÝ, například Umax (jde s ním fungovat?). Podmínka byla numerická klávesnice, ale takové jsou okolo 5ti tisíc, takže asi dokoupit (200 Kč).

Díky za názory i co se týče značky.

A kdyby někdo něco měl na prodej, dejte vědět.

Ono by asi ani nešlo o peníze, ale nepřijde mi smysluplné koupit noťas za 10 tisíc, když pak bude fungovat párkrát v roce a mám obavu, že ani to ne...

Upraveno uživatelem Marcel505
Odesláno

Marceli - před Vánocema jsem kupoval repasovanej noťas pro Pavla někde kolem 3 - 4000 Kč. Možná večer přímo dohledám, ale s výběrem mi radil Hurvajz s Péťou a vypadá to, že spokojenost 

Odesláno (upraveno)

To byl malej 12,5" Lenovo x270, to asi nebude to pravý

Za cca 5tis koupiš Lenovo T470 připadně T480 - 14", ale nemají tu numerickou klavesnici, musel by jsi ji dokoupi, ale při ty četnosti používání bych asi psal čísla přes Shift a hotovo.

Jinak WIN 10 končí podpora 14.10.2025, pak není problem nainstalovat Win 11 a jede se dál

Těm ultra levnej Umaxum a podobně se vyhni, většinou nemají HDD ale jen malou paměť flash a jsou s tím potom akorát problemy. Rozšiřit to nejde

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Marcel mi volal, ale bohužel tu 6520 jsem dnes ráno prodal :nevim Jiný s numerickou aktuálně na prodej nemám. Jinak chápu, že cenově se to může zdát nelogické, ale ony ty starší NTB jsou na tom trošku konstrukčně a kvalitou HW jinde, než ty dnešní "levný rychlokvašky". A běžnou činnost zvládají naprosto s přehledem i dnes. Vzhledem k popisu využití bych vzal 5430 (s nějakou slevou samozřejmě :aut ), k tomu připojil něco takového a hotovo :) 

Odesláno

Umax VisionBokk 14G maj děti a přítelkyně, jde s tím úplně v pohodě brouzdat po netu, koukat na televizi atd. Takže je otázka, co se na tom má dělat...

Odesláno

Dokoupit tu numerickou klávesnici je varianta, protože se zase tak moc čísla psát nebudou, ale když už, tak přes Shift to hledat nahoře je pro dotyčnou osobu horor.

Pak s tím souvisí otázka velikosti obrazovky, což bez numerické klávesnice je asi menší...

Já právě koukám, za kolik se i 10ti letý NB prodávají, a s tou kvalitou to tuším podobně, protože nový značkový začínají na 7 tisících...

Odesláno

Co na tom ta osoba bude vůbec dělat? Pro máti jsme kupovali Chromebook, pro někoho počítačově nezdatného, kdo k práci nepotřebuje windows, ale jen brouzdat po netu, je to mnohdy lepší volba.

Odesláno

@Marcel505 numericka znamena 15+. V mensi uhlopricce se numerika nedela, protoze proste neni misto (pkud to nekdo zkousi nacpat odo 14 a mensi - rychle ruce pryc, protoze to bude totalne zprasene).

Starsi business laptopy maj vyhodu v kvalitne udelanem tele a chlazeni, coz ty nove levne multimedialni proste nemaji. Prohybaji se pri pouhem pohledu na ne, blbe chladi, protoze je to vyresene jen levne. A kdyz se letmo koukam, co se prodava pod 10 000 za novy - to doma proste nechces. Pomaly kramy, plasty jak kelimek od jogurtu, mizerny obrazovky.

Odesláno (upraveno)

Když to bude 570 nebo nižší dostane se pod 5tis. Tu 580 jsem uvedl jako že by vydržela dlouho, ale i ta se v případě štěstí da chytit za 5tis.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu jak jsou dneska narocne browsery a streamy videi a podobne, sel bych minimalne do neceho s 8 GB RAM....  https://www.pocitace24.cz/do-5000kc/?order=price  nebo   https://www.gigacomputer.cz/levne-notebooky/?filter[order]=cheap     Ty sra.c.e. z Aukra a podobně za 2jku nebo pres zname za dekuju budou maximalne k vzteku..... Pokud to musi byt ausgerechnet notebook, tak aby jeste chvili obstojne fungoval, bych do niceho pod 5 tycek nesel....  

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

@Marcel505 u nás v práci probíhá výprodej notasu, teda kupující se losuje z mnoha zajemcu, neovlivnim tedy jaký kus člověk dostane,ale prochází to kontrolou IT a zatím jsem nikdy vyloženě špatný kus nedostal.

Pokud bys měl zájem tak se prodává HP elitebook 840 G6. Je v tom I5 8265U, 16gb rám, 256 gb HDD SSD, uhd graphics 620, 14" LCD IPS full HD,WiFi, bluetooth ,USB c,USB 3, HDMI a je k tomu i dokovací stanice. Cena 2400+ 350 náklady na vyskladnění a kontrolu.

Takže pokud by byl zájem mohu se zkusit do prodeje přihlásit. Probehne to 1.2. a je tam riziko,že mi štěstí na losování nebude přát.

A když budeš chtít jako bonus ti dám i novou brašnu na noťas co se mi válí ve skříňce v práci 😁

Upraveno uživatelem Fruktis
  • O 2 týdny později...
Odesláno

@Radek Hurvajz to je pekna nabidka :) . Vrazit do toho jeste SSDcko (protoze tam urcite nebude) a idealne prihodit jeste jedno osmigigo RAMky abude to jeste na dlouhy roky solidni pocitadlo. Skoro popremeslim, jestli neposlu z ledu svou starou T430 , co mam na takove to "domaci zvykani" 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...